Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Stavros Perakis

Members
  • Περιεχόμενα

    118
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Stavros Perakis last won the day on Μάρτιος 13 2016

Stavros Perakis had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.510 profile views

Stavros Perakis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

46

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ναι διότι αφορά την γείωση που έχεις κατασκευάσει, κι αυτό διότι έτσι μπορείς να ελέγξεις αυτή καθαυτή τη γείωση. Εδώ στο Ηράκλειο που είσαι κι εσύ, αν δεν έχεις πάει ξεχωριστά τη γείωση (θεμελειακή, τρίγωνο, πλάκα) στο μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ, ο εργολάβος δεν σε συνδέει και λαμβάνεις και πρόστιμο.
  2. Τσέκαρε αυτό. Δεν είναι ράγας αλλά πρόσοψης πίνακα και δουλεύει μέσω μετασχηματιστή εντάσεως
  3. Σε παρόμοια ερώτηση συναδέλφου σε άλλο θέμα του πρότεινα το εξής, το οποίο ισχύει και για τη περίπτωσή σου. Εφόσον μιλάς για δύο διαφορετικές κατοικίες , επειδή στο μέλλον δεν ξέρεις τι πρόκειται να γίνει, το σωστό είναι να έχει η κάθε κατοικία τη δική της παροχή και δη τριφασική. Σαφώς ακριβότερη λύση, αλλά γλυτώνεις και προλαμβάνεις πολλά πράγματα που θα συμβούν στο μέλλον, τα οποία είναι - να υπερφορτώνουν την υπάρχον παροχή , ακόμα και αν της κάνεις και επαύξηση - να μη δέχονται την αντίστοιχη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος, οι διαμένοντες στις δύο αυτές κατοικίες . Ειδικά στη περίπτωση που μπορεί το ένα από τα δύο σπίτια να ενοικιαστεί, εκεί να δεις γέλιο - να επικρατεί ένα επικίνδυνο μπάχαλο στην εγκατάσταση Εφόσον η προσθήκη έχει άδεια και δεν είναι αυθαίρετη , καλύτερα να πάρει τη δική της παροχή από το δίκτυο του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Αυτή η λάθος τακτική που κάναν οι πατεράδες μας , με έναν μετρητή σε Χ διαμερίσματα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. "Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" το λένε και είναι απλό.
  4. Χθες Σάββατο 04/12 , πραγματοποιήθηκε webinar με τον κ.Σαρρή , προκειμένου να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις όσον αφορά την νέα Υ.Δ.Ε. Εν ολίγοις για όσους δεν έχουν καταλάβει πως θα ενεργούμε με την νέα Υ.Δ.Ε. 1. Μέχρι και 08/04/2023 μπορούν να γίνονται Υ.Δ.Ε. για νέες εγκαταστάσεις είτε με ΗD384 είτε με 60364. Από εκεί και έπειτα μόνο με 60364. 2.Επανελέγχοι με χρήση ΚΕΗΕ και HD384 μέχρι 08/04/2023. Μετά μόνο με 60364 3. Η ΥΔΕ έχει ισχύ 30 ημερών από την ημερομηνία θεώρησης. Μετά δεν τη δέχεται ο Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. 4. Παλαιές ΥΔΕ που έχουν θεωρηθεί μέχρι και 07/10/2021 , μπορούν να κατατεθούν μέχρι και 08/01/2022 5. Οποιαδήποτε τροποποίηση σε ΕΗΕ (πίνακας,γείωσης κλπ) συνεπάγεται νέα ΥΔΕ. Ακόμα και μια γραμμή νέα να περάσεις στην εγκατάσταση (κλιματιστικό) , πρέπει να γίνεται νέα ΥΔΕ με αιτιολογία "Έκτακτο Επανέλεγχο" 6. Στους επαγγελματικούς χώρους και μόνο αλλαγή χρήστη ή ιδιοκτήτη να γίνει (όχι μόνο για χρήση), απαιτείται ΥΔΕ εντός 30 ημερών, αλλιώς διακοπή. Αυτά εν ολίγοις
  5. Επειδή μου έχει τύχει με κινητήρα επιφανείας, το πιο πιθανό είναι να έχεις κομμένο τύλιγμα (αν κι εφόσον το ρελέ του Υ είναι εντάξει και δεν χάνει κάποια επαφή του όταν οπλίζει). Για αρχή με ένα μηχάνημα ελέγχου εγκαταστάσεων , έλεγξε τα τυλίγματά σου και δες αν έχουν περίπου την ίδια τιμή σε Ohm. Κατόπιν έλεγξε την αντίσταση μόνωσης τους με το να συνδέσεις τον ένα ακροδέκτη στη γείωση του πίνακα και τον άλλο στο εκάστοτε τύλιγμα. Οποιαδήποτε τιμή προκύψει κάτω από 1 MΩ ,βάλε λιβάνι στο υποβρύχιο (όχι ότι και το 1 ΜΩ είναι super αλλά λέμε τώρα).
  6. Και όμως υπάρχει τεράστια διαφορά ,χωρίς να έχει χαλάσει ο παλιός. Στο ένα έχεις μια διμεταλλική επαφή και στη άλλη αισθητήριο θερμοκρασίας,οπότε .. Η πραγματική του απόκλιση (του ηλεκτρομηχανικού) είναι μεταξύ 3 με 4 βαθμούς , και αυτή ακόμα κι όταν το χρησιμοποιήσεις πρώτη φορά. Μακριά από ηλεκτρομηχανικούς θερμοστάτες. Μόνο ψηφιακούς. Η διαφορά τιμής είναι μηδαμινή σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα.
  7. @dennis25440 Για να δουλέψει το σύστημά σου πρέπει Η φάση που θα πηγαίνει στον διακόπτη και στους δύο ανιχνευτές κίνησης να είναι στη ίδια ασφάλεια/κύκλωμα. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό. Τόσο η επιστροφή από το διακόπτη όσο και οι επιστροφές από τον ανιχνευτή κίνησης , να καταλήγουν στο ίδιο φορτίο, που στη προκειμένη περίπτωση μπορεί να είναι τα τρια τροφοδοτικά των ταινιών LED μέχρι και όσα ρελέ φορτίου επιθυμείς. Έτσι οι κρυφοί φωτισμοί θα ανάβουν είτε με εντολή ενεργοποίησης από τους ανιχνευτές κίνησης και θα απενεργοποιούνται μετά το πέρας του χρόνου που θα έχεις ορίσει, είτε θα ανάβουν μόνιμα εφόσον τους έχεις δώσει εντολή από τον διακόπτη και θα απενεργοποιούνται μόνο απ' αυτόν. Σίγουρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις ρελέ καστάνιας που αναφέρεις. Ρελέ φορτίου ναι.
  8. @dimitrisg11 Εφόσον έχει νομιμοποιηθεί η πυλωτή , ως διαμέρισμα φαντάζομαι , το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσει ξεχωριστή παροχή από τα άλλα δύο διαμερίσματα. Μπορεί εσύ σήμερα να τα βρίσκεις με τους συγγενείς σου, αύριο όμως δεν ξέρεις τι γίνεται. Η διαδικασία είναι η στάνταρ. Κατάθεση αιτήματος νέας παροχής στο ΔΕΔΔΗΕ (τύπου Α για μονοφασικό , τύπου Β για τριφασικό) , απόκτηση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών από δήμους , εφορίες κλπ (απευθύνεσαι στον μηχανικό που σου έκανε την νομιμοποίηση) συμπεριλαμβανομένου της ΥΔΕ ,από τον ηλεκτρολόγο που έφτιαξε την εγκατάσταση. Φροντίζεις η παροχή του πίνακα του διαμερίσματος , να έχει καταλήξει στη διάταξη των μετρητών του ΔΕΔΔΗΕ και κατόπιν περιμένεις μέχρι να συνδεθείς , αφού έχεις ήδη πληρώσει το κόστος σύνδεσης με το δίκτυο , το οποίο θα σου έχει αποστείλει ο ΔΕΔΔΗΕ εφόσον έχει κάνει επισκόπηση (αυτή γίνεται αφού κατατεθεί η αίτηση τύπου Α ή Β)
  9. Με ένα διπλό αλέ ρετουρ κάνεις δουλειά. Τον τοποθετείς εκεί που έχεις τα τέσσερα καλώδια και ο άλλος μένει ως έχει. Προσοχή θέλει μετά , στη σύνδεσή του . Όλα αυτά βέβαια εφόσον στο συγκεκριμένο σημείο με τα τέσσερα καλώδια, το κόκκινο , αν όλα είναι σωστά ,αντιστοιχεί σε ένα δεύτερο "άναμα" είτε στο υπάρχον φωτιστικό είτε σε κάποιο άλλο σημείο του σαλονιού. Ο διπλός αλέ ρετούρ είναι ακριβώς όπως το ακούς και διαβάζεις. Δύο αλέ ρετούρ σε ένα διακόπτη. Δεν υπάρχει καμία κοινή επαφή μεταξύ των έξι ακροδεκτών που έχει. Απλά εκεί που λέει L , κουμπώνεις το μαύρο και κάνεις μια γέφυρα με το δεύτερο L του διακόπτη. Από εκεί και έπειτα στη μια πλευρά συνδέονται τα δύο καφέ και στην άλλη , στον ένα από τους δύο ακροδέκτες που περισσεύουν το κόκκινο.
  10. Η λογική λέει ότι τα δύο καφέ είναι οι γέφυρες μεταξύ των δύο αλέ ρετούρ, το δε κόκκινο που περισσεύει στον πρώτο , ίσως να είναι επιστροφή από ένα άλλο φωτιστικό στο σαλόνι σου , π.χ το υπάρχον να είναι διπλό (κομμιτατέρ) και να χρησιμοποιείς μόνο το ένα κύκλωμα. Υπάρχει πάντα η περίπτωση οι γέφυρες του A/P να είναι το κόκκινο που περισσεύει στον 1ο Α/Ρ με το ένα καφέ, και η επιστροφή του φωτιστικού να είναι το ένα από τα δύο καφέ στον 2ο Α/Ρ . Ακραίο αλλά όχι απίθανο (πολλά έχουν δει τα μάτια μου , μα αυτό μου φέρνει τρόμο που λέει ο Καββαδίας). Όπως και να έχει , σίγουρα χρειάζεσαι ένα buzzer ή μια γεννήτρια + ανιχνευτή ακουστικού σήματος, για να ξεκαθαρίσεις τα ποια καλώδια πάνε που. Ένας ηλεκτρολόγος που σέβεται τον εαυτό του και το επάγγελμά του , οφείλει να έχει έστω ένα από τα δύο εργαλεία που ανέφερα.
  11. Κατ' αρχάς καλημέρα . Επειδή έχεις να κάνεις με μονοφασική παροχή, η ιδέα σου θα δουλέψει , με κάποιες προσθήκες . Αν είχες τριφασική παροχή δεν θα το συζητούσαμε τώρα. Υπάρχει ηλεκτρονόμος (ρελέ) με 2ΝO + 2NC / 40A και 63 Α . Η μεταγωγή θα γίνεται φαντάζομαι , με αυτόματο μεταγωγέα. Γνώμη μου πάντως , είναι να ακολουθήσεις την πεπατημένη στη περίπτωση αυτή, δηλαδή τη χρήση δύο ρελέ .
  12. Καλημέρα σε όλους Βάσει της νέας ΥΔΕ , πρέπει να καταθέτουμε και μια μελέτη , με την οποία πρέπει να εξηγούμε τους λόγους της προαιρετικής ή μη χρήσης ΔΔΡ σε ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση. Τα τρία άρθρα της συγκεκριμένης ΚΥΑ (ββ-γγ-δδ) είναι απολύτως κατανοητά και εύκολα στο να τα συμπληρώσουμε. Το αα το οποίο λέει "αα) διαπιστώνεται ότι από το πρότυπο ή τον κανονισμό που διέπει τις εν λόγω τερματικές γραμμές δεν προκύπτει υποχρέωση προστασίαςτους με ΔΔΡ με ονομαστικό διαφορικό ρεύμα λειτουργίας που δεν υπερβαίνει τα 30 mA" , εμείς ποιο πρότυπο ή κανονισμό πρέπει να αναφέρουμε? Η συγκεκριμένη ΥΔΕ αφορά αντλιοστάσιο γεώτρησης ,και συγκεκριμένα παροχή Νο. 5 για υποβρύχιο συγκρότημα 50 ΗΡ. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων .
  13. Καλημέρα σας. Όσες οικοδομές ανέλαβα και οι οποίες είχαν θερμοπρόσοψη, οποιοδήποτε κουτί χρειάστηκε να τοποθετηθεί εξωτερικά (διακόπτη, θυροτηλεφώνου κλπ.) και σε συνεννόηση με τον κατασκευαστή της θερμοπρόσοψης , απλά χτίστηκε το κουτί πάνω στη τοιχοποιία χωρίς να σκαφτεί καθόλου (ο τοίχος) και βγήκε τόσο έξω ,ώστε να έρχεται πρόσωπο με την μόνωση . Οι σωλήνες δε, στερεώθηκαν με μεταλλικό τσέρκι .
  14. Πιστεύω πως υπάρχει μια πιο απλή λύση. Απλά λες του/της εκάστοτε ιδιοκτήτη/τρια με απλά ελληνικά , ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση ,απλά δεν τηρεί κανονισμούς ασφαλείας και πως για να εκδώσεις ΥΔΕ , πρέπει να γίνουν σοβαρές επεμβάσεις. Διαφορετικά δεν υπογράφεις και άφησέ τον να σου κλαίγεται. Όσον αφορά τον ΔΕΔΔΗΕ , πολύ αμφιβάλλω αν πάει παραπέρα πέραν της πρώτης σελίδας , της εκάστοτε ΥΔΕ.
  15. Πρώτα απ' όλα θα έπρεπε να χαίρεσαι που δε παίζουν τα κανάλια που ανέφερες. Ίσως το πιο πιθανό που χρειάζεται στη περίπτωσή σου , είναι μια ελαφριά στρέψη της κεραίας (ευθυγραμμίσου με τις υπόλοιπες στη γειτονιά σου). Αυτό διότι αν υπήρχε πρόβλημα στην εγκατάσταση (καλώδια,κεραία,διακλαδωτές κλπ) τότε δεν θα έπαιζε κανένα κανάλι . Έλεγξε βέβαια καλού κακού τη κατάσταση της κεραίας ,της καλωδίωσης και των λοιπών εξαρτημάτων που μπορεί να αποτελείται το σύστημα τηλεόρασης . Αλλά ξεκίνα πρώτα με τη στρέψη. Διαφορετικά , φωνάζεις ένα τεχνικό , ο οποίος να διαθέτει πεδιόμετρο , για να σου βρει το σφάλμα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.