Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

mafiosso

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

755 profile views

mafiosso's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όποτε οικοδομείται μόνο για κατοικία στα 30 μ. Δεν υπάρχει παραλία.
  2. Γεια σας! μια ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση σχετική με την απόσταση από τη γραμμή αιγιαλού: α. Έχω ένα αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου) κατά μήκος της γραμμής αιγιαλού συνολικού εμβαδού 10 στρ. Το βάθος του είναι κατά μέσο όρο 60 μέτρα β. Ο ιδιοκτήτης θέλει να οικοδομήσει ξενοδοχείο δηλαδή 2000 τμ γ. Σύμφωνα με την νομοθεσία και τηρώντας τις αποστάσεις 50 μ από γραμμή αιγιαλού και 10 από την πίσω πλευρά δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση του ακινήτου για ξενοδοχείο. τι γίνετε σ’ αυτή την περίπτωση, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της αποστάσεως από τη γραμμή αιγιαλού; και στα 7.5 να πάω από την πίσω πλευρά πάλι δεν αξιοποιείτε το ακίνητο. Υπάρχει λύση;
  3. Μετά τον καθορισμό των ορίων των οικισμών ισχύουν οι εξής όροι δόμησης. 1. Αρτιότητα. (1)α. Εντός των ορίων του οικισμού, θεωρούνται άρτια τα οικόπεδα με ελάχιστο εμβαδόν αρτιότητας που μπορεί να κυμαίνεται από 300 μέχρι 2000 τ.μ. Μέσα στα όρια αυτά, μπορεί να ορίζονται τομείς με διαφορετική αρτιότητα οικοπέδων, προκειμένου να διασφαλισθεί ο τυχόν ιδιαίτερος χαρακτήρας του οικισμού στους τομείς αυτούς. « Το ελάχιστο μήκος προσώπου του γηπέδου, ορίζεται σε 10,0 μ. για εμβαδόν γηπέδου έως 500 τ.μ. και 15,0 μ. για εμβαδόν μεγαλύτερο των 500 τ.μ.». Το παραπάνω εδάφιο σε εισαγωγικά προστέθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. της 4.11.2011 (ΦΕΚ 289ΑΑΠ/2011). Επίσης με την ίδια παρ. 1 του ίδιου άρθρου του προαναφερθέντος Π.∆. ορίζεται ότι το παραπάνω εδάφιο δεν εφαρμόζεται σε γήπεδα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του προαναφερθέντος διατάγματος (4.11.2011) και στους παραδοσιακούς οικισμούς. Εδώ μας λέει πως δεν χρειάζεται ο δρόμος. Καταλαβαίνω σωστα? οικισμοι < 2000 κατοίκους
  4. Δομείται σύμφωνα με την 181.Δ/1985 όπως έχει τροποποιηθεί κ συμπληρωθεί και για οικισμούς< 2000 κατοίκων Απόφαση νομάρχη ΦΕΚ. 892.Δ/1987 ΧΟΠ/ΕΠΑ 396 κήπος αφιαρτη
  5. αυτά τα 6.43 έγιναν με ιδιωτικά συμφωνητικά των γειτόνων (χειρόγραφα) την περίοδο 1990-2000, περιμετρικά του οικοπέδου υπάρχουν ξένες ιδιοκτησίες. υπάρχει προικοσύμφωνο που αναφέρει το μονοπάτι και συμβόλαιο αγοροπωλησίας που αναφέρει το μονοπάτι το 2003. τοπογραφικό του 2013 που εμφανίζει το δρόμο με το 6.43 και γίνεται συμβόλαιο με γονική παροχή στο οποίο δείχνει τον δρόμο με το 6,43 το 2018 ένας γείτονας αγοράζει το γειτονικό οικόπεδο το οποίο εφάπτεται με το δρόμο που αναφέρω ως δημοτική οδό. υ.γ το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι στο τοπογραφικό του 2003 δεν αναφέρεται ο δρόμος ενώ στην αεροφωτογραφία υπάρχει και στις ημερομηνίες των χειρόγραφων ιδιωτικών εγγράφων υγ. 2 με το μονοπάτι και το προικοσύμφωνο υπάρχει δυνατότητα για την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου? υγ. 3 ο δρόμος αν είναι παραχωρημένος στο δήμο με Σ.Π τότε γίνεται οικοδομήσιμο το οικόπεδο? υγ. 4 υπάρχει καποια λυση στο προβλημα μου που μπορουμε να κάνουμε?
  6. Ο δρόμος από τις αεροφωτογραφίες έχει δημιουργηθεί το 2000, το μονοπάτι βλέπω πως είναι παλιό. Αναφέρει κάποιο άρθρο ότι είναι οικοδομήσιμο με το μονοπάτι που προϋπάρχει και τον τίτλο του οικοπέδου αφού προϋπήρχε του 1985? Για να το αναφέρω στην ΥΔΟΜ? (εγώ με την νομοθεσία δεν τα βγάζω πέρα μάλλον είμαι χαζός)
  7. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω οικόπεδο εντός οικισμού <2000 κατοίκων, Ε = 8.181,50 τ.μ. το οικόπεδο δημιουργήθηκε πριν το 1950 ο οικισμός δημιουργήθηκε το 1987 με απόφαση νομάρχη και δομείτε σύμφωνα με το ΠΔ 1985 όπως έχει τροποποιηθεί ως σήμερα. το οικόπεδο θεωρείται άρτιο ως προς το εμβαδόν αλλά δεν έχω το απαιτούμενο πρόσωπο σε κοινόχρηστο χ. το ερώτημα μου είναι αν τοι οικόπεδο θεωρείται οικοδομήσιμο (κατά παρέκκλιση) και αν όχι αν υπάρχει δυνατότητα να γίνει σύμφωνα με κάποια νομοθεσία. Σας ευχαριστώ.
  8. Έχει κανείς σε μορφή word το έντυπο για το πόρισμα που συμπληρώνει ο ελεγκτής δόμησης?
  9. Γεια σας, θα ήθελα να κάνω αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε χώρο συνάθροισης κοινού. Έχει ασχοληθεί κανείς σας? Γίνετε κανονικά με έκδοση οικοδομικής άδειας η υπάρχει άλλος τρόπος?
  10. Καλημέρα, αγροτεμάχιο 30 στρεμ. εκτός σχεδίου και δεν υπάρχει καμία ζώνη. για ανέγερση ξενοδοχείου έχουμε συντελεστή δόμησης 0.2. οπότε συνολική δόμηση για ξενοδοχείο 6.000 τ.μ. η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι ισχύει ακόμη η νομοθεσία που λέει πως μέγιστη δόμηση είναι τα 4000 τμ και μετά πρέπει να κάνω παραχώρηση στο εκάστοτε δήμο? σας ευχαριστώ.
  11. σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Καλή συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους.
  12. (από μεταφορά) Γεια σας, ειμαι πολιτικος μηχανικος και μου ζητηθηκε να κανω μια μελετη(προσωρινη οριοθετηση ρεματος) σε ενα γηπεδο 25 στρεμ. με λεκανη <1 κμ2 θα ηθελα να μου πειτε πια ειναι η διαδικασια εκτος απο τις απαρετητες αποτυπωσεις που χρειαζονται, ενημερώστγε με σχετικα με την υδραυλικη και υδρολογικη μελετη. Η μελετη θα εκπονηθει στη Καρπαθο (δωδεκαννησα). (1) Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς να κάνεις πρώτα αναζήτηση για ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το ερώτημά σου μεταφέρθηκε στο παρόν νήμα. (2) Χρησιμοποίησε τόνους στο κείμενο που δημοσιεύεις. Κάνε επεξεργασία και διόρθωσέ το. Σε διαφορετική περίπτωση το μήνυμα θα διαγραφεί χωρίς άλλη προειδοποίηση. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  13. Γεια σας, μπορει καποιος να με ενημερωσει σχετικα με τα προιντα της λεικα και της τοπκον και της τιμες τους, τι μου προτεινετε? ενδιαφερομαι για σετ με παρελκομενα (ροβερ,base...)
  14. ετσι ακριβως που το εγραψες ειναι. το γηπεδο ειναι βραχωδες περιμετρικα με χαρακτηρισμενο τον αιγιαλο, στα βορειοδυτικα του συνορευει με ενα αλλο γηπεδο απο το οποιο περναει ο κεντρικος δρομος, και στα βορεια με ανα αλλο γηπεδο το οποιο εχει την παραλια. Αν η δημοτικη αρχη κανει μια διανοιξη δρομου προς τη παραλια μεσα απ-το γηπεδο των 85 στρεμ. εγω θα μπορω να κανω την κατατμηση? ειναι εφικτο ενα τετοιο σεναριο, πως θα μπορουσε να υλοποιηθει ενας τετοιος δρομος?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.