Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

George Verg

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

991 profile views

George Verg's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα σας, προς ενημέρωση και μόνο μίλησα μαζί τους, η απάντηση που πήρα ήταν οτι απο τη στιγμή που γίνεται θεμελίωση είναι Ελεγχος Β ανεξάρτητα αν δεν αλλαζει το περίγραμμα, μου είπαν οτι και αλλοι συνάδελφοι έχουν κάνει το ίδιο λάθος, αλλα δεν τίθεται θέμα, ουτε για κυρώσεις ουτε για κάποια άλλη επιβάρυνση. Σας ευχαριστώ!
  2. Ειλικρινά δεν μπορω να καταλάβω με ποιο σκεπτικό πρέπει να πάει κατηγορία Β, και η αλλη αλήθεια είναι ότι έχω αγχωθεί ως προς αυτό το θέμα! Ελπίζω απλά να έχει γίνει λάθος ερμηνεία από την αρμόδια υπάλληλο, και να λήξει εκεί το θέμα! Το ότι έγινε δηλαδή θεμελίωση συνεπάγεται ότι, έχω ας πούμε κατασκευάσει καινούριο κτίσμα; Δεν βγάζει λογική από τη στιγμή που έχω ένα υφιστάμενο κτίσμα που δεν έχει μεταβληθεί το περίγραμμα του! ειλικρινα ευχαριστώ πολύ!
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω εκδόσει οικοδομική άδεια για προσθήκη τμήματος ορόφου σε υφιστάμενο κτίσμα. Το υφιστάμενο κτίσμα υφίσταται προ του '75 με φέρουσα τοιχοποιια απο λιθοδομή. Για τον λόγο αυτό έγινε μελέτη κατασκευής εσωτερικού φέροντα οργανισμού απο οπλισμένο σκυρόδεμα. Απο αυτά που διάβασα στον ν.4495/17 κατάλαβα οτι αφού πρόκειται για προσθήκη τμήματος ορόφου και δεν μεταβάλλεται το περίγραμμα είμαι στην κατηγορία Α για ενα τελικό έλεγχο. Φτάνοντας σε αυτό το σημείο και αφού ελέγχθηκε απο την αρμόδια ΥΔΟΜ, η υπάλληλος του ΤΕΔΚ μου γύρισε πίσω την αίτηση, για διόρθωση ζητώντας να αναφέρω αν έγινε θεμελίωση ή οχι. Η απάντηση είναι ναι οτι έγινε ΜΟΝΟ εσωτερικά του κτίσματος και όχι εξωτερικά, μου ζήτησε λοιπόν να βάλω την αίτηση σε κατηγορία Β τελικό έλεγχο και όχι Κατ. Α τελικό. Οι κατηγορία Β νομίζω οτι έτσι και αλλιώς δεν καλύπτει τις εργασίες που έγιναν με την οικοδομική άδεια που εκδόθηκε. Το θέμα ειναι οτι με βάση των ανωτέρω, δεν έγινε ποτέ κλήση για αρχικό έλεγχο σε ελεγκτή δόμησης. Γνωρίζετε πως έχει η συνέχεια;; Υπάρχει περίπτωση κυρώσεων;
  4. Συνάδελφοι καλημέρα, έχω περίπτωση αυθαιρέτου σε παραδοσιακό οικισμό, έπειτα απο την γνωμοδότηση της επιτροπής του αρ. 116, μας επέβαλαν να απομακρύνουμε τα κεραμίδια απο τη μια περγκολα, οι εργασίες θα γίνουν με έγκριση εργασιών, η ερώτηση μου είναι αν θα πρέπει να γίνει κανονικά απογραφή στο ΙΚΑ, ως κατεδάφιση με τα τετραγωνικά που θα αποξηλωθούν ή δεν είναι αναγκαίο να γίνει απογραφή;
  5. @Mitsosrezerve Αρχικά θα πρέπει να δεις αν ισχύει ακόμη η έντυπη ΟΑ. Είχε βγει μια διάταξη - νόμος που έδινε παράταση ισχύος για τις έντυπες οικοδομικές άδειες από το 2007 και μετά, απλά δεν θυμάμαι ακριβώς ποιον μήνα του έτους αυτού. Εκτός και αν έχει μπει σε διαδικασία αναθεώρησης, όπου αυτό θα το δεις (λογικά πάνω στο φύλλο αδείας). Νομίζω από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις. Τα διαδικαστικά είναι απλά σε περίπτωση που όντως μπορείς να προχωρήσεις σε αναθεώρηση και όχι έκδοση καινούριας άδειας, θα πρέπει να γίνει μια ΥΔ απο τον προηγούμενο μηχανικό που θα αναφέρει το στάδιο των εργασιών που παραδίδει την άδεια σε εσένα καθώς και οτι όλες οι οικονομικές εκκρεμότητες απο μεριάς του πελάτη οτι έχουν τακτοποιηθεί. Και νομίζω οτι αυτό το χαρτί θα αντικαταστήσει και την απαίτηση για ελεγκτή δόμησης σε συνδυασμό με μια τεχνική έκθεση απο τον προηγούμενο μηχανικό. Όσο για το ΙΚΑ και τα φορολογικά, καλό είναι να ζητήσεις απο τον προηγούμενο μηχανικό να στα παραδώσει για εξετάεις τι ακριβώς έχει γίνει. Έπειτα μπορείς με το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και μια εξουσιοδότηση απο τον ίδιο να πας ΙΚΑ να δεις τι έχει γίνει με τα ένσημα.
  6. Όποτε, η λύση είναι να γίνει δήλωση στον 4495/17 ως κατηγορία 3, με διαφορετική διαμερισμάτωση... Να ανέβουν οι σωστές κατόψεις, όψεις τομές ή οτιδήποτε ζητήθεί απο σχέδια, να προχωρήσουμε σε υπαγωγή, και έπειτα να γίνει και η άδεια μικρής κλίμακας όπου θα ανέβουν οι κατόψεις της διαμερισματωσης - διαχωρισμού οριζόντιας και οι τυχόν οψεις...;;
  7. Το ίδιο πράγμα σκέφτομαι, έχουν προσμετρηθεί τα ΤΜ στην άδεια, άρα δεν έχουμε υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης. Όσο για τη δόμηση υπάρχει υπόλοιπο, ουσιαστικά μιλάμε για διώροφο κτίσμα αυτό που ασχολούμαι. Δεν είναι πολυκατοικία. Το σκεπτικό μου ήταν αυτό εξ αρχής, από τη στιγμή που ουσιαστικά δεν έχουμε υπέρβαση δόμησης ή κάλυψης και υπόλοιπο δόμησης, γιατί να πληρωθεί κάτι ως παράβαση το οποίο έχει δηλωθεί ουσιαστικά ως χώρος κύριας χρήσης; Θα μπορούσε όλο αυτό να διορθωθεί με την άδεια μικρής κλίμακας για διαμερισμάτωση και έστω νομιμοποίηση; δεν βρίσκω λόγο να προχωρήσω σε έκδοση κανονικής άδειας καθώς δεν μεταβάλλω κανένα πολεοδομικό μέγεθος. Εκτός και αν, ολα αυτά δηλωθούν στον 4495/17 ως κατηγορία 3. Που δεν βρίσκω τον λόγο να μην το κάνω με την άδεια μικρής κλίμακας (εφόσον γίνεται.)
  8. σίγουρα έχει κλεισει κατά την κατασκευή, δηλαδή γύρω στο '86. Το θέμα είναι αν μπορούμε να το εντάξουμε τωρα στην νομιμοποίηση και να προχωρήσει τωρα η άδεια μικρής κλίμακας χωρις την δήλωση αυθαιρέτου.
  9. Καλημέρα σας! Για οριζόντια ιδιοκτησία Α ορόφου που έχει κατασκευαστεί με ΟΑ το έτος 1986, για ανέγερση διώροφης οικοδομής, εντός σχεδίου πόλεως, ο πελάτης ζητάει την εσωτερική διαρρύθμιση του πρώτου ορόφου ουτως ώστε να γίνει διάσπαση του υπάρχοντος σε 2 διαμερίσματα. Η κατοικία αυτή έχει ουσιαστικά 2 εισόδους απο τον κοινόχρηστο διάδρομο οπότε θα μείνουν και οι 2 και θα δημιουργήσουμε τους χωρους που θέλουμε με βάση τις εισόδους αυτές! Στα σχέδια της πολεοδομίας έχει γίνει εμβαδομέτρηση στην οποία δηλώνεται οτι ο όροφος έχει εμβαδόν κύριας χρήσης Ε = 18 Χ 10 = 180 τμ. Στην πραγματικότητα όμως μέσα στα 180 τμ συμπεριλαμβάνονται και 17 τμ περίπου ημιυπαίθριος χώρος ( φαντάζομαι έγινε έτσι γιατί το '86 που εκδόθηκε η ΟΑ δεν υπήρχαν συγκεκριμένες διατάξεις για τους ΗΧ). Ο ΗΧ έχει συμπεριληφθεί στους χώρους κύριας χρήσης. Η ερώτηση είναι η εξής: Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, η κάλυψη είναι όπως φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια, μπορούμε στην άδεια μικρής κλίμακας να εντάξουμε με τη μορφή νομιμοποίησης τον ΗΧ (να ενταχθεί δηλαδή στις εργασίες διαμερισμάτωσης) που έχει γίνει χώρος κύριας χρήσης; Έτσι και αλλιως απο την άδεια προκύπτει οτι έχουν προσμετρηθεί τα τετραγωνικά του ΗΧ στους χωρους κυριας χρήσης και αν ναι, η διαδικασία πως έχει; πρέπει να γίνει δήλωση στον 4495/17 και επιλογή "αδεια νομιμοποίησης" ή να προχωρήσω κανονικά απο το e adeies και απλα να δηλώσω την νομιμοποίηση στις επιλογές των εργασιών;
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα! Δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό σημείο για να πω αυτό που αντιμετωπίζω, αλλά παρακαλώ επιείκεια! Έχω περίπτωση αυθαίρετης τοποθέτησης εξωτερικής θερμομόνωσης στα πλαίσια του εξοικονομώ. Ο πελάτης έκανε όλη τη διαδικασία χωρίς να εκδοθεί η σχετική άδεια μικρής κλίμακας. Από το πρόγραμμα του το ζητάνε προφανώς τώρα για να μπορέσει να πάρει τα χρήματα πίσω. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί γνωρίζει κανείς πως έχει; Πρέπει να γίνει υπαγωγή στον 4495/17 για άδεια νομιμοποίησης; ( η αυθαιρεσία έγινε πέρυσι) Ή μας αρκεί να γίνει αίτηση για άδεια νομιμοποιήσης μικρής κλίμακας στο e adeies και να καλέσουμε την ΥΔΟΜ για αυτοψία για να επιβληθεί το σχετικό πρόστιμο;
  11. Για την επιλογή της κατηγορίας 5 βλέπω οτι το σύστημα με αφήνει να προχωρήσω, το παράβολο για την ένταξη είχε πληρωθεί πριν την οριστική απαγόρευση των υπαγωγών στην κατηγορία 5 πριν λίγο καιρό. Το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή που είχε κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το 2021 & 2022....προς το παρόν με αφήνει να προχωρήσω...δεν ξέρω αν με κολλήσει πιο μετά... Σε ευχαριστώ πολύ!!!
  12. Καλημέρα! Σε κτίσμα που είναι κατασκευασμένο προ του 55 έχει γίνει κατά το έτος 1994 αυθαίρετη προσθήκη 2 τμημάτων ορόφου.. Για να γίνει τακτοποίηση πρέπει να προηγηθεί η ΗΤΚ για το προ του 55; και στη θέση της ΟΑ να αναγράψω τον αριθμό της ΗΤΚ; και έπειτα απλά τακτοποιώ τα αυθαίρετα τμήματα ορόφου; Αν δεν πάμε με ΗΤΚ ζητάει αριθμό φύλλου αδείας στην τακτοποίηση.
  13. Καλησπέρα! Προφανώς και δεν διαφωνώ σε αυτό που λες! Καταλαβαίνω τι εννοεις! Το μόνο που με αγχώνει στην όλη περίπτωση είναι να έχει δημοσιευτεί κάποια εγκύκλιος τις εγκυκλίου, που να αναιρεί ή να ορίζει διαφορετικά τη νομοθεσία. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!!
  14. Καλησπέρα, βρίσκομαι σε λίγο μπερδεμένη θέση όσο αφορά τις βεβαιώσεις όρων δόμησης και τις προεγκρίσεις οικοδομικών αδειών. Συγκεκριμένα έχω δυο διαφορετικές περιπτώσεις οικοδομικών αδειών οι οποίες, η μια αφορά οικοδομική άδεια για κατοικία εκτός οικισμού και εντός ΓΠΣ, και η άλλη οικοδομική άδεια για κατοικία εντός παραδοσιακού οικισμού. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω στον ν.4495/17 καταλαβαίνω οτι πλέον όλες οι προεγκρίσεις για οικοδομική άδεια είναι προαιρετικές. Διάφοροι συνάδελφοι μου έχουν πει οτι και στις 2 περιπτώσεις που ανέφερα παραπάνω χρειάζεται προέγκριση οικοδομικής άδειας, χωρίς όμως προς το παρόν να έχω βρεί κάποια εγκύκλιο που να το δηλώνει ρητά! Σύμφωνα με τα όσα διαβάζω θεωρώ οτι μπορώ να προχωρήσω στην έκδοση ΟΑ μόνο με έκδοση βεβαίωσης όρων δόμησης. Είμαι λάθος;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.