Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

cospas

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΜΑΡΟΥΣΙ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cospas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μ. Πέμπτη 5 του μήνα η Υπουργική απόφαση υπογράφηκε στις 2 του μήνα, στην ουσία κανείς δεν φρόντισε απο μερους του ΥΠΕΝ εννοώ να την κοινοποιήσει και εμεις συζητάμε δυστυχώς πανω σε φήμες ή δημοσιογρ. πληροφορίες ή διαρροές δυστυχώς........................
  2. καλημερα σε ολους απορία: αρθρο 29 παρ. ε Ν. 4495/17 ε) αλλαγή χρησης αν επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο , στα στοιχεία του διαγράμματος καλυψης ή στα φορτία σχεδιασμού της στατικής μελέτης ή αλλαγή μηχανολογικών εγκαταστάσεων ως προς τις διελευσεις τους απο άλλους ορόφους ή κοινοχρηστους χώρους. Τι σημαινει οτι αν δεν υπάρχουν αυτές οι προυποθέσεις δεν απαιτείται άδεια? πχ καταστημα σε κατοικία χωρις υπερβαση στη δομηση και καλυψη , ευνοι κότερα φορτια σχεδιασμού και χωρις αλλαγή μηχνολογικών Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  3. Καλημέρα, ξενοδοχείο εντός σχεδίου, έχει κάνει αλλαγή όψεων χωρίς άδεια, πως δηλώνεται η παράβαση?
  4. Συνάδελφοι τα φώτα σας: Σε παλαιά τετραόροφη πολυκατοικία το ένα από τα δύο ισόγεια διαμερίσματα έχει αυθαίρετα αλλάξει χρήση από κατοικία σε κατάστημα. Εκανα την δήλωση με τον 4014 και πληρώθηκε το παράβολο, και τώρα πάω για νομιμοποίηση με το άρθρο 22 της αλλαγής χρήσης. Καμία υπέρβαση σε κάλυψη και δόμηση δεν υπάρχει. Στην πολεοδομία (Περισσός) που ρώτησα μου είπαν ότι πάω κατ' ευθείαν σε άδεια δόμησης (λογικό) με τα ισχύοντα μέχρι σήμερα εκτός του τοπογραφικού που πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα απαιτούμενα του 4030 εκτός και αν αλλάξει κάτι γιατί και αυτοί περιμένουν απάντηση σε ερώτημα που έχουν κάνει για το συγκεκριμένο θέμα. Ξέρει κανείς τίποτα σχετικό ? Ευχαριστώ.
  5. Στην ΕΕΤΕΜ πρέπει να γραφτεί γιατί αν, αν λέω, ακολουθήσει το ελεύθερο επάγγελμα θα θέλει βεβαίωση για να κάνει έναρξη στην εφορία. Είναι ο μόνος λόγος βέβαια για να γραφτεί εκεί.
  6. Να ξαναδώσεις πανελλαδικές, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, στο κάτω κάτω της γραφής έχεις και την καβάντζα του ΤΕΙ
  7. Συνάδελφοι, ας αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα. Οι συνθήκες της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα (Πολυτεχνεία, ΤΕΙ κλπ) βρίσκονται ακόμη στην 10ετία του 60. Η υπερπαραγωγή μηχανικών όλων των ειδικοτήτων μας οδηγεί εκεί. Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι γίνεται. Ο μηχανικός του πολυτεχνείου αφού δεν έχει αντικείμενο απασχόλησης προς τα πάνω (έρευνα, μεγάλα και πολύπλοκα έργα κλπ) αναγκαστικά για να επιβιώσει κατευθύνεται προς τα κάτω συμπιέζοντας τους από κάτω του πτυχιούχους ανώτερης εκπαίδευσης κλπ. Λύση λοιπόν είναι να καταργηθούν οι από κάτω? Για να βρίσκουν χώρο απασχόλησης οι από πάνω. Ε με αυτή τη σκέψη και επειδή οι περισσότεροι έχουμε καταντήσει διεκπεραιωτές στις πολεοδομίες, να καταργηθεί και η κα Κικίτσα που έχει ανοίξει το μαγαζάκι της δίπλα στην πολεοδομία, βγάζει φωτοτυπίες και κάνει και καμιά διεκπεραίωση που εμείς της δίνουμε να κάνει. Η λύση συνάδελφοι δεν είναι πονάει δόντι - κόβει κεφάλι, αλλά η ορθολογική ένταξη των ΤΕΙ μηχανικών στα πολυτεχνεία σαν πρώτο στάδιο εκπαίδευσης όπως πχ στην Αγγλία, κατάργηση των άχρηστων ειδικοτήτων, και πρόσβαση στο μάστερ και το διδακτορικό όσων το επιθυμούν και βασικά πάνω από όλα παραγωγή τεχνικών με ειδικότητες πραγματικές σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τόπου και με εργασιακό αντίκρυσμα.
  8. Σε πέντε γραμμές τα λες όλα, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Και κάτι για την ιστορία, πριν τα ΤΕΙ υπήρχαν τα ΚΑΤΕΕ και πριν από αυτά οι Σχολές Υπομηχανικών. Όταν το 72-73 καταργήθηκαν οι σχολές υπομηχανικών, ιδρύθηκαν τα ΚΑΤΕΕ με σκοπό την παραγωγή υψηλού επιπέδου μηχανικών εφαρμογής, όσον αφορά τα πολυτεχνικά επαγγέλματα, που παρ όλο ότι είχαν με την ίδρυση τους επαγγελματικά δικαιώματα, όλα αυτά καταργήθηκαν μετά από συντεχνιακές πιέσεις και παράγονταν ένα είδος μηχανικών με δικαιώματα ίσα με τους υπομηχανικούς. Αργότερα για πολιτικούς λόγους και για να χρυσωθεί το χάπι αντκαταστάθηκαν από τα ΤΕΙ τα οποία εχρήσθηκαν και ανώτατα κλπ κλπ με τα γνωστά μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Έτσι όχι για τίποτα άλλο αλλά για την ιστορία του θέματος.
  9. Καμία και ούτε πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όπως πολύ σωστά έγραψε και ο george πιο πάνω.
  10. Λόγω της οικονομικής συγκυρίας μόνο από τον Θεό με εξασφάλιση θέσης στον παράδεισο
  11. Αντε και τον περάσανε, τι θα γίνει, ΓΟΚ θα υπάρχει, οικοδομές θα υπάρχουν?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.