Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kakomoiris

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.314 profile views
  1. Αν έχει γίνει κατι τέτοιο εκ κατασκευής (2007): α)τακτοποιειται? β) οριζόντια ιδιοκτησία δύναται να πωληθεί χωρίς να τακτοποιηθει; Στη δική μας πολυκατοικία υπάρχει στέγαστρο από σιδερενιο σκελετο και τζαμι ασφαλείας (Αυτά με το σύρμα μεσα)
  2. Συγγνώμη που επεμβαινω, αλλά επειδή εμείς οι ιδιώτες δεν έχουμε ιδέα ρωτάμε εδώ. Η τυποποιημένη απάντηση 'ρωτά το μηχανικό σου' είναι σαν να είμαι άρρωστος και να μου λετε ρωτά το 'χ' γιατρο. Έλα όμως που ο 'χ' γιατρός συνεργαζεται μονο με μια φαρμακευτική κ παίρνει τα bonus του από εκει, οπότε προτείνει μόνο τα προϊόντα της... Ο κύριος από επάνω δε ζήτησε να του κάνετε σχέδιο ή επίβλεψη δι'αλληλογραφιας και δωρεάν. Μια γενικη άποψη ζήτησε για υλικα. Αντιλαμβανομαι πως ολο αυτο το forum εχει στηθει απο το φιλοτιμο καποιων ανθρωπων, αλλα λιγη αβροτητα δε βλαπτει ακομα και αν τέτοιες ερωτήσεις μοιάζουν σαν να ρωτάνε σε κομπιουτεράδες γιατί δε δουλεύει το ποντίκι. Ομοίως κι εμείς οι ιδιώτες θα πρέπει να φιλτραρουμε ακόμα και τις δικές σας απαντήσεις και όχι σαν ευαγγέλιο "Έτσι μου είπαν στο ιντερνετ". Φιλικά παντα
  3. Λογικά το δικαίωμα υψουν θα πρέπει να συνοδευεται από κάποια οριζόντια ιδιοκτησια (συνήθως ως Μελλοντικό διαμέρισμα ΧΧ) το οποίο έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου. Αντίστοιχα, στη σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή/και στον κανονισμό της πολυκατοικίας θα πρέπει να αναφέρεται αυτή η οριζόντια ιδιοκτησία, πόσες ψήφους έχει σε γενική συνέλευση.
  4. Συγγνώμη που καπηλεύομαι το νήμα. Όταν αγόρασα το διαμέρισμα μου είχε από τον κατασκευαστή σύνδεση φυσικού αερίου. Ο θερμοστατης είναι on/off. Μπορεί να αντικατασταθει με χρονοθερμοστατη; Μπορείτε να μου δώσετε ενδεικτικό κόστος (μαζί με αμοιβή εγκατάστασης εάν είναι εφικτο);
  5. Ααααχ! Πάτησες κάλο τώρα! Όταν το στηθαίο είναι σκεπασμένο με μάρμαρα, και η αρμολόγηση και η μόνωση είναι της πλάκας τι κάνουμε? Στην πολυκατοικία μου (κατασκευη 2006-2007) έχει ήδη σκάσει το χρώμα στα στηθαία (καλά για σοβατεπιά δε μιλάμε) και η υγρασία σιγά σιγά φοβάμαι θα μπει στην πλάκα και το απο κάτω διαμέρισμα. Τι μπορεί να γίνει?
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον για απλή κορνίζα θα πάω... Η ιδέα για κρυφό φωτισμό προήλθε έπειτα από χάζεμα της συζύγου στο pinterest... Γενικά αυτό το pinterest πρέπει να έχει καταστρέψει κόσμο και χωρίσει ζευγάρια εν μέσω ανακαινίσεων
  7. Κάνω ανακαίνιση σε μπάνιο με χαμηλό ταβάνι λόγω παταριού. Ο πλακάς μου άφησε κάποια μικρά "κενά" εκεί που το πλακάκι ενώνεται με το ταβάνι, τα οποία η πρώτη σκέψη είναι να τα καλύψω με κάποια γωνιακή κορνίζα. Η πρώτη ερώτηση είναι, τι υλικό είναι προτιμότερο για (χαμηλό) μπάνιο? -Διογκωμένη πολύστερίνη -Εξηλασμένη πολυστερίνη -Πολυουρεθάνη -Άλλο? Μια άλλη σκέψη είναι πως αφού θα βάλω κορνίζα, μήπως τη βάλω λίγο πιο χαμηλά, και βάλω κρυφό φωτισμό με ταινία led. Σε αυτή την περίπτωση, ποια θα ήταν η ελάχιστη απόσταση ώστε να υπάρχει, όχι μόνο αισθητικό, αλλά και πρακτικό αποτέλεσμα (αντικατάσταση της κεντρικού φωτιστικού στην οροφή)? Σας ευχαριστώ,
  8. Βασικά... θα γραφτεις για να πάρεις την απαλλαγή από τη θητεία... Και όλα τα άλλα στον καιρό τους!
  9. Ευχαριστώ πολύ! Πάω για τροποποίηση! "Το δικαίωμα υψούν, που έχει δημιουργηθεί ως αυτοτελής ιδιοκτησία με συμβολαιογραφικό έγγραφο, αναγράφεται ως οικόπεδο με το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του όλου οικοπέδου, χωρίς να συμπληρώνεται η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων που υπάρχουν στο οικόπεδο." Ερώτηση: Το δικαίωμα υψουν έχει ΑΤΑΚ? Να τoν αναζητήσω στη ΔΟΥ? Ή βάζω τον ΑΤΑΚ του οικοπέδου?
  10. Γεια σας, Καθε χρονο κάνω τη φορ.δήλωση μόνος μου καθότι μισθωτος και ειναι πολυ απλή. Οταν αγορασα το σπιτι μου μου είπε ο φοροτεχνικός του μηχανικού μου πως να δηλώσω στο Ε9 και απο τότε δεν το έχω αλλάξει, παρα μόνο για να βάλω νουμερο μετρητη κλπ.. Τελευταία μου έχουν μπει ψύλλοι πως ίσως έχει γίνει λάθος. 1) Ανοιχτή θέση στάθμευσης στον ακάλυπτο παρακολούθημα του ακινήτου χωρίς χιλιοστά δηλώνεται στο Ε9? Διάβασα σε καποια από τα πολλά άρθρα-οδηγο για το Ε9 πως πρέπει να δηλώνονται μόνο οι στεγασμένες δεσμευμένες θέσεις. 2) Αυθαίρετη κατασκευή στο δώμα που έχει τακτοποιηθεί με τον 3843 κι έχει δηλωθεί ως κύριος χώρος σε σύνδεση με την ΟΙ του διαμερίσματος, ορθώς δηλώνεται στο Ε9 ως κύριος χώρος, αθροιζόμενος με αυτα που αναφέρονται στο συμβόλαιο αγοράς/συσταση ΟΙ? 3) Τα χιλιοστά επί του οικοπέδου, πρέπει να δηλώνονται σε ξεχωριστή γραμμή στο Ε9? Ξέρω πως κανονικά θα έπρεπε να ρωτήσω φοροτεχνικό/λογιστή αλλά ελπίζω να μου δώσετε τα φώτα σας.
  11. Δώμα = Ταράτσα Κακώς έχει μείνει η αντίληψη πως δώμα είναι το μικρό δωματιάκι στην ταράτσα. Δώμα είναι η επιφάνεια της ταράτσας. Οπότε μόνο όροφο θα μπορείς να "σηκώσεις" (αν μπορείς) 1 απορία που μου ήρθε μόλις προς τους υπόλοιπους στη συζήτηση: Σε οικοδομές όπου χρειάζεται αποφαση Γ.Σ. για να αλλάξει η μορφή της πολυκατοικίας, μπορεί ο κάτοχος του δικαιώματος υψούν να λειτουργήσει μεμονωμένα και να χτίσει π.χ. ροζ όροφο με κίτρινα παράθυρα όταν η υπόλοιπη πολυκατοικία είναι άσπρη με γκρίζα αλουμίνια? Ακραίο το παράδειγμα αλλά καταλαβαίνετε το πνεύμα. Μπορεί η Γ.Σ. να προσβάλλει τα σχέδια του νέου ορόφου θεωρώντας πως δε συνάδει με την υπόλοιπη οικοδομή? Επίσης, ξαναδιαβάζοντας όλο το νήμα νομίζω πως ο mponikos δεν έχει διαχωρίσει στο μυαλό του τις 2 έννοιες: άλλο το δικαίωμα του υψουν και άλλο η αποκλειστική χρήση. Συνήθως σε πιο νέες πολυκατοικίες συνυπάρχουν, αλλά σε πιο παλιες, μπορεί να υπάρχει το ένα και να μην υπάρχει το άλλο. Μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει το δικαίωμα του υψουν, αλλά να μην έχει αποκλειστική χρήση, μέχρι να ασκήσει (αν το επιτρέπουν οι πολεοδομικές διατάξεις) αυτό το δικαίωμα.
  12. Με διορθώνουν οι πιο ειδικοί ενα κάνω λάθος: Το δώμα, ή η ταράτσα οπως συνηθιζουμε να την λέμε, είναι εξ'ορισμού κοινοχρηστη, εκτός εαν στα συμβολαια αναφέρεται ρητα οτι κάποιος από τους ιδιοκτήτες έχει την αποκλειστικη χρήση. Στη δική μας οικοδομή μάλιστα η αποκλειστικη χρήση περιορίζεται περίπου στο 70% της επιφάνειας του δώματος, και το υπόλοιπο 30% είναι κοινόχρηστο για όλες τις χρήσεις που αναφέρονται πιο πάνω (ηλιακοί, ρούχα κλπ κλπ.) Το δικαίωμα ύψουν αναφέρεται στο δικαίωμα μελλοντικής επέκτασης της οικοδομής προς τα επάνω, εφόσον το επιτρέπουν οι πολεοδομικές διατάξεις, και συνήθως αποτελεί και αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησια. Εαν και εφόσον προχωρήσετε σε οικοδόμηση του δώματος, το νεό δώμα που θα προκύψει πάνω από την οροφή του νεου ορόφου, πάλι κοινόχρηστο θα είναι, εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη στα αρχικά συμβόλαια.
  13. Ο μηχανικός που έλεγξε το διαμέρισμα τί είπε? Δεν είμαι του κλάδου, αλλα νομίζω οτι πρέπει να συντρέχουν τουλάχιστον τα παρακάτω: -Ο ιδιοκτήτης του 4ου να έχει δικαίωμα υψους -Να υπάρχει υπόλοιπο συντελεστη δόμησης και ύψους και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα...
  14. Αυτό που ρωτάει μάλλον είναι αν έχω 100 τμ δωμα και 10 τμ εξώστη (συνολική επιφανεια 110τμ, μαζι με τη στέγη του εξωστη) 20% είναι στα 100τμ,άρα 20 τμ κάλυψης, ή στα 110 τμ, άρα 22τμ κάλυψης?
  15. Καλημέρα σας, σύμφωνα με το αρ.99 αναφέρεται πως: ββ) δεν απαιτείται υποβολή μελέτης στατικής επάρκειας αλλά τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού στις εξής περιπτώσεις: εεε) κατασκευή στο δώμα κτιρίων μέχρι το είκοσι τοις εκατό (20%) της επιφάνειας αυτού 1) Στην περίπτωση που έχουμε κτίσμα με επιφάνεια >20% απαιτείται μελέτη στατικής επάρκειας της οικοδομής ή του αυθαίρετου κτίσματος? 2) Τι σημαίνει ακριβώς μελέτη στατικής επάρκειας? Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.