Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Leonardo

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    80
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Μακάρι όλοι οι πελάτες να σκέφτονταν έτσι, θα ήταν μεγάλη κολακεία για τον μηχανικό, αλλά δυστυχώς πού τέτοια παιδεία!
  2. Μόνο από το Α.Π.Θ. ή το Ε.Μ.Π. θα προτιμούσε δυστυχώς και τίποτα άλλο, ελληνικό ή ξένο - see job ad attached!
  3. Αναφέρεσαι σε κανονισμούς και διατάξεις στον ελληνικό χώρο μόνο;
  4. Και από εμένα καλή τύχη: http://www.icerecruit.com/ http://www.ncejobs.co.uk/
  5. Λοιπόν, το έψαξα λίγο αυτό με το fusilli VS rotini και η διαφορά είναι μάλλον μικρή. Γενικά με τα ζυμαρικά μπορεί κάνεις να χάσει την μπάλα, αρκεί να ρίξετε μία ματιά (μεσημέρι που είναι) στη λίστα εδώ και στις φωτογραφίες εδώ! (να είναι καλά πάντως οι Ιταλοί, γιατί τα ζυμαρικά είναι πολύ νόστιμη τροφή και δύσκολο να τη βαρεθεί κανείς) Η ιταλική Wikipedia έχει πάντως τη φωτό του ζυμαρικού που συναντάμε στα ράφια του super market και στο οποίο εγώ αναφέρομαι: http://it.wikipedia.org/wiki/Fusilli Το ερώτημα μού δημιουργήθηκε λόγω στρεπτοκαμπτικού λυγισμού και είπα να το διατυπώσω πιο παραστατικά με τα ζυμαρικά, αναγνωρίζω ωστόσο ότι το σχήμα, υλικό και τρόπος παρασκευής τους δεν ανταποκρίνεται πλήρως. Συγκεκριμένα αναρωτιέμαι αν ένα μεταλλικό μέλος που έχει υποστεί κάποια στρέψη υποβληθεί μετά και σε καμπτικό λυγισμό, έχει το ίδιο ή μικρότερο κρίσιμο φορτίο καμπτικού λυγισμού συγκριτικά με αυτό ενός ίδιου τελικού μήκους και διατομής μέλος. Το κρίσιμο φορτίο καμπτικού λυγισμού εξαρτάται από το Ι στο μέσο μόνο του μέλους; Μάλλον πως όχι. Κατά τη στρέψη το Ι αλλάζει; Μάλλον πως ναι, καθώς η διατομή παραμορφώνεται λιγάκι και δεν περιστρέφεται μόνο. Διαφορετικά tagliatelle και fusilli θα πρέπει να αστοχήσουν μαζί. Αν θυμάμαι καλά η θεωρία αναφέρει ότι σε στρεπτοκαμπτικό λυγισμό το μέλος θα αστοχήσει όταν το φορτίο γίνει ίσο με το μικρότερο από τα κρίσιμα φορτία καμψης (λόγω Ιx ή Ιy) και στρέψης. Είτε σε κάμψη, είτε σε στρέψη, είτε ταυτόχρονα αν τα κρίσιμα φορτία έχουν την ίδια τιμή. Αλλά διαισθητικά δεν μπορώ να το συλλάβω - πιστεύω ότι αστοχεί λίγο νωρίτερα λόγω του συνδυασμού της φόρτισης. (αναφέρομαι σε πειραματική δοκιμή σε εργαστήριο και όχι στην αστοχία παραμόρφωσης που περιγράφουν οι κώδικες) Κατά τη γνώμη μου κακώς μεταφέρθηκε το thread στην Κουβέντα!
  6. Το συγκεκριμένο thread απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες μόνο και θα παρακαλούσα οι υπόλοιπες ειδικότητες να μη συμμετέχουν σε αυτό! (διαφορετικά να διαγράφονται από τους Συντονιστές τα posts, αν γίνεται) Με ενδιαφέρει να μάθω πώς ορίζουν έναν καλό Αρχιτέκτονα οι υπόλοιποι συνάδελφοί του. Τί ακριβώς είναι αυτό που κάνει το έργο του (ή της) να ξεχωρίζει και να αναγνωρίζεται από τους υπόλοιπους Αρχιτέκτονες η αξία του αποτελέσματος της δουλειάς του συναδέλφου τους; Είναι κάτι το αντικειμενικό ή υποκειμενικό; Ποιά χαρακτηριστικά του συνάδελφου Αρχιτέκτονα σάς προκαλούν θαυμασμό και εκτίμηση; Αναφέρομαι κυρίως στον καθημερινό Αρχιτέκτονα που συναντάμε δίπλα μας, και όχι τόσο στα μεγάλα ονόματα της Αρχιτεκτονικής του χθές και του σήμερα! Ευχαριστώ, Leonardo edit: Παρακαλώ θερμά μόνο Αρχιτέκτονες να απαντήσουν! Με ενδιαφέρει το πώς κρίνει/αξιολογεί θετικά ένας Αρχιτέκτονας έναν άλλο Αρχιτέκτονα, συνεπώς ΠΜ, ΑΤΜ, Η/Μ και άλλες ειδικότητες μηχανικών να παραμείνουν εκτός thread.
  7. Για δικτύωμα γέφυρας μιλάμε ή για ένα στέγαστρο; Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω αυτά περί στρεπτοκαμπτικού, ούτε και αυτό με τα torsional restraints βλέπω να έχει σχέση εδώ. Επίσης την κοιλοδοκό δεν μπορώ να χωνέψω! Δεν είναι κτίριο με κολώνες να καταλήγουν πάνω σε δοκούς να μας αγχώνουν. (το πρώτο/μετωπιαίο δικτύωμα θέλει κάποια προσοχή λόγω ανέμου στην εγκάρσια διεύθυνση, αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί ανεξάρτητα) Σημαντικό είναι και οι στηρίξεις με τις κολώνες από σκυρόδεμα στα άκρα του δικτυώματος! Θέλει άρθρωση-άρθρωση ή άρθρωση-κύλιση; Έχει διαφορά στο μέγεθος και τη φορά αξονικής φόρτισης της κάτω χορδής; Δεν ξέρω και λόγω σεισμού τί γίνεται εδώ! Κάποιος παλιός μπορεί να καταθέσει την άποψή του; (με ενοχλούν επίσης τα κάθετα μέλη στα άκρα του δικτυώματος - καταστρέφουν το τρίγωνο)
  8. Μπορεί και να είμαι λάθος, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε ξεχάσει τί είναι το δικτύωμα (truss) και πώς δουλεύει...
  9. Πολύ γρήγορα και θα προσπαθήσω να γράψω περισσότερα για αυτό και το θέμα κάποια άλλη ημέρα: Αν το bracing στο επίπεδο της στέγης έχει τοποθετηθεί σωστά, δε βλέπω κανένα λόγο ύπαρξης των χιαστί εγκάρσιων συνδέσμων μεταξύ των δικτυωμάτων! Οι παλιοί τί λένε; edit: ένα (οριζόντιο) συνδετήριο στοιχείο μεταξύ των μέσων των κάτω χορδών των δικτυωμάτων μπορεί να υπάρξει
  10. Έχω ενστάσεις για θεμελιώδη χαρακτηριστικά, αλλά δυστυχώς καθόλου χρόνο τώρα να σχολιάσω! (την 11.rar την αγνοώ)
  11. Εξαρτάται! Σε κάποιες περιπτώσεις η συγκόλληση μπορεί να θεωρηθεί άρθρωση!
  12. Τί είδους δικτύωμα είναι; Ποιά τα προφίλ των διατομών; Οι τεγίδες πού πατάνε; Θα βοηθούσε πολύ ένα σχέδιο! Αρθρώσεις μυρίζομαι...
  13. Θεωρώ άδικο το post #6 του μέλους realarch και μου προκαλεί έκπληξη που οι τότε Συντονιστές του forum δεν αντέδρασαν! Αποτελεί επώνυμη κατηγορία προς έναν άνθρωπο! Ίσως και να ισχύουν αυτά που αναφέρει το μέλος realarch, δεν αντιλέγω, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι σωστό να τα αναγράφει και να μειώνει έτσι επώνυμα κάποιον απουσία του! Καταλαβαίνω ότι εδώ είναι forum και ο καθένας μπορεί να γράφει το μακρύ και το κοντό του, αλλά το συγκεκριμένο με ενόχλησε πολύ όταν το διάβασα! Όσο αφορά τα βιβλία του συγκεκριμένου συγγραφέα/μηχανικού, από ένα βιβλίο (και έναν άνθρωπο γενικότερα) καλό είναι να συγκρατεί κανείς τα καλά στοιχεία και να μην απορρίπτει το σύνολο για τα κακά του χαρακτηριστικά - τελειότητα δεν υπάρχει! Είναι στην κρίση του καθένα το τί θα επιλέξει να κρατήσει, τί θα απορρίψει και τί θα θελήσει να διερευνήσει! Κι εγώ διαφωνώ ή έχω τις αμφιβολίες μου με πολλά από αυτά που αναφέρονται στα βιβλία του! Όμως αναγνωρίζω ότι ο συγκεκριμένος συγγραφέας υπήρξε από του λίγους στον ελληνικό χώρο, πριν από 15 περίπου χρόνια, που έγγαψαν για το βιοκλιματικό σχεδιασμό (Το Οικολογικό Σπίτι) όταν δεν ήταν της μόδας στο Ελλαδιστάν (ούτε και το internet υπήρχε σχεδόν τότε) και χαίρομαι που με τα βιβλία του είχα τη δυνατότητα να μάθω κάποια πράγματα για το θέμα αυτό - και τον ευχαριστώ για αυτό!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.