Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποτελέσματα Αναζήτησης

There were 37 results tagged with εργασία

Ανά κατηγορία περιεχομένου

Ανά κατηγορία

Ταξινόμηση ανά:                Σειρά  
 1. Βαριά η "καμπάνα" για την αδήλωτη εργασία

  Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποιηθήκαν το προηγούμενο διάστημα για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας, εντοπίστηκαν, ύστερα από επιτόπιο έλεγχο Επιθεωρητών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σημαντικές παραβάσεις που αφορούσαν τα χρονικά όρια εργασίας.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι έλεγχοι διεξήχθησαν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παροχής ελεγκτικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και στον ασφαλιστικό κλάδο. Επιβλήθηκαν κυρώσεις, συνολικού ύψους 277.500 ευρώ, για 25 περιπτώσεις αδήλωτης υπερωριακής εργασίας.

  «Η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και η καταπολέμηση φαινομένων υποδηλώμενης, αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για μία ανάπτυξη που θα βελτιώνει ουσιαστικά τη θέση των εργαζομένων» επισημαίνει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

  Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στον τηλεφωνικό αριθμό 15512 ή στα κατά τόπους τμήματα Επιθεώρησης Εργασίας.

  Πηγή: http://www.ered.gr/e..._/#.Wa46TbIjHDc

  • Σεπ 05 2017 07:50
  • από Engineer
 2. ΟΗΕ: καλύτερη ενεργειακή αποτελεσματικότητα σημαίνει ραγδαία οικονο...

  Σχεδόν € 2 τρις θα διοχετεύονται στην παγκόσμια οικονομία κάθε χρόνο, αν η αποδοτική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων ενισχυθεί, σύμφωνα με μια έκθεση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον η οποία δημοσιεύτηκε χθες (16 Μαρτίου).

  Η έκθεση, κατέληξε ότι η αποδοτική χρήση των φυσικών πόρων του πλανήτη θα σημαίνει σημαντική οικονομική ανάπτυξη για την επόμενη γενιά, η οποία σε απόλυτους αριθμούς θα μπορούσαν να ανέλθει έως και τα 2 τρις € μέχρι το 2050.

  Ένα πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ζωντανή απόδειξη αυτού του οικονομικού φαινόμενου, αναφέρει η έκθεση. Μεταξύ 2005 και 2010, το εν λόγω σύστημα ανακύκλωσε επτά εκατομμύρια τόνους αποβλήτων τα οποία προοριζόντουσαν για χώρους υγειονομικής ταφής. Με αυτόν τον τρόπο μείωσε το κόστος των επιχειρήσεων κατά σχεδόν € 180 εκατομμύρια και σταμάτησε την εκπομπή 6 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την ατμόσφαιρα.

  Μια πιο βιώσιμη αξιοποίηση των υλικών αγαθών και της ενέργειας θα διατηρήσει επίσης την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την Συμφωνία του Παρισιού, προσθέτει η έκθεση.

  «Αυτή είναι μια περιβαλλοντική win-win κατάσταση», δήλωσε ο Erik Solheim, επικεφαλής του Προγράμματος για το Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με τα ευρήματα της έκθεσης. Η έκθεση αυτή έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά την ψήφιση από τους ευρωβουλευτές της αύξησης του στόχου ανακύκλωσης στο 70% μέχρι το 2030. Η Simona Bonafè, επικεφαλής Ευρωβουλευτής αναφορικά με την Οδηγία για την Κυκλική Οικονομία, δήλωσε ότι η ψηφοφορία ήταν «ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας κυκλικής οικονομίας».

  «Θέλουμε να ξεφύγουμε από ένα μη βιώσιμο μοντέλο και να οδηγηθούμε στην αντικατάστασή του από μια οικονομία όπου τα προϊόντα να έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν και να μπορούν να επιδιορθωθούν, να επαναχρησιμοποιούνται, να ανακυκλώνονται και να ανακατασκευάζονται», δήλωσε η Bonafè.

  «Με την καλύτερη αξιοποίηση των φυσικών δώρων του πλανήτη μας, εμείς θα συνεισφέρουμε περισσότερα χρήματα στην οικονομία για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσουμε τα απαραίτητα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για το κλίμα», πρόσθεσε ο Solheim.

  Τα συμπεράσματα της έκθεσης δεν ήταν όλα καλά, όμως. Έδειξε ότι τα οικονομικά οφέλη από την πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων, δεν κατανέμονται ομοιόμορφα. «Μια πιο αργή εξόρυξη των πόρων θα μειώσει τα έσοδα και θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας σε ορισμένους κλάδους, όπως οι εξορυκτικές και λατομικές δραστηριότητες», αναφέρει η έκθεση.

  Ακόμα κι έτσι, η όλες οι χώρες έχουν περισσότερα να κερδίσουν από την εφαρμογή πολιτικών οι οποίες θα στηρίξουν τη μετάβαση σε μια πιο αποδοτική εκμετάλλευση των πόρων από ότι θα έκαναν, συνεχίζοντας να ασκούν αναποτελεσματικές δραστηριότητες. «Όταν πρόκειται για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των πόρων, κάθε χώρα και κάθε περιοχή αντιμετωπίζουν διαφορετικές ευκαιρίες και προκλήσεις.

  Έτσι, πρέπει να υπάρξει περισσότερη συζήτηση βασιζόμενη στην επιστήμη και τη χάραξη πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και πρέπει αυτή να είναι φυσικά προσαρμοσμένη στις συγκεκριμένες προτεραιότητες της κάθε περιοχής», δήλωσε ο Solheim.

  Για τις χώρες της G7, αναφέρει η έκθεση, η αποδοτικότητα των πόρων και η φιλόδοξη δράση για το κλίμα θα μεγεθύνει το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά σχεδόν 600 δις € μέχρι το 2050. «Ελπίζω ότι αυτή η έκθεση θα ευαισθητοποιήσει και θα εμπνεύσει τόσο τους φορείς χάραξης πολιτικής του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να δρομολογήσουν πολλές περισσότερες αντίστοιχες προσπάθειες», ο Solheim κατέληξε.

  Πηγή: https://www.euractiv...omiki-anaptyxi/

  • Μάρ 18 2017 17:59
  • από Engineer
 3. 450.000 Έλληνες έφυγαν στο εξωτερικό από το 2008 έως το 2016

  Τη «διαρροή εγκεφάλων» εντόπισαν οι περισσότεροι ομιλητές στην ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα «τον ρόλο της κυβέρνησης στην προσέλκυση και συγκράτηση του ταλέντου για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος της χώρας» ως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ελλάδα. Μια ωρολογιακή βόμβα που κλυδωνίζει την οικονομία και την αγορά εργασίας.

  Περίπου 450.000 Έλληνες υπολογίζεται ότι έφυγαν από τη χώρα την περίοδο της κρίσης και συγκεκριμένα από το 2008 μέχρι το 2016 για να αναζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες και έχουν αποδώσει στις οικονομίες αυτών, κυρίως της Βρετανίας και της Γερμανίας, 50 δισ. ευρώ. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και σοκάρουν.

  «Οι άνθρωποι αυτοί είναι στην πλειοψηφία τους κάτω των 45 ετών. Η επιστροφή τους πρέπει να γίνει εθνικός στόχος» συμφώνησαν οι πρώην υπουργοί Αννα Διαμαντοπούλου και Γιάννης Βρούτσης.

  Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε σε προτάσεις που έχει καταθέσει το ινστιτούτο το οποίο διευθύνει, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα συνεργιών με άλλες χώρες. Η Δανία, για παράδειγμα, έχει μια πολύ οργανωμένη κτηνοτροφία. Υπάρχουν, τόνισε η κα Διαμαντοπούλου, και οι ευρωπαϊκοί πόροι και η απαραίτητη νομοθεσία για να εισάγουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι αυτήν την τεχνογνωσία από τους δανούς συναδέλφους τους.

  Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Ισραήλ. Η χώρα αυτή, η οποία είχε χρεοκοπήσει το 1984, διαθέτει 6 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης έναντι 36 εκατ. στρεμμάτων της Ελλάδας. Κι όμως και στις δυο χώρες οι καλλιέργειες αποδίδουν 7 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με την πρώην υπουργό Παιδείας, αυτό συμβαίνει επειδή η πανεπιστημιακή έρευνα στο Ισραήλ συνδέθηκε με την παραγωγή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν στην έρημο της Μέσης Ανατολής ακόμη και υδατοκαλλιέργειες.

  Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε από την πλευρά του ότι το σοκ για την απασχόληση θα ήταν πολύ μικρότερο εάν είχαν γίνει οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, αλλά και ότι η ανεργία θα είχε ξεπεράσει το 30% εάν δεν είχαν προωθηθεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις τη διετία 2012-2014.

  Οι ομιλητές της ημερίδας ανέφεραν ακόμη πως ένα μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι «γερνάει» με ταχείς ρυθμούς με αποτέλεσμα το ένα τρίτο του πληθυσμού το 2030 να είναι άνω των 60 ετών.

  Πηγή: http://www.enikos.gr...apo-to-2008-eos

  • Μάρ 08 2017 12:49
  • από Engineer
 4. Πρόσκληση διορισμού για 80 μόνιμους μηχανικούς και διοικητικούς στη...

  Ολοκληρώνεται στις 24 Ιανουαρίου η διαδικασία αιτήσεων για την πρόσληψη 80 ατόμων στην Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ).

  Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη. Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης και τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2016, Τ.Θ. 14 308, Αθήνα Τ.Κ. 115 10 αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

  Η κατανομή για τις 80 θέσεις στην ΕΥΑΘ είναι η εξής:

  ΠΕ Βιολόγων 1, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού 8, ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 5, ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 5, ΠΕ Περιβάλλοντος 1, ΠΕ Πληροφορικής 4, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 18, ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 6, ΠΕ Χημικών 3, ΠΕ Χημικών Μηχανικών 4, ΤΕ Δημόσιας Υγιεινής 1, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών 5, ΤΕ Ηλεκτρονικών Μηχανικών 3, ΤΕ Μηχανικών Αυτοματισμού 2, ΤΕ Πληροφορικής 5, ΤΕ Πολιτικών Μηχανικών 6 και ΤΕ Τεχνολόγων Τροφίμων 2.

  Κριτήρια

  Οι πτυχιούχοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διάφορων κλάδων/ειδικοτήτων ασχολούνται με δραστηριότητες που υποστηρίζουν λειτουργικές ανάγκες των μονάδων της ΕΥΑΘ Α.Ε. για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών (π.χ. μελέτες, κατασκευές, συντηρήσεις, επεκτάσεις, ανανεώσεις), απαραίτητων για την εξασφάλιση της ύδρευσης και της αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων και αντλιοστασιών, έργα διευθετήσεως χειμάρρων αντιπλημμυρικής προστασίας, συντηρήσεως της περιφερειακής τάφρου της πόλεως Θεσσαλονίκης, των σταθμών επεξεργασίας λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων, καθώς και επιμέλεια της λειτουργίας, της διοικήσεως και της εκμεταλλεύσεως όλων των έργων. Προς τούτο απαιτείται να διαθέτουν εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της ΕΥΑΘ Α.Ε.

  Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

  Πηγή: http://www.b2green.g...kous-stin-evath

  • Ιαν 18 2017 21:45
  • από Engineer
 5. Τι μισθούς παίρνουν οι Ελληνες - Οι αποδοχές για πτυχιούχους και με...

  Ερευνα - σοκ για τους μισθούς που παίρνουν στην Ελλάδα ακόμη κι όσοι έχουν πτυχίο, δημοσιεύει το intrajobs.com σχετικά με τους μισθούς στην Ελλάδα.

  Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

  Η μεγάλη πλειοψηφία έχει Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (33,55%) και τίτλο Μεταπτυχιακό (38,03%). Ακολουθούν όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (15,92%) και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (11,45%). Μικρή συμμετοχή έχουν οι Διδακτορικοί Τίτλοι (0,53%), όσοι είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου (0,39%) και όσοι δήλωσαν «Άλλο» (0,13%).

  Η έρευνα εξέτασε το επίπεδο σπουδών των συμμετεχόντων σε σχέση με τη θέση τους στην Ιεραρχία της επιχείρησης που εργάζονται σήμερα, καθώς και τις μηνιαίες αμοιβές που απολαμβάνουν ανάλογα με το επίπεδο σπουδών τους. Τα μεγαλύτερα ποσοστά σε κάθε επίπεδο σπουδών είναι σήμερα υπάλληλοι. Στις ανώτατες θέσεις της ιεραρχίας από Υποδιευθυντές και πάνω συναντάμε μόνο Πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς.

  Δημοσιευμένη Εικόνα

  Όσον αφορά τις μηνιαίες αμοιβές των συμμετεχόντων βλέπουμε ότι μεγάλο ποσοστό κάθε επιπέδου σπουδών βρίσκεται στην κατηγορία από 451€ έως 1000€.

  Δημοσιευμένη Εικόνα
  Ωστόσο εδώ εντοπίζεται μια διαφοροποίηση. Στη Μεταλυκειακή Εκπαίδευση, Αποφοίτους Λυκείου, Γυμνασίου και Άλλο οι πλειοψηφία βρίσκεται στην κατηγορία αμοιβών από 451€ έως 1000€ ενώ η πλειοψηφία των πτυχιούχων ΑΕΙ/ΤΕΙ και διδακτορικών βρίσκεται σε ψηλότερη κατηγορία από 1001€ έως 2000€. Οι τελευταίοι είναι και οι μόνοι που απολαμβάνουν αμοιβές μεγαλύτερες από 2000€.

  Επίσης, παρατηρείται ότι σε θέσεις υπαλλήλων βρίσκονται τα μεγαλύτερα ποσοστά συμμετεχόντων κάθε κατηγορίας σπουδών.

  Εξετάζοντας συνδυαστικά τα χρόνια υπηρεσίας και τους μισθούς των υπαλλήλων ανά επίπεδο σπουδών, εξάγονται τα εξής συμπεράσματα:

  Τα μεγαλύτερα ποσοστά όσων είναι υπάλληλοι σε κάθε επίπεδο σπουδών έχουν προϋπηρεσία πάνω από 11 έτη! Οι αμοιβές τυς ωστόσο δεν ανταποκρίνονται στα χρόνια εμπειρίας.

  Δημοσιευμένη Εικόνα
  Μεταπτυχιακοί υπάλληλοι με 1-5 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται με λιγότερα από 450€ και πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ με 6-10 χρόνια προϋπηρεσίας αμείβονται επίσης με λιγότερα από 450€!

  Δημοσιευμένη Εικόνα

  Όπως συνεχίζει η έρευνα, στα 11-15 χρόνια προϋπηρεσίας Μεταπτυχιακοί έχουν αμοιβές ακόμη και από 751€ ενώ Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και Μεταλυκειακής εκπαίδευσης ακόμη και από 451€!

  Όσο για αυτούς που έχουν πάνω από 15 χρόνια προϋπηρεσίας οι μόνοι που βρίσκονται σε μια κάπως αξιοπρεπή κλίμακα αμοιβών στο βαθμό του Υπαλλήλου, είναι οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί. Αντίθετα στα 15 χρόνια προϋπηρεσίας βρίσκουμε σήμερα υπαλλήλους πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ, μεταλυκειακής εκπαίδευσης αλλά και Αποφοίτους Λυκείου και Γυμνασίου να έχουν αμοιβές σε επίπεδα από 451€. Μετά από 15 χρόνια εργάσιμου βίου αμοιβές τόσο χαμηλές δεν ταιριάζουν προφανώς σε κανένα επίπεδο εκπαίδευσης στον δυτικό κόσμο.

  Όσον αφορά τη διακύμανση των αμοιβών τους την περίοδο της κρίσης οι συμμετέχοντες απάντησαν σε μεγάλη πλειοψηφία ότι είδαν μείωση σε διάφορα ποσοστά.

  Δημοσιευμένη Εικόνα

  Χωρίς να είναι ασφαλές το αποτέλεσμα γιατί το δείγμα ήταν μικρό, οι Απόφοιτοι Γυμνασίου και «Άλλο» δεν είδαν κάποια μείωση ενώ μόνο οι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί ήταν οι τυχεροί που είχαν αύξηση μηνιαίων αμοιβών.
  Τέλος οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους φαίνεται να είναι οι Απόφοιτοι Λυκείου που το 19,01% φοβούνται ότι θα χάσουν θέση και μισθό και οι Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης που 49,46% πιστεύουν ότι θα υποστούν μείωση μισθών.

  Αντίθετα οι πιο αισιόδοξοι είναι οι Μεταπτυχιακοί/Διδακτορικοί που 32,33% βλέπουν αύξηση μηνιαίων αμοιβών τους στο μέλλον ή 36,38% τουλάχιστον μη μεταβολή τους.

  Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr

  • Αύγ 08 2016 21:09
  • από Faethon11
 6. ΙΚΑ: Πρόστιμα φωτιά με στόχο τη μαύρη εργασία

  Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ ήταν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επαγγελματίες της Ροδόπης το τελευταίο εξάμηνο, από επιτόπιους ελέγχους κλιμακίων του ΙΚΑ για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.


  «Το ύψος των προστίμων είναι εξωπραγματικό και οδηγεί σε αυτόματο κλείσιμο των επιχειρήσεων», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης.

  Το ύψος των προστίμων ξεπέρασε τις 430.000 ευρώ, μόνο μέσα στον Φεβρουάριο του 2016, όταν τον Οκτώβριο έφτασε το ένα εκατομμύριο ευρώ και τον Αύγουστο του 2015 τις 600.000 ευρώ.

  «Αντιμετωπιζόμαστε ως τρομοκράτες από τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΙΚΑ και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζει ο κ. Βαφειάδης ο οποίος έθεσε το θέμα στον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό που επισκέφθηκε πρόσφατα την Κομοτηνή.

  «Είμαστε κατά της ανομίας και υπέρ των ελέγχων και της ασφαλισμένης και όχι ανασφάλιστης εργασίας. Μιλάμε για τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και όχι για τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

  Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα για την επέκταση του εργόσημου και στα επαγγέλματα της εστίασης, που ειδικά στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου χρειάζονται επιπλέον προσωπικό, μέσω της προαγοράς ενσήμων από τις τράπεζες,

  ο κ. Καλαματιανός δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς το μέτρο αυτό μπορεί να επιφέρει επιπλέον έσοδα στο ΙΚΑ και καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και να οδηγήσει σε μείωση των προστίμων.

  Πηγή: http://www.ered.gr/e...a/#.VwOjd_mLS70

  • Απρ 05 2016 13:38
  • από Engineer
 7. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς μηχανικούς-ενεργειακούς επιθ...

  Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), που εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Νίκης 4, αποφάσισε, με την υπ' αριθ. Α4/Σ3/2016 απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του, να προβεί σε δημοσίευση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ανάθεση σε Διπλωματούχο Μηχανικό, Μέλος του ΤΕΕ, της Τεχνικής Υποστήριξης σε θέματα Ενέργειας, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του ΤΕΕ.
  Προς τούτο προτίθεται να συνάψει Σύμβαση Παροχής Ανεξάρτητων Υπηρεσιών για ένα (1) έτος με έναν (1) Διπλωματούχο Μηχανικό.

  Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν φυσικά πρόσωπα, έλληνες πολίτες ή πολίτες των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που διαθέτουν την ειδίκευση ή την εμπειρία στα επιστημονικά και τεχνικά αντικείμενα που αναφέρονται παρακάτω.

  Ο Διπλωματούχος Μηχανικός καλείται:

  • Να συνδράμει το ΤΕΕ στο ρόλο του ως Εθνικός Συντονιστής του Συμφώνου των Δημάρχων (ΣτΔ).
  • Να αναλάβει την Τεχνική Υποστήριξη του Γραφείου Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων του ΤΕΕ (ΓΥΣΔ).
  • Να συμμετέχει στη διαδικασία προσέλκυσης και καθοδήγησης νέων Δήμων για ένταξη στο ΣτΔ.
  • Να παρέχει συμβουλές και οδηγίες στους Δήμους ώστε να εκπονήσουν Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) και να εξεύρουν χρηματοδότηση, είτε βοηθώντας τους στην επιλογή εξωτερικών συμβούλων, είτε καθοδηγώντας τις τεχνικές υπηρεσίες στην εφαρμογή των οδηγιών και της μεθοδολογίας του ΣτΔ.
  • Να συμμετέχει στη δημιουργία μηχανισμού εξεύρεσης και διαχείρισης της χρηματοδότησης που χρειάζεται η εφαρμογή των ΣΔΑΕ.
  • Να συμμετέχει στη διεξαγωγή σεμιναρίων στους Μηχανικούς για την εκπόνηση ΣΔΑΕ.
  • Να συνδράμει στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση ενεργειακών δεδομένων που θα οδηγήσει στη δημιουργία Παρατηρητηρίου Ενέργειας από το ΤΕΕ.
  Ο ενδιαφερόμενος Διπλωματούχος Μηχανικός θα πρέπει:
  • Να είναι Μέλος του ΤΕΕ
  • Να είναι Πιστοποιημένος Ενεργειακός Επιθεωρητής
  • Να διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση στους τομείς:
   • της ενεργειακής επιθεώρησης
   • της ενεργειακής συμπεριφοράς κτιρίων
   • των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
   • των συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Να διαθέτει εμπειρία στην εκπόνηση και παρακολούθηση ΣΔΑΕ
  Δικαιολογητικά:
  • Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο θα πρέπει να αναφέρεται το σύνολο της απασχόλησής του.
  • Νομίμως θεωρημένα (από δικηγόρο ή δημόσια αρχή) φωτοαντίγραφα Τίτλου/ων Σπουδών που έχει/ουν αποκτηθεί από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας ή του εξωτερικού και έχει/ουν επίσημα αναγνωριστεί στη Χώρα.
  • «Κατάσταση Εμπειρίας» η οποία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:
   • τίτλος και σύντομη περιγραφή έργου
   • χρονικό διάστημα υλοποίησης (ημερομηνία έναρξης-ολοκλήρωσης)
   • ρόλος του ενδιαφερομένου στο έργο
   • φορέας υλοποίησης του έργου.
  • Κάθε στοιχείο, που τεκμηριώνει τα αναφερόμενα στοιχεία στην αίτηση ή/και στο βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερομένου και έχει συνάφεια με τα ζητούμενα προσόντα.
  Σημείωση: Τόσο στο βιογραφικό όσο και στην κατάσταση εμπειρίας καλό θα ήταν να προηγούνται ή να είναι διακριτά οι τίτλοι και τα αντικείμενα απασχόλησης που είναι συναφή με τα ενεργειακά θέματα.

  Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν την αίτησή τους, συνοδευόμενη από κλειστό φάκελο ο οποίος θα περιέχει τα δικαιολογητικά τους και θα φέρει την ένδειξη: «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
  στην Πρόσκληση με αρ. πρωτ.5156/22.2.2016»
  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Μαρτίου 2016.

  Η αίτηση υποβάλλεται είτε αυτοπροσώπως στο Πρωτόκολλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση: Νίκης 4, 105 63,Αθήνα.

  Το εμπρόθεσμο της αίτησης θα κρίνεται από την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης που θα φέρει ο φάκελος αποστολής (η αίτηση μετά την παραλαβή της θα πρωτοκολλείται) ή από τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα λάβει, εφ' όσον κατατεθεί από τον ενδιαφερόμενο ή άλλο πρόσωπο στο ΤΕΕ.

  Η τελική επιλογή του υποψηφίου Μηχανικού θα γίνει από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, η οποία θα αποφασίσει βάσει του Πίνακα Κατάταξης που θα εισηγηθεί η Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων (Επιτροπή Διενέργειας των Διαγωνισμών του ΤΕΕ για το έτος 2016 (απόφαση ΔΕ Β1/Σ4/2016)), η οποία θα προβεί στην αξιολόγηση των υποψηφίων με κριτήρια τα απαιτούμενα προσόντα, την επιστημονική κατάρτιση και την εμπειρία του. Η Επιτροπή δύναται να καλέσει τους υποψηφίους σε προσωπικές συνεντεύξεις.
  Η αμοιβή του Αναδόχου ανέρχεται στο ποσό των 12.000,00 Ευρώ πλέον ΦΠΑ και θα καταβληθεί σε δυο δόσεις, στο τέλος κάθε εξαμήνου με την υποβολή Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών, το δε ποσό αυτής δεν θα επιδέχεται αναπροσαρμογή καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης

  Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Υποστήριξης του Συμφώνου των Δημάρχων (τηλ: 210 3291308, κ. Ζαφειροπούλου, e-mail: sciwork@central.tee.gr).

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  Γιώργος Ν. Στασινός
  Δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εδώ.

  Πηγή: http://www.b2green.gr/el/post/32511/

  • Φεβ 24 2016 09:45
  • από Engineer
 8. Επιχορήγηση με μπόνους 10% για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

  Πριμοδότηση με επιπλέον 10% επιχορήγηση εκείνων των επιχειρηματικών σχεδίων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, προβλέπεται στο νέο ΕΣΠΑ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

  Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα σε κοινωνικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν προτάσεις πλέον ισότιμα με όλες τις άλλες μορφές επιχειρηματικότητας, συνέχισε ο υφυπουργός, ενώ καλλιεργείται η φορολογική και ασφαλιστική συνείδηση των επιχειρήσεων, με εισαγωγή κριτηρίων ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η μαύρη εργασία.

  Ένα ακόμα βασικό καινοτόμο στοιχείο στη φιλοσοφία των νέων προσκλήσεων, όπως είπε ο κ. Χαρίτσης, είναι η «ρήτρα ευελιξίας των Ταμείων», ώστε να χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις αλληλοσυμπληρωματικού χαρακτήρα: απόκτηση/αναβάθμιση εξοπλισμού από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κάλυψη μισθολογικού/ασφαλιστικού κόστους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

  Νέα προγράμματα

  Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι εκτός από τις τέσσερις προσκλήσεις νέων δράσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» που δημοσιεύτηκαν, σύντομα θα ανακοινωθεί δράση για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό των δομών και μηχανισμών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (clusters, meta-clusters) για να προωθηθεί η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων αξίας.

  «Σύντομα θα ανακοινώσουμε δράση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων αυτοαπασχολουμένων και εργαζομένων, καθώς επίσης δράσεις για τη δημιουργία νέων τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 50 άτομα. Συνολικά οι παραπάνω δράσεις θα έχουν προϋπολογισμό σχεδόν 150 εκατ. ευρώ.

  Προγραμματίζονται, ακόμα, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Μεταφορών, δράσεις ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ. Επίσης, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας θα προκηρύξουμε δράσεις για την Κοινωνική και Συνεταιριστική Οικονομία, συνολικού προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ» τόνισε ο υφυπουργός.

  Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία

  Σχετικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο υφυπουργός ανέφερε ότι το 2016 συνεχίζεται η διάθεση υφιστάμενων προϊόντων στην αγορά, όπως το SME GUARANTEE FUND, το JEREMIE ICT/VC, εργαλεία ΕΤΕΑΝ (ΤΕΠΙΧ), και το προς διάθεση ποσό προσεγγίζει συνολικά τα 600 εκατ. ευρώ σε όλα τα προϊόντα.

  «Μέχρι να μπει στην αγορά η νέα γενιά χρηματοδοτικών εργαλείων, οι επενδυτές μπορούν να κάνουν χρήση των ήδη υφιστάμενων» είπε ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε: «Αφού μελετήσαμε προσεκτικά τα προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, ανασχεδιάζουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις κεφαλαιουχικές συμμετοχές και τις μικροπιστώσεις, ενώ βεβαίως έχει προβλεφθεί η δημιουργία εργαλείων για δάνεια και εγγυήσεις.

  »Οι μεγάλες ανταποδοτικές υποδομές του Jessica plus, το νέο "εξοικονομώ" (για κατοικίες, δημόσια κτίρια και επιχειρήσεις) είναι μερικά ακόμα σημαντικά εργαλεία. Η αλλαγή του σχεδιασμού τους εστιάζει στη διεύρυνση των ομάδων των τελικών δικαιούχων, στην επέκταση στις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην αύξηση της χρήσης της συνεπένδυσης και της επιχειρηματικής συμμετοχής, στην ενίσχυση της τομεακής και περιφερειακής τους διάστασης, στο νέο καθεστώς των μικροπιστώσεων και στην ουσιαστική ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας».

  Πηγή: http://news.in.gr/ec...?aid=1500059841

  • Φεβ 22 2016 21:25
  • από Engineer
 9. Εκτός αγοράς εργασίας οι μηχανικοί

  Χάσμα χωρίζει τον κλάδο των μηχανικών από την αγορά εργασίας που οφείλεται στις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης η οποία όμως παρά την μακρά διαρκεια δεν κατάφερε να οδηγησει σε δομικές αλλαγές στους τομείς απασχόλησης.

  Σε δείγμα 1783 απόφοιτων του ΕΜΠ των ετών 2002-2010, άνεργο δηλώνει σήμερα το 7,4% των διπλωματούχων του ιδρύματος, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται στους χημικούς μηχανικούς (10,9%) και τους μεταλλειολόγους (10,8%), ενώ τα μικρότερα πσοοστά ανεργίας έχουν οι ναυπηγοί (3,4%) και οι τοπογράφοι (4,7%). Διαχρονικά η ανεργία έχει αυξηθεί από 2,2% στους διπλωματούχους της περιόδου 1991-1995, σε 2,3% στους διπλωματούχους της περιόδου 1996-2001, για να φτάσει το 7,4% σήμερα.

  Όπως επισημαίνεται ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλότερο αφού η δυνατότητα των μηχανικών να δραστηριοποιούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες, μειώνει το ονομαστικό ποσοστό του κλάδου: «Η αυτοαπασχόληση των νέων µηχανικών κρύβει µια νέα, άτυπη µορφή ανεργίας, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στις κατασκευαστικές ειδικότητες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

  Η εικόνα αυτή προκύπτει και από την δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων: Το 12% των μηχανικών κερδίζει λιγότερα από 5.000 ευρώ μεικτά το χρόνο, το 13,7% λαμβάνει μέχρι και 10.000 ευρώ, το 20,6% φτάνει τις 15.000 ευρώ, το 17% αμείβεται με έως 20.000 ευρώ, το 21,1% φτάνει τις 30.000, ενώ τις 30.000 ευρώ τις υπερβαίνει ετησίως το 15%.
  Ιδιαίτερα έντονη είναι πλέον και η παρουσία μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι φτάνουν σήμερα το 55,7% επί του συνόλου, έναντι ποσοστού 22,6% της προηγούμενης δεκαετίας. Διαπιστώνεται ακόμη, ότι το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται σχεδόν γραµµικά από το 2002 έως και το 2010 (περίπου κατά 1% τον χρόνο).

  Ως προς τη σχέση απασχόλησης, οι περισσότεροι διπλωματούχοι, αν και φορολογικά θεωρούνται ελεύθεροι επαγγελματίες, εργάζονται ως μισθωτοί με δελτίο παροχής υπηρεσιών (το γνωστό μπλοκάκι). Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 41,60%, ενώ ακολουθούν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με 38,8%. Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν το 12,3% των μηχανικών και ελεύθεροι επαγγελματίες με προσωπικό/συνεργάτη το 5,20%. Φαίνεται ακόμη ότι ο δημόσιος τομέας δεν προσφέρει πλέον επαγγελματική διέξοδο: στο δημόσιο έχουν προσληφθεί μόλις οι 2 στους 100. Από την άλλη πλευρά, κατακόρυφη είναι η αύξηση των λεγόμενων ευέλικτων μορφών απασχόλησης, από ποσοστό 20% στις αρχές της δεκαετίας του 1980 σε άνω του 50% σήμερα.

  Αυτό που δεν έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου είναι οι κλάδοι απασχόλησης. Στον κατασκευαστικό κλάδο απασχολείται το 93,1% των αρχιτεκτόνων, το 80,7% των πολιτικών μηχανικών και το 76,2% των τοπογράφων. Αντίθετα, οι περισσότεροι χημικοί μηχανικοί απασχολούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα (34%), ενώ το 62% των ναυπηγών απασχολούνται στους κλάδους της ναυτιλίας και των μεταφορών.

  Η οικονομική στενότητα προκύπτει και από το γεγονός ότι το 23,1% των διπλωματούχων συγκατοικεί με τους γονείς του, ενώ χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι έχει μειωθεί το ποσοστό των μηχανικών που πληρώνουν από δικούς τους πόρους τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Το ποσοστό αυτό ήταν 82,1% στους αποφοίτους των ετών 1996-2001, ενώ σε αυτούς των ετών 2002 -2010 έχει κατρακυλήσει στο 68,1%. Σύμφωνα με τους ερευνητές πάντως, η μείωση οφείλεται και στην καθυστέρηση της ενσωμάτωσης αρκετών αποφοίτων στον παραγωγικό ιστό λόγω μεταπτυχιακών σπουδών: σήμερα αποκτούν μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, περισσότεροι από τους μισούς διπλωματούχους, σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό της δεκαετίας του 1980, που δεν ξεπερνούσε το 17%.

  Από άλλα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των αποφοίτων που είναι γυναίκες (από 21,90% στους διπλωματούχους των ετών 1990-1995 σε 39,50% στους διπλωματούχους των ετών 2002-2010). Διαπιστώνεται ωστόσο χάσμα στις αμοιβές - με τους άνδρες μηχανικούς να αμείβονται καλύτερα.

  Ο μέσος όρος αποφοίτησης είναι τα 6,38 έτη, με τους αρχιτέκτονες να αποδεικνύονται οι καλύτεροι φοιτητές, αφού αποφοιτούν με μέσο όρο στον βαθμό του πτυχίου 8,011, ενώ ο μέσος βαθμός των υπόλοιπων ειδικοτήτων είναι περίπου στο 7.

  Προκύπτει επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των μηχανικών (81%) διαμένει στην Αττική, ενώ από την ίδια περιφέρεια προέρχονται και οι μισοί από αυτούς.

  Πηγή: http://www.ered.gr/e..._/#.ViYljfntlBc

  • Οκτ 20 2015 13:30
  • από Engineer
 10. Προσλήψεις μηχανικών σε υπηρεσίες αρχαιοτήτων

  Άμεσα θα εκδοθούν δεκάδες προκηρύξεις από τις εφορείες αρχαιοτήτων ανά την επικράτεια, για 2.189 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας ενός έτους.

  Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, ενώ ορισμένες από τις δημοφιλείς ειδικότητες αφορούν ΠΕ Μηχανικούς, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Οικονομολόγους, ΤΕ Λογιστών, ΤΕ Πληροφορικής, ΔΕ Διοικητικών, ΔΕ Φυλάκων-Νυχτοφυλάκων, ΥΕ Ειδικευμένων Εργατών και ΥΕ Καθαριστριών.

  H πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα γίνει με δύο τρόπους, καθώς 367 προσλήψεις θα γίνουν κατόπιν έγκρισης του ΑΣΕΠ και 1.822 προσλήψεις θα γίνουν βάσει του νόμου ν. 3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα ανανέωσης στους ήδη εργαζόμενους με συμβάσεις, για το απαραίτητο διάστημα υλοποίησης του έργου που συμμετέχει.

  Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού θα καλυφθεί από πιστώσεις εντεταγμένων έργων ΕΣΠΑ, καθώς και από συγχρηματοδοτούμενα έργα τρίτων του υπουργείου Πολιτισμού.

  Πηγή: http://www.iekemtee....λογικούς-χώρους

  • Σεπ 22 2015 15:46
  • από Engineer
 11. 585 θέσεις μηχανικών, όλων των ειδικοτήτων, σε όλη την Ελλάδα

  Στη δημιουργία 19.109 θέσεων πλήρους απασχόλησης (εκ των οποίων οι 585 αφορούν σε θέσεις μηχανικών), μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Επιβλέποντες Φορείς, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, αφορά η τρίτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 5/2015) (εκδόθηκε στις 25-8-2015) προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

  Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. της 26ης -8-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. της 14ης -9-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο – αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου – στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

  Δείτε την κατανομή των θέσεων των μηχανικών ανά επίπεδο εκπαίδευσης, ειδικότητα & αριθμό θέσεων στον ακόλουθο πίνακα.
  (Σημείωση: Οι ειδικότητες έχουν μεταφερθεί στον πίνακα, όπως ακριβώς αναφέρονται στο σχετικό παράρτημα του προγράμματος).

  ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ – ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 68 ΠΕ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 13 ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 35 ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 33 ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3 ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 10 ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ 5 ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 38 ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 4 ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 13 ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 113 ΠΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 18 ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 12 ΤΕ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 35 ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 26 ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 10 ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ 11 ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 23 ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 81 ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 4 ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 7 ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ 9 ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 14 ΣΥΝΟΛΟ: 585

  Το δελτίο τύπου του προγράμματος ΕΔΩ

  Περισσότερα στη σελίδα του ΟΑΕΔ

  Πηγή: http://tdm.tee.gr/58...oli-tin-ellada/

  • Σεπ 02 2015 08:34
  • από Engineer
 12. Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα για τις 160 θέσεις σ...

  Εκδόθηκαν σήμερα από το ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 3Κ/2014 που αφορούν στην πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, 160 θέσεων προσωπικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

  Ο πίνακας διοριστέων-προσληπτέων απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση και θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» μετά την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

  Τα οριστικά αποτελέσματα των λοιπών κατηγοριών της εν λόγω διαγωνιστικής διαδικασίας θα εκδοθούν: α) για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Δ.Ε.), μετά την πραγματοποίηση της ειδικής πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων του κλάδου Δ.Ε. Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων (εναερίων και υπογείων-Τ4/Α) σε ήδη ορισθείσες ημερομηνίες και β) για την Τεχνολογική Εκπαίδευση (Τ.Ε.), μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

  Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την υπ' αριθ. 62/2004 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, οι απορριπτέοι υποψήφιοι εμφανίζονται με το δωδεκαψήφιο μοναδικό κώδικα ο οποίος αναγράφεται στην εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής τους αίτησης σε συνδυασμό με τον αριθμό ταυτότητας.

  Πηγή: http://michanikos-on...s.php?aID=15682

  • Ιούλ 24 2015 09:19
  • από Engineer
 13. 33 θέσεις με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

  Έξι (6) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2486 (Πτυχιούχος Πανεπιστημίου θετικών επιστημών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην πληροφορική και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, σε μεθόδους ποιότητας παροχής βίντεο, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου επιστήμης πληροφορικής, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην επιστήμη των υπολογιστών)
  Καταληκτική ημερομηνία: 26/06/2015

  Εφτά (7) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2487 (Πτυχιούχος Πανεπιστημίου θετικών επιστημών, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου τμήματος Πληροφορικής ή Μηχανικού Η/Υ, Πληροφορικής)
  Καταληκτική ημερομηνία: 26/06/2015

  Δύο (2) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2488 (Aπόφοιτος Σχολής Θετικών Επιστημών ή κατά προτίμηση - Πολυτεχνικής Σχολής (κατά προτεραιότητα τμήματος Ναυπηγών), Απόφοιτος Οικονομικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ))
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015

  Δύο (2) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Ερευνών) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2489 (Πτυχίο πολυτεχνικής σχολής ή σχολής θετικών επιστημών, κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου ή διετούς τουλάχιστον αντίστοιχης ερευνητικής εμπειρίας, Πτυχίο Μηχανικού Η/Υ ή Πληροφορικής ΑΕΙ και τουλάχιστον 15ετής ερευνητική εμπειρία σε ανάπτυξη περιβαλλοντικών βάσεων δεδομένων και μαθηματικών μοντέλων)
  Καταληκτική ημερομηνία: 26/06/2015

  Δύο (2) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2490 (Πτυχίο ΑΕΙ θετικής κατεύθυνσης)
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015

  Μία (1) θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη (Εργαστήριο Μεμβρανών και Υλικών για Περιβαλλοντικούς Διαχωρισμούς) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2491 (Πτυχίο φυσικού/χημικού ή συναφούς αντικειμένου)
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015

  Μία (1) θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη (εργαστήριο «Παθοβιολογίας Κυττάρων & Εξωκυττάριου Χώρου (Συνδετικού Ιστού)») με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2492 (Πτυχίο ΑΕΙ θετικών επιστημών)
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015

  Μία (1) θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη (Ινστιτούτο Βιοεπιστημών & Εφαρμογών) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2493 (Κατοχή Διδακτορικού Διπλώματος Τμήματος Βιολογίας, Βιοχημείας, Χημείας, Φαρμακευτικής, Γεωπονίας ή άλλης συναφούς επιστήμης σε θέμα Βιοεπιστημών)
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015

  Μία (1) θέση εξωτερικού μεταδιδακτορικού συνεργάτη (Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2494 (Διδακτορικό δίπλωμα σε επιστήμες σχετικές με τη Χημεία Ελεύθερων Ριζών ή/και Βιο-ανόργανων συστημάτων ή/και τη μεθοδολογία Μαγνητικού Συντονισμού)
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015

  Δύο (2) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης & Νανοτεχνολογίας) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2495 (Πτυχίο τμήματος Φυσικής ή συναφούς αντικειμένου και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μικροηλεκτρονικής - Μικροσυστημάτων, Πτυχίο TΕΙ ή ισότιμης σχολής)
  Καταληκτική ημερομηνία: 19/06/2015

  Μία (1) θέση εξωτερικού επιστημονικού συνεργάτη (εργαστήριο SOL-GEL) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2496 (Μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα σε θέματα αντικαρκινικών και αντιμικροβιακών φαρμάκων)
  Καταληκτική ημερομηνία: 19/06/2015

  Τρεις (3) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2497 (Πτυχιούχος φυσικός ή επιστήμης υλικών)
  Καταληκτική ημερομηνία: 18/06/2015

  Τέσσερις (4) θέσεις εξωτερικών επιστημονικών συνεργατών (Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας) με Αρ. Πρωτ: 015/2015-2498 (Διδακτορικό δίπλωμα σε φυσικές ή πολυτεχνικές επιστήμες, Πτυχίο θετικών επιστημών)
  Καταληκτική ημερομηνία: 15/06/2015
  Πηγή: http://www.proson.gr...»#ixzz3cdzk0tL6

  • Ιούν 10 2015 10:01
  • από Engineer
 14. 125 θέσεις εργασίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ)

  Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), έχει αναλάβει ως δικαιούχος την υλοποίηση του Υποέργου 2 «Υποστήριξη Προμηθευτών -Λογιστική Εκκαθάριση – Επαλήθευση Επιλεξιμότητας Δαπανών – Αξιολόγηση Δράσης – Δειγματοληπτικός Έλεγχος Ωφελούμενων» της ενταγμένης πράξης με τίτλο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης» και κωδ. ΟΠΣ 496034 στο ΕΠ Ψηφιακή Σύγκλιση 2007-2013, η οποία χρηματοδοτείται με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ), και καλει τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τους όρους της παρούσας να υποβάλουν υποψηφιότητα, προκειμένου να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου με το ΤΕΕ.


  Οι απαιτούμενες ειδικότητες και ο αριθμός των εξωτερικών συνεργατών ανά ειδικότητα δίνονται παρακάτω:

  • 1 Δικηγόρος
  • 1 ΠΕ Οικονομικού ή ΠΕ Μηχανικός με 5ετή εμπειρία σε Διαχείριση Ποιότητας
  • 1 ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Οικονομικού με 7ετή Εμπειρία στη Διαχείριση Έργων
  • 10 ΠΕ Μηχανικών ή ΠΕ Οικονομικού με 4ετή Εμπειρία στη Διαχείριση Έργων
  • 64 ΠΕ Οικονομικού ή ΤΕ Λογιστικής με 2ετή εμπειρία ή ΠΕ Μηχανικών με 2ετή Εμπειρία σε Διαχείριση Έργων
  • 3 Δικηγόροι με 3ετή Εμπειρία
  • 4 ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας με 3ετή Εμπειρία
  • 10 ΔΕ με 2ετή Εμπειρία
  • 1 ΠΕ Πληροφορικής με 10ετή Εμπειρία
  • 2 ΠΕ Πληροφορικής με 7ετή Εμπειρία
  • 3 ΠΕ Πληροφορικής με 3ετή Εμπειρία
  • 10 ΠΕ Πληροφορικής ή Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πληροφορική με 5ετή εμπειρία σε σχεδιασμό και ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού
  • 5 ΠΕ Πληροφορικής με 5ετή εμπειρία
  • 1 ΠΕ ή ΤΕ οποιασδήποτε κατεύθυνσης με 4ετή εμπειρία σε θέματα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης
  • 4 ΠΕ ή ΤΕ οποιασδήποτε κατεύθυνσης με 2ετή εμπειρία σε θέματα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης
  • 3 ΠΕ Πληροφορικής ή ΤΕ Πληροφορικής με 3ετή εμπειρία
  • 2 Δημοσιογράφοι
  Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν την αίτηση μαζί με τα δικαιολογητικά τους, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δ/νση Διοικητικού, Νίκης 4, GR 102 48 Αθήνα, σε κλειστό φάκελο, με την ένδειξη: «Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην Πρόσκληση με αρ. πρωτ.9973/24.04.2015 για σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου στο έργο «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης»

  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15.05.2015.

  Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ, η οποία θα αποφασίσει βάσει του Πίνακα Κατάταξης που θα εισηγηθεί η Επιτροπή Αξιολόγησης.

  Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων εξήντα επτά χιλιάδων εκατόν τριάντα επτά ευρώ και σαράντα λεπτών (1.267.137,40 €) χωρίς ΦΠΑ και ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων πενήντα οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων εβδομήντα εννέα ευρώ (1.558.579,00 €) συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

  Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (ΑΔΑ:6ΟΥ046Ψ842-Ψ45) έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στον ιστότοπο του ΤΕΕ www . tee . gr. Η παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΔΕΝ διατίθεται σε έντυπη μορφή.

  Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Αρωγής του ΤΕΕ [τηλ. 210 3291336, e-mail: e – inclusion @ tee .gr, fax: 210 3226015] από 09:00 έως 15:00.

  Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο:

  Πηγή: http://www.dikaiolog...rio-elladas-tee

  • Μάι 02 2015 09:43
  • από Engineer
 15. ΟΑΕΔ: Από Μ.Δευτέρα οι αιτήσεις για 32.433 θέσεις εργασίας

  Πρόγραμμα δημιουργίας 32.433 θέσεων εργασίας για ανέργους που θα απασχοληθούν σε διάφορους δήμους της χώρας, πλήρους απασχόλησης και πεντάμηνης διάρκειας, ξεκινά τη Μ.Δευτέρα 6 Απριλίου.

  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ, απευθύνεται σε ανέργους άνω των 18 ετών και ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015, ενώ λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015.

  Όσοι επιλεγούν θα απασχοληθούν με συμβάσεις διάρκειας πέντε μηνών και αμοιβές 17,27 ευρώ ημερησίως και 431,75 ευρώ μηνιαίως αν είναι κάτω των 25 ετών, ενώ για όσους είναι ηλικίας άνω των 25 ετών οι αμοιβές θα είναι 19,81 ευρώ ημερησίως και 495,25 ευρώ μηνιαίως.

  Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

  Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
  • Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους.
  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
  Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

  Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το πληροφοριάκό σύστημα του ΟΑΕΔ, την ΓΓΠΣ και την ΗΔΙΚΑ ΑΕ.

  Τα κριτήρια κατάταξης: Οι άνεργοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον πίνακα κατάταξης με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:
  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
  • Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.
  • Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό.
  • Την ηλικία.
  • Και τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.
  Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

  Πηγή: http://news.in.gr/gr...?aid=1231397558

  • Απρ 03 2015 10:05
  • από Engineer
 16. Προσλήψεις μηχανικών διαφόρων ειδικοτήτων στο Κέντρο Ανανεώσιμων πη...

  Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προτίθεται να προσλάβει με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου ετήσιας διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσής της μέχρι τη λήξη της διάρκειας των Προγραμμάτων, χωρίς καμία δέσμευση εκ των προτέρων, για το ΚΑΠΕ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προσλήψεων που το διέπει και εντός πάντοτε του χρόνου διάρκειας των εν λόγω Προγραμμάτων, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, με συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, ως ακολούθως:

  Ένας / Μια Χημικός Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα:

  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 5 ετών.
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών σε θέματα ΑΠΕ/ΕΞΕ.
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον 3 ετών σε συντονισμό, διαχείριση και υλοποίηση ενεργειακών έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ή διεθνείς οργανισμούς.
  • Εμπειρία στην χρήση υπολογιστικών εργαλείων αξιολόγησης επενδύσεων ΑΠΕ/ΕΞΕ, π.χ. ΚΕΝΑΚ, RETSCREEN, HOMER.
  • Άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας.
  • Πολύ καλή γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων (word, excel, powerpoint, internet)

  Ένας / Μια Χημικός Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα :
  • Δεκαετής (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) και ειδικότερα σε θέματα ενεργειακής πολιτικής, σε θέματα συστημάτων αποφάσεων και διοίκησης, καθώς και σε θέματα σχεδιασμού, υλοποίησης και παρακολούθησης έργων ΑΠΕ &ΕΞΕ.
  • Αποδεδειγμένη Δεκαετής (10) εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

  Ένας / Μια Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα :
  • Δεκαετή (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία στον ενεργειακό/περιβαλλοντικό σχεδίασμά κτιρίων με εξειδίκευση στην ενσωμάτωση τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών στο κτιριακό κέλυφος και τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματά τους και σε μελέτες ενεργειακής συμπεριφοράς νέων και υφιστάμενων κτιρίων.
  • Πενταετή (5) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα οργάνωσης και διαχείρισης έργων σχετικών με περιβαλλοντικό – αειφόρο σχεδίασμά.
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας

  Ένας /μία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα:
  • Δεκαετής (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ και ειδικότερα σε θέματα πολιτικής, παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας.
  • Δεκαετής (10) τουλάχιστον εμπειρία σε θέματα συντονισμού, σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Εργασιακή εμπειρία στα παραπάνω θέματα σε διεθνές περιβάλλον (ευρωπαϊκές και μη χώρες).
  • Εμπειρία στο συντονισμό εταιρικών σχημάτων σε έργα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Καλή γνώση Αγγλικής & Γαλλικής Γλώσσας.

  Ένας /μία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα:
  • Δεκαετή (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ και ΕΞΕ.
  • Δεκαετής (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ή/και διεθνείς οργανισμούς
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.
  • Πολύ καλή γνώση χρήσης προγραμμάτων ενεργειακής προσομοίωσης ενεργειακών συστημάτων (π.χ. TRNSYS)
  • Πολύ καλή γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων (word, excel, powerpoint, internet)

  Ένας /μία Χημικός Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα:
  • Δεκαετής (10) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία
  • Πενταετής (5) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού έργων ΑΠΕ.
  • Τριετής (3) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διαχείρισης ενεργειακών έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή επιτροπή ή διεθνείς οργανισμούς
  • Διδακτορικός τίτλος σπουδών
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας.
  • Πολύ καλή γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων (word, excel, powerpoint, internet)

  Κωδικάο ESCOs 1/15.1 Ένας / Μία Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1 θέση)

  Απαιτούμενα Προσόντα:
  • Πενταετή (5) επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα ανάπτυξης λογισμικού για την μοντελοποίηση συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας
  • Γνώση και εμπειρία χρήσης μοντέλων στατιστικής ανάλυσης και τεχνικών διαχείρισης αβεβαιότητας
  • Εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων ενταγμένων σε Ευρωπαϊκά / Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα
  • Άριστη γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας

  Κωδικάο ESCOs 1/15.2 Ένας / Μία Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1 θέση)

  Απαιτούμενα Προσόντα:
  • Τετραετής (4) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία στην χρήση ενεργειακών μοντέλων για τον προγραμματισμό και την εκτίμηση της εξοικονόμησης ενέργειας
  • Εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων ενταγμένων σε Ευρωπαϊκά / Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα
  • Εμπειρία στα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και στην ανάλυση ενεργειακών συστημάτων και στη μαθηματική μοντελοποίηση
  • Εμπειρία στην εκτίμηση επιπτώσεων μέτρων πολιτικής στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια
  • Γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων και ανάπτυξης λογισμικού διεπαφής ενεργειακών μοντέλων με βάσης δεδομένων
  • Εμπειρία στην παρακολούθηση στατιστικών στοιχείων κατανάλωσης ενέργειας και δεικτών ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

  KCO5IK0C MultEE 1/15.1 Ένας / Μία Χημικός Μηχανικός (1 θέση)

  Απαιτούμενα Προσόντα:
  • Πενταετής (5) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ/ΕΞΕ ή/και Τεχνικής και Οικονομικής διαχείρισης Ευρωπαϊκών έργων στους τομείς ΑΠΕ/ΕΞΕ.
  • Εμπειρία σε εφαρμογή μεθόδων καταμέτρησης ενεργειακής απόδοσης.
  • Εμπειρία στην εκπόνηση μελετών ανάλυσης της ενεργειακής πολιτικής με έμφαση στην προώθηση και υποστήριξη της Ενεργειακής Απόδοσης
  • Εμπειρία στην εφαρμογή μεθόδων και τεχνικών λήψεων αποφάσεων στον ενεργειακό τομέα (οικονομική ανάλυση, πολυκριτηριακή ανάλυση, ανάλυση κόστους οφέλους, ανάλυση κόστους αποτελεσματικότητας).
  • Γνώση και εμπειρία χρήσης οικονομετρικών μοντέλων και τεχνικών διαχείρισης αβεβαιότητας.
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας

  KCO5IK0C EnPC 1/15.1Ένας / Μία Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (1 θέση)

  Απαιτούμενα Προσόντα:
  • Οκταετή (8) τουλάχιστον επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία σε θέματα τεχνολογιών ΑΠΕ και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας με έμφαση στην τελική χρήση
  • Εμπειρία στη διαχείριση και υλοποίηση έργων ενταγμένων σε Ευρωπαϊκά / Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα
  • Η γνώση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας

  KCO5IK0C EU-SOL 1/15.1 Ένας/μία Φυσικός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα :
  • Εμπειρία τουλάχιστον έξι (6) ετών στην ανάπτυξη και διαχείριση έργων ΑΠΕ και ΕΞΕ,εκ των οποίων τρία (3) τουλάχιστον στον τομέα των θερμικών ηλιακών συστημάτων.
  • Εμπειρία σε συγκεντρωτικά ηλιοθερμικά συστήματα καθώς και σε συνδυασμένα συστήματα θερμικών ηλιακών και γεωθερμίας.
  • Εμπειρία στη διαχείριση, στο συντονισμό και στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στους τομείς των ΑΠΕ ή / και ΕΞΕ καθώς και στη σύνταξη / υποβολή σχετικών προτάσεων.
  • Γνώση επεξεργασίας μετεωρολογικών δεδομένων και ανάλυση ηλιακού δυναμικού, με χρήση λογισμικού.
  • Άριστη γνώση αγγλικής γλώσσας.

  Κωδικάο ΥΠ-ΑΠΕ 1/15.1 Ένας / Μία Χημικός Μηχανικός (1 θέση)

  Απαιτούμενα Προσόντα:
  • Πενταετής (5) τουλάχιστον επαγγελματική εμπειρία σε θέματα ΑΠΕ/ΕΞΕ και Τεχνικής και Οικονομικής διαχείρισης Εθνικών & Ευρωπαϊκών έργων στους τομείς ΑΠΕ/ΕΞΕ.
  • Γνώση του εθνικού και ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου στον τομέα της ενέργειας και των ΑΠΕ και των μηχανισμών στήριξης ΑΠΕ
  • Εμπειρία σε στατιστική ανάλυση και επεξεργασία ενεργειακών δεδομένων και στην ανάπτυξη βάσεων δεδομένων για στατιστικά ενέργειας
  • Εμπειρία στην εκπόνηση μελετών ανάλυσης της ενεργειακής πολιτικής με έμφαση στην προώθηση και υποστήριξη των ΑΠΕ
  • Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας
  • Γνώση χρήσης υπολογιστικών εργαλείων

  Ένας/μία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Kco5ik0c AVAT 1/15.1 Απαιτούμενα προσόντα:
  • Εμπειρία τουλάχιστον πέντε (5) ετών στον τομέα της χρήσης και ανάπτυξης μεθόδων υπολογιστικής ρευστομηχανικής και αεροελαστικότητας.
  • Εμπειρία σε μεθόδους σχεδιασμού ανεμογεννητριών, με έμφαση σε μεγάλου μεγέθους υπεράκτιες ανεμογεννήτριες.
  • Εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε θέματα υλοποίησης Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και υποβολής σχετικών προτάσεων
  • Πολύ καλές γνώσεις προγραμματισμού (σε περιβάλλοντα windows & unix).
  • Καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας

  Ένας /μία Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ (1 θέση)

  Κωδικόο IRP 1/15.1 Απαιτούμενα προσόντα:
  • Εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών στον τομέα αριθμητικής προσομοίωσης ροών εξωτερικής αεροδυναμικής.
  • Εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε θέματα υλοποίησης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων και υποβολής σχετικών προτάσεων.
  • Ευχέρεια προγραμματισμού σε γλώσσα Fortran που να προκύπτει από επαγγελματική / ερευνητική εμπειρία.
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

  Κωδικός IRP 1/15.2 Ένας /μία Μηχανολόγος Μηχανικός ή Αεροναυπηγός ΠΕ (1 θέση)

  Απαιτούμενα προσόντα:
  • Εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε πειράματα αντοχής κατασκευών ή/και υλικών, με έμφαση σε μηχανικές δοκιμές συνθέτων υλικών/κατασκευών.
  • Εμπειρία τουλάχιστον τριών (3) ετών σε θέματα υλοποίησης Ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων και υποβολής σχετικών προτάσεων
  • Εμπειρία στη χρήση και ανάπτυξη μεθόδων μη καταστροφικών ελέγχων.
  • Πολύ καλές γνώσεις προγραμματισμού.
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικής Γλώσσας.

  Υποβολή Δικαιολονητικών

  Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η θέση ενδιαφέροντος τους (κωδικός θέσης), η οποία θα συνοδεύεται από πλήρη φάκελο δικαιολογητικών, ήτοι : α) Βιογραφικό σημείωμα, β) Φωτοτυπία 2 όψεων ταυτότητας, γ)Φωτοαντίγραφα των τίτλων σπουδών, δ) Βεβαιώσεις Προϋπηρεσίας, ε) Ό,τι άλλο κρίνουν οι υποψήφιοι ότι άπτεται των απαιτούμενων προσόντων και εκτιμούν ότι θα βοηθήσει στην επιλογή τους.

  Οι αιτήσεις με τα συνοδευτικά στοιχεία θα πρέπει να κατατεθούν ή να αποσταλούν ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, από την 29η/1/2015 με καταληκτική ημερομηνία παραλαβής στα γραφεία του ΚΑΠΕ την 12/2/2015 και ώρα 14:00 στη Δ/νση : 19° χλμ. Λεωφόρος Μαραθώνος, 19009 Πικέρμι Αττικής, υπόψη κας Αικ. Μπεχράκη, με την ένδειξη: Αίτηση για την πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών, με Συμβάσεις Ανάθεσης Έργου, για την εκτέλεση Προγραμμάτων που υλοποιεί το ΚΑΠΕ.

  Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν συγκεντρώσει όλα τα δικαιολογητικά ή δεν έχουν προλάβει να τα αποστείλουν εγκαίρως, μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά τη σχετική αίτηση και το βιογραφικό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση : bechrakiQicres.ar έως την 12η/2/15 και ώρα 14:00 προκειμένου οι υποψηφιότητές τους να γίνουν αποδεκτές και εν συνεχεία να αποστείλουν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

  Ακολουθεί η προκήρυξη

  Προκήρυξη

  Πηγή: http://www.proson.gr...ς#ixzz3QZMQtf5Z

  • Φεβ 02 2015 09:18
  • από Engineer
 17. Εταιρεία ζήτησε από έγκυο να ρίξει το παιδί της για να μην απολυθεί...

  Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ ως υπάλληλος γραφείου (615€ μικτά) ενώ έχει καθήκοντα μηχανικού, με τις ανάλογες ευθύνες. Η εργαζόμενη ενώ είχε σύμβαση αορίστου χρόνου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

  Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο μισθός της καλύπτεται από λεφτά φορολογούμενων πολιτών, δηλαδή η επιχείρηση επιδοτήθηκε για να βγάλει κέρδος και να καρπωθεί το κέρδος από τη δουλειά της εργαζόμενης (ο εργοδότης με δικά του έξοδα καλύπτει μόνο ασφαλιστικές εισφορές), η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και επιδόματα ΙΚΑ).

  Η εταιρία οφείλει επίσης δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα και υπόλοιπο αδείας. Επιπλέον, η εταιρία δεν έχει καλύψει στην εργαζόμενή της εργατικό ατύχημα, ενώ την έχει απλήρωτη και για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα.

  Στις άγριες μέρες που βιώνει η κοινωνία μας αντανακλάται η καταγγελία που κατατέθηκε χθες, 17 Νοεμβρίου, στην Επιθεώρηση Εργασίας από το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τενχικών, σύμφωνα με το οποίο έγκυος εργαζόμενη σε εταιρεία στο Ηράκλειο δέχτηκε απειλές να ρίξει το παιδί της για να συνεχίσει να έχει τη δουλειά της!

  Παράλληλα, όπως πάντα αναφέρει η καταγγελία που η 33χρονη εργαζόμενη κατέθεσε και δημοσιεύει το «Flashnews.gr», παρά το κλίμα τρομοκρατίας, «έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά».

  Στο πλευρό της εργαζόμενης βρίσκονται μια σειρά από Σωματεία του Ηρακλείου μεταξύ των οποίων η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

  Αναλυτικά όσα αναφέρει η καταγγελία:

  «Το Παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την εταιρία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε πλήθος αυθαιρεσιών εναντίον εγκύου εργαζόμενής της.

  Η εργαζόμενη προσλήφθηκε με την ΕΓΣΣΕ της ΓΣΕΕ ως υπάλληλος γραφείου (615€ μικτά) ενώ έχει καθήκοντα μηχανικού, με τις ανάλογες ευθύνες. Η εργαζόμενη ενώ είχε σύμβαση αορίστου χρόνου εντάχθηκε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Έτσι, παρά το γεγονός ότι ο μισθός της καλύπτεται από λεφτά φορολογούμενων πολιτών, δηλαδή η επιχείρηση επιδοτήθηκε για να βγάλει κέρδος και να καρπωθεί το κέρδος από τη δουλειά της εργαζόμενης (ο εργοδότης με δικά του έξοδα καλύπτει μόνο ασφαλιστικές εισφορές), η εργαζόμενη είναι απλήρωτη από τον Ιούνιο (οφειλές εργοδοσίας και επιδόματα ΙΚΑ). Η εταιρία οφείλει επίσης δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα και υπόλοιπο αδείας. Επιπλέον, η εταιρία δεν έχει καλύψει στην εργαζόμενή της εργατικό ατύχημα, ενώ την έχει απλήρωτη και για υπερωρίες και εργασία τα Σάββατα.

  Η ασυδοσία της εν λόγω εταιρίας δε σταματάει εκεί. Η συνάδελφος έχει δεχτεί απειλές να ρίξει το παιδί της προκειμένου να συνεχίσει να δουλεύει(!), έχει δεχτεί απειλές για χειροδικία, ενώ παράλληλα η εργοδοσία έχει καταφερθεί εναντίον της υβριστικά. Η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά, με διακρίσεις σε βάρος της λόγω εγκυμοσύνης. Τελικά η συνάδελφος δέχεται εκβιασμό προκειμένου να υπογράψει παραίτηση ως προϋπόθεση για να της καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Αυτό γίνεται γιατί με βάση τη νομοθεσία, η εργαζόμενη από τη στιγμή που θα γεννήσει δεν μπορεί να απολυθεί για 18 μήνες. Αν κάτι τέτοιο συμβεί η εταιρία θα είναι υποχρεωμένη τα καταβάλλει όλους τους μισθούς για αυτό το διάστημα και επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο.

  Λόγω της τρομοκρατίας που έχει δεχτεί, η συνάδελφος νοιώθει ότι απειλείται η ίδια και η κύηση της. Σαν σωματείο δηλώνουμε ότι για ό,τι συμβεί στη συνάδελφό και το παιδί της καθιστούμε υπεύθυνη την εργοδοσία!

  Οι καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και επιδομάτων αποτελούν την κορύφωση της μόνιμης και πάγιας τακτικής της εργοδοσίας να παραβιάζει συνεχώς την εργατική νομοθεσία, να χειροτερεύει διαρκώς τις συνθήκες εργασίας και να καταστρατηγεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα. Η ανάλγητη νοοτροπία των εργοδοτών έχει πάντα την ίδια «λογικοφανή» απάντηση στις όποιες αιτιάσεις περί καταβολής δεδουλευμένων από τους εργαζόμενους: ότι χρήματα δεν υπάρχουν, και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν μόλις πληρωθεί η εταιρεία. Αποτελούν οι εργαζόμενοι όμως χρηματοδότες και συνέταιρους της εταιρείας ώστε να περιμένουν απόδοση μεριδίων; Τις εποχές της μεγάλης κερδοφορίας μοιράστηκαν τα κέρδη τους με τους εργαζομένους; Ποια λογική επιβάλλει στους εργαζομένους να μοιραστούν τώρα τη ζημία τους; Να καλούνται να ''συνεισφέρουν'' το εισόδημα τους για την ''επιβίωση'' των εταιριών;

  Το συγκεκριμένο κρούσμα ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας, επιπλέον, ξεπερνάει τα όρια των οικονομικών διεκδικήσεων δεδουλευμένων, θέτοντας ζήτημα στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργαζομένων από τους εργοδότες και δείχνει τις σεξιστικές διακρίσεις στις οποίες στον 21ο αιώνα και την «πολιτισμένη Δύση» ακόμα υπόκεινται γυναίκες εργαζόμενες. Ένα ζήτημα τόσο ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο για αυτό καλούμε σωματεία και φορείς να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές και να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στη συνάδελφο αλλά και σε κάθε εργαζόμενο ή άνεργο που πλήττεται από οποιαδήποτε μορφής εξουσία.

  Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει κάθε συνάδελφο και κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του. Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις τεχνικές εταιρείες της Κρήτης να συσπειρωθούν και να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται. Στα κοινά μας προβλήματα, οι ατομικές λύσεις δε μπορούν να αποδώσουν. Ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Αγώνας που θα πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων, των γενικών συνελεύσεων των σωματείων τους, για να σπάσει το κλίμα του φόβου που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Με τη συναδελφική αλληλεγγύη, την οργάνωσή σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση, να υπερασπίσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας. Καλούμε κάθε συνάδελφο να γραφτεί στο σωματείο και μαζί να αντισταθούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη.

  Η αξιοπρέπεια στη ζωή και τη δουλειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Κανένας συνάδελφος μόνος του. Κανένας φοβισμένος. Η δύναμη στους εργαζομένους που παράγουν τον πλούτο με τη δουλειά τους. Η ελπίδα στο συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη.

  Το σωματείο μας προέβη σε καταγγελία όλων των παραπάνω στην επιθεώρηση εργασίας στις 17.11.2014. Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης (η συνάδελφος βρίσκεται στον τελευταίο μήνα κύησης και έχει επικίνδυνη εγκυμοσύνη) αιτούμαστε στην επιθεώρηση εργασίας να επισπεύσει τη διαδικασία και να ορίσει το συντομότερο δυνατό ημερομηνία για την τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα

  http://www.protothem...-min-apoluthei/

  • Νοέ 19 2014 16:35
  • από stayros
 18. Προκήρυξη για την πλήρωση 65 θέσεων προσωπικού στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες

  Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση απεστάλη η 5Κ/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 65 θέσεων προσωπικού στην εταιρεία «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ». Ειδικότερα, η προκήρυξη αφορά στην πλήρωση 65 θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην εν λόγω εταιρεία.

  Οι θέσεις ανά κλάδο/ειδικότητα της ως άνω Προκήρυξης έχουν καταχωριστεί στο παρακάτω συνοδευτικό αρχείο (Πίνακας Θέσεων).

  Συνοδευτικό αρχείο: Πίνακας θέσεων

  Πηγή: ΑΣΕΠ

  • Νοέ 07 2014 09:35
  • από Engineer
 19. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα για 5.000 θέσεις εργασίας

  Ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

  Η αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα υποβάλλεται ηλεκτρονικά και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

  Σε περίπτωση που ενδιαφερόμενη επιχείρηση δεν διαθέτει κλειδάριθμο πρέπει να επισκεφτεί την υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοσή του.
  Οι ατομικές επιχειρήσεις πρέπει να προσκομίσουν τη βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.
  Τα νομικά πρόσωπα πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική ή/και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.
  Η διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ).

  Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
  Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.
  Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσκληση που θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

  Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που:

  - Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

  - Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

  - Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

  - Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

  Η επιχορήγηση πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 12 μήνες.

  Πηγή: http://www.toxrima.g...hesis-ergasias/

  • Οκτ 02 2014 07:33
  • από Engineer
 20. Η «γεωγραφία» της απασχόλησης μέσα από τα στοιχεία του ΙΚΑ

  Κατά 10,06%, αυξήθηκε ο αριθμός των ασφαλισμένων στις κοινές επιχειρήσεις τον Ιανουάριο του 2014, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013 και κατά 9,62% στα οικοδομοτεχνικά έργα. Αυτό προκύπτει από την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων που υποβλήθηκαν στο ΙΚΑ για τον Ιανουάριο 2014.

  Σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση κατά 4,65%, ενώ με μερική απασχόληση αυξήθηκε κατά 35,30%.

  Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές, στις κοινές επιχειρήσεις με πλήρη απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο μειώθηκε κατά 5,15%, ενώ ο μέσος μισθός μειώθηκε κατά 6,35%.


  Ο μέσος μισθός στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ με πλήρη απασχόληση διαμορφώνεται στα 1.276,86 ευρώ και το μέσο ημερομίσθιο στα 54,18 ευρώ.

  Αντίστοιχα στη μερική απασχόληση το μέσο ημερομίσθιο ανέρχεται σε 24,72 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 443,56 ευρώ. Στα οικοδομοτεχνικά έργα το μέσο ημερομίσθιο είναι 44,31 ευρώ και ο μέσος μισθός 542,35 ευρώ.

  Στις επιχειρήσεις με λιγότερους από δέκα μισθωτούς, το μέσο ημερομίσθιο πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο 64,00% του μέσου ημερομισθίου των ασφαλισμένων σε επιχειρήσεις με πάνω από δέκα μισθωτούς, ενώ ο μέσος μισθός ανέρχεται σε 60,14%.

  Στο σύνολο των επιχειρήσεων, 22,13% των ασφαλισμένων είναι έως 29 ετών και 56,37% έως 39 ετών. Επίσης, 75,82% του συνόλου των ασφαλισμένων είναι ηλικίας από 25 έως 49 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 75,90% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 71,76%. Τέλος, στο σύνολο των επιχειρήσεων, 15,50% των ασφαλισμένων είναι 50 έως 64 ετών, στις κοινές επιχειρήσεις 15,33% και στα οικοδομοτεχνικά έργα είναι 24,86%.

  Στο σύνολο των ασφαλισμένων, 90,51% έχουν ελληνική υπηκοότητα, 1,78% είναι από άλλη χώρα της ΕΕ και 7,71% είναι από χώρα εκτός ΕΕ.

  Το 21,82% του συνόλου των ασφαλισμένων απασχολείται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο», 14,34% στον κλάδο «Μεταποιητικές Βιομηχανίες» και 10,73% στον κλάδο «Ξενοδοχεία και Εστιατόρια».

  Πηγή: http://www.kerdos.gr...τοιχεία-του-ικα

  • Σεπ 28 2014 10:30
  • από Engineer