Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ysar

Members
  • Περιεχόμενα

    182
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ysar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η μητερα μου εχει 2 δωρεές εν ζωη του εξ' αδιαιρέτου 25% που κατείχαν οι αδερφές της. Το ίδιο και η άλλη συνιδιοκτητρια ξαδέλφη μου έχει 2 συμβολαια δωρεές εν ζωη εξ αδιαιρέτου 25%.
  2. Συναδελφοι Θα θέσω κι εγω παρόμοιο προβλημα που αντιμετωπίζει η μητερα μου. Σε οικόπεδο εντος σχεδίου με 2 ιδιοκτήτριες εξ' αδιαιρετου 50% έκαστη. Υπέβαλε στην αρχικη δήλωση , περαν των συμβολαίων και ένα τοπογραφικο του 2016. Στο τοπογραφικό φαινεται οτι τμημα του οικοπεδου ρυμοτομείται. Το Κτηματολόγιο Βοιωτίας: 1. Έδωσε 1 ΚΑΕΚ στο ρυμοτομούμενο κι 1 ΚΑΕΚ στο υπόλοιπο. 2. Η μητέρα μου εμφανιζεται MONO στο υπόλοιπο οικόπεδο με 50%, χωρίς καμα ιδιοκτησια στο ρυμοτομουμενο (!!!). Η άλλη συνιδιοκτητρια (συγγενής) φαίνεται να κατέχει από 50% ΚΑΙ στα 2 ΚΑΕΚ. Τί κάνουμε? Δήλωση πρόδηλου ή δήλωση διόρθωσης με 5ευρώ ;
  3. Συνεπώς απο τις απαντησεις σας υποθετω αρκεί η δηλωση στο Ε9. Ευχαριστώ.
  4. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Με υπαγωγή στον ν.4495/17 μια μονοκατοικία εντός σχεδίου "αύξησε τα τ.μ της , είναι απαραίτητο να γίνει Δήλωση Διόρθωσης στο Κτηματολόγιο, ή μόνο στο Ε9; Στην περιοχή Βοιωτίας έγινε η αρχική ανάρτηση και τώρα δηλώνουν οι ιδιοκτήτες λάθη/αντιρρήσεις. Ευχαριστώ.
  5. Μετά τη βεβαίωση περαίωσης υπαγωγής στον Ν.4495 σε ποιανού έτους το Ε9 πρέπει να δηλωθούν οι αλλαγές, στο Ε9 2023 ή Ε9 2024; H αρχική υποβολή έγινε Αυγουστο 2023, η υπαγωγή Σεπτ 2023 αλλά η τελευταία ενημέρωση 28 Ιανουαριου 2024. Ευχαριστώ 🙂
  6. Θέλω να αντικαταστήσω τον σωλήνα υδρευσης σε διαμέρισμα 60 ετων στην Αθήνα που δεν έχει αλλαχτει ποτέ. Αυτό στο πλαισιο γενικής ανακαινισης. Πριν 1 χρόνο είχα αφανή διαρροή και ο λογαριασμος ΕΥΔΑΠ ηρθε 4.000€! Από το ρολόι στο πεζοδρόμιο μεσω φωταγωγού θα μπει στο διαμέρισμα. Άλλοι υδραυλικοι λένε πολυστρωματικο με μεταλλική στρώση (λόγω κόστους το προτείνουν) κι άλλος κλασσικό χάλκινο. Τι να κάνω?
  7. Ευχαριστώ, αλλά ξεχασα να αναφέρω οτι ο οικίσκος εδώ και καποια χρόνια δεν έχει παροχή ΔΕΗ καθώς καταργηθηκε το ρολόι, δεν ξερω ακομα ποσα χρόνια ακριβώς. Το πηγάδι δεν χρησιμοποιείται αν και σήμερα εχει νερό. Ποτίζουν από τις σούδες που είχε φτιάξει ο Οργανισμός Κωπαίδας. Το πηγάδι θα δηλωθεί στο ΕΜΣΥ ως ανενεργο, θα γινει τοπογραφικό χωραφιού και θα το πουλήσουν.
  8. Στην περίπτωση μου ο οικίσκος ειναι του 1965 με βεβαίωση ρεύματος απο ΔΕΗ. Ειναι όμως μεγαλύτερος από 9 τμ, φτάνει τα 14 τμ . Θελει νομιμοποιηση?
  9. Όχι, δεν τίθεται τέτοιο θεμα, είναι στην αγροτική περιοχή της Κωπαϊδας .
  10. Σε αγροτικό κληροτεμάχιο 30 στρ. εκτος σχεδίου, από αναδασμό του 1959 , πλέον υπάρχουν 10 ιδιοκτήτες , με διαφορετικά ποσοστά εξ αδιαιρέτου ο καθένας. Θέλουν να κάνουν κατάτμηση σε 2 μέρη, 25+5 στρέμματα έκαστο. Και τα 2 μερη μπορούν να έχουν πρόσωπο >25 μ. στον αγροτικό δρόμο. 1. Με τον Ν,4061/12 μπορούν ; 2. Το μεγάλο μέρος θα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο?
  11. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Σε αγροτεμαχιο 30 στρ. υπαρχει κτισμα (χρηση αντλιοστάσιο, τσιμεντολιθοι και οροφη πλακα μπετον) διπλα σε πηγαδι. Τωρα πλεον δεν υπαρχει αντλια. Εμβαδον 16 τμ περιπου, υψος λιγοτερο απο 2,50. Το κτισμα υπηρχε πριν το 1978, ισως απο το 1960! Θελουν να πουλησουν το χωραφι , εκτος απο δηλωση στο ΕΜΣΥ, πρεπει να γινει τακτοποιηση στο κτισμα ή να κατεδαφισθει? Νομιζω μπορει να φανει σε αεροφωτ. της ΓΥΣ του 1960. Μπορει να την "γλυτωσει " το κτισμα? Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.