Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πίνακας Κορυφαίων


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 23/03/2018 in all areas

 1. 3 points
 2. 3 points
  Σύμφωνα με το άρθρο 8 της ΚΥΑ 27454/2631 (ΦΕΚ 3976/14-11-17), ισχύουν τα εξής: Δηλώσεις υπαγωγής στον ν. 4178/13 δύνανται να ολοκληρωθούν χωρίς να μεταφερθούν στον ν. 4495/17, εντός προθεσμίας δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος του ν. 4495/17. Το χρονικό αυτό διάστημα, το σύστημα θα είναι σε πλήρη λειτουργία υπό τις προϋποθέσεις του ν. 4178/13, προκειμένου να υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να περαιωθεί η διαδικασία υπαγωγής στον ν.4178/13. Δηλώσεις υπαγωγής στον ν.4178/13 για τις οποίες δεν υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένης τυχόν Μελέτης στατικής επάρκειας και Τεχνικής έκθεσης ΗΜ, και δεν οριστικοποιηθούν, εντός δώδεκα (12) μηνών από την έναρξη ισχύος του ν. 4495/17, θα πρέπει να μεταφερθούν στις διατάξεις του ν. 4495/17. Δηλώσεις υπαγωγής στον ν. 4014/11, περαιωμένες και μη, δύναται να μεταφερθούν στις διατάξεις του ν. 4495/17 εντός της ανωτέρω προθεσμίας. Η μεταφορά γίνεται αρχικά στον ν. 4178/13, με υποχρέωση μεταφοράς στον ν. 4495/17. Από την έναρξη ισχύος της ΚΥΑ (14-11-2017), δεν γίνονται πλέον δεκτές πληρωμές που πραγματοποιούνται με κωδικούς δηλώσεων του ν. 4014/11.
 3. 3 points
  ...ο συν. feim μας έγραψε μιάμιση αράδα............. "Θελω να δημιουργησω ενα αρχειο autocad με τους χαρτες 1/5000 της περιοχης μου σε συντεταγμενες ΕΓΣΑ. Oι χαρτες ειναι σε tiff. Γνωριζει καποιος συναδελφος?" Επειδή, ακριβώς αυτό, αγαπητέ jojo εγώ δεν γνωρίζω: ... * τι ακρίβεια θέλει να πετύχει ο φίλος μας ? * Για τι είδους δουλειές θα την χρησιμοποιήσει αυτή την συρραφή ? * και γιατί όχι..... Έχει τις γνώσεις να κάνει, έστω και σχεδιαστικά αλλά όχι μόνο, αυτή την Transformation από ΗΑΤΤ σε ΕΓΣΑ ? Γιαυτό λοιπόν είπα, πως για 'μένα είναι προτιμότερο να έχει τους χάρτες αυτούς και να τους χρησιμοποιεί επικουρικά τον κάθε έναν ξεχωριστά. Αν πάλι θέλει να το κάνει , κανείς δεν θα τον εμποδίσει να το κάνει !! Πριν πάντως το κάνει αυτό, ας προσπαθήσει ο φίλος να πληκτρολογίσει, ας πούμε, 5 μακρινά Τριγ. Σημ. σε σύστημα ΗΑΤΤ, μετά σε ένα άλλο σχέδιο, τα ίδια Τριγων. σημ. στο ΕΓΣΑ87 και να προσπαθήσει να τα ταυτίσει αυτά τα ίδια βασικά σημεία (με επίθεση ).
 4. 3 points

  Version

  10.635 downloads

  Υπ. Δήλωση Ιδιοκτητών και Εξουσιοδότηση Μηχανικού για τον Ν.4495/2017
 5. 3 points

  Version v30-1

  253 downloads

  Αρχείο DWG (Autocad 2010) με τα όρια του δικτύου Natura 2000 (ver30 - Απρίλιος 2018) σε προβολή ΕΓΣΑ '87 Τα αρχικά δεδομένα προέρχονται από το παρακάτω αρχείο GIS που έχει αναρτηθεί στον ιστοτόπο του ΥΠΕΝ. Διανυσματικά αρχεία των εξωτερικών ορίων των περιοχών Natura 2000.
 6. 3 points
  Εφ' όσον αναφέρατε ότι πρόκειται για παλαιό κτήριο τότε κατά πάσα πιθανότητα το καλώδιο σας από το εσωτερικό της οικίας καταλήγει έξω σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό κουτί σαν αυτά της εικόνας που επισυνάπτω. Εάν σας έχουν κόψει το καλώδιο μεταξύ κουτιού & της οικίας σας η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής : (α) Καλείτε έναν τεχνικό να σας αντικαταστήσει το καλώδιο αλλά σε καμία περίπτωση να ΜΗΝ ανοίξει το κουτί του ΟΤΕ και να ΜΗΝ προσπαθήσει να το συνδέσει μόνος του. Καλό είναι στην άκρη του νέου καλωδίου που θα την αφήσει ΔΙΠΛΑ στο κουτί, να κολλήσετε και ένα χαρτάκι με τον αριθμό της τηλεφωνικής σας σύνδεσης και τα στοιχεία σας. (β) Μετά επικοινωνείτε με την εταιρεία που έχετε σύμβαση παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών (πχ Wind, CYTA, COSMOTE, VODAFONE κλπ) και δηλώνετε την βλάβη ενημερώνοντας τους ότι έχετε αντικαταστήσει το καλώδιο και ζητώντας τους να έρθουν για την σύνδεση. Από εκεί και πέρα η εταιρεία σας είναι αρμόδια για να κανονίσει να έρθει συνεργείο και να πραγματοποιήσει την σύνδεση και τον έλεγχο. Στην περίπτωση τώρα που σας έχουν κόψει το καλώδιο ΜΟΝΟ από την πλευρά του κουτιού με κατεύθυνση την κοντινότερη κολώνα ΟΤΕ ή το υπόγειο δίκτυο τότε επικοινωνείτε με την εταιρεία με την οποία έχετε σύμβαση παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών και δηλώνετε την καλωδιακή βλάβη. Και στις δύο περιπτώσεις εάν έχετε σύμβαση με τον ΟΤΕ θα έρθουν σχετικά σύντομα. Εάν όμως είστε σε άλλον πάροχο τότε ίσως καθυστερήσει λίγο η διαδικασία και καλό είναι να τους ενοχλήσετε ξανά για να την επισπεύσουν.
 7. 2 points
  Το ΠΕΑ εκδιδεται ανα κτιριο η τμηματα κτιριου. Οχι για οικοπεδα. 1 ΠΕΑ ανα κτισμα. Το ΠΕΑ επισης εκδιδεται ανα χρηση οπως τις αναφερουν οι ΤΟΤΕΕ. Επομενως αν σε 1 κτιριο υπαρχουν 2 χρησεις 1 ΠΕΑ ανα χρηση για τα τμηματα κτιριου. Το ΠΕΑ εκδιδεται ασχετα απο νομιμοποιησεις η αυθαιρεσιες και παντα για ολοκληρωμενο κελυφος (κλειστος ογκος) και οχι για ασκεπεις,ημιτελεις ή ανοικτους χωρους. Για να βγαλεις το ΠΕΑ διαβαζεις τις ΤΟΤΕΕ και τα ΦΕΚ στο buildingcert.
 8. 2 points
  βρες το φεκ κήρυξης της αρχαιολογικής ζώνης. Συνήθως, στην ζωνη Α απαγορεύεται η τοποθέτηση λυώμενων οικίσκων και τροχοβιλών. δες πμ για την εγκύκλιο.
 9. 2 points
  1) Επιλέγεις κάποιο κενό στον κωδ.040 (απλά κάνεις κλικ) 2) Σου ανοίγει ένα παράθυρο και επιλέγεις το μπλέ κουμπί "Εισαγωγή νέας Εγγραφής" 3) Σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου επιλέγεις από το μενού: α) "Επωνυμία Παρόχων Υπ. Πληρωμών" το τρίτο από το τέλος όπου γράφει "Viva Payments" β) "ΙΒΑΝ" βάζεις το wallet ID της Viva (αυτό θα το βρεις αφού μπεις στον λογαριασμό σου της Viva στο προφίλ, επιλέγεις «Αρχική» και συγκεκριμένα στο πλαίσιο με την επωνυμία «Viva Account ID» χωρίς το το πρόθεμα "701" που έχει εκεί.) γ) "Σειριακός Αρ. POS" βάζεις το ίδιο με το (β). 4) Επιλέγεις το πράσινο πλήκτρο όπου γράφει "Ενημέρωση" 5) Επιλέγεις κάποιο κενό στον κωδ.041 (απλά κάνεις κλικ) 6) Σου ανοίγει ένα παράθυρο "Ενεργά τερματικά POS" 7) Στις "Ενέργειες" επιλέγεις το εικονίδιο με το μολύβι. 8 )Σου ανοίγει ένα παράθυρο όπου συμπληρώνεις την "Ημερομηνία Σύμβασης Απόκτησης" (αυτό θα το βρεις αφού μπεις στον λογαριασμό σου της Viva στο μενού αριστερά, "Ρυθμίσεις"-->"Προφίλ"-->"Γενικά Στοιχεία"--"Ημερομηνία εγγραφής") 9) Επιλέγεις το πράσινο πλήκτρο όπου γράφει "Ενημέρωση"
 10. 2 points
  Διανομη ΓΥΣ 1:5000 στα downloads http://www.michanikos.gr/files/file/625-διανομή-χαρτών-γυσ-15000-σε-εγσα-dxf/ http://maps.ypeka.gr/flexviewers/gis/ (ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΥΣ) http://web.gys.gr/GeoSearch/ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 1:5000 http://web.gys.gr/GeoSearch/GYS/GeoIndexChoice.html (ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΜΠΥΛΕΣ) 5000 τοπογραφικης http://www.michanikos.gr/files/file/10-διανομή-φύλλων-χάρτη-γυσ-σε-kml/ http://gaec.topographiki.gr/gaec_web/ Συναδελφε αν θες στον ποντο αφηνω τη σκυταλη στους αγαπητους συναδελφους. Αναμενουμε διευκρινησεις περι ακριβειας η λογου που το θες για περαιτερω βοηθεια
 11. 2 points
  και το σχετικο "βιβλιαρακι" με τις οδηγιες https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/40346 καλο κουραγιο...
 12. 2 points
  Καλησπέρα Παναγιώτη. Η νομιμοποίηση δεν έχει διάρκεια οπότε ότι έγινε καλώς έγινε και υπάρχουν όλα πλέον νόμιμα ... Ο τίτλος της νέας σου άδειας θα είναι : "Ανέγερση πλυντηρίου αυτοκινήτων σε οικόπεδο με υπάρχοντα κτίρια χρήσης κατοικίας, κλπ. κλπ.".
 13. 2 points
  Νέα άδεια, ανεξαρτήτως του αν αφορά σε προσθήκη ή νέο κτίριο Αναθεώρηση (ενδεχομένως) υπάρχουσας σε ισχύ άδειας, θα έκανες αν επρόκειτο για κανονική άδεια και όχι για νομιμοποίηση
 14. 2 points
  Εδώ και χρόνια έχω καταλήξει ότι η χειρότερη έκφανση του ελληνικού κράτους είναι οι ΟΤΑ. Ασχετίλα , αμορφωσιά , ρουσφέτι , μεγαλοπρεπής τεμπελιά , και πάνω απ'όλα σταρχηδισμός είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της πλειοψηφίας τους. Το προσωπικό δεν δίνει λόγο σε κανέναν και όλοι πλέουν μέσα σε μια επικών διαστάσεων αφασία , στα πλαίσια της οποίας το βασικό εργαλείο στα γραφεία δεν είναι το στυλό ή το pc αλλά η τσουγκράνα. Για ξύσιμο μέχρι τελικής πτώσεως.. Διακομματικά και διαπαραταξιακά πάντα. Ο Φάμελος πρέπει να βγάλει στην φόρα τα ονόματα των εν λόγω ΟΤΑ και να ενημερώσει στα ίσια τους δημότες ότι κινδυνεύουν οι περιουσίες τους από την αφασία των Δημαρχαίων τους μπας και τους κράξουν και κουνήσουν κάνα χέρι. ( αργά όμως όχι γρήγορα μη πάθουν και υπερκόπωση.. ) Κι αυτό όμως είναι αμφίβολο καθώς η επιστήμη έχει αποδείξει ότι για κάθε χρόνο που ο "αιρετός" παραμένει στο αξίωμα , προστίθεται επάνω του και μια στοιβάδα χοντρής επιδερμίδας. Στην τετραετία έχει αποκτήσει πάχος ρινόκερου. Τα παραπάνω κατά κανόνα . Εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτές έχουν μεριμνήσει για τους δασικούς χάρτες.
 15. 2 points
  Για τους νέους συναδέλφους που θέλουν να στραφούν στο linux ως μια τελείως δωρεάν λύση προτείνω τα εξής: Διανομή: OSGEO Live το οποίο είναι βασισμένο στο lubuntu και έχει όλα τα χαρτογραφικά GIS εγκατεστημένα (πχ qgis) CAD (dwg): Draftsight εγγενως ή nanocad μέσω playonlinux ή wine (δεν είναι opensource είναι όμως δωρεάν) CAD (dxf): Librecad, Archimedes, Freecad 3d: Blender, K-3D, Art of Illusion ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ: Εγκατάσταση μέσω του playonlinux με εγκατάσταση του dotnet2.0 υποχρεωτικά Office: LibreOffice Images: GIMP 2.8 GIS: qGIS, Saga GIS, Grass GIS Cloud files: Owncloud (o server είναι έτοιμος στο osgeolive. Κάνετε απλή εγκατάσταση) Server: apache2, php,mysql (είναι έτοιμα στο osgeolive) FTP: vsftp (server), filezilla (client) Print server: cups (είναι έτοιμα στο osgeolive, χρειάζονται επιπλέον driver αναλόγως του εκτυπωτή) Multimedia: Audacity (επεξεργασία ήχου), vlc (βίντεο) Remote access: Χ11VNC, Teamviewer (προσοχή: το teamviewer έχει εμπορικη άδεια πέραν της ελεύθερης για προσωπική χρήση). Browser: Mozilla FIrefox, Chromium Virtualization: Oracle virtualbox Archives: 7-zip Vector graphics: InkScape Desktop Publishing: Scribus Screen capture: CamStudio Προτείνω τη δημιουργία ενός live DVD με λογισμικό για μηχανικούς προεγκατεστημένο (πχ wine, tee-kenak (χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί), la-kenak, la-asfaleia, pixis, libreoffice, qgis, blender, librecad, gimp κατ' ελάχιστο). Μπορούμε να προσθέσουμε xls ανά κατηγορία σε ένα φάκελο όπως έχουν ανέβει εδώ και να διανείμουμε μια έκδοση ως michanikos αν σας αρέσει ως ιδέα.
 16. 2 points
  Πόσο νόμιμο είναι το να "επιτρέπεται" από το σύστημα του ΤΕΕ να υποβάλλεται δήλωση 4495 σήμερα σε αυτό και ν' αποκτά τα "δικαιώματα " δήλωσης α' εξαμήνου υπαγωγής χωρίς να έχει δοθεί επισήμως η οποιαδήποτε παράταση;;; Mήπως όλοι συμπεριφέρονται ως κονκισταδόρες χαρίζοντάς μας ....μπιχλιμπίδια και .....χαντρούλες;;; Έχω άδικο ή δίκιο;;;
 17. 2 points
  Στην νέα εγκύκλιο (ΠΟΛ 1072/2018) που έχει τις οδηγίες συμπλήρωσης του Ε3 περιλαμβάνονται και τα epos. "[...] Στους κωδικούς 040 και 041 στους υποπίνακες «Ενεργοί Επαγγελματικοί Λογαριασμοί Επιχείρησης» και «Ενεργά Τερματικά POS» προσυμπληρώνονται οι ενεργοί επαγγελματικοί λογαριασμοί της παρ. ιη’ του άρθρου 62 του ν.4446/2016 ημεδαπής και όλα τα τερματικά POS και ePOS, για τα οποία έχουν συναφθεί συμβάσεις με παρόχους υπηρεσιών πληρωμών ημεδαπής, που διέθετε η επιχείρηση για το φορολογικό έτος 2017, με βάση τα στοιχεία της Ένωσης Τραπεζών και των λοιπών παρόχων πληρωμών και θα δίνεται η δυνατότητα τυχόν προσθήκης ή διόρθωσης. Ειδικά για το φορολογικό έτος 2017, η ως άνω προσυμπλήρωση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2018. [...]" pol.1072_2018.pdf
 18. 2 points
  Κοιτα να δεις εδω δεν θα σε πάρουν σαν μηχανικό κανω τα πάντα ολα. Οπότε πρέπει να διαλέξεις με ποιον κλαδο θες να ασχοληθείς κ να στήσεις το βιογραφικό αναλογα ή να στήσεις διαφορετικά βιογραφικά. Επίσης ειναι καλο να δεις αν μπορείς να γίνεις πριν έρθεις chartered μιας κ αποτελεί τεράστιο +. Υγ τσεκαρε cscs card, cdm 2015, ice για αρχή. Τα πρωτα δυο είναι σημαντικά αν θες να ασχοληθείς με εργοτάξιο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τα πάντα ολα στα CDM αλλα αν δώσεις συνέντευξη θα ειναι + να γνωρίζεις τα health and safety procedures.
 19. 2 points
  Αν έχεις το (2) και θέλεις να καταλήξεις σε αυτό που έγραψα τότε: Πρέπει μόνο να διαγράψεις στο 3ο τρίμηνο το 250άρι για το ΑΦΜ. Οπότε Επιλέγεις στο εικονίδιο που σου έδειξα παραπάνω δίπλα στην συγκεκριμένη εγγραφή που θες να διαγράψεις και μηδενίζεις τις αξίες (καθαρό ποσό και ΦΠΑ) και εισάγεις πλήθος παραστατικών 1. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν παραμείνουν εγγραφές με μηδενικές αξίες. Δες και το συνημένο αυτά που σου έχω σημειώσει. FAQs_MYF.pdf
 20. 2 points
  Από σήμερα μπορούμε να προβούμε και σε διορθώσεις των δηλώσεων. Παρατήρησε κανείς να έχει ανοίξει αυτή η δυνατότητα και ποιες άραγε θα είναι οι αλλαγές που θα μπορούμε να κάνουμε;
 21. 2 points
  Απ' ότι είδα μόλις τώρα, μπορείς, (είναι ανοικτό για διορθώσεις είτε σε έσοδα, είτε σε έξοδα) αλλά διόρθωση στα υποβληθέντα στοιχεία πελατών θα είναι εκπρόθεσμη (αν θυμάμαι έληγε την 5/4), ενώ αν αφορά στα υποβληθέντα στοιχεία προμηθευτών μπορεί να υποβληθεί τροποποιητική μέχρι την 15/5 του επομένου έτους από το ημερολογιακό έτος που αφορούν.
 22. 2 points
  Όπως ήδη έχετε καταλάβει η πλατφόρμα του michanikos.gr ολοκλήρωσε μια μεγάλη αναβάθμιση και σταδιακά αποκαθιστούμε τις λειτουργίες της σελίδας. Από εσάς ζητάμε την υπομονή και την κατανόησή σας ώστε σύντομα να έχουμε διαθέσιμες νέες, περισσότερες δυνατότητες και ακόμη πιο φιλικό περιβάλλον για την πλοήγησή σας!
 23. 2 points
  Από την εποχή του Ν 4178 είχαμε δυο απόψεις. Η δική μου άποψη είναι ότι η αυθαίρετη αποθήκη αναφορικά με το συντελεστή υπέρβασης θα συγκριθεί με το ΣΔ του οικοπέδου στον παρανομαστή του κλάσματος και όχι με το μηδέν (κατά την άλλη άποψη που θέλει το κλάσμα να τείνει στο άπειρο). Ίσως σε άλλα μαθηματικά να βάζαμε μηδέν και να λύναμε ολοκληρώματα. Η τακτοποίηση απαιτεί απλή αριθμητική.
 24. 2 points
  επίσης.. γνωρίζει κανείς τη γυναίκα του πρωτομάστορα?
 25. 1 point
  Γενικά, όχι. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ. ικριώματα), απαιτείται - το γράφει ο Νόμος.
 26. 1 point
  Η ενεργειακή θωράκιση έχει αποτέλεσμα μόνο σε συνδυασμό με την ενεργειακή νοοτροπία. Πόσο "ενεργειακό" είναι το τέλεια μονωμένο κτήριο με ανάκτηση θερμότητας στο σύστημα κλιματισμού όταν ο υπάλληλος καπνίζει και αφήνει ανοιχτά τα παράθυρα; Πόσο "ενεργειακό" είναι κατάστημα όταν η επιχείρηση έχει ανοιχτή την είσοδο συνέχεια για να μπαίνει πιο εύκολα μέσα ο πελάτης; Πόσο "ενεργειακά συνειδητοποιημένος" είναι ο δημόσιος υπάλληλος που αφήνει ανοιχτό το κλιματιστικό όλο το βράδυ για να βρει την ιδανική θερμοκρασία το πρωί; (ναι, υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις). Τι να κάνεις την υποδειγματική μελέτη όταν δεν εφαρμόζεται; Είδα σχολείο με μελέτη για εσωτερική θερμομόνωση, όπως είναι το βέλτιστο στα σχολεία, και στην πράξη μπήκε εξωτερική θερμομόνωση επειδή είναι πιο οικονομική. Τι να κάνεις το "οικολογικό" αυτοκίνητο όταν ο οδηγός επιλέγει αντιοικολογική οδήγηση; Μπορεί ένα αυτοκίνητο Α να έχει την μισή κατανάλωση από το Β αλλά αν πηγαίνει με την διπλάσια ταχύτητα θα έχει διπλάσια κατανάλωση (η αεροδυναμική αντίσταση είναι πολλαπλάσια του τετραγώνου της ταχύτητας).
 27. 1 point
  Η ασφάλεια εργασίας είναι πολύ σοβαρό θέμα και απαιτεί τόσο θεωρητικό υπόβαθρο στους τομείς που αναφέρεται, όσο και σχετική εμπειρία. Για το λόγο αυτό όπου π.χ. υπάρχουν Η/Μ εγκαταστάσεις απαιτούνται αντίστοιχοι Μηχανικοί. Επίσης επειδή το σύνολο των ενεργειών - παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για την εξασφάλιση ασφαλέστερων συνθηκών εργασίας επιβάλλουν κυρίως παρεμβάσεις επί υλικών στοιχείων - εξοπλισμών - μηχανών, απαιτείται η γνώση αυτών από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει και εφαρμόσει το εν λόγω αντικείμενο. Θα δεχόταν κανείς να τον χειρουργήσει π.χ. ένας χασάπης επειδή και μόνο γνωρίζει από ανατομία κάποιων ζώων και ξέρει να κόβει καλά ? Στα ΕΛΠΕ (για παράδειγμα) μπορεί να είναι Τ.Α. ένας βενζινάς με σεμινάριο και πιστοποιητικό παρακολούθησης ? Πως εξασφαλίζεται η απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση και εμπειρία ? Όλα τα παραπάνω βέβαια ισχύουν αν θεωρούμε την Ασφάλεια σοβαρό θέμα και όχι κάποια ενοχλητική τρύπα στην αύξηση της παραγωγικότητας που πρέπει να κλείσει.
 28. 1 point
  Και ζώνες να υπάρχουν, πιθανό είναι να μην έχουν οριστεί χρήσεις γης ή/και όροι δόμησης για τις ζώνες αυτές. Θεωρώ ότι θα σε εμπλέξουν με το Ν.3028/2002 (ΦΕΚ 153/Α/2002).... Υγ: Η εγκύκλιος που σου έδωσαν από την πολεοδομία έχει καταργηθεί εδώ και 30 χρόνια... (πολλοί συνέχισαν να την χρησιμοποιούν για πολλάαα χρόνια "αγνοώντας" την κατάργησή της) από εδώ: http://old.domiki.gr/adeies/oikodomikh-adeia2.htm Δες κι εδώ:
 29. 1 point
  Χρειάζεται ξεχωριστό έντυπο παρόμοιο με την δήλωση ανάθεσης ανάληψης για κανονική άδεια δόμησης. Φτιάξε ένα απλό εσύ, δεν είναι κάτι το δύσκολο. Πχ. κάτι τέτοιο φαντάζομαι είναι μία χαρά: https://www.dikaiologitika.gr/media/k2/pdf/pdf_13460/file_13460.pdf
 30. 1 point
  μπρε συνάδερφε..... κάπου σε χάνω τι ρωτάς αν θα βρεις μπροστά σου? θα βγάλεις άδεια για ακίνητο που υπάρχει απόφαση ΣΑ περί μη κατεδάφισης ??? (η οποία έγινε με δικά σου σχέδια και χαρτιά) και θα αποκρύψεις στην διαδικασία της άδειας την απόφαση αυτή των πολεοδομικών αρχών που είχες και ο ίδιος βασικό ρόλο.... κάνε κουβέντα με τον δικηγόρου σου αν τραβήξει σε μάκρος το ζήτημα (που λογικά θα τραβήξει αφού είχατε κάποια ανοιχτά μέτωπα αν κατάλαβα καλά) και ότι σου πει πράξε Υ.Γ. απο πολεοδομικής άποψης φυσικά η απόφαση μη κατεδάφισης είναι η αρχή διαδικασίας διατηρητέου.
 31. 1 point
  καλά εκεί στη Ρόδο δεν έχει ταμειακές? έστω χαρτοπετσέτες, κάτι τελοσπάντων
 32. 1 point
  Αν μιλάμε για 1:5000 της ΓΥΣ, τότε είναι πιο απλή διδαικασία: 1. Παίρνει τα άκρα του καννάβου σε x,y 2. βρίσκει σε ποιο 1:50000 της ΓΥΣ είναι 3. Μέσω πολυςνύμων του ΟΚΧΕ/coords_gr τα ΕΓΣΑρει 4. τα γεωαναφέρει μέσα από ένα ρπόγραμμα
 33. 1 point
  Συνάδελφοι πέσατε να τον φάτε τον άνθρωπο. Υπάρχουν εφαρμογές που και 4-5-6 μέτρα απόκλιση δεν έχουν σημασία. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για κλίμακα 1:5.000. Δεν γνωρίζω για τι χρήση το θέλει αλλά αυτό που ζητάει γίνεται. Ναι, προφανώς δεν θα έχει ακρίβεια εκατοστου αλλα ποιος ψάχνει τέτοιες ακρίβειες σε χάρτη 5000 ? Τώρα αν μιλάμε για τοπογραφικά μαιμούδες θεωρώ κωμικοτραγικό το να ερίζουμε πάνω στο ποιες μέθοδοι μπορούν να χρησιμοποιηθουν και να έχουν ικανη ακρίβεια ώστε κάποιος να κοροϊδέψει.... Επι του πρακτέου τώρα, η γεωαναφορά μπορει να γίνει με κάποιο λογισμικό GIS ή με το Raster Design της autodesk αφού πρώτα μετατρέψεις τις συντεταγμένες κάποιοων γνωστών σημειων απο HATT σε ΕΓΣΑ.
 34. 1 point
  nbr επειδη εισαι γνωστης, το ζητημα ειναι τι ακριβεια θελει ο συναδελφος.
 35. 1 point
  δες πιο πανω τις σωστες επισημανσεις του ΚΑΝΑ κατα τα λοιπα ειχαμε προ 20ημερου παρομοια συζητηση...ειχε σχεση με την μη εγκριση...μαλλον λογω μικρου εμβαδου της βιομηχανιας και μεγαλου εμβαδου "κατοικιας" γνωμη μου εναι οτι δεν μπορεις να συστησεις ΟΙ, ούτε να προβεις σε αυτοτελη μεταβιβαση
 36. 1 point

  Version V6 και v5

  3.678 downloads

  Ένα excelaki για τις δοκιμές εκτός πλατφόρμας αυθαιρέτων του ΤΕΕ ... v2. Με διορθώσεις και ενσωμάτωση προτάσεων συναδέλφων. Και σε μορφή αρχείου *.xls. v3. Με ενσωμάτωση προτάσεων συναδέλφων. v3.1 Διόρθωση σε κατά λάθος προστατευτικό κλείδωμα της ΤΖ. v4. Διόρθωση της λανθασμένης συμβολής παραβάσεων ύψους χωρίς ΥΔ στον υπολογισμό του παραβόλου. v5. Διόρθωση συντελεστών πισίνας. V6. ΝΕΑ έκδοση με διαφορετική μορφή ...
 37. 1 point
  Άρα θα κάνεις μία επιμέτρηση των υλικών που θα χρησιμοποιήσεις θα περάσεις τις ποσότητες στον Πιν.3 του ΙΚΑ και με αυτόν θα πας στο τμήμα οικοδομικών του ΙΚΑ που ανήκει η περιοχή του έργου για να ανοίξεις καρτέλα. Εκτός αν την διεκπεραίωση στο ΙΚΑ την έχει αναλάβει άλλος οπότε τους δίνει Πίν. 3 εις διπλούν + τεχνική έκθεση μηχανικού.
 38. 1 point
  Το πρώτο με τα μαύρα γράμματα το βγάζει σε όλους που έχουν φτάσει σε αυτό το στάδιο και είναι, πρακτικά, οδηγίες. Το άλλο με τα κόκκινα γράμματα (είναι αυτό που σε ενδιαφέρει) και σου λέει ότι είσαι στους επιλαχόντες και αν περισσέψουν χρήματα --από αυτούς που έχουν εγκριθεί οι παρεμβάσεις τους-- από μερική ή ολική μη υλοποίησή των ήδη εγκεκριμένων παρεμβάσεων-ποσών θα ενημερωθείς και ίσως (αν τελικά επιλεχθείς) ανοίξουν και τα υπόλοιπα στάδια να προχωρήσεις.
 39. 1 point
  περί ΕΦΚΑ: Απόφαση ΣτΕ – Διαρροές – Δηλώσεις “..Διαρροή που έγινε από δικαστικές πηγές και από την οποία προκύπτει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείς (ΣτΕ) αποφάσισε να κρίνει ως αντισυνταγματικές δύο διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου (4387/2016), έχει προκαλέσει αναταραχή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας..” Πριν από την απόφαση του ΣτΕ, υπήρχε η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ), το οποίο “…με απόφαση που εξέδωσε σήμερα (7-3-2018), έκανε ομόφωνα δεκτές τις προσφυγές τεσσάρων δικαστικών λειτουργών που είχαν προσφύγει κατά των περικοπών των συντάξεών τους κατά τα άρθρα 13 επ. του ν. 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου)…” Αναλυτικότερα, “…στη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ την Παρασκευή, παραμονή του Λαζάρου, οι σύμβουλοι με ψήφους 17 υπέρ, 8 κατά δικαίωσαν τους κλάδους των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο κρίνοντας αντισυνταγματική: α) Την ένταξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι) αλλά και των αγροτών στον ΕΦΚΑ. Αντίθετα, κρίθηκε σύννομη η ένταξη στον φορέα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα. β) Τον υπολογισμό της εισφοράς του ΕΦΚΑ με βάση το εισόδημα που δηλώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες (26,95% επί του εισοδήματος)….” Ο πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε για τη διαρροή: “..Αν αγνοήσει η κυβέρνηση την απόφαση του ΣτΕ, τότε δεν θα βοηθούν οι επαγγελματίες..” Η αντίδραση των άλλων κοινωνικών φορέων “Με το βλέμμα στο ΣτΕ για τον ΕΦΚΑ” http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/περί-εφκα-απόφαση-στε-διαρροές-δηλώσ/
 40. 1 point
  Παράταση για τα αναδρομικά Β εξαμήνου 2012 από τον ΕΦΚΑ έως 30/4/2018 Την παράταση μέχρι τις 30/4/2018 της προθεσμίας καταβολής των αναδρομικών ασφαλιστικών εισφορών Β’ εξαμήνου του 2012, για τους ασφαλισμένους στον Τομέα Μηχανικών του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ, αποφάσισε η διοίκηση του ΕΦΚΑ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ (3/4/2018). Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη προθεσμία έληγε κανονικά στις 30 Μαρτίου 2018 και λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας η πληρωμή είχε μεταφερθεί μέχρι και τις 3/4/2018. Σημειώνεται ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της παράτασης. Πηγή: ΤΜΕΔΕ & ΤΕΕ http://synelefsimixanikon.espivblogs.net/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%b2-%ce%b5%ce%be%ce%b1%ce%bc%ce%ae%ce%bd%ce%bf%cf%85-20/
 41. 1 point
  Αφού στις ΒΙΠΕ υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο γιατί να πάμε με εκτός σχεδίου διατάξεις; 1.50 μ ΄θα έλεγα για το υπόγειο αν μιλάς για νομιμοποίηση και 1.20 μ για νέα άδεια. Αν δεν έχουν άποψη στην Πολεοδομία που θα κληθούν να ελέγξουν όρους δόμησης και δ. δόμησης τότε ποιοι έχουν; Από ότι βλέπω η περιοχή είναι στη Λάρισα . Δεν είναι κανένα μικρό πολεοδομικό γραφείο να μην του έχουν τύχει περιπτώσεις κατασκευής βιομηχανικών κτιρίων.
 42. 1 point
  Δεν καταλαβαίνω την "αποδοκιμασία" Εντόπισα ένα υπαρκτό πρόβλημα του συστήματος και το παρουσίασα εδώ. Δεν με καλύπτει -ούτε μπορεί να ισχύσει στην πράξη σε κάθε περίπτωση- η , κατά τα άλλα σωστή θεωρητικά, άποψη "εφαρμόζουμε το νόμο, άσχετα με τα λάθη του συστήματος" Η εφαρμογή του νόμου σε πολλά σημεία (όπως ο προσδιορισμός του ύψους του προστίμου, των δόσεων κλπ) είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη λειτουργία του συστήματος. Αν υπήρχε -ή αν υπάρχει- κάποιο bug εκεί, ποια θα ήταν η "πρακτική" συμβουλή σας? ***UPD*** Έστειλα mail στο ΤΕΕ για το θέμα, και πήρα την εξής απάντηση "Έχει παρατηρηθεί ότι όταν η διαφορ. διαμερισμάτωση συνδυάζεται με άλλες αυθαιρεσίες ζητούνται, εκ παραδρομής, μόνο τα αρχεία της διαμερισμάτωσης. Η δυσλειτουργία αυτή θα διορθωθεί σε μελλοντική αναβάθμιση του συστήματος. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να υποβάλετε αρχεία ακόμα κι αν δεν εμφανίζονται ως απαιτούμενα."
 43. 1 point
  Συνάδελφοι, πόσα πολλά μαθαίνουμε από τις συζητήσεις σας! Εύγε!
 44. 1 point
  NOK άρθρο 23 όπως τροποποιήθηκε με τον 4258/14 "δ)αν προϋφίσταται του βασιλικού διατάγματος της 9.8.1955 ή εξαιρέθηκε με τις διατάξεις του ν.1337/1983 ή εξαιρέθηκε οριστικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4178/2013"
 45. 1 point
  Έτσι που είναι η νομοθεσία και ειδικά αν σκεφτείς ότι αύριο μπορεί κάποιος να σε καταγγείλει οπότε θα χρειαστεί ή να πληρώσεις τα πρόστιμα που ισούνται με την Αντ .Αξία κατά το άρθ 94 του Ν 4495 και να το "κρατήσεις" πληρώνοντας τα πρόστιμα διατήρησης ή να το κατεδαφίσεις άμεσα (ως οριστικά κριθέν ως αυθαίρετο) με τις οδηγίες της ΥΔΟΜ άρθ 4 ν 4067/12 παρ 3 ή να το εντάξεις στο ίδιο Ν 4495 και να μειωθούν μεν τα αρχικά παραπάνω πρόστιμα αλλά και να προσαυξηθούν δε κατά 20% (λόγω του άρθ 102) και μετά να το κατεδαφίσεις εκδίδοντας άδεια έγκρισης κατεδάφισης κατά το άρθ 107 παρ 5 μάλλον σε συμφέρει εξ αρχής να το εντάξεις αυτοβούλως στο Ν 4495 και μετά να εκδώσεις άδεια κατεδάφισης
 46. 1 point

  Version Word 97-2003

  1.267 downloads

  Νεο εντυπο Εγκρισης Εργασιών Μικρης Κλιμακας βάσει ΦΕΚ 2605-15.10.2013
 47. 1 point
  Αφού το ΠΕΑ έγινε το '13 και η αλλαγή χρήσης του χώρου (σε χώρο συνάθροισης κοινού) το '11 ... πως ο μηχανικός έλαβε το υπογειο σαν ΜΘΧ ? Μάλλον μαϊμού ΠΕΑ έκανε !!!! (Εκτός εάν δεν έχω κταλάβει σωστά !)
 48. 1 point
  βλεπεις το αρθρο 23 του 1337 και το πδ 236/84 φεκ Α 95/1984 αυτο.... "Το μέγιστο συνεχές μήκος των περιφράξεων αυτών εκτιμάται κατά περίπτωση από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία η οποία συνεκτιμά τις τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής (μορφολογία ακτής, ύπαρξη οδών σε μικρή απόσταση που ήδη εξυπηρετούν την πρόσβαση προς την ακτή, κ.λ.π.) πρέπει πάντως να κυμαίνεται στα 300 μέτρα περίπου και σε καμμία περίπτωση να μην υπερβαίνει τα 350 μ". και τα ΠΜ
 49. 1 point
  το επίπεδο του θέματος δεν είναι για φόρουμ μηχανικών αλλά για μαθητές γυμνασίου γιά το λόγο αυτό κλειδώνεται
 50. 1 point
  Τελικά...τα πήρα! Προκαλώ άπαντες να ανεβάσουν φωτό κτηρίων από Πολιτικούς Μηχανικούς που μπορούν να θεωρηθούν άξια δείγματα Αρχιτεκτονικής. Της τελευταίας δεκαετίας, να το κάνω ευκολότερο. Αφήστε τις αμπελοφιλοσοφίες και αποδείξτε μου ότι δεν καίγεστε για τις αμοιβές! υ.γ. Ρίχτε και κάνα δικό σας δημιούργημα - για να λέτε ότι μπορείτε να ''αρχιτεκτονήσετε'' θα διαθέτετε και τρόπο να το αποδείξετε.
This leaderboard is set to Athens/GMT+03:00
×

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.