Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pat12

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

pat12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Άμα είχαμε συμβάσεις και πολιτικούς σωστούς τώρα θα είχαν φυσικό αέριο όλες οι πόλεις και θα είχαμε ξεφύγει από τα συμφέροντα που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο πετρέλαιο.
  2. Σε παρόμοια περίπτωση στην Σκωτία σε διαρροή από πλατφόρμα πετρελαίου την δεκαετία του 90, όταν έπαιρνα το μεταπτυχιακό MSc Environmental Civil Engineering και στις προσλήψεις του ΥΠΕΧΩΔΕ σε περιβαλλοντικές θέσεις θέλανε να γνωρίζεις δύο γλώσσες και όχι να έχεις μεταπτυχιακό στο περιβάλλον, η πετρελαιοκυλίδα που έφτασε στις ακτές 'πότισε' τον βυθό και την παραλία. Για δέκα χρόνια την καθαρίζανε την άμμο με ειδικά χημικά και όχι σε δύο ημέρες....
  3. Τα κηρυγμένα διατηρητέα κάνουν αλλαγή χρήσης ως έχουν, απλώς περνάς συμβούλιο είτε του ΥΠΕΚΑ ή του Πολιτισμού αναλόγος από που είναι κηρυγμένο.
  4. καλησπέρα συνάδελφοι, στην περίπτωση που το κτήριο με ΟΑ του 61 (είναι προ 89), 9-όροφο, ισόγειο 1,2,3 κατάστημα και 4,5,6,7,8 γραφεία (στα αρχικά σχέδια δύο κλιμακοστάσια ένα μέχρι 3 όροφο και ένα από 4 μέχρι 8, και δεν έχει μελέτη παθητική μόνο μελέτες πυροπροστασίας. Σημερινός ιδιοκτήτης κάνει αλλαγή χρήσης ισόγειο 1,2,3 από κατάστημα σε γραφεία καταργώντας την σκάλα (όλα με τακτοποίηση) από ισόγειο μέχρι 3 όροφο και όλο το κτήριο χρησιμοποιεί την άλλη σκάλα, Από ότι είδα στο φόρουμ κομβικό σημείο είναι η ημερομηνία αλλαγής της χρήσης. Αν είναι μετά το ΠΔ71/88 τότε απαιτείται και παθητική. Πελάτης θέλει να νοικιάσει 1,2,3 όροφο με την πυροσβεστική να λέει ότι παθητική δεν απαιτείται(μάλλον δεν ασχολήθηκε- δεν άκουσε την τακτοποίηση) και να ελέγξουμε και να ζητήσουμε παρεκκλίσεις για τους ορόφους που θα νοικιάσουμε, αλλά πιθανόν να έχει πρόβλημα όλο το κτίριο με τις εξόδους κινδύνου. Σαν μηχανικός του πελάτη κάνω μελέτη παθητικής μόνο για τους τρεις ορόφους, χωρίς να ελέγξω με παθητική μελέτη όλο το κτίριο, έξοδοι κινδύνου κλπ?
  5. στο αμερικα πήγαν να ανοίξουν σουβλατζίδικο στην Βοστώνη και σε δύο μέρες από την λειτουργία του ήρθαν υπάλληλοι του δήμου και είπαν στον ιδιοκτήτη ότι οτιδήποτε πρόβλημα συναντήσουν να απευθυνθούν σε αυτούς προκειμένου να το λύσουν!!!! εδώ ακόμα ζητάνε βεβαίωση χώρου κύρια χρήσης στον χώρο του καταστήματος..... απλώς θα υποφέρει μεταγενέστερα ο επιχειρηματίας, αφού θα έχει κάνει την επένδυση.....
  6. φθηνό εργατικό δυναμικό = επενδύσεις -> μάλλον όχι πολιτική διαφθορά = φθηνό εργατικό δυναμικό -> μάλλον ναι => πολιτική διαφθορά = όχι επενδύσεις
  7. Προς ενημέρωση των συναδέλφων στο ΥΠΠΟ και στο ΚΣΝΜ δεν ασχολούνται καθόλου με τον ΚΕΝΑΚ. Βλέπουν μόνο διατηρητέο...
  8. Προς συμπλήρωμα βρήκα άδειες στο Διαυγεια που έχουν ως τίτλο κατάργηση υπογείου οπότε θα προσπαθήσω με αυτό.
  9. ευχαριστώ ΚΑΝΑ για την γρήγορη απάντηση αλλά όταν λέω μπάζωμα εννοώ κλείσιμο 'γέμισμα εσωτερικά' του υπογείου, ώστε να κλειστεί το υπόγειο και να το ξεγράψει από το Ε9.
  10. Για σας συνάδελφοι, μια περίπτωση μπαζώματος υπογείου (κλείσιμο νόμιμου 2ου υπογείου με χώματα) με άδεια γίνεται?
  11. Καλύτερα να ελέγχουν την έκδοση της ΟΑ οι δημόσιοι υπάλληλοι ηλεκτρονικά, που χρειάζεται να έχουν εμπειρία, και να ελέγχουν την εφαρμογή τους οι ΕΔ. Για φανταστείτε να μην βρει το λάθος στην ΟΑ ο άπειρος ΕΔ και να το βρει μετέπειτα κάποιος μηχανικός σε μεταβίβαση. Τι θα γίνεται τότε? Αλλά εδώ αυτοσχεδιάζουμε και δεν ψάχνουμε τους τρόπου που ακολουθούν σε άλλες χώρες. Έψαξα για τα οικόπεδα στην Γερμανία, και είδα ότι οι εντάξεις νέων οικοπέδων στο σχέδιο πόλις ακολουθάει την δημογραφική απογραφή. Εδώ κάνουμε απογραφή χωρίς να ....άστα
  12. Για σας, ένα θέμα προς διευκρίνηση είναι αν με τον ν.4178/13 αρθ.2.παρ.ιδ. που αναφέρει 'Σε κηρυγμένο διατηρητέο κτίριο, με την επιφύλαξη των οριζομένων στο άρθρο 14 του παρόντος' τακτοποιείς αυθαιρεσίες μόνο σε διατηρητέα κτίρια που είναι κηρυγμένα από το ΥΠΕΧΩΔΕ ενώ δεν μπορείς να τακτοποιήσεις αυθαιρεσίες σε χαρακτηρισμένα κτήρια ως μνημεία από το ΥΠΠΟΑ. Και το ερώτημα που έχω είναι ότι: έχω χαρακτηρισμό ως μνημείου το τμήμα κτίριου από το ΥΠΠΟ το 1978 και χαρακτηρισμό ως διατηρητέου (τμήμα κτιρίου μετατράπηκε σε στοά) το 1979 από το ΥΠΕΧΩΔΕ. συνεπώς αυθαίρετο υπόγειο μπορώ να το τακτοποιήσω ή λόγω του χαρακτηρισμού ως μνημείου δεν μπορώ? Επίσης να πω ότι είχε έγκριση από το ΥΠΠΟ να κτίσει ένα υπόγειο και η άδεια από την πολεοδομία είχε θεωρημένο σχέδιο δεύτερου υπογείου!!!. Η άδεια θεωρείται άκυρη λόγω ανακριβών στοιχείων? Η όλη διαδικασία φάνηκε όταν πήγε για αλλαγή χρήσης σε ΚΥΕ το χαρακτηρισμένο κατάστημα με τα υπόγεια (τμήμα κτιρίου).
  13. Για σας, θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη. Οικοδομή με άδεια πριν το 2003 με την μέθοδο της αντιπαροχής, οικοπεδούχος παίρνει το διαμέρισμα με συμβόλαιο νομίζω 4/2004, κάνει τακτοποίηση Η/Χ με τον προηγούμενο νόμο (νομίζω 3049) και γράφει στην Υ/Δ χρόνος κατασκευής 2004. Επιθυμεί σήμερα, να τακτοποιήσει το διαμέρισμα που έχει ΥΔΚΧ, έξτρα μπετά (κολώνες, δοκάρια) για να μεγαλώσει σε μ2 το διαμέρισμα, διαφορετική διαμερισμάτωση με διπλανό διαμέρισμα, μπορεί να μπει ως χρονολογία κατασκευής προ 2003 (δικαιολογητικά δεν υπάρχουν)?
  14. εγώ πάντος θέλω να πληρώνω ποσοστό επί του εισοδήματος μου (είμαι κάτω από 10000). Οι συνδικαλιστές που αντιδράναι μάλλον είναι πάνω από 40000 με τους γνωστους που έχουν στα υπουργεία και παίρνουν έργα. Να πληρώσουν τα παραπάνω και για μας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.