Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Σχέδια για υπολογισμό κόστους κατοικίας


sakis2

Recommended Posts

καλησπερα σας.επειδη αποφασισα και εγω να κανω μια κινηση ζωης αποφασισα να κανω ενα σπιτι στα 90τετρ.περιπου αφου τοσο χτιζει το οικοπεδο που ειναι 220 τετρ. με προσοψη περιπου 15 μετρα.καταρχην μου ειπαν για 220ευρω το κυβικο μπετα - 5.50 επιχρισματα με υλικα γνωστοι μου τεχνιτες.ειναι καλες οι τιμες?επισης εαν ειναι εφικτο και επιτρεπεται και υπαρχει η δυνατοτητα καποιος μηχανικος να μου εστελνε ενα σχεδιο για μεζονετα 90τετρ. για να υπολογισω περιπου ποσο δανειο να παρω και εαν μπορω να το παρω.υπολογιζω να μου κοστισει γυρω στα 100.000 το σπιτι.

περιμενω αποψεις σας.Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει η δυνατοτητα καποιος μηχανικος να μου εστελνε ενα σχεδιο για μεζονετα 90τετρ.
pm.gif

 

Δεν σε ειρωνεύομαι (απεχθάνομαι αυτόν τον τρόπο έκφρασης). Όμως, με το ερώτημά σου υποτιμάς την επιστήμη του Μηχανικού.

Απευθύνσου σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου, αυτός θα σου εξηγήσει.

Link to comment
Share on other sites

Το σπίτι που θα κτίσεις θα στοιχίσει μια περιουσία. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις πιο σοβαρά και να πας σε μηχανικό να σου εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες και να αναλάβει την επίβλεψη. Αναλογα με τα σχέδια πχ 90 υπόγειο, 90 όροφος θα διαμόρφωθεί το συνολικό κόστος.

 

Σου αναφέρω ενδεικτικά:

Κόστος αδείας-επίβλεψης, εκσκαφές-επιχώσεις, μπετά, τοιχοποιίες, επιχρίσματα, δάπεδα,πόρτες-κουφώματα, μόνωση, υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, θέρμανση, ΙΚΑ, ΔΕΗ, εφορία κλπ.

 

H τιμή 220/ κυβικό (υποθέτω ότι έχει όλα τα έξοδα) μου φαίνεται ακριβή.

 

Αν δεν έχει υπόγειο θα στοιχήσει πολύ χονδικά πάνω από τα 100000. Αν έχει υπόγειο πάνω από 150000. Αλλά αυτό εξαρτάται από πολλά πράγματα. Σοβαρή προσφορά μπορεί κάποιος να σου δώσει έχοντας τα σχέδια. Και μια φιλική συμβουλή, μην εμπιστεύεσαι και πολύ τους γνωστους.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.