Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

CHRIS_M

Core Members
  • Περιεχόμενα

    232
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

CHRIS_M's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ν.4067/12, αρ7 (αρτιότητα και οικοδομησιμότητα) παρ. 2. Οικόπεδο που έχει δημιουργηθεί πριν από τη δημοσίευση του ν. 1577/1985 και έχει τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, που ισχύουν στην περιοχή, θεωρείται άρτιο και οικοδομήσιμο. παρ. 6. α) Στα ήδη εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια και σε εκείνα που εγκρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 περί σχεδίων πόλεων, κωμών και συνοικισμών του κράτους και οικοδομής αυτών κατά την τακτοποίηση, εκτός από τα ελάχιστα όρια προσώπου και εμβαδού κατά τον κανόνα ή κατά παρέκκλιση, στο οικοδομήσιμο τμήμα του οικοπέδου πρέπει να εγγράφεται κάτοψη κτιρίου με ελάχιστη επιφάνεια πενήντα (50.00) τ.μ. και ελάχιστη πλευρά πέντε (5.00) μ.. β) Οικόπεδο που δεν έχει τις παραπάνω προϋποθέσεις τακτοποιείται με τα γειτονικά σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. της 17.7.1923 και του ν.δ. 690/1948 (Α΄ 133). Δεν απαιτείται η εγγραφή κάτοψης κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τ.μ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. όταν το οικόπεδο έχει δημιουργηθεί πριν από την ισχύ του ν. 1577/1985 και έχουν καθοριστεί μικρότερα όρια αρτιότητας στην περιοχή. Τι δεν καταλαβαίνω? Συμφωνα με την παρ.2 του ΝΟΚ το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο,. Η παρ.6 αφορα ΄τη διαδικασία της Τακτοποίησης Αναφέρω από Ρωμαλιάδη "Εφαρμογή των Σχεδίων Πόλεων" Οικόπεδα που βρίσκονται στο Σ.Π. και έχουν εγκριθεί με τις διατάξεις του Ν.Δ.1923 προ ΓΟΚ 85 θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εαν πληρούν τα της παρ. 2α του αρ 6. Έτσι, στα σχέδια αυτά ένα οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομησιμο εαν έχει το πρόσωπο και το εμβαδό που ισχύει στην περιοχή κατα τον κανόνα ή κατά την παρέκκλιση. Έχει καταργηθεί το μέσο βάθος και δημιουργείται πρόβλημα , διότι πολλές φορές ενώ ένα οικόπεδο έχει προσωπο και εμβαδό , στην πραγματικότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Μάλιστα ο Ρ. αναφερει το παράδειγμα οικοπεδου με πρόσωπο 80μ και βαθος 2μ. σε περιοχή που ηπαρέκκλιση έιναι Ε=150τ.μ. και το οικόπεδο προυφισταται του Σ.Π. στην πραγματικότητα δεν μπορεί να οικοδομηθεί. Το εν λόγω οικόπεδο επειδη είναι εξορισμού άρτιο και οικοδομήσιμο δεν είναι ούτε Τακτοποιητέο (έχει όλα όσα απαιτεί ο νόμος , δηλ. πρόσωπο και εμβαδό). Προσκυρωτεό δεν είναι , γιατί δεν είναι μη άρτιο. Έτσι , ενω στην ουσία δεν οικοδομείται, δεν μπορεί να τακτοποιηθεί και να προσκυρωθεί με τα όμορα και εξαρτάται από ιδιωτική συμφωνια με τους γείτονες για τακτοποίηση ή πώληση
  2. Οικόπεδο γωνιακό , σε εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή , με χρόνο δημιουργίας προ του ν.1577/1985 , το οποίο έχει το εμβαδό και το πρόσωπο για να χαρακτηριστεί κατά παρέκκλιση άρτιο, ωστόσο σε αυτό δεν μπορεί να εγγραφεί κάτοψη κτιρίου ελάχιστης επιφάνειας 50,00 τμ. και ελάχιστης πλευράς 5,00 μ. (λόγω πρασιάς) θεωρείται οικοδομήσιμο ή μη οικοδομήσιμο? Σημειώνεται ότι στο οικόπεδο υπάρχει υφιστάμενο κτίσμα.
  3. Τελικά από 01/06/2021 απαιτείται σε νέα κτίρια με χρήση κατοικιας Κατηγορια Α?
  4. Καλησπέρα σας. Τιμή ζώνης σε εκτός σχεδίου περιοχή , στο Δήλεσι Βοιωτίας (Δήμος Τανάγρας). Ισχύουν τα 500ευρώ?
  5. Από τις οδηγίες του ΕΤΕΑΕΠ https://www.eteaep.gov.gr/web/post/1645 αντιγράφω: "ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Ταμείου, ως εξής: Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο." Α) Από ότι καταλαβαίνω αν κάποιος είναι παράλληλα μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος , τότε αγνοεί - δεν πληρώνει τις εισφορές που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.