Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια φυσικοθεραπευτηρίου


Recommended Posts

Καλησπέρα! Θα ήθελα την συμβουλή σας στο εξής:

 

Ενδιαφέρομαι να μισθώσω το ισόγειο 3όροφου ιδιόκτητου οικήματος για να λειτουργήσω εργαστήριο φυσικοθεραπείας. Σύμφωνα με κάποιο άρθρο του ΓΟΚ (αν δεν κάνω λάθος) τα φυσικοθεραπευτήρια ανήκουν στα "γραφεία" και λογικά ο χώρος που ενδιαφέρομαι να ενοικιάσω δεν είναι χαρακτηρισμένος έτσι.

 

Έχω ακούσει έως τώρα δύο διαφορετικές προσεγγίσεις από συναδέλφους σας (ως προς το να πάρω άδεια κύριας χρήσης από την πολεοδομία Αθηνών). Η 1η είναι ότι πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης από κατοικία σε γραφείο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και χρήμα, και η 2η ότι πέρα από την απαιτούμενη μελέτη του μηχανικού που θα κατατεθεί στην πολεοδομία (κάτοψη, τομές κτλ.) αρκεί μια δήλωση του νόμου 105 από τον ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί το χώρο για λειτουργία φυσικοθεραπευτηρίου...

 

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου δώσετε κι εσείς μια κατεύθυνση???

 

Συγγνώμη εάν δε γίνομαι απόλυτα κατανοητός αλλά δεν έχω καμία σχέση με την επιστήμη σας...

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!!

 

υγ: Και κάτι τελευταίο. Εάν χρειάζεται όλη αυτή η διαδικασία για αλλαγή χρήσης, πόσο περίπου κοστίζει (115μ2-Κολωνάκι-Ισόγειο-Κτίσμα του '57)? Και ποιον βαρύνει το κόστος, ιδιοκτήτη ή μισθωτή?

Link to comment
Share on other sites

καταρχην πρεπει να καταλαβετε οτι αν δεν αποτανθειτε σε μηχανικο θα παθετε ζημιες, και μαλιστα πρεπει να μιλησετε σε μηχανικο ΠΡΙΝ ΜΙΣΘΩΣΕΤΕ το ακινητο.

 

η σκεψη που σας εκανε να κανετε το ερωτημα σας εδω ειναι σωστη και σας συγχαιρω (ειστε σοβαρος προφανως), ακολουθηστε ομως το σωστο τροπο, βρειτε εναν μηχανικο (απο συσταση καλύτερα) και εξηγηστε του το θεμα σας.

 

ο μηχανικος σας θα κανει τους απαιτουμενους ελεγχους και θα σας βοηθησει υπευθυνα ωστε να αποφυγετε τα προβληματα και να κανετε τη δουλεια σας.

 

σαν μπουσουλα να σας πω πως θα χρειαστειτε αλλαγη χρησης κατα τη γνωμη μου αλλα δεν εχω το φακελλο του ακινητου μπροστα μου και δεν εχω ακουσει ποτε να αναλαμβανει το κοστος της οποιασδηποτε διαδικασιας ο ιδιοκτητης.

Link to comment
Share on other sites

maxitis21 θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή

 

όταν κάνουμε ένα τέτοιο επαγελματικό άνοιγμα το 1ο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η νομιμότητα της επιχείρησής μας και φυσικά της έδρας μας

 

σκέψου μια κακή επιλογή που αρχικά μπορεί να δείχνει πιο φτηνή ή πιο βολική πόσο θα σου κοστίσει σε ενοίκια, πρόστιμα, εξοπλισμό κλπ

 

για να σου απαντήσει κάποιος για το κ΄στος πρέπει να μελετήσει την περίπτωση

και μάλιστα όχι αμέσως αλλά θέλει και μερικές ώρες δουλειάς και μια βόλτα από την πολεοδομία να δει τα σχέδια που πολλές φορές επιφυλλάσουν εκπλήξεις

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έχω κάθε διάθεση να ακολουθήσω τη νόμιμη οδό, και γι'αυτό έθεσα τον προβληματισμό μου στο forum σας.

 

Έχω ρωτήσει μέχρι τώρα δύο μηχανικούς (σε φιλολογικό επίπεδο γιατί δεν έχουν δει τα σχέδια τα οποία δεν έχω ακόμα στην κατοχή μου) και εξέφρασαν την άποψη πως είναι πολύ πιθανό να αρκεί μια δήλωση του ν. 105 του ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί το χώρο ως έδρα Φυσικοθεραπευτηρίου, από τη στιγμή που όλο το 3όροφο είναι νόμιμη ιδιοκτησία του.

 

Μπορείτε να με διαφωτίσετε τι λέει η αντίστοιχη νομολογία για αυτό το θέμα;

 

Ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας!!!

Link to comment
Share on other sites

για όλα τα καταστήματα ή τα γραφεια για τα οποία απαιτείται άδεια λειτουργιας υπάρχει αντίστοιχο ΦΕΚ (πχ ιατρεία, ταξιδιωτικά γραφεία κλπ)

 

το οποίο γνωρίζει η νομαρχία που εκδίδει τις άδειες λειτουργίας

επίσης αν υπάρχει κάποια ένωση φυσικοθεραπευτών επίσης γνωρίζουν τη νομοθεσία

 

στο οπόιο ΦΕΚ περιγράφεται αναλυτικά ο τρόπος ίδρυσης

 

υγ για απλή δήλωση χλωμό το κοβω

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι την τελική άδεια την λαμβάνουμε από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Το προηγούμενο βήμα είναι η χορήγηση άδειας από τη Δ/νση Δημ. Υγιεινής από την αρμόδια νομαρχία. Μέσα λοιπόν στα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι η "βεβαίωση κύριας χρήσης από την αρμόδια πολεοδομία για τη χρησιμοποίηση του χώρου ως Φυσικοθεραπευτήριο"...

 

Κι εδώ ξεκινάνε τα προβλήματα! Ο ΓΟΚ δε μας εξαιρεί, όπως τους γιατρούς, και αξιώνει τον χαρακτηρισμό του Φυσικοθεραπευτηρίου ως "γραφείο". Ρώτησα και, όπως με συμβούλευσαν και στο forum σας, πρέπει να γίνει αλλαγή χρήσης (γεγονός που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη τροχοπέδη του Φυσικοθεραπευτή για τη δημιουργία εργαστηρίου)...

 

Απλά, κάποιοι μηχανικοί εξέφρασαν την άποψη πως από τη στιγμή που δεν πρόκειται για πολυκατοικία αλλά για ιδιόκτητο 3όροφο, ίσως να ξεπεράσω αυτόν τον σκόπελο με την καταβολή των απαιτούμενων σχεδίων (κάτοψη, τομές κτλ.) και μια δήλωση του ν. 105 από τον ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί τον χώρο ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Φυσικοθεραπευτήριο...

 

Όπως και να'χει, αύριο θα ξαναπάω στην πολεοδομία με τον ιδιοκτήτη και τα σχέδια συν την οικοδομική άδεια και ελπίζω να βρω άκρη...

 

Ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλές σας και καλό καλοκαίρι!!!

Link to comment
Share on other sites

Απλά, κάποιοι μηχανικοί εξέφρασαν την άποψη πως από τη στιγμή που δεν πρόκειται για πολυκατοικία αλλά για ιδιόκτητο 3όροφο, ίσως να ξεπεράσω αυτόν τον σκόπελο με την καταβολή των απαιτούμενων σχεδίων (κάτοψη, τομές κτλ.) και μια δήλωση του ν. 105 από τον ιδιοκτήτη ότι παραχωρεί τον χώρο ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Φυσικοθεραπευτήριο...

το θεωρώ αδύνατο

μήπως σου είπε κάτι άλλο και το παρανόησες

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Κατ'αρχήν γειά χαρά σε όλους και συγχαρητήρια για το forum.

Θέλω να δηλώσω οτι δεν είμαι μηχανικός αλλά θέλω την πολύτιμη συμβουλή σας γιατι εχω πελαγώσει!Ενδιαφέρομαι να ανοίξω ένα εργαστήριο φυσικοθεραπείας στην Κηφισιά.Πήγα στην νομαρχία να πάρω την λίστα με τα δικαιολογητικά , ένα εκ των οποίων είναι μία βεβαίωση οτι ο χώρος είναι κύριας χρήσης και κατάλληλος για εργαστήριο φυσικοθεραπείας.

Έχω βρεί ένα χώρο που έχει άδεια για γραφείο και με βαση το υπ'αριθμόν 57541/6-6-2002 έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που κατατάσσει τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας στην κατηγορία γραφεία (χρήση γενικής κατοικιας) φαντάστηκα οτι θα είμαι οκ.

Από την άλλη όμως στο προεδρικό διάταγμα 84/2001 αναφέρει οτι τα εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (με προϊστάμενο φυσίατρο και όχι φυσικοθεραπευτή) υπάγονται στούς ιδιωτικούς φορείς προτοβάθμιας φροντίδας υγείας.Το άρθρο 3 του κτιριοδομικού κανονισμού για τις χρήσεις γης αναφέρει οτι όντως τα εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης (λόγω του οτι έχουν εγκαταστάσεις φυσικοθεραπείας) δεν κατατάσσονται στην κατηγορία Γραφεία (όπως κατ'εξαίρεση κατατάσσει τα ιατρεία και οδοντιατρεία) αλλά στα κτίρια Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας (ιδιωτικος φορέας Π.Φ.Υ.).

Το θέμα με τον χώρο που έχω βρεί είναι οτι ναι μεν έχει άδεια για γραφείο αλλά πλέον εκεί είναι είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας.Πήγα λοιπόν στην αρμόδια πολεοδομία για να επιβεβαιώσω οτι ο χώρος είναι κατάλληλος για προχωρήσω σε μίσθωμα σκεπτόμενος οτι όπως και να'χει Γραφείο ή Κτίριο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχω πρόβλημα.

Η πολεοδομία Κηφισιάς μου λέει οτι απο την μεριά της δεν διαχωρίζει τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας με τα εργαστήρια φυσικής ιατρικής και αποκαταστασης (!!!!!) όσον αφορά την χρήση γής και οτι τα κατατάσσει και τα δύο σε καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών (σε χρήση γής "γενικής κατοικίας")και οτι εφ'όσον η περιοχή εκεί είναι τώρα "αμιγής κατοικία" δεν μπορώ να κανω αλλαγή χρήσης ώστε να μου δώσει βεβαίωση για την νομαρχία.

Ο σύλλογος φυσικοθεραπευτών με διαβεβαίωσε οτι όντως ανήκουμε στην κατηγορία "Γραφεία" και οτι θα έπρεπε να μου δώσει βεβαίωση για τον χώρο.

Τι με συμβουλεύετε να κανω?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.