Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Alex Nayphgos TE

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

547 profile views

Alex Nayphgos TE's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ο φιλος ρωταει τι πρεπει να κανει για να παρει επαγγελματικα δικαιωματα ναυπηγου μηχανικου. Ζεις στην Ελλαδα αρα δυστυχως/ευτυχως απο την χωρα αυτη θα παρει επαγγελματικα διακιωματα και απο τα ΤΕΙ μεχρι και σημερα δεν μπορει να παρει. Καλα κανει και βαζει κριτηρια γιατι (οπως θα εχεις δει και εσυ) υπάρχουν άτομα άσχετα με το αντικειμενο που όμως έχουν παραπάνω επαγ δικαιωματα απο έναν αποφοιτο ΤΕΙ. Για να μην παρεγηθώ είναι μειοψηφια (αλλα υπάρχει). Οχι οτι απο τα ΤΕΙ βγαίνουν όλοι σαϊνια ......
  2. Ας ερεθισω κ εγω λιγο ..... Σου λεει Ναυπηγος απο ΤΕΙ χωρις επαγγελματικα δικαιωματα .... 511 ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΑΘΗΝΑ) ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 62 62 15.882 15,92 31,40 11.913 228 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΒΟΛΟΣ) ΠΑΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 108 108 14.239 15,23 20,70 11.568 12,42 ο πολεοδομος μπορει να γραφτει στο ΤΕΕ ως αρχιτεκτονας..... 476 ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ) ΔΗΜ ΠΑΝ ΘΡΑΚΗΣ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 108 108 15.421 16,30 22,10 11.401 12,08
  3. Καλησπέρα, Θα πρεπει να πας σε καποιο πανεπιστημιο του εξωτερικου(Αγγλια,Σκωτια,Ιταλια,Ολλανδια,Ν Κορεα, Ιαπωνια, ΗΠΑ) και πολλες πολλες ακομα χωρες. Μονο απο τα ΤΕΙ δεν μπορεις(εκτος αν δωσεις κατατακτηριες)
  4. Βεβαια δεν εχουμε βασιλεία στην Ελλαδα οπότε.... Το θέμα ειναι οτι όλοι βασιζόμαστε στο παραπανω διαταγμα. Για παραδειγμα στον κλαδο επιθεωρησης πλοιου ειναι τα 33μετρα (οπως αναφερεται παραπάνω) Σε μια παγκοσμιοποιημενη οικονομια τα πλοια με μικρο μεγεθος ειναι η μικρη πιτα της αγορας (αν οχι ανυπαρκτη) θ) Επίβλεψη επισκευών σκάφους κατά γενική επιθεώρηση φορτηγών πλοίων οιουδήποτε μεγέθους επιβλεψη σκάφους και όχι πλοιου και γενικη επιθεωρηση φορτηγων δηλαδη Bulk Carrier(ουτε tanker/LNG/LPG/cruise vessel/ RO-RO/etc) στ) Εκτέλεση πειράματος ευστάθειας και υπολογισμού αρχικής ευστάθειας επιβατηγών και φορτηγών πλοίων. το ιδιο ισχυει για 33μετρα ¶πασαι αι ανωτέρω εργασίαι νοούνται αφορώσαι εις το σκάφος και ουχί εις τας μηχανολογικάς και ηλεκτρολογικάς εγκαταστάσεις. το πιο βασικο. Ουτε ηλεκτρομηχανολογικα. Ειναι αρκετα περιορισμενα τα επαγγελματικα δικαιωματα . Επειδη ειναι θολο το τοπιο ομως αρκετοι κανουν λιγο απ ολα.... Οι πιο πολλοι συναδελφοι απασχολουνται στις παχυμετρησεις/ε.ν./ και μελετητικα γραφεία απο ναυπηγο του τεε Οτι άλλο θελετε ειμαι στην διαθεση σας.
  5. Οταν θα αποφοιτησω θα ειμαι ικανος να ανταγωνιστω τον αποφοιτο του ΑΕΙ και θα μπορουσα να αποκτησω τα αντιστοιχα δικαιωματα με το ΑΕΙ μεσο καποιου μεταπτυχιακου?..Σας ευχαριστω εξ΄αρχης!! Επαγγελματικα δικαιώματα ΟΧΙ. Μην ξεχνας οτι απο το ΕΜΠ περνουν επιπλεον δικαιωματα μηχανολογου/ηλεκτρολογου μηχανικου. Καποιο μεταπτυχιακο θα σε βοηθησει στο βιογραφικο σου αλλα δεν θα σου δωσει αλλα επαγγελματικα δικαιωματα Το καλύτερο που θα σου προτεινα ειναι να πας στο εξωτερικο(Αγγλια, Σκωτια,Ιταλια, Ολλανδια, ΗΠΑ) για να εχεις επαγγελματικα δικαιωματα που ειναι χρησιμα αν οχι απαραιτητα. οσο για τον BAS ο ναυπηγος δεν ειναι ναυτικος. Μπορει να γινει ... αυτο που λες στις επισκευές και τις μετασκευές , έχεις πολλά δικαιώματα . προκυπτει απο καπου? Καλό ειναι οταν δεν ειμαστε σιγουροι να μην αναφερουμε ....
  6. Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να προτείνει μεταπτυχιακά προγράμματα για ναυπηγούς? Εκτος του ΕΜΠ, ακόμα και distance learning (αν υπάρχει)
  7. Φανταζομαι οτι εχεις παει πλεον στα newbuilding και εχεις καποιες εμπειριες να μοιραστεις με εμας.
  8. Απο την στιγμη που εισαι τριτος μηχανικος θα ήταν συνετο να κανεις πρώτα ενα προπτυχιακό(ειτε σαν ναυπηγος είτε σαν μηχανολογος) και μετα να σκεφτεις για καποιο μεταπτυχιακο. Βεβαια τετοια πανεπιστημια ειναι στο Νιουκαστλ, Γλασκωβη, Λονδινο (για ναυπηγους) . Για μηχανολογους μπορεις να βρεις σε περισσοτερα πανεπιστημια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.