Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

petros_ref

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

petros_ref's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. (από μεταφορά) 4όροφο κτίριο έχει κατασκευαστεί προ του '55 και στο ισόγειο του λειτουργούν καταστήματα. Φάκελος στην πολεοδομία δεν υπάρχει (έχει χαθεί) και μου έχουν δώσει βεβαίωση της απώλειας του. Το κατάστημα του πελάτη μου, από ένα σχέδιο που βρέθηκε στο αρχείο του συμβολαιογράφου του (σχέδιο του 1986) , φαίνεται να έχει 60 μέτρα κύριο χώρο και 20 μέτρα βοηθητικό (αποθήκη). Με τον ίδιο τρόπο περιγράφεται και στα συμβόλαια του 86 καθώς και σε μεταγενέστερα μέχρι και το 2000. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αποθηκευτικός χώρος και χρησιμοποιείται όλο ως κύριος. 1)Πρέπει να γίνει τακτοποίηση για την αλλαγή χρήσης με μεταγενέστερη ημερομηνία από το τελευταίο συμβόλαιο? 2) Ή επειδή είναι προ του 55 μπορώ να δώσω βεβαίωση? (εφόσον δεν υπάρχουν σχέδια της πολεοδομίας) 3)πρέπει να κάνω ανασύσταση του φακέλου? Σας ευχαριστώ. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα, πριν κάνεις αναζήτηση για ήδη υπάρχον με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν νήμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής. Pavlos33
  2. ν.4178 -άρθρο 23 10. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου, από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδομικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανο− λογικών εγκαταστάσεων, υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφιστάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ και δεν καταβάλλεται παράβολο. εγκύκλιος 4 43) Παρ. 10 και 11 : Κατά το γενικό κανόνα για τις αυθαιρεσίες των παραγράφων αυτών απαιτείται η επιλογή Κατηγορίας κατά το άρθρο 9 του ν. 4178/13 κατά περίπτωση και δεν επηρεάζεται το ενιαίο ειδικό πρόστιµο. ΑΔΑ: ΒΛ080-ΓΧΙ 12 ∆ιευκρινίζεται οτι στις µηχανολογικές εγκαταστάσεις περιλαµβάνονται εγκαταστάσεις πόσιµου νερού, ζεστού νερού χρήσης, αποχετεύσεων, πεπιεσµένου αέρα, φυσικού αερίου και υδροδοτικό πυροσβεστικό δίκτυο. Δεν αναφέρεται κάπου στις ηλεκτρολογικές παροχές αν καταλαβαίνω σωστά. Οπότε αν πούμε ότι δεν είναι διαμερισμάτωση πως αλλιώς μπορεί κανείς να το περιγράψει προκειμένου να το δηλώσει στον 4178?
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής θέμα. Μου ζήτησαν μια βεβαίωση μηχανικού για την αγοραπωλησία ενός διαμερίσματος. Το διαμέρισμα είναι σύμφωνο με τα σχέδια της άδειας , απλά στα συμβόλαια φαίνεται κ μια αποθήκη 5 τ.μ. στο υπόγειο της πολυκατοικίας ως παρακολούθημα. Στην κάτοψη του υπογείου (βάσει αδείας) φαίνεται ένας ενιαίος αποθηκευτικός χώρος ενώ στην πραγματικότητα είναι 3 αποθήκες που ανήκουν σε 3 διαμερίσματα. Ο εσωτερικός κανονισμός της πολυκατοικίας αναφέρει την διανομή αυτών των 3 αποθηκών στα 3 διαμερίσματα με κοινή γνώμη των ιδιοκτητών. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνω? Να δώσω την βεβαίωση και απλά να αναφέρω στην τεχνική έκθεση ότι υπάρχει και η αποθήκη των 5 μέτρων στο υπόγειο? Δεν θεωρώ ότι είναι διαμερισμάτωση καθώς δεν έχουμε αλλαγή στα Η/Μ. Επίσης δεν έχουμε καμία υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης ούτε αλλαγή χρήσης. Ευχαριστώ
  4. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα να με κατατοπίσει κάποιος για το τι ακριβώς χρειάζεται για άδεια οινοποιείου και εμφιαλωτηρίου, σχετικά μικρό σε παραγωγή (περίπου 10 τόνους κρασί ετησίως). Απαιτήσεις για κτιριακές δομές, ισχύον νομικό πλαίσιο ,αδειοδοτήσεις κλπ.. Ή όποιος γνωρίζει που μπορώ να βρω συνολικά αυτές τις πληροφορίες παρακαλώ ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.