Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

tsadler

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

tsadler's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. δεν ειναι λογικη αυτη για να επενδυσεις. Οποιος επικαλειται κατι τετοιο η απαντηση που θα πρπει να λαμβανει ειναι ''ας εβαζες οταν εβαλε και ο γειτονας'' οπως και να εχει καποια πτωση θα ακολουθησουν και οι τιμες των υλικων αρα και των εγκαταστασεων. ισως οχι αντιστοιχες της ταξης του 30% αλλα σιγουρα το φραγμα των 20.000€ θα σπασει. η επενδυση παραμενει αποδοτικη και σιγουρα ο ''εξορθολογισμος''ηταν εκτενεστατος. το προτιμω απο την πληρη καταρευση. ειναι μια πηγη εισοδηματος. σιγουρα οχι μια πηγη πλουτου.
  2. νομιζω οτι κανεις λαθος. οι ψυκτες προς/απο-ροφησης ειναι ψυκτικες διαταξεις. εδω μιλαμε για αντλιες θερμοτητας ουσιαστικά που αντι για κυκλο συμπιεσης ατμων χρησιμοποιει διαλυματα δυο συστατικων ( ενα με υψηλη λανθανουσα θερμοτητα, και ενα με χαμηλη θερμοκρασια εξατμισης, δεν ειμαι σιγουρος). το θεμα ειναι οτι δεν μπορω να βρω κατασκευαστες για περαιτερω πληροφοριες. γιαυτο και το ανεφερα ως θεμα στο φορουμ. σιγουρα ομως δεν ειναι ψυκτικες διαταξεις βεβαια θα πει κανεις πως και οι αντλιες θερμοτητας λειτουργουν και για ψυξη. τα adsorption και absorption chillers ομως χρησιμοποιουνται κυριως για ψυξη και με αυτο το κριτηριο τα θεωρω ψυκτικες διαταξεις.
  3. μηπως γνωριζει κανεις απο heat transformers? υπαρχει καποια εγκατασταση στην ελλαδα? ενδιαφερον ακουγεται οσον αφορα την ανακτηση θερμοτητας. Παρακαλω συμπληρώστε την ειδικότητα σας ,ευχαριστώ ZaXoYs
  4. ναι, ξερω τι σημαινει διασυνδεδεμενο. ποια νησια ειναι και ποια οχι (ονομαστικα) δεν ξερω.!
  5. καλησπερα. θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια λιστα η καποιος καταλογος με ποια νησια ειναι διασυνδεδεμενα και ποια μη διασυνδεδεμενα. ευχαριστω.
  6. η Αποφ-Δ9Β,Δ/Φ166/18508/5552/207/04 (ΦΕΚ-1595/Β/25-10-04) ξερω οτι αντικατασταθηκε απο νεα αποφαση. δεν ειμαι σιγουρος οτι υπαγομαι σε αυτη διοτι δεν χρησιμοποιω αντλια θερμοτητας αλλα ουτε κλιματιζω/θερμαινω/ψυχω χωρο.
  7. μηπως γνωριζει καποιος ποιο ειναι το νομοθετικο πλαισιο που υπαγεται μια εγκατασταση ψυξης, κλειστου κυκλωματος, με χρηση κατακορυφου γεωθερμικου εναλλακτη? να σημειωσω οτι δεν προοριζεται για ψυξη,θερμανση χωρου και οτι στην διαταξη δεν χρησιμοποιειται αντλια θερμοτητας. θα ελεγα οτι προκειται για παθητικο συστημα ψυξης.
  8. πως μπορω να διαστασιολογησω ενα γεωθερμικο εναλλακτη? σε σχση με τους κοινους εναλλακτες θερμοτητας τι διαφορετικο υπαρχει στον υπολογισμο του? Παρατήρηση: Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι με σωστή ορθογραφία και με τόνους. Παρακαλώ διαβάστε τους του forum. Ευχαριστώ. acnt
  9. ετσι οπως το θετεις θα χρειαστεις επαγελαμτικη βοηθεια. τα φρουτα γενικοτερα και ως ευπαθη προιοντα δεν θα ηταν σοφο να τα συντηρησεις με μια διαταξη που θα εχεις κατασκευασει πρωτον χωρις μελετη και δευτερον χωρις γνωσεις πανω στην συντηρηση διοτι το παραμικρο λαθος θα εχει επιπτωση στην ποιοτητα τους αρα και σστην τσεπη σου τα τεχνικα χαρακτηριστικα μιας διαταξης προκυπτουν απο τον ογκο που θες να συντηρησεις, το ειδος, το μεγεθος του θαλαμου και τα θερμικα φορτια που δεχεται. λυσεις οσον αφορα τα πανελ θα βρεις πολλες δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα. ακομα καλυτερα θα ηταν η εγκατασταση σου να ειναι υπογεια η ημιυπογεια. ρυθμιση της θερμοκρασιας αλλα και γενικοτερη παρακολουθηση μεσω τηλ συνδεσης μποει να γινει αν τοποθετηθει στην διαταξη καποιο plc ομως θα χρειαστεις τεχνικο για να το προγραμματισει. η τιμη του ομως θα σε τσουξει λιγο. αν θες καλη δουλεια ενας σωστος επαγγελματιας θα σε βοηθησει
  10. και εγω πιστευω οτι ειναι θεμα συχνοτητων και οχι θορυβου. ισως να υπαρχει καποιος συντονισμος που να δημιουργει το προβλημα. δλδ να συντονιζεται η συχνοτητα του μηαχνηματος με καποιο υλικο της πολυκατοικιας και να προκυπτει θορυβος. στα 30 μετρα μου φαινεται απιθανο η μεταδοση του ηχου του μηχανηματος να εχει τετοια ενταση ενω στα 3 μετρα να μην ειναι ενοχλητικος. πιστευω οτι το προβλημα θα λυθει αν το μηχανημα στηριχθει σε καποιου ειδους ελαστικες βασεις, ετσι ωστε να αποροφηθουν οι κραδασμοι και να μειωνεται η ενταση τους ωστε να μην διαδιδονται στο εδαφος. για τι ψυκτικο μηαχανημα μιλαμε; τι ιπποδυναμη εχει το μοτερ του;
  11. οπως προαναφερθηκε προκειται για 2 φαινομενα που το ενα προκαλει το αλλο. συγκεικριμενα η εκτονωση του οξυγονου απο περιοχη υψηλης πιεσης σε περιοχη χαμηλης πιεσης προκαλει την πτωση της θερμοκρασιας του αρα προκυπτει και ο παγος απο την υγρασια του ατμοσφαιρικου αερα. μου φερνεθ στο μυαλο τις εκτονωτικες διαταξεις των ψυκτικων εγκαταστασεων, οποτε το πρωτο φαινομενο ονομαζεται στραγγαλισμος-εκτονωση, ενω το δευτερο ονομαζεται συμπυκνωση υδρατμων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.