Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

creation

Members
  • Περιεχόμενα

    84
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

creation's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Στην Υπ. Απόφαση 48123/6983/2018 και τροποποίηση αυτής, αναφέρει το εξής στα απαιτούμενα για την αναθεώρηση: xiv. πόρισμα αυτοψίας, στην περίπτωση που απαιτείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (π.χ παράταση χρόνου ισχύος, αλλαγή επιβλέποντος χωρίς την συναίνεσή του) Για τον λόγο αυτό ρωτάω εάν χρειάζεται έλεγχος δόμησης για την περίπτωση της αναθεώρησης.
  2. Στην περίπτωση κατάθεσης αιτήματος Αναθεώρησης άδειας σε ισχύ ή σε γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών, άδειας που είναι σε ισχύ μέσω των "αυτόματων" παρατάσεων έως τις 31/12/2021, απαιτείται να καλέσω ελεγχτή δόμησης? θα ζητηθεί πόρισμα?
  3. """Αν το δρομάκι είναι μέρος της ιδιοκτησίας μπορείς να το δείξεις σαν "υφιστάμενη κατάσταση" χωρίς όμως να φαίνεται ότι είναι όμορο στοιχείο ΤΩΝ δύο (2) τεμαχίων""" Αυτό δεν το κατάλαβα..... Το συμβόλαιο αγοράς είναι πολύ παλαιό ,1920, απο τότε η επόμενη πράξη έγινε το 2010 και είναι αποδοχή κληρονομιάς, κανένας απο τους δυο τίτλους δεν αναφέρει κανέναν δρόμο να διασχίζει το αγροτεμάχιο. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα το αγροτεμάχιο "πήγαινε" απο πατέρα σε γιό με άτυπη προφορική κληρονομιά, αναφέρει η τελευταία αποδοχή κληρονομιάς!!
  4. Ο πελάτης μου πρόκειται να πουλήσει το αγροτεμάχιο και ο ενδιαφερόμενος αγοραστής πρόκειται να οικοδομήσει. Οπότε δε γνωρίζω καν τις προθέσεις του αγοραστή και αν προτίθεται να κλείσει το δρόμο. Το πρόβλημα είναι οτι ο δρόμος οδηγεί σε σταυλική εγκατάσταση οπότε ο γείτονας θα τον διεκδικήσει και επίσης φαίνεται ο δρόμος αυτός με διακεκομμένη, ως μονοπάτι, στην πινακίδα ΓΥΣ.
  5. Να ξαναθέσω το αμέσως προηγούμενο ερώτημα λίγο διαφορετικά: Η πολεοδομία μου λέει οτι η τιμη ζώνης που πρέπει να χρησιμοποιήσω σε περιοχή που είναι εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, είναι 550ευρω για τα τμήματα εκτός σχεδίου και 700ευρώ για τα τμήματα εντός σχεδιου. Είναι σωστό με άλλη τιμή ζώνης να δηλώνονται τα εντός σχεδίου και με άλλη τα εκτός σχεδίου μιας περιοχής εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών??
  6. Συνάδελφοι, στην περιοχή "ΞΕΝΟ" στη Σαλαμίνα που είναι εκτός του συστήματος αντικειμενικών αξιών η πολεοδομία μου λέει οτι η τιμη ζώνης που πρέπει να χρησιμοποιήσω είναι 550ευρω για εκτός σχεδίου και 700ευρώ για εντός σχεδιου!!! Δεν είναι παράλογο συτό? Μήπως γνωρίζει κανεις σχετικά με την περιοχή??
  7. Ναι, το πέρασμα αυτό διέρχεται μέσα απο την ιδιοκτησία του πελάτη μου και όσο είναι το πλάτος του αγροτεμαχίου ξεκάθα ανήκει στον πελάτη μου. Το πέρασμα δημιουργήθηκε αυθαίρετα και χώρις κάποια συμφωνία, απο το γειτονα στο περελθόν και προσθέτω εδω οτι είναι απλως ενας χωματόδρομος, δεν είναι διαστρωμένος με κάποιο υλικό. Ο συμβολαιογράφος απο την πλευρά του δεν θέλει να φαίνεται το πέρασμα γιατι δε μπορεί να το δικαιολογήσει. Ωστόσο, πιστεύετε οτι ως μηχανικός είναι σωστό να μη δείξω την πραγματική κατάσταση και να μην αποτυπώσω το διερχόμενο πέρασμα (που φαίνεται και στο googleearth και στις ορθοφωτογραφίες του κτηματολογιου κλπ)??
  8. οχι ουτε ως ιδιωτική οδό δέχεται να το αναφέρει. Θέλει να μην αποτυπωθεί ο δρόμος. και ρωτώ: εάν δεν τον αποτυπώσω το δρόμο δεν εκτίθεμαι εγω που δεν αποτύπωσα πλήρως την υφιστάμενη κατάσταση??
  9. Συνάδελφοι καλημέρα, σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο Ε=2000τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση, υφίσταται διερχόμενη οδός που εξυπηρετεί τη διπλανή ιδιοκτησία με αποτέλεσμα να διαχωρίζει το αγροτεμάχιο δε δυο μικρότερα πχ 1200τ.μ.+800τ.μ... Στο τοπογραφικό εγω περιγράφω το σύνολο του αγροτεμαχίου Ε=2000τ.μ. και αποτυπώνω το δρόμο και τον χαρακτηρίζω ως "διεχόμενη οδο". Δεν κάνω κατάτμιση, δεν περιγράφω το δρόμο καθόλου ως επιφάνεια απλά δείχνω οτι υπάρχει. Ο συμβολαιογράφος αρνείται να κάνει το συμβόλαιο με αυτό το τοπογραφικό και θέλει να του δώσω τοπογραφικό που να μη φαίνεται ο δρόμος καθόλου ή να του πάω βεβαίωση τεχνικής υπηρεσίας περι χαρακτηρισμένου αγροτικού δρόμου (πράγμα αδύνατο διότι ο δρόμος είναι ιδιωτικό πέρασμα). Θεωρείτε σωστή την απαίτηση του συμβολαιογράφου να μην αποτυπώσω το πέρασμα αυτό??
  10. Καλημέρα σας, γνωρίζετε εαν αυτή τη βεβαίωση περι καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος μπορεί να την υπογράψει Διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός?? ή χρειάζεται απαραιτήτως μηχανολόγο μηχανικό??
  11. οπότε πιστεύεις ΚΑΝΑ πως θα με κολλήσει η πολεοδομία??
  12. πιστεύω πως είναι οριακά εντός των απαιτήσεων ως επιφάνεια αλλά γίνεται λιγότερο λειτουργικός-πρακτικός ο χώρος διότι είναι στενόμακρος πχ δημιουργείται ενας μεγάλος σε μήκος διάδρομος δίπλα απο την τουαλέτα για να πας στα αποδυτήρια..
  13. σωστό και αυτό! το υγειονομικό θα μου πει τις απαιτήσεις και οχι η πολεοδομια ετσι?? Απ'όσο έψαξα δεν υπάρχει κάποια απαίτηση απο τον κτιριοδομικό για προδιαγραφές χώρων υγιεινής πχ αν παω να βγάλω άδεια δόμησης για κατάστημα με χώρους υγιεινής χωρίς προθάλαμο η πολεοδομία δεν θα μου το αρνηθει, σωστά?
  14. εχεις δίκιο, φαίνεται η ύπαρξη προθαλαμου και απο τα τετραγωνικά που δίνει στο υπόμνημα, πολύ βοηθητικό το σχεδιάγραμμα...ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.