Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ευθύνη επίβλεψης ιδιωτικού έργου


 
acnt

Recommended Posts

Νομίζω ότι η ευθύνη του μηχανικού είναι εφ' όρου ζωής (με νόμο του μακαρίτη του Γιαννόπουλου αν θυμάμαι καλά). Πάντως όσο δεν υπάρχει ΜΗΚΙΕ τόσο τέτοια φαινόμενα θα συνεχίζονται και πιθανώς να εντείνονται.

Είναι νόμος "Πεπονή", έγινε για πολιτικάντικους λόγους, με τις ομοβροντίες Εισαγγελάτων κλπ καναλιών, μετά τους σεισμούς του Αιγίου.

Μετά τον θάνατο του μηχανικού, αστικά υπεύθυνοι είναι τα παιδιά του και απόγονοι μέχρι 2η γενεά.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι σέρνεται ο επιβλέπων στα δικαστήρια για το παραμικρό. Βέβαια μπορεί στο τέλος να αθωωθεί (στις περισσότερες περιπτώσεις που ξέρω αυτό συνέβη) αλλά μόνο η ψυχολογική πίεση και τα έξοδα που δημιουργούνται αρκούν.

Link to comment
Share on other sites

@cna

Συμφωνώ απόλυτα.

Η φράση που χρησιμοποίησα ήταν για να δώσω έμφαση. Κι εγώ πιστεύω ότι ο μηχανικός πάντα έχει μεγάλη ευθύνη (η παραίτηση είναι το ύστατο όπλο), αλλά βαρέθηκα μια ζωή οι ιδιοκτήτες να οχυρώνονται πίσω από την (υποτιθέμενη ) άγνοια και να παριστάνουν τις αθώες περιστερές.

Πρόσφατα ήλθε κάποιος που με άδεια για 200 μ2 είχε κτίσει 600 μ2. Όταν του είπα ότι είναι παράνομος η αντίδρασή του ήταν " όχι εγώ είμαι νόμιμος, ο μηχανικός μου είναι παράνομος..."

Link to comment
Share on other sites

...Πρόσφατα ήλθε κάποιος που με άδεια για 200 μ2 είχε κτίσει 600 μ2. Όταν του είπα ότι είναι παράνομος η αντίδρασή του ήταν " όχι εγώ είμαι νόμιμος, ο μηχανικός μου είναι παράνομος..."

Τον έβαλες στη θέση του? Το λέω γιατί το έχω ακούσει και εγώ από ιδιοκτήτη να κατηγορεί το μηχανικό για τις αυθαιρεσίες του και τα πήρα πολύ άσχημα μιας και ήτανε προφανές ότι είχε δώσει εντολή αυθαιρεσίας ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
Link to comment
Share on other sites

@ IOANNA

Η απάντησή μου ήταν "Αφού δεν είσαι παράνομος τι ανησυχείς; Άσε τους παράνομους να ανησυχούν και όταν θελήσεις να το γράψεις στα παιδιά σου έλα να τα πούμε."

Υ.Γ. Δεν το παίζω μάγκας αλλά μετά από πολλά (πάρα πολλά ) χρόνια στο επάγγελμα έχω μπουχτίσει με αυτούς που παριστάνουν ότι δεν ξέρουν τίποτε για τον φόνο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μερικα ενδιαφεροντα κειμενα

http://library.tee.gr/digital/m2009/m2009_koutinas1.pdf

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/BIBLIOTHIKH/PSHFIAKH_BIBLIOTHIKH/MELETES_09/oe_asfaleia.pdf

www.teetas.gr/sites/default/files/seminaria/karatsolis.ppt

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

KF

ευχαριστώ πολύ

ειδικά το δεύτερο είναι πολύ χρήσιμο-καθότι α) αντιλαμβάνεσαι το αλαλούμ της νομοθεσίας-και β) έχει και ορισμένες οδηγίες χρήσιμες για ένα νέο μηχανικό

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Σε φάση κατασκευής φέροντα οργανισμού, ποιος είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος, για μέτρα ασφαλείας κ.τ.λ. κ.τ.λ., ο Επιβλέπων τα Στατικά ή ο Γενικός Επιβλέπων-Υπεύθυνος συντονιστής μέτρων ασφαλείας;

Ο Υπεύθυνος των στατικών πέρα από την ορθή υλοποίηση της στατικής μελέτης έχει άλλου είδους νομικές ή μη ευθύνες και μέσω ποιον διατάξεων αυτές προβλέπονται;;

Link to comment
Share on other sites

Ο υπεύθυνος για τα μέτρα ασφαλείας που αναγράφεται στο έντυπο της αδείας. βέβαια οι δικηγόροι στρέφονται κατά όλων βασιζόμενοι στην λογική "ότι κάτσει".

 

 

Την καλησπέρα μου Ηλία!!!

Edited by Αλέξανδρος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.