Μετάβαση στο περιεχόμενο

vaggelis2000

Members
  • Περιεχόμενα

    96
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.231 profile views
  • STAVION

vaggelis2000's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Λοιπόν, επειδή τον παίζουν στοην πολεοδομια.... η απάντηση είναι μία!!!! ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ!!! απο συζητησεις με πλειάδα συναδέλφων με κέρδισε το επειχηρημα ότι και σε "κλασικη" αλλαγή χρήσης να έβγαζες τα φορολογικα με αναλυτικό θα τα έκανες.
  2. Η απάντησή της ήταν: "Αν είχες μια αποθήκη σε ένα οικόπεδο που είχε ληφθεί στον Σ.Δ. και την έκανες κατοικία, πως θα την τακτοποιούσες?". Θα το έκανες με τ.μ.
  3. Ωραία... θα συμφωνησω. Στο πολεοδομικό γραφείο μου ανέφεραν να το πάω με μ2 δεδομένο ότι αλλάζει η χρήση που έχει κατα κτηριοδομικό. Υπάρχει κάποιο "επισημο" έγγραφο η ερωταπάντηση ή... οτι να ναι που να στηρίξω την επιλογη του αναλυτικού??? Φυσικά και προτιμώ τον αναλυτικο!
  4. Θα ήθελα να προσκομίσω την εξής περίπτωση για αυθαίρετο του ν 4178. Σε κτίριο με ΟΑ το 1990, προβλέπεται ανέγερση διώροφης οικοδομής 145τμ με στέγη. Στο ισόγειο ο μισός χώρος είναι «Ελεύθερος ισόγειος αδιαμόρφωτος χώρος» και ο υπόλοιπος «Αποθήκη» συν ένα μικρό τμήμα της κάτοψης είναι κλιμακοστάσιο. Σημειώνεται ότι όλοι οι ανώτερο χώροι έχουν συμπεριληφθεί στον ΣΔ της αδείας. Πραγματικότητα: Ισόγεια κατοικία με στέγη.Πως ακριβώς είναι ο ιδανικός τρόπος να το εισάγω στον ν4178? Α) με αναλυτικό εφόσον δεν έχω Υ.Δ.? Β) Αλλαγή χρήσης της αποθήκης, κλιμακοστασίου και αναλυτικό τον αδιαμόρφωτο χώρο? Γ) Όλα αλλαγη χρήσης? Δ) Κάτι άλλο?
  5. Θα ήθελα να προσκομίσω την εξής περίπτωση για αυθαίρετο του ν 4178. Σε κτίριο με ΟΑ το 1990, προβλέπεται ανέγερση διώροφης οικοδομής 145τμ με στέγη. Στο ισόγειο ο μισός χώρος είναι «Ελεύθερος ισόγειος αδιαμόρφωτος χώρος» και ο υπόλοιπος «Αποθήκη» συν ένα μικρό τμήμα της κάτοψης είναι κλιμακοστάσιο. Σημειώνεται ότι όλοι οι ανώτερο χώροι έχουν συμπεριληφθεί στον ΣΔ της αδείας. Πραγματικότητα: Ισόγεια κατοικία με στέγη.Πως ακριβώς είναι ο ιδανικός τρόπος να το εισάγω στον ν4178? Α) με αναλυτικό εφόσον δεν έχω Υ.Δ.? Β) Αλλαγή χρήσης της αποθήκης, κλιμακοστασίου και αναλυτικό τον αδιαμόρφωτο χώρο? Γ) Όλα αλλαγη χρήσης? Δ) Κάτι άλλο?
  6. δεν διαφωνω ως προς το σκεπτικο αλλά αν το βασικο ερώτημα είναι "αν βάλω μονο ΥΥ σε αλλη κατοικια 110 τμ έχω παράβολο 2040ευρω?" αν το παραπάνω είναι γεγονός, τότε με τόσο μικρό προστιμο που έχω (λόγω προ 83) θα βάλω όλα τα εμβαδα ως ΥΔ.
  7. Παραθέτω έναν προωληματισμό... ξανά. περίπτωδση αδειας ισογείου κτίσματος εν έτος 1978, που ο μπετατσης "το εφτιαξε για καλυτερα" με πυλωτη. το θέμα ειναι ότι τωρα νομιμοποιώ τμήμα της πυλωτης (2 σκαλακια κάτω από φυσικό έδαφος) που έγινε κατοικία αλλά έχω πρόβληματισμο: 1. η πύλωτη φαίνεται τώρα ώς τμήμα της παλίας αδείας (ισογείου) άρα νοιμομοποιώ τα τμ και των δυο ορόφων? 2. νομιμοποιώ την πυλωτη ως ΚΧ και τελος 3. τι παίζει με το ισόγειο που μεταφέρθηκε πιο πάνω? έχει υπερβαση ύψους σε σχεση με την αδεια. αλλά θυμίζω έγινε πλήρη μεταφορά προς τα πάνω.. υ.γ. με μόνη υπέρβαση ύψους πάνω απο 100τμ σε "άλλη κατοικία" έχει διχίλιαρο παράβολο?
  8. Καλησπ΄ερα συνάδελφοι... περίπτωδση αδειας ισογείου κτίσματος, που ο μπετατσης "το εφτιαξε για καλυτερα" με πυλωτη. το θέμα ειναι ότι τωρα νομιμοποιώ τμήμα της πυλωτης που έγινε κατοικία αλλά πρόβλημα: 1. η πύλωτη φαίνεται τώρα ώς τμήμα της παλίας αδείας άρα νοιμομοποιώ τα τμ και των δυο ορόφων? 2. νομιμοποιώ την πυλωτη ως ΚΧ και τελος 3. τι παίζει με το ισόγειο που μεταφέρθηκε πιο πάνω? έχει υπερβαση ύψους? σε σχεση με αδεια ναι, αλλά θυμίζω έγινε πλήρη μεταφορά προς τα πάνω.. υ.γ. με μόνο υπέρβαση ύψους πάνω απο 100τμ σε "άλλη κατοικία" έχει διχίλιαρο παράβολο??? η άδεια ειναι το 78
  9. τα κτιρια απο τοιχοποιία έχουν μερικούς απλούς και απαραβατους κανονες. 1. Τοιχοκόλλημα στο σαλονι ανακοινωσης προς μελλοντικους ιδιοκτήτες οτι δεν θα μετακινηθει ούτε 1 τουβλο χωρις υπογραφη μηχανικου 2. Κανονικοτητα σε κατοψη και υψος (κατα προτιμηση). 3. Μικρα ανοιγματα και κατα προτιμηση μικρούς προβόλους. 4.Συνθεση κονιάμματος, (σε αντιθεση με οτι διάβασα, θλιπτική αντοχη δεν σου δίνει τοσο το κονίαμα αλλά κυριως το λιθοσωμα, όμως η διατμιτική είναι του κονιάματος) 5. Ψυχολογικη ασφαλεια μεσω τεχνικών θεματων (διαζωματικη, τσινετια κτλ) 6. Αναλυση με πεπερασμενα στοιχεια, οχι πεσσους. Έχω ασχοληθει πολυ με θεματα τοιχοποιίας και δεν ειναι ανασφαλες υλικό αλλά απαιτεί εμπειρια, κρίση και εξειδικευμενο λογισμικό. Τσιμοντιλιθοι δεν προτιμόνται, γιατι σε αντίθεση με ενα φυσικό δομικο στοιχειο των 50ΜΡα το τσιμεντολιθο εχει 5-7ΜΠΑ οποτε η συνολικη αντοχη τοιχοποιας παει περιπατο... Βεβαι αν προκύψει απο μελετη οτι επαρκει τοτε οκ.
  10. vaggelis2000

    Fortran

    Εκανα 500 γρμμες κωδικα στη fortran όταν έκανα to master. τι ακριβως θες να τσεκάρτουμε? Εδιτ: ααα!!! είχα εξιδεικευμενο κώδικα για τις pushover.... για τετοια ειχαμε το sap. θα προτεινα να ξεκινησεις το διαβασμα φιλε... Sorry αλλα είναι νεκρή γλώσσα, αλλά για μενα... συμπάθεια.
  11. βρες μαστορα που να κανει καλη δουλεια γιατι αλλιως οτι επιλεξεις... μουφα θα βγει. κατα προτίμησησ (λέω εγω άπειρος), βαλε τον μηχανικό σου να επιβλέψει. κατι παραπάνω θα ξερει...
  12. μονο και μονο ο τιτλος που εχω με κρατα απο το να κραξω. ΟΧΙ φιλε. οτι κτηριο βαζεις θελει αδεια. και το κανεις παρανομο τοτε ετοιμασου να πληρωσεις πολλα. ακομα και αποθηκουλα θελει. ολα θελουν. ολα.
  13. δεν ξερω. ισως η νομοθεσια περι δημοσιων εργων να σε βοθησει. καντο απο την αρχη και οταν το τελειωσεις, περνα το στα downloads.
  14. Με ιδιαίτερη αδυναμία στο "ΑΓΡΙΕΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΥΤΑ ΚΛΙΜΑΤΑ". Σουιίτερς - Ίσως ο κορυφαίος χάρτινος χαρακτήρας...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.