Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

despoina_pa

Members
  • Περιεχόμενα

    92
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.130 profile views

despoina_pa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

11

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω την αντλία LG HM123M.U33 στο σπίτι μου. Θα ήθελα να μάθω αν αντιμετωπίσατε ξανά πρόβλημα με την αντλία σας. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  2. Ευχαριστούμε πολύ!!!!! Μία ερώτηση μόνο. Στο άρθρο 11 παρ. 6κ έχει καταργηθεί με κάποιον νόμο η επισήμανση της ΤΟ η οποία αναφέρει: "Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται σε υφιστάμενα κτίρια που έχουν μελετηθεί με προγενέστερους του νόμου 4067/2012 κανονισμούς, τα οποία αναβαθμίζονται ενεργειακά με προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης κ.λ.π. Δεν προσμετρούνται στη δόμηση οι ανωτέρω προσθήκες για διάσταση αυτών μέχρι 15 cm και οι εν λόγω επιφάνειες μπορούν να εισχωρούν στους υποχρεωτικούς ακάλυπτους χώρους."
  3. Καλησπέρα σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Ναι στο ακίνητο υπάρχει ΣΟΙ από το 1976 στην οποία τοσο το ισόγειο όσο και το "πατάρι" αποτελούν ξεχωριστές ορίζοντιες ιδιοκτησίες. Edit: Να σημειώσω πως θα τακτοποιήσω όλες τις οριζόντιες ιδιοκτησίες του κτηρίου σε μια υπαγωγή. Από αυτό προκύπτει το ερώτημά μου σχετικά με την τυχόν χρέωση του κλιμακοστασίου στην ΥΔ
  4. Καλησπέρα σε όλους, Σε ακίνητο με άδεια του 76 υπάρχει στα σχέδια της άδειας ισόγειο κατάστημα με πατάρι. Το πατάρι όμως κατασκευάστηκε με είσοδο μόνο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο. Το ερώτημα μου είναι το εξής: πέραν της ΥΔ που πρέπει να χρεώσω για τα τετραγωνικά του παταριου, θα πρέπει να χρεωσω με ΥΔ και την επιφάνεια του κεντρικού κλιμακοστασίου που φαίνεται στην κάτοψη; Να σημειώσω πως το κλιματοστασιο είναι το ίδιο με εκείνο της άδειας, ομως λόγω του γεγονότος ότι το πατάρι ήταν πακέτο με το ισόγειο χωρίς είσοδο από το κεντρικό κλιμακοστάσιο, δεν υπολογίζονταν καθόλου τα τετραγωνικά του κλιμακοστασίου στον ημιόροφο. Ποια η άποψη σας; ΥΓ είναι κατασκευασμένο σε συνεχές σύστημα βάσει γοκ 73.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα. Θα ξεφύγω λίγο από τα ερωτήματα περί επιλεξιμότητας και αιτήσεων του προγράμματος. Την Παρασκευή, λοιπόν, το απόγευμα μου έστειλε email η εθνική τράπεζα για να με ενημερώσει πως παρέχει πακέτο συμβουλών και δίκτυο συνεργατών για την υποστήριξή μου ως πελάτη από την αρχή έως το τέλος του προγράμματος. Παραθέτει και τηλέφωνο επικοινωνίας της PLANET. Αυτό το πράγμα προσωπικά το μεταφράζω ως αθέμιτο ανταγωνισμό καθώς μία τράπεζα που δανειοδοτεί τους ιδιώτες, τους κατευθύνει απευθείας σε μία εταιρεία συνεργάτη της ενώ κανονικά θα έπρεπε να μένει πλήρως αμέτοχη. Ταυτόχρονα, μετά από αναζήτηση βλέπω πως στην ίδια εταιρεία παραπέμπει και η ΠΟΜΙΔΑ. Θέλω λοιπόν κάποιος να μου πει από πού και ως πού επιτρέπεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο και επίσης πώς γίνεται ένα τόσο σοβαρό θέμα να μην το έχουμε κυνηγήσει εδώ και 3 χρόνια.
  6. Συνάδελφε έχει αλλάξει αυτό σε σχέση με τον Α κυκλο του προγράμματος (στον Β δεν ασχολήθηκα); Δεν το γνώριζα. Συγγνώμη για την παρανοηση.
  7. Το Α ΠΕΑ το πληρώνει ο πελάτης τραπεζικά και το παίρνει πίσω στο τέλος του προγράμματος. Όλα τα υπόλοιπα τα πληρωνόμαστε από το πρόγραμμα στην εκταμίευση.
  8. Ένα από τα 3 τελευταία χρόνια. Με προτεραιότητα ελέγχου το τελευταίο έτος. Αν δεν βρει ότι ήταν κύρια κατοικία το τελευταίο έτος τότε ελέγχει και τα 2 προηγούμενα.
  9. Μου έδωσε προσφάτως ενας αλουμινας τιμές με τριπλό υαλοπίνακα στις τιμές του προγράμματος. Τώρα τι να πω και γω.
  10. Εννοείται ότι για να γίνει σωστά η θερμομόνωση πρέπει να καλυφθει η πλήρης επιφάνεια του δωματος. Το ερώτημα μου εντοπιζόταν στο αν θα πρέπει να ταυτίζονται οι επιφάνειες που μεταξυ ΠΕΑ και εντυπου παρεμβάσεων ή αν δεν μας πειάζει να διαφέρουν.
  11. Άρα θα έβαζα στο υποθετικό παράδειγμα : ΠΕΑ: 100τμ Έντυπο παραβάσεων: 130τμ. Σωστά;
  12. Καλησπέρα σε όλους. Σε σχετικό μου ερώτημα προς το support.exoikonomo σχετικά με το αν το καπάκι των μπαλκονιών και το στηθαίο στο δώμα αποτελούν επιλέξιμες δαπάνες για το πρόγραμμα η απάντηση που έλαβα είναι η εξής: "Η θερμομόνωση σε δώμα (ταράτσα) είναι επιλέξιμη παρέμβαση από το Πρόγραμμα όταν η αίτηση υποβάλλεται ως «μεμονωμένο διαμέρισμα», εφόσον συναινέσουν οι συνιδιοκτήτες σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της πολυκατοικίας. Τεχνικά ορθή λύση είναι η μόνωση όλης της επιφάνειας του δώματος (ταράτσας) ή της πιλοτής, όμως, βάσει των όρων υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ 2014-2020), επιλέξιμες δαπάνες στο πρόγραμμα είναι μόνο αυτές που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις που αφορούν στην ιδιοκτησία σας. Εν προκειμένω μπορούν να ενταχθούν μόνο τα m2 που αφορούν στο επιλέξιμο «μεμονωμένο» διαμέρισμα. Στην περίπτωση μόνωσης στέγης, υπάρχουν δύο υποπεριπτώσεις: Α) σε μονοκατοικία ή οροφοδιαμέρισμα τελευταίου ορόφου πολυκατοικίας επιλέξιμα είναι όλα τα τετραγωνικά της στέγης (π.χ. μαζί με τις μαρκίζες και τις προεξοχές της στέγης και την απόληξη κλιμακοστασίου), εφόσον αυτή είναι η ορθά ολοκληρωμένη τεχνική λύση. Β) σε μεμονωμένο διαμέρισμα τελευταίου ορόφου (όχι οροφοδιαμέρισμα), ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να προτείνει μόνωση όλου του δώματος, καθώς αυτή είναι η τεχνικά ορθή λύση. Επιλέξιμες όμως δαπάνες στο πρόγραμμα είναι μόνο αυτές που αντιστοιχούν σε παρεμβάσεις που αφορούν στο επιλέξιμο μεμονωμένο διαμέρισμα, συν τις μαρκίζες και τις προεξοχές της στέγης του συγκεκριμένου διαμερίσματος. Διευκρινίζεται ότι: Είναι επιλέξιμες όλες οι εργασίες και υλικά που απαιτούνται για μια άρτια κατασκευή θερμομόνωσης δώματος, όπως ελαφρομπετόν κλίσεων, τσιμεντοκονίες κ.τ.λ. Επίσης, είναι επιλέξιμα και τα τετρ. μέτρα που αναφέρονται σε τυχόν προβόλους που βρίσκονται άνωθεν του διαμερίσματος σε περίπτωση αίτησης μεμονωμένου διαμερίσματος ή το σύνολο των προβόλων σε περίπτωση αίτησης πολυκατοικίας." Εν τέλη δεν κατάλαβα. Αν έχω ένα όροφοδιαμέρισμα 100τμ, καπάκι μπαλκονιων 30τμ και στηθαία 20τμ. τότε στο ΠΕΑ βάζω 100 τμ επιφάνεια δωματος και στο έντυπο παρεμβάσεων 150τμ ή θα πρέπει ΠΕΑ και έντυπο παρεμβάσεων να συμπίπτουν; Αυτό το "Εν προκειμένω μπορούν να ενταχθούν μόνο τα m2 που αφορούν στο επιλέξιμο «μεμονωμένο» διαμέρισμα" μου κάνει πολύ διφορούμενο. Έχει κανείς εμπειρία από τα προηγούμενα εξοικονομώ;
  13. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όντως, και γω θα ήθελα να μάθω τη διαφωνία.
  14. Και προκύπτει η απορία: Αν βάλω αντλία με boiler λεβητοστασίου και συλλέκτες στην ταράτσα τότε στο έντυπο παρεμβάσεων για την αντλία 3.Γ.ΙΙΙ θα αυξήσω τον προϋπολογισμό από τα 9.400€ στα 10.900€; Και μετά στην 4.Β θα βάλω 1500€; Πραγματικά γιατί το μπλέκουν τόσο αφού στο τέλος το άθροισμα των 2 παρεμβάσεων είναι το ίδιο! Και ένα 2ο ερώτημα: αν αποφασίσω να βάλω αντλία θερμότητας και ηλιακό τριπλής ενέργειας στην ταράτσα τότε πάω με τα όρια του πίνακα; πχ. 3.Γ.ΙΙΙ=9.400€ και 4.Α.ΙΙ=1250€?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.