Μετάβαση στο περιεχόμενο

antonisk7

Members
  • Περιεχόμενα

    37
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

antonisk7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Εχω υπόθεση οριζόντιας ιδιοκτησίας υπόγειας αποθήκης, σε πολυκατοικία με άδεια του 1987. Στην αυτοψία που έκανα διαπίστωσα οτι η θέση της εν λόγω αποθήκης βρισκόταν σε άλλη από την προβλεπόμενη στα σχέδια της αδείας, εκτός του εγκεκριμένου περιγράμματος υπογείου της αδείας και επιπλεον είχε μεγαλύτερο εμβαδόν κατά 3,00 μ2 (στην άδεια 6 μ2 στην πραγματικότητα 9 μ2). Να σημειώσω ακόμα οτι όλη η κάτοψη υπογείου της πολυκατοικίας έχει υλοποιηθεί διαφορετικά (άλλη διαρρύθμιση, άλλο περίγραμμα και περισσότερα μ2 στο σύνολο) χωρίς όμως να παραβιάζει την κάλυψη. Το περίγραμμα του υπογείου είναι μικρότερο από την κάλυψη. Ευτυχώς η σύσταση είναι απόλυτα ταυτόσημη με την πραγματικότητα. Στο συμβόλαιο η αποθήκη περιγράφεται όπως είναι στην πραγματικότητα. Πώς το τακτοποιώ για να δώσω Βεβαίωση προκειμένου να γίνει γονική παροχή? Διαμερισμάτωση και ΥΔ 3 μ2 ή 9 μ2. Πρέπει να βάλω και ΥΚ? (δεν παραβιάζεται η κάλυψη του κτιρίου αλλά η αποθήκη έχει κατασκευαστεί εκτός του περιγράμματος του υπογείου της αδείας) Απ όσο γνωρίζω δεν έχω λόγο να ασχοληθώ με τις υπόλοιπες οριζόντιες ιδιοκτησίες - αποθήκες ούτε με τους κοινόχρηστους χώρους. Σωστά?
  2. Υπάρχει περίπτωση διεκδίκηση-επιστροφής του 2% υπέρ ΤΕΕ που πληρώθηκε με εντολή πληρωμής που εκδόθηκε μετά την ψήφισητου νόμου ?
  3. Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου, μου έδωσαν την αυτοπεποίθηση να προχωρήσω ετσι
  4. εσείς θα δίνατε 3 βεβαιώσεις (η συμβολαιογράφος ζήτησε 1 γιατην κάθε αποθήκη γιατι υπάρχουν στη συσταση και θα μεταβιβαστούν ξεχωριστά) που δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα ? Και εγω ήρθα στο δίλημμα αλλά τελικά κοιτώ μήπως το κάνω σωστά από τη στιγμη που δεν εχει και κόστος προστιμου για τακτοποιηση
  5. Καλημέρα, έχω την εξής περίπτωση: 3 αποθήκες ίδιου ιδιοκτήτη μετατράπηκαν σε 2 (η μια δεν υλοποιηθηκε και εδωσε τα μισα τετραγωνικα στην μια και τα μισα στην αλλη). Δεν έχουν αλλάξει ΗΜ. Τι κάνουμε? Δινω αποτύπωση στην συμβολαιογράφο -> συνενωνει και φτιάχνει τις 2 νέες αποθήκες στη συσταση και δίνω βεβαίωση για αυτές με τεχνική έκθεση ότι έχουν προκύψει από διαφορετική διαμερισμάτωση χωρίς τροποποιηση ΗΜ ?
  6. Παρόμοια περίπτωση , ίδιος ιδιοκτήτης δυο γειτονικών διαμερισμάτων τα ενώνει (οπότε μια είσοδος αντί για δύο) και αλλάζει θέση κουζίνας και wc (καμία αλλαγή σε δόμηση τμ. κτλ). Μία τακτοποίηση με μία λοιπή παράβαση με αναλυτικό πιστεύετε ότι καλύπτει την περίπτωση ? Ευχαριστώ
  7. μια ερώτηση επ'αυτού: ας πουμε οτι η συμφωνηθεισα ειναι 1000 € και μου την καταθέτουν σε άλλη τράπεζα εκτός ΕΤΕ, εγω πρεπει να τα βγαλω και να τα ξαναβαλω στην ΕΤΕ οπως παλιότερα ή σαν αποδεικτικό κρατάω το χαρτάκι της άλλης τράπεζας? Και οσο για την εισφορα τεε παω στην ΕΤΕ και το πληρωνω σε ενα ενυπο μόνο του με τον κωδικό πληρωμής χωρίς αμοιβή? Ευχαριστώ
  8. Το είχα ψάξει κι εγώ για το σπίτι μου που είναι πεταχτό ή σαγρέ (του 1960) , και κατέληξα ότι δεν συμφερει να κάνεις τίποτα και αυτό για 2 λόγους: 1) το πεταχτό καλύπτει πάρα πολλές ατέλειες που αν πας να το κανεις ίσιο εμφανίζονται στην επιφάνεια - > οπότε πρέπει να ξανασοβατίσεις σχεδόν τα πάντα 2) το κόστος υλικού και μεροκάμματων για να το τρίψεις- επιδιορθώσεις -σπατουλάρεις πλησιάζει να το σοβατίσεις ξανά από πάνω. Εγώ τελικά το έβαψα ένα συμπαθητικό χρωματάκι και έπαιξα με άλλα στοιχεία-λεπτομέρειες και όλοι νομίζουν ότι ειναι συγχρονη οικοδομή.
  9. Καλημέρα, ενα ερώτημα : Σε κτίσμα με οικοδομική άδεια του 1954 βρίσκω ότι στο υπόγειο αντί για 16,8 τ.μ βοηθητικών χώρων, έχει 44 τ.μ. εντός περιγράμματος. Τι κάνω , προχωρω σε βεβαιωση και αναφέρω στις παρατηρησεις ότι υφίσταται προ του 1955 με υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη και την άδεια΄του 1954 ?
  10. Μου ζητάει η συμβολαιογράφος βεβαίωση και για το δικαίωμα υψούν ... τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? δεν μου εχει ξανατύχει..
  11. Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου. θα πρέπει να βάλω συμφωνηθείσα αμοιβή σε κάθε δήλωση?
  12. Καλημέρα, σε μια διώροφη κατοικία ενός ιδιοκτήτη μου ζητήθηκε να τακτοποιηθούν τα εξής : μία αυθαίρετη σκάλα σε φωταγωγό από τον πρώτο στο δώμα, μια αυθαίρετη αποθήκη στο δώμα και μία πέργκολα στο δώμα. Τότε μου έδειξαν από συμβόλαια μόνο τη γονική παροχή. Προχώρησα στην τακτοποίηση, όλα καλα , πληρώθηκαν τα πάντα και πήρε βεβαίωση. Τώρα έρχονται να μεταβιβάσουν και μου εμφανίζουν ότι υπήρχε σύσταση οριζοντίου (με τον ίδιο ιδιοκτήτη σε υπόγειο, ισόγειο, 1ο όροφο και δικαίωμα υψούν) και θέλει η συμβολαιογράφος 4 βεβαιώσεις! Τι κάνω? Η τακτοποίηση σε ποίο επίπεδο μπορεί να δικαιολογηθεί ? Για κάθε επίπεδο θέλει άλλη βεβαίωση - εισφορές αμοιβή? Τα φώτα σας παρακαλώ γιατί έχω μπλεχτεί..
  13. καλημέρα και χρόνια πολλά, σε ολοκληρωμένη υπαγωγή είχα κρατησει παλιά ημερομηνία αυτοψίας και η αυτόματη βεβαίωση δεν ισχύει πια. Τι κάνω ? ζητώ από το ΤΕΕ αλλαγή? Φτιάχνω νέα βεβαίωση ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.