Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

civiljim12

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

715 profile views

civiljim12's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση για τέτοια προβλήματα, τουλάχιστον πριν τεθεί η ταυτότητα κτιρίου σε εφαρμογή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το πρώτο πρόβλημα είναι πως δεν έχει βρεθεί η κάτοψη της σύστασης,άρα ο συμβολαιογράφος θα κάνει παραδοχή, πως έτσι ήταν εφόσον στο εμβαδό συμφωνεί; Θα αναμένω να ακούσω την άποψη του. Το δέυτερο πρόβλημα είναι όπως διαβάζω από πολλές απόψεις πως θα πρέπει να τακτοποιηθεί με ΥΔΚΧ, κάτι το οποίο έχει ήδη μετρηθεί στην δόμηση.Αν ήταν προσωπικά δική μου υπόθεση θα είχα μεταφέρει την πόρτα.
  2. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να βρω την κάτοψη της σύστασης στο αρχείο της συμβολαιογράφου, οπότε θα μιλήσω με την συμβολαιογράφο που το έχει αναλάβει και ελπίζω να βρω μια ακρη.
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα, σε μια περίπτωση διαμερισμάτωσης, θα κάνω την υπαγωγή στον 4495. Πρόκειται για 2 διαμερίσματα οριζόντιες ιδοκτησίες και θέλει ο ιδιοκτήτης να μεταβιβάσει το ένα από αυτά. Σε αυτό που θα μεταβιβασθεί έχει η είσοδος μετακινηθεί περίπου 25 πόντους (0,4 τ.μ.) εντός του κοινόχρηστου διαδρόμου, ακόμη έχω κάποιες απoκλίσεις στις πλευρές του κτιρίου που είναι οριακά εντός των 20 cm και 2%. Δεν έχω την κάτοψη της σύστασης, αλλά τα μέτρα της σύστασης είναι κοντά στο πραγματικό εμβαδό με διαφορά περίπου 0,5 τ.μ. Η σύγκριση γίνεται με την κάτοψη της άδειας. 1)Σε αυτήν την περίπτωση βάζω υπέρβαση δόμησης του τμήματος εντός του κοινόχρηστου και μια λοιπή παράβαση για την διαμερισμάτωση ; 2) Θα χρειαστούν τα δικαιολογητικά βάση του άρθρου 98, υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού ότι η επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους; 3) Σε περίπτωση που χρειάζεται βεβαίωση ,ότι η επέκταση υφίσταται σε όλους τους ορόφους, πως μπορεί να γίνει εφόσον κάθε όροφος έχει διαφορετική διαρρύθμιση; 4)Οι αποκλίσεις σε όλο το κτίριο δεν αφορούν την οριζόντια, αλλά εφόσον θα σχεδιαστεί κάτοψη όλου του ορόφου δεν επηρεάζει την οριζόντια; Ευχαριστώ.
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, για την έκδοση της βεβαίωσης, χρειάζεται να καταχωρηθεί και στο σύστημα αμοιβών του ΤΕΕ και πληρωμή ΦΕΜ; Καμιά άποψη επί του θέματος;
  5. Περιγράφεις τα τμήματα, με εμβαδό και χαρακτηρισμό έκτασης και όταν υπάρχει δασικό πως εμπίπτει στις δασικές εκτάσεις, βάση ανάρτησης του δασικού χάρτη και αναφέρεις το στάδιο (ανάρτηση ,αρχική κύρωση κλπ.)
  6. Δεν γνωρίζω αν αναφέρεται ρητά κάπου αυτή η περίπτωση, αλλά λογικά εφόσον έχει γίνει διακοπή εργασιών, πως θα γίνουν οποιεσδήποτε εργασίες ακόμα και αν δεν απαιτείται άδεια;
  7. Καλησπέρα, αν υπάρχουν Τ.Ζ. στις περιοχές 1)317157,4183605 2)311966,4187773, θα ήθελα μια επιβεβαίωση. Ευχαριστώ.
  8. Καλησπέρα, έχω μια περίπτωση, στην οποία το κτίριο έχει κατασκευαστεί με τις ίδιες διαστάσεις της άδειας, αλλά εντός Δ, διότι στο τοπογραφικό της άδειας έδειχνε το όριο 2,5 μ. από το κτίριο, αλλά είναι 1,30 μ. . Το τμήμα που είναι εντός Δ θα υπολογιστεί ως ΥΚ+ΥΔ. Στον εξώστη που προβλεπόταν (τμήμα του οποίου είναι εντός Δ), έχει γίνει αυθαίρετη προέκταση με μεταλλική κατασκευή 12 τ.μ. και στέγαστρο σε όλη την επιφάνεια. Οπότε δημιουργούνται ημιυπαίθριοι χώροι στο ισόγειο και στον όροφο, οι οποίοι, εφόσον τμήμα είναι εντός της απόστασης Δ θα δηλωθούν με αναλυτικό η με ΥΚ+ΥΔ τα τετραγωνικά εντός; (έχω μπερδευτεί καθώς στο άρθρο 100 αναφέρει πως υπάγονται στον υπολογισμό προστίμου όταν είναι εντός νομίμου περιγράμματος κτηρίου)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.