Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dpa2007

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dpa2007's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι προγραμματιστές δεν έχουν καλούς μισθούς(σε σχέση με το εξωτερικό ή ίσως άλλους κλάδους...) Απαιτούνται γνώσεις περισσότερες από C/C++/Java... Αυτά δίνονται σε τμήματα Πληροφορικής αλλά δεν έχουν όλα την ίδια αποτελεσματικότητα... Υπάρχει απόδοση και σε αυτά, όπως και σε κάθε τμήμα... Οι παλιοί απόφοιτοι Πληροφορικής έχουν μειονέκτημα μετά από αρκετά χρόνια γιατί έχουν αλλάξει οι τεχνολογίες και ότι έχουν μάθει απλά δεν ισχύει... Έχει διαφορά η HTML+CSS+JS του 1995, του 2000 και του 2020... Πλέον όλα γίνονται στο Web, άρα πρέπει να μάθει κάποιος Web Εφαρμογές και όχι απλά Web Design. Χρειάζονται και γνώσεις από Βάσεις Δεδομένων, Πληροφοριακά Συστήματα, κλπ Όποιος έχει κέφι με μεταπτυχιακό σε Informatics(Πληροφορική) βρίσκει δουλειά Συνάδελφοι (με κατεύθυνση Ηλεκτρονικά και Τηλεπικοινωνίες) το έχουν κάνει ήδη με επιτυχία και σταθερή δουλειά (σε γνωστή εταιρεία τροφίμων με πολύ καλό μισθό) Η μέση εκπαίδευση θα ανοίξει για Μηχανικούς αλλά χρειάζεται ΑΣΠΑΙΤΕ (ΠΕΣΥΠ ή ΕΠΠΑΙΚ) και εκεί δυστυχώς τα βιβλία (ΕΠΑΛ για Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους) είναι παλαιά(πολύ παλαιά...)!(για Πληροφορική ευτυχώς αλλάχθηκαν το 2015 αλλά όπως τρέχει η τεχνολογία θα χρειαστούν νέα αλλαγή...)
  2. Είναι καθαρά προσωπικό θέμα αλλά και θέμα συγκυριών Η αγορά είναι πεσμένη στα Ηλεκρομηχανολογικά(από όσα ακούω και δεν μπορώ να αξιολογήσω ικανοποιητικά) Πολλοί Μηχανικοί στρέφονται στην εκπαίδευση. Η ΑΣΠΑΙΤΕ βοηθάει. Η Πληροφορική αποτελούσε και αποτελεί επιλογή για πολύ κόσμο μη-Πληροφορικών ακόμη και σήμερα. Έχω περιπτώσεις που πολλοί απόφοιτοι στρέφονται σε αυτήν ανεξάρτητα επιπέδου σπουδών.
  3. Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση και τις πληροφορίες!
  4. Καλησπέρα, δεν θα βρεις τέτοιον εργοδότη, εκτός αν είναι άμεσος συγγενής σου.. Δες τι απαιτείται http://ee.auth.gr/academics/undergraduate-studies/qualifying_exams/
  5. Καλησπέρα με λίγη καθυστέρηση, Αν χρειαστείς φροντιστήριο είναι θέμα προσωπικό. https://www.civil.auth.gr/news/announce/1125-κατατακτηριεσ-εξετασεισ-ακαδημαϊκου-ετουσ-2020-2021.html https://www.civil.auth.gr/news/announce/900-κατάταξη-πτυχιούχων-α-ε-ι-τ-ε-ι-στο-τμήμα-πολιτικών-μηχανικών-για-το-πανεπιστημιακό-έτος-2020-21.html https://civil.duth.gr/2021/07/08/ανακοίνωση-κατατακτηρίων-εξετάσεων/ Ελπίζω να βοηθήσουν.
  6. Δες στο λινκ για φροντιστήρια(αναζήτηση απλή...) Τα βιβλία θα τα βρεις αφού βρεις τα μαθήματα που εξετάζεσαι από το site των Πολιτικών ΕΜΠ Τα βιβλία βρίσκονται στον Εύδοξο, τηλεφώνησε και στη Γραμματεία τους, λογικά θα σε εξυπηρετήσει.
  7. Όχι όπως είπα και πριν δεν είναι απαραίτητο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν στο ζητήσουν. Στο Δημόσιο απαιτείται, αλλά πλέον δεν ξέρω αν λειτουργούν παραρτήματα ΑΣΠΑΙΤΕ(πρώην ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ) σε άλλες πόλεις εκτός Αθήνας. Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει περισσότερα για τα παραρτήματα ΑΣΠΑΙΤΕ ας ποστάρει.
  8. Η ΑΣΠΑΙΤΕ είναι απαραίτητη, αλλά δεν ξέρω αν λειτουργεί πλέον παραρτήματα σε άλλες πόλεις εκτός από Αθήνα. Με τα ΤΕΙ που έγιναν Πανεπιστήμια η ΑΣΠΑΙΤΕ έμεινε ως έχει νομίζω... Σε φροντιστήρια είχα πετύχει συνάδελφο να διδάσκει τεχνικά μαθήματα για ΕΠΑΛ. Ηλεκτρολόγος είχε διδάξει παλαιά και Πληροφορική... Χημικός με MSc σε Πληροφορική διδάσκει σε Φροντιστήριο Πληροφορική και φυσικά Χημεία... Στον ιδιωτικό τομέα αυτά.
  9. Καλημέρα σε ολους όπως λέει και ο τίτλος φίλος κληρονόμησε αγροτεμάχιο (εκτός σχεδίου) και σε αυτό υπάρχει κτισμένο αυθαίρετο κτίσμα που έχτισε κάποιος ο οποίιος είχε αγοράσει τμήμα του αγροτεμαχίου από τον πρώην κάτοχο. Στο Τοπογραφικό που έγινε πρόσφατα ορθώς αποτυπώνονται τα πάντα(κτίσματα κλπ) Τι συμβαίνει με τον ΕΝΦΙΑ; Ποιος και πόσο επιβαρύνεται; Για το αυθαίρετο που δεν γνωρίζει που ανήκει θα επιβαρυνθεί;(επειδή βρίσκεται μέσα στο αγροτεμάχιο του). τι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; ευχαριστώ εκ΄των προτέρων
  10. Καλησπέρα σε όλους Πως δηλώνουμε το Integrated Master στην ειδικότητα...? ένα παράδειγμα...😊
  11. Χρόνια πολλά,χριστός Ανέστη σε όλους Φίλος έχει το πλυντήριο πιάτων στο νεροχύτη συνδεδεμένο,αλλά κάθε τρία χρόνια έχει πρόβλημα,του βουλώνει ο σωλήνας και πρέπει να έρχεται τεχνικός να το ξεβουλώνει. Υπάρχει κάποια άλλη λύση,π.χ. να το οδηγήσει σε άλλη έξοδο με κάποια δεξαμενή που θα δέχεται τα λύματα από το πλυντήριο πιάτων; κάποια άλλη λύση,π.χ. να βάλει άλλο σωλήνα που να μην πιάνει άλατα, έχω την εντύπωση πως είναι μεταλλικός αλλά δεν γνωρίζω με ακρίβεια(και είναι μακριά για να πάω να το δω...)
  12. Καλημέρα στο φόρουμ και ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις Ναι το οικόπεδο έχει φράχτη που είναι τοίχος και πάνω σε αυτόν υπάρχουν κάγκελα σιδερένια. Φυσικά και ο φράχτης είναι απόλυτα νόμιμος μέσα στα όρια του οικοπέδου εξαρχής. Η περίφραξη είχε προηγηθεί όλων των άλλων οικοπέδων ήδη από αρχές του 1980. δεν έχω την άμεση δυνατότητα για φωτογραφίες αλλά μπορεί να γίνει μελλοντικά.
  13. Καλησπέρα στο φόρουμ, έχω βρει ένα σχετικό θέμα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω, και θα ήθελα τη βοήθεια σας, Ο γείτονας έχει χτίσει μετά από εμάς,κολλητά στον φράχτη που είναι μέσα στο οικόπεδό μας.μετά από 10 χρόνια θέλει να κάνει εξωτερική μόνωση πάχους 7 cm που ουσιαστικά είναι μέσα στο δικό μας οικόπεδο. Απειλεί να το κάνει όσο λείπω στο εξωτερικό επειδή δεν μένουμε μόνιμα Ελλάδα. Ποιος νόμος μας προστατεύει; Να το αναφέρουμε σε δικηγόρο; ευχαριστώ εκ των προτέρων
  14. Δες τα προγράμματα σπουδών και σύγκρινε,μερικές φορές κάποιες κατευθύνσεις κάνουν τη διαφορά, Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης(δύο τμήματα,ως κατεύθυνση υπάρχει κυρίως σε τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών) https://www.pem.tuc.gr/fileadmin/users_data/dpem/useful/undergraduate/currentUndergraduateProspectusGR_01.pdf https://pme.duth.gr/undergraduate/μαθήματα/ και τα επαγγελματικά δικαιώματα της κάθε ειδικότητας https://www.pem.tuc.gr/index.php?id=4049 https://pme.duth.gr/επαγγελματικά/ Οι Μηχανικοί Παραγωγής ως πιο διοικητικοί μπορούν να απασχοληθούν ως μανατζερ σε εταιρείες(όχι ότι οι υπόλοιπες ειδικότητες δεν μπορούν...) Πολιτικοί Μηχανικοί Πρόγραμμα σπουδών http://www.civil.ntua.gr/courses/ Tοπογραφοι Μηχανικοι Πρόγραμμα σπουδών http://www.survey.ntua.gr/files/secr_announcements/proptyxiakes/odigos-spoudwn-akad-imer/07__Οδηγός_Σπουδών_ΣΑΤΜ_2019.pdf Για όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα δες στην παρακάτω σελίδα του ΤΕΕ... http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/EPAGELMATIKA_DIKAIWMATA Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα συνάδελφο για την σειρά επιλογής και το γεγονός ότι θα πρέπει να το συζητήσεις και με τους γονείς σου Καλή επιτυχία και καλή επιλογή!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.