Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Brasco

Core Members
  • Περιεχόμενα

    2.387
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    6

5 Ακόλουθοι

Contact Methods

  • Website
    U.P.

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

5.782 profile views

Brasco's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

507

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εντός σχεδίου βρίσκεται, αλλά στα όρια του σχεδίου. (βρίσκεται εντός της ακτίνας των 300μ από την διαγεγραμμένη, σύμφωνα με την Ανάρτηση, έκταση) Αυτή είναι η πληροφορία από την ανάρτηση: Και αυτή από την Κύρωση: Η Κύρωση δεν ασχολείται καθόλου με την συγκεκριμένη εκτός σχεδίου περιοχή με την οποία συνορεύει το οικόπεδο.
  2. Στην Ανάρτηση δασικού χάρτη το ακίνητο ενδιαφέροντος (εντός σχεδίου) εμφανίζεται να απέχει 100 μέτρα από όρια χαρακτηρισμένης έκτασης ΔΔ με επιπλέον πληροφορία 6. ενώ στην Κύρωση δασικού χάρτη δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για την συγκεκριμένη περιοχή (βρίσκεται εντός Αττικής). Να θεωρήσω ότι το συγκεκριμένο ακίνητο εμπίπτει στις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τον Κανονισμο Πυροπροστασίας Ακινήτων πλησίων δασικών εκτάσεων?
  3. @ppanag Ωχ ναι, έχεις δίκιο! Από συνήθεια πήγαινα απ' ευθείας στην πάνω - πάνω αίτηση, αλλά με την υποβολή δημιουργείται νεότερη που είναι ο έλεγχος των φορολογικών!
  4. @χαιδω σε ευχαριστώ πολύ Λοιπόν, πήγα στην καρτέλα Αρχεία, όπου βλέπω μόνο τα αποδεικτικά κατάθεσης καθώς και τα αντίγραφα απόδειξης παροχής υπηρεσιών των μηχανικών του έργου. Από pdf μελετών τίποτα. Δοκίμασα μάλιστα να κατεβάσω κάποιο από αυτά, και τα βλέπω δίχως υδατογράφημα. Σε κάθε ένα από τα αρχεία είναι τικαρισμένο το "Έγκυρο" και εντελώς κενή η στήλη "κλειδί αρχείου"
  5. Σε οικοδομική άδεια κατηγορίας 3 (με βεβαίωση όρων δόμησης) ολοκλήρωσα το ανέβασμα αρχείων, έκανα υποβολή και εκδόθηκε η Πράξη (δηλαδή έκανα download το στέλεχος). Αυτή την στιγμή στο πληροφοριακό σύστημα η κατάσταση αίτησης είναι "σε υποβολή" (γίνονται δηλαδή, σύμφωνα με αυτά που μου βγάζει η καρτέλα "Έλεγχοι", έλεγχος από την Υπηρεσία στις πληρωμές). Μπορεί αύριο το πρωί ο ΚτΕ να δώσει εντολή στον εργολάβο να ξεκινήσει τις εργασίες στο εργοτάξιο? Με ποια διαδικασια θα κατεβάσω όλες τις μελέτες που ανέβασα, δηλαδή τα pdf με το υδατογράφημα, ώστε να ενημερώσει ο ΚτΕ το αρχείο του έργου με τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί στο σύστημα e-Άδειες?
  6. Όλοι αυτο χρησιμοποιούμε απ ότι βλέπω... Αλλά έχω κτίριο με συνολικά 11 στάθμες και η συμπίεση καταλήγει στα 33ΜΒ. Εκεί που ανεβάζουμε τοπογραφικό και διάγραμμα ανεβάζουμε από δύο αρχεία σε κάθε περίπτωση? Από ένα pdf και ένα dwg?
  7. Έχω ένα τεύχος υπολογισμών προς ανέβασμα το μέγεθος του οποίου είναι 85 ΜΒ. Το σπάω σε 3 pdf και το ανεβάζω σε 3 δόσεις?
  8. Τι περιορισμό έχουμε στο μέγεθος αρχείων? Μου έχει προκύψει ένα pdf (είναι το τεύχος υπολογισμών) με μέγεθος 85 MB
  9. Από εδώ: https://tdm.tee.gr/e-adeies-erotoapantiseis-3/ , με ημερομηνία Οκτώβριος 2018 διαβάζω: Αυτήν την στιγμή για τα αρχεία σχεδίων σε μορφή pdf που ανεβαίνουν στο e-adeies απαιτείται ψηφιακή υπογραφή?
  10. Αφότου επικοινώνησα με τον γεωτεχνικό μελετητή μου διατυπώθηκαν οι εξής απόψεις: -Το κρίσιμο πρανές της εκσκαφής είναι αυτό το οποίο βρίσκεται σε επαφή με το πεζοδρόμιο. Κατεβαίνω τέσσερα μέτρα ενώ το πρανές συνορεύει με έδαφος από το οποίο έχουν διέλθει παροχές κοινής ωφέλειας. Εκεί χρειάζεται προσοχή και πιθανόν αντιστήριξη. -Διαφορική καθίζιση κτιρίου Μέσα σε 1200cm έχω διαφορική παραμόρφωση κοιτόστρωσης 16,6-9,22=7,38cm Δηλαδή μέγιστη γωνιακή κλίση 1200/7,38= 1/162 Η γεωτεχνική μου δίνει έδαφος βελτιωμένης αντοχής μετά τα έξι μέτρα, δηλαδή δύο μέτρα βαθύτερα από το ταμπάνι που σκοπεύω να διαμορφώσω. Μία λύση που μου πρότεινε ο γεωτεχνικός είναι η υλοποίηση δύο - τριών χαλικοφρεατίων βάθους τριών μέτρων έκαστο. Δηλαδή τοπικά κάτω από το ταμπάνι να διαμορφώσω δύο φρεάτια βάθους τριών μέτρων και διαμέτρου περίπου δύο μέτρων, τα οποία να τα πληρώνω σε στρώσεις των 30cm με κροκάλες, να κάνω πλήρωση με ένεμα μπετονίτη και να συνεχίζω προς τα επάνω.
  11. Αλλά από την άλλη είναι λογικό σε χρονικό διάστημα ενός έτους να ανεβάζω δύο φόρες το ίδιο dxf αρχείο, για το ίδιο οικόπεδο, για να πάρω δύο διαφορετικά ΚΗΔ?...
  12. Άρα δεν υπάρχει πρόβλημα εάν τα στοιχεία του υποβληθέντος διανυσματικού αρχείου δεν θα είναι πλήρως ταυτόσημα με αυτά του υποβληθέντος αρχείου εικόνας (pdf), δηλαδή εάν το αρχείο pdf έχει επιπλέον, σε σχέση με το dxf, και το μελλοντικό κτίριο?
  13. Συμβολαιογραφική πράξη γκαράζ για έκδοση αδείας σε οικόπεδο για το οποίο στο πρόσφατο παρελθόν είχα υποβάλει dxf και pdf κατά την μεταβίβασή του (ως αδόμητο) και είχα πάρει ΚΗΔ. Ως αδόμητο, κατά τον χρόνο μεταβίβασης, το οικόπεδο ήταν κενό ενώ τώρα για την πράξη γκαράζ εμφανίζω στο τοπογραφικό που θα επισυναφθεί στο συμβόλαιο το περίγραμμα του υπο μελέτη κτιρίου. Αρχικά η συμβολαιογράφος μου είπε ότι θα χρησιμοποιήσει για την πράξη γκαράζ το ίδιο ενδεικτικό αποδεικτικό υποβολής που της είχα παραδόσει και για το συμβόλαιο μεταβίβασης του οικοπέδου. Τώρα όμως με ενημερώνει ότι τελικά θα χρειαστεί νέο ΚΗΔ, όπου το υποβληθέν αρχείο εικόνας να ταυτίζεται με το τοπογραφικό που θα επισυνάψει, δηλαδή να εμφανίζεται το μελλοντικό προς αδειοδότηση κτίριο. Polyline για μελλοντικά κτίρια δεν υφίσταται -και λογικό είναι. Τι κάνουμε στις περιπτώσεις πράξεις γκαράζ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.