Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

betonik

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

betonik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ακριβώς συνάδελφε,εξ αλλου δεν ειναι νεα κατασκευή στην οποία θα πρέπει να περιγράψω και τις εργασίες της αυλής, εκανα μία προσθήκη σε υπάρχων κτίσμα και υποτίθεται οτι οι εργασίες αναβάθμισης και εξυγίανσης του περιβάλλοντος χώρου συνεχίζονται στο διηνεκές,εδώ θα μπει μία ράμπα,εκει θα βάλω μία νησίδα,απέναντι μια ψησταριά με υπόβαση,πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας με πρόβλεψη φύτευσης στο 1/3 και υψη μέχρι 0,80 απο το φυσικό εδαφος. Αλλιώς καθε φορά που θα γίνεται κάτι στον ακάλυπτο θα ζητά η πολεοδομία αναθεωρηση αδείας,ελεος πια, αυτο δεν συνιστά κατάχρηση εξουσίας? Εκτός από τη ενσταση που να υποβάλλω σχετικό ερώτημα σε ανωτέρα αρχή?
  2. Συνάδελφοι καλημέρα, σε υλοποίηση αδειας αντικατάστασης στέγης προχώρησα και σε εξυγίανση τμήματος του ακαλύπτου με διάστρωση gross beton ωστε να διασφαλίσω την υπόβαση για την τοποθέτηση ραμπών,ψησταριάς,πεζουλών κλπ.δηλαδή εργασιών που δεν απαιτούν κανενός ειδους αδεια ουτε μικρής κλιμακος,σημειωτέον οτι οι εργασίες δεν εχουν περατωθεί. Κατοπιν καταγγελίας και μακροσκοπικής αυτοψίας η πολεοδομία επέβαλε διακοπή εργασιών "διότι διαπιστώθηκε η διαμόρφωση τμήματος του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου με σκυρόδεμα".Που ειναι η παρανομία και που προβλέπεται η μή διαμόρφωση του ακαλύπτου με τις προβλεπόμενες εργασίες του αρθρου 30 του ν.4495/17 οπως ισχύει μέχρι σήμερα. Μάλιστα στη παράγραφο ιστ. αναγράφεται "διάστρωση δαπέδου ακάλυπτου χώρου, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν υπερβαίνει το 1/3 του ακάλυπτου χώρου".Δεν αναφέρει υλικο, αρα θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σκυρόδεμα ,εποξειδικό η ασφαλτο.
  3. Δημήτρη ευχαριστώ,στο συμβόλαιο αναφέρει για ...δουλείες που αναγκαστικά δημιουργούνται απο τις διατάξεις "περι οριζόντιας ιδιοκτησίας -ν.3741/1929,ν.δ 1024/1971,αρθρα 1002 και 1117 Α.Κ" αρα μνημονευει και τον 1024 ο οποίος αφορά τη κάθετη ιδιοκτησία. Το κακό ειναι οτι ο συνιδιοκτήτης δεν συναινει ουτε δέχεται κουβέντα για κάθετη,η οποια οικοδόμηση και απειλεί με μέτρα υποστηριζοντας οτι με τη πράξη οροφοκτησίας, γίνεται απλώς η σύσταση των δικαιωμάτων και οχι ντε φάκτο δικαιωμα ανέγερσης... επειδή την εχω πατήσει με ομορο ο οποίος ανησυχούσε για τη στατικότητα και μας σταμάτησε, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να ζηταει σταλίες για τις σκαλωσιές,σκέφτομαι να μετονομάσω το γραφείο σε νομοτεχνικό γραφείο ωστε καθε δουλειάς να προηγειται το ΟΚ των νομικών.
  4. "Κι επειδή ο ένας, εκ των δύο, θα πάρει την αποκλειστική χρήση της αδόμητης κατακόρυφης, θα πρέπει, ο άλλος, να του μεταβιβάσει το ποσοστό του." Αρα ο ενας παίρνει το 50% (δικαιωμα δόμησης και χρησης) του ολου οικοπέδου με το αλλο 50% (δικαίωμα χρήσης)να πρέπει να μεταβιβαστεί απο τον συνιδιοκτήτη στον πρώτο. Δηλαδή ο ενας διατηρεί μετά τη κατακόρυφη το 100% της αποκλειστικής χρήσης και το 50% της δόμησης και ο αλλος μόνο το 50% της δόμησης?
  5. Το υπόλοιπο δόμησης είναι πάνω από 300 m2 και η κάλυψη υπέρ τα 200m2 αφού το οικόπεδο είναι μισό στρέμμα,η σύσταση οριζοντίου είναι 50-50 στους 2 συνιδιοκτήτες με αποκλειστική χρήση του αδομήτου τμήματος -αυλη -την ονομάζει στον ιδιοκτήτη του ισογείου. Άρα για τη δόμηση στην " αυλή" πρέπει να προηγηθεί κάθετος,η αποκλειστική χρήση σε όλο το υπόλοιπο τι γίνεται?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα,σε κτίσμα 2ρόφου εχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας κατα 50% στον ιδιοκτήτη του ισογείου και του 1ου ορόφου,ο ιδιοκτήτης του ισογείου εχει και την αποκλειστική χρήση του ακαλύπτου.Θελει τώρα να οικοδομήσει στο υπολοιπο τμήμα του οικοπέδου, αρα πρέπει να προχωρήσει σε σύσταση καθέτου, επειδή εχει προχωρήσει σε φύτευση και διαμόρφωση του ακαλύπτου τι γίνεται με το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης, χάνεται? περιορίζεται στο τμήμα ποσοστου της καθέτου η αν παραμένει, τι νόημα εχει στο τμήμα που θα κατέχει ο συνιδιοκτήτης?
  7. Καλά σφαίρα πηγαίνει το σύστημα,εχω κάνει αίτηση ρύθμισης από τις 30-05-2019 και ακόμα τίποτα, αν ητανε να πληρώσω τιποτα αναδρομικά απο το 2010,11,12... θα ειχανε πεσει και οι τόκοι.
  8. Συνάδελφοι καλησπέρα, στις οφειλές ΕΤΕΑΕΠ εχω από φορέα ΕΤΕΑΕΠ, 1.οφειλές δόσεων εκκαθάρισης 2017,οι οποίες προφανώς περιλαμβάνουν και το 2018, γιατί ειναι σε 72 δόσεις (36+36) και οφειλές ΕΤΕΑΕΠ, 2.με φορέα προέλευσης ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ-ΕΠΙΚ+ΕΦΑΠ, οπου στους μήνες οφειλής αναγράφεται ΕΦΑΠ25,ΠΕΦΑ43 ,τι σημαίνει αυτό?
  9. Ειναι μπλέξιμο,το αγροτεμάχιο ειναι παραθαλάσσιο με τιμή γύρω στα 300,00/μ2,το συμβόλαιο γράφει "τεμάχιον εξ ενός χωραφίου χέρσου μετά συναυτής θαμνώδους εκτάσεως μέχρι της κλισεως των υδάτων εκτάσεως 2 περίπου στρεμμάτων και αποτελούν το τεμάχιον τούτο τμήμα μεγαλυτέρου κτήματος κια ευρισκόμενον πρός δυσμάς του ολου κτήματος συνορευόμενον εν τω συνόλω του πρός βοράν με αποτόμους κρημνώδεις βράχους ,πρός ανατολάς με το υπόλοιπο κτήμα του ιδίου πωλητού από το οποίον θα δύναται να οδευεται ο αγοραστής πρός την παραλία ...προς νότον με κληρονομους ...και πρός δυσμάς με κληρονόμους..." πρός ανατολάς ο πωλητής το πούλησε σε αλλον ο οποίος εχει κλείσει και τη πρόσβαση στη θάλασσα με αυθαίρετο...μόνο πρός δυσμάς μπορώ να το εκτείνω.Πρέπει μάλλον να δω και τα συμβόλαια των ομόρων και η μόνη λύση ειναι να κληθούν στο κτηματολόγιο να αποδείξουν τα ορια τους. Αν το συνολικό κτήμα ηταν εστω 10 στρέμματα τότε με σύνολο πωληθέντων ~15 στρέμματα θα εχουμε επικαλύψεις, να τα δικαστήρια και οι δικαστές.Υπάρχει αλλη λύση?
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα,εχω συμβόλαιο αγοράς του 1967 αγροτεμαχίου 2 στρεμμάτων χωρίς τοπογραφικό, μετά από χρόνια απραξίας οπου η θέση του αγροτεμαχίου προσδιοριζόταν στο περίπου, συνετάγη τοπογραφικό οπου οι ομοροι εχουν ηδη χαράξει τα ορια τους και το αγροτεμάχιο βρίσκεται τώρα με εμβαδόν 1,1 στρέμμα. Στη δήλωση αναφέρω 2 στρέμματα και κάνω προσδιορισμό της θέσης του από το ktimanet στα 2 στρεμματα αναμένοντας τις εξελίξεις με τις επικαλύψεις?
  11. Η σύσταση γράφει: " Τον οπισθεν της οικοδομής ακάλυπτο χώρο ο οποίος ομως θα ειναι της αποκλειστικής χρήσεως του ισογείου αυτού ορόφου δηλαδή της πρώτης οριζοντίου ιδιοκτησίας της οικοδομής." Η αναφορά "σε αποκλειστική χρήση "μήπως παραπέμπει σε κάθετη? Για 1024/71 ομως δεν γραφει τίποτα.Το συμβόλαιο αναφέρει: "υπήγαγε στις διατάξεις του Ν.3741/1929 και των αρθρων 1002 και 1117 Α.Κ το εξης αστικό ακίνητο..." ακολουθεί περιγραφή του ισογείου και 1ου ορόφου ..και συνεχίζει ..ποσοστό εξ αδιαιρετου οικοπέδου (για ισόγειο) (400/1000) ,1ο οροφο 500/1000 και δώμα 100/1000.
  12. Συνάδελφοι συγνώμη για τη καθυστέρηση αλλά επέστρεφα από παραμεθόριο. Ο ιδιοκτήτης του ισογείου θέλει να κτίσει ,οχι ο του 1ου ορόφου. Τα χιλιοστά ειναι από 500 ο κάθε ιδιοκτήτης, 500 ο του 1ου ορόφου και 500 ο του ισογείου (400 το ισόγειο και 100 ο αέρας του δώματος που ανήκει στο ισόγειο σύμφωνα με την οριζόντια ιδιοκτησία). Οπως ειναι συντεταγμένο το συμβόλαιο και με τους επιτρεπόμενους συντελεστές ο ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου περιορίζεται μόνο στη φέτα του 1ου ορόφου (με κάλυψη 500 χ0,6 = 300 τ.μ) αρα τόση και η δόμηση του, αφου δεν δικαιούται χιλιοστά στο δώμα ουτε και στο ισόγειο και για αυτό δεν συμφωνεί. Εχει αυτό το δικαίωμα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.