Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ppanag

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.833
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    17

Everything posted by ppanag

  1. @Elenakout ... για αρχή θα έλεγα στον ιδιοκτήτη να βρούνε λύση με τον επιβλέποντα μηχανικό !!!
  2. @VI97 Ενημέρωση φακέλου για ποιo λόγο ??? Η άδεια είναι σε ισχύ ??
  3. @LeftLane Φυσικά και θέλει αλλαγή χρήσης και θέλει και έλεγχο στατικών καθώς είναι Σ3 !!!
  4. Υπό προϋποθέσεις ηλεκτροδοτείται και το αντλιοστάσιο εφόσον η κατασκευή του είναι νόμιμη.
  5. @ponireas Αν δεν κάνω λάθος, προς το παρόν μόνο αναγγελία έργου γίνεται ηλεκτρονικά. Για αποπεράτωση ή οποιαδήποτε μεταβολή θα πρέπει να πάτε επιτόπου με έντυπη αίτηση.
  6. Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα, στο δικαστήριο θα κληθούν και όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι Δημόσιοι φορείς... Αρχαιολόγοι, δασάρχες, λιμενικό, ΟΤΑ, Ελληνικό δημόσιο κλπ. ώστε να διαπιστωθεί πρώτα ότι δεν υπάρχει δημόσιο ενδιαφέρον και μετά θα δούνε αν θα μπορούσε να είναι ιδιωτική η έκταση.
  7. Το πρόβλημα δεν είναι η στέγη... μπορείς να ρωτήσεις και την πολεοδομία για το σωστό είδος άδειας που απαιτείται. Το πρόβλημα είναι η αναφορά ως ερειπωμένη κατοικία στο συμβόλαιο, που σημαίνει ότι δεν έχεις κατοικία για να επισκευάσεις, συνεπώς απαιτείται κανονική οικοδομική άδεια για να δημιουργήσεις μια κατοικία. Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι.
  8. Έχω 2 ερωτήσεις που κρίνουν τις επόμενες κινήσεις του πελάτη σας: 1. Ελέγξατε ολόκληρο τον όροφο και όλα τα διαμερίσματα μπαίνοντας μέσα με τη συναίνεση των ιδιοκτητών τους, συμπεριλαμβανομένων και των κοινοχρήστων χώρων και τα μπαλκόνια πριν καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι όλα συμφωνούν απόλυτα με την κάτοψη της σύστασης ??? 2. Θα συναινούσαν όλοι οι ιδιοκτήτες ή μερικοί να υπαχθεί ο όροφος σε τακτοποίηση διαφορετικής διαμερισμάτωσης ??
  9. Για να εκδοθεί οικοδομική άδεια και να γίνουν εργασίες, θα πρέπει πρώτα να τροποποίηθεί η σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Οικοδομική άδεια ή εργασίες σε χώρο αποκλειστικής χρήσης δεν επιτρέπονται, εκτός και αν αφορά το σύνολο των συνιδιοκτητών... ίσως. Η τακτοποίηση δεν αλλάζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς ούτε αποτελεί ποτέ τροποποίηση της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών.
  10. Και στις 2 περιπτώσεις μετράνε ΟΛΑ δεν εξαιρούμε τίποτα ... Μα πόσα φορτία να δώσει ο ΗΧ ??? Συνήθως ένα αλουμίνιο πάνω στο υπάρχον στηθαίο είναι ... Με ταυτόχρονη μείωση κινητών πιθανόν...
  11. @ΚΑΝΑ https://web.tee.gr/e-building/anakoinoseis/ https://services.tee.gr/buildIDPublic/faces/searchDocFile;jsessionid=cdis353mRul5dmAV9vqGEqHBTugSc_5tUv7V01V2M1WTvAoRM2h6!724963622
  12. Προσωπικά θεωρώ ότι το κριτήριο των 25 τ.μ. δεν μπορεί να συνδυαστεί με άλλα κριτήρια που αφορούν κλειστούς χώρους ή επαύξηση εμβαδού, αφού μιλάει για το σύνολο των αυθαιρέτων κατασκευών. Ο κλεισμένος ΗΧ είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, όπως και η μετατροπή του υπογείου τα οποία στην πραγματικότητα δεν τροποποιούν τον φέροντα οργανισμό και δεν αλλάζουν αισθητά τα φορτία του φέροντα οργανισμού. Πάντως όταν μπλέκονται πολλές παραβάσεις προτιμώ το κριτήριο του 20% αύξησης φορτίων.
  13. Το πεδίο ζητάει τον αριθμό σύστασης από την οποία προκύπτουν τα χιλιοστά που αναφέρουμε στο αμέσως επόμενο κουτάκι ... Στην τεχνική περιγραφή βέβαια μπορούμε να τα αναλύσουμε όσο θέλουμε και όσο κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο. Με υπεύθυνη δήλωση ανάθεσης από τον ιδιοκτήτη μπορούμε να κάνουμε τροποποιητική καταχώρηση ιδιοκτησίας, ώστε να έχουμε πρόσβαση.
  14. @avgoust Το αντίγραφο τοπογραφικού αναρτάται ακριβώς όπως αναφέρεται δηλαδή ως αντίγραφο και όχι ως μελέτη δεν απαιτείται η εγκριση του μελετητή για παλιά τοπογραφικά αδειών. Αν αναφέρεσαι όμως στα αμέσως προηγούμενα ερωτήματα και απαντήσεις τότε απαιτείται συμμετοχή του μελετητή στην άδεια γιατί αναφέρονται σε άδεια περίφραξης που απαιτείται νέο τοπογραφικό
  15. Οι 55αρηδες που ξέρω , ούτε απόφοιτοι δημοτικού δεν ήταν το 1978
  16. Οι στατικές αμαρτίες παραμένουν και δεν εμπλέκονται με τις παραβάσεις που οφείλουν πρόστιμο και λαμβάνουν άφεση αμαρτιών με υπαγωγή στον Ν. 4495/17. Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις η στατική μελέτη μαλλον "απλοποιήθηκε" και παρέλειψε να επιλύσει το πάτωμα, πλήν όμως έλαβε υπόψιν τα φορτία του πατώματος .... Εδώ τίθεται θέμα διαφραγματικής λειτουργίας του ορόφου, αλλά έχουμε πάει ήδη πολύ μακριά από τις τακτοποιήσεις. Για εμένα είσαι καλυμένος και μόνο που το αναφέρεις στην τεχνική σου έκθεση ως εύρημα.
  17. Για ΟΤ εδώ: https://sdigmap-dev.tee.gov.gr/sdmquery/public/ Για κτηματολόγιο εδώ https://maps.ktimatologio.gr/
  18. @GP80 Καλημέρα, Καταρχήν στις φωτογραφίες δεν φαίνεται το που εδράζεται/στηρίζεται η άλλη πλευρά της μεταλλικής δοκού. Σε κάθε περίπτωση, για τη νομιμοποίηση απαιτείται οικοδομική άδεια με βασική προύπόθεση, το μπαλκόνι αυτό, καθώς και άλλες πιθανές αυθαίρετες κατασκευές να μην παραβιάζουν τις πολεοδομικές διατάξεις ή να έχουν ήδη τακτοποιηθεί. Φυσικά απαιτείται συναίνεση του συνόλου των συνιδιοκτητών τόσο για την όψη, όσο και για την επιβάρυνση του φέροντα οργανισμού. Η άδεια νομιμοποίησης είναι παρόμοια με την άδεια ανέγερσης ή προσθήκης, με τη διαφορά ότι πληρώνεις πρόστιμο αντί για επιβλέψεις! Το κόστος μια άδειας νομιμοποίησης κατασκευής σαν αυτή, είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με την κατασκευή, λόγω των απαιτούμενων μελετών για ολόκληρο το κτίριο (τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης, αρχιτεκτονικά, στατικά και διεκπεραίωση όλων αυτών). Σχετικά με την ΜΣΕ θα σου πω ότι είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει αν η άδεια περιλαμβάνει μονο αυτή την αυθαίρετη κατασκευή. Λογικά απαλάσσεται με τον έλεγχο της τέμνουσας βάσης, το οποίο ναί μεν έχει δουλίτσα, αλλά δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τη δουλειά που απαιτείται για ΜΣΕ. Σε συμβουλεύω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις τον ΚΑΝονισμό ΕΠΕμβάσεων (ΚΑΝ.ΕΠΕ.) ... Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνεις μια πρώτη αρχή, γιατί μετά έχει πολύ περισσότερο διάβασμα αν θες να εμβαθύνεις εκεί.
  19. Υλοποιημένη διάσταση είναι η διάσταση που μετράμε επιτόπου σε μια κατασκευή (όχι στο σχέδιο δηλαδή) Όλες οι μετρήσεις έχουν αποδεκτή απόκλιση σφάλματος ... Πόσο μάλλον η μέτρηση μήκους με εργαλεία μέτρησεις που συνδυάζουν ταυτόχρονα τη δική τους απόκλιση με την εσφαλμένη χρήση λόγω του ανθρώπινου λάθους, τόσο στον χειρισμό όσο και στην αντίληψη! Το 2% απόκλιση που αναφέρατε παραπάνω με μέγιστη απόκλιση τα 20εκ. αναφέρεται σε μέτρηση μήκους και όχι σε εμβαδόν, γι' αυτό δεν αντιλαμβάνεστε πώς εφαρμόζεται. Επίσης στο εμβαδόν υπάρχει αποδεκτή απόκλιση 2% και εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατασκευή κτιρίου. Εδώ βέβαια να αναφέρουμε ότι ο σχεδιασμός των κτιρίων γίνεται πάντα σε διαστάσεις κτίστου, δηλαδή περιλαμβάνει τον φέροντα οργανισμό και τις τοιχοποιίες, χωρίς επιχρίσματα, επικαλύψεις κλπ., ενώ η αποτύπωση και επανακαταμέτρηση εκτελείται σε κτίρια με επικαλύψεις, επιχρίσματα κλπ. οπότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη χρησιμότητα των αποκλίσεων στη μέτρηση. Στην πραγματικότητα αν η αρχική εμβαδομέτρηση είναι σωστή, τότε όλες οι υπόλοιπες εντός του 2%, απλά την επιβεβαιώνουν και ποτέ δεν αποτελούν νέα μέτρηση !!!
  20. Θεωρητικά μετά θα έχουν εργοταξιακό ρεύμα επ' αόριστον, αλλά πρακτικά είναι πιθανό να τους δίνουν εργοταξιακό για 2-4 χρόνια και να ζητάνε ανανέωση όταν λήγει, η οποία γίνεται με υπεύθυνη δήλωση του επιβλέποντα μηχανικού ότι οι εργασίες συνεχίζονται. Προσωπικά θα σας πρότεινα να "απενεργοποιήσετε" το εργοτάξιο για όσο δεν γίνονται εργασίες με παύση εργασιών. Η ευθύνη του επιβλέποντα μηχανικού είναι μεγάλη για να είναι επ' αόριστον υπεύθυνος !!! Ειδικά όταν υπάρχει οικονομική δυσκολία... εκτός και αν έχουν βρει δωρεάν επιβλέποντα !!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.