Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aenor

Core Members
  • Περιεχόμενα

    300
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

3.203 profile views

Aenor's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

62

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, έχω 2 περιπτώσεις ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 1. Εκτός σχεδίου, εκτός ΓΠΣ σε περιοχή για την οποία λειτουργεί γραφείο κτηματογράφησης είναι κατ. 1 ή κατ. 3? 2. Εντός ορίων οικισμού προυφιστάμενου του 1923 και εντός ΓΠΣ είναι κατ. 2 σωστά? Η ΥΔΟΜ λέει για 1 αλλά βλέπω ότι η 1 αφορά σε ειδικά κτήρια εμτός ορίων οικισμού προ 23. Τι ισχύει?
  2. Καλησπέρα, στους ακαλυπτους χωρους για τον ΕΦΚΑ βάζουμε την κάλυψη του κτηρίου, σωστά? Γνωρίζει κάποιος γιατί δεν το δέχεται το σύστημα? Διαφοροποιείται κάτι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου?
  3. Καλησπέρα σας. Μήπως θυμάται κάποιος το ποσοστό ΚΗ για τον Δήμο Διονύσου?
  4. Καλησπέρα, πλάγιο όριο σε μη εγκεκριμένη οδό που εξυπηρετεί τυφλό οικόπεδο σε εντός σχεδίου περιοχή, αντιμετωπίζεται ως όμορο όριο? Μπορούμε δλδ είτε να κολλήσουμε στο όριο είτε να κρατήσουμε δ σε σχέση με τις αποστάσεις, ενώ δεν έχω σε αυτή την πλευρά έλεγχο ιδεατού στερεού, σωστά;
  5. Συνάδερφοι καλησπέρα, εχω περίπτωση προσθήκης κατ΄ επέκταση στο μπλε οικόπεδο, εντός σχεδίου, άρτιο & οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση κλπ με σύσταση καθέτου. Το όμορο (με πράσινο) δεν είναι άρτιο & οικοδομήσιμο, πιθανότατα ούτε με χρήση του άρθρου 25. Θα πρέπει να γίνει κάποια διαδικασία σε σχέση με το γειτονικό? Το ότι το δικό μου οικόπεδο έχει ήδη κτίσματα παίζει ρόλο? Ευχαριστώ! Κανείς άποψη για το παραπάνω?
  6. Το έχω δει το θέμα Δημήτρη σε ευχαριστώ, έχω περίπτωση κτηρίου στο οποίο δεν με ενδιαφέρει αύξηση κάλυψης κλπ, ωστόσο θέλω να χρησιμοποιήσω τις διατάξεις για πατάρια, σοφίτα, 5% λόγω ΚΕΝΑΚ, έρκερ κλπ. Η ΥΔΟΜ ανεπίσημα μου λέει ότι πχ. δεν μπορώ να πάρω το bonus του ΚΕΝΑΚ. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι σχετικό σε επίπεοδ νομοθεσίας, πέρα από τα αναγραφόμενα στο άρθρο 25,
  7. Καλημέρα & καλή βδομάδα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό οσοναφορά στη χρήση του άρθρου 25 και των κινήτρων που δίνει ο ΝΟΚ για πατάρια/ σοφίτες/ έρκερ κλπ? Μπορούν να χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά ή όχι?
  8. Υπάρχει τίποτα νεότερο σχετικά με τη διάταξη που περιμέναμε μέσα στο Σεπτέμβρη σχετικά με την αναγνώριση του οδικού δικτύου προ του 77 ως κοινόχρηστου? Έχω περίπτωση γηπέδου δημιουργημένο το 1990, με εμβαδό 4 στρ., πρόσωπο 50μ. σε κοινοτικό δρόμο που ο τοπογράφος θεωρούσε αναγνωρισμένο (βάσει τοπογρ. διαγράμματος)και η ΥΔΟΜ με ενημέρωσε ότι ο δρόμος δεν είναι αναγνωρισμένος και δεν προχωρά την προέγκριση λόγω της απόφασης του ΣΤΕ.
  9. Καλησπέρα, σε εκτός σχεδιου γήπεδο με πρόσωπο σε κοινοτική οδό ποιά είναι η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να κρατήσω 15 ή 20μ? Ευχαριστώ!
  10. Καλησπέρα, υπάρχει κάποια προθεσμία εως 30/09/23 για το εξοικονομώ - αυτονομώ? Έχω 2 αιτήσεις σε κατάσταση ελέγχου (08.γ) και περιμένω κάποια έγγραφα από ιδιοκτήτες. Υπάρχει κίνδυνος απένταξης?
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω περίπτωση που σε οριζόντια ιδιοκτησία (υπόγεια αποθήκη) έχει γίνει διαχωρισμός σε 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, η μια λειτουργει ως αποθήκη και η άλλη ως κατοικία. Το περίγραμμα της αρχικής ιδιοκτησίας με το σύνολο των 2 που έχουν δημιουργηθεί ταυτίζεται. Το ερώτημα είναι, μπορει να γινει μονομερής τροποποιηση της συστασης? Η κάτοψη της σύστασης δειχνει μια υπόγεια αποθήκη. Δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι. Το εμβαδό των 2 λειτουργικών ιδιοκτησιών ταυτίζεται με το συνολικό.
  12. Όχι είναι ενιαίος χώρος χωρίς χρήση, παραμένει απόληξη και οδηγεί σε δώμα όπως φαινόταν δηλαδή και στην άδεια. Βλέπω το Αρθρ. 100, παρ.5 όπως έχει διαμορφωθεί, ουσιαστικά μας επιτρέπει να το πάμε με αναλυτικό σωστά? Ούτε μειωτικός ούτε Κ.Χ.
  13. Καλημέρα συνάδελφοι, αυθαίρετη επέκταση απόληξης δώματος, χωρίς χρήση κατά 8,00μ. υπάρχει κάποια τροποποίηση σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού? Ευχαριστώ!
  14. Καλησπέρα, τρίτη φορά σε ένα μήνα σήμερα που κάνω αυτοψία σε ακίνητο με τακτοποίηση άλλου συναδέλφου, πάνω στην οποία έχει γίνει συμβόλαιο και βλέπω πολλά τραντχτά θέματα. Συγκεκριμένα ακίνητο με χρήση αποθήκης που έχει γίνει διαμέρισμα έχει τακτοποιηθεί για υπέρβαση δόμησης λίγων τετραγωνικών λόγω επέκτασης σε κοινόχρηστο, χωρίς να αναφέρεται καν η χρήση! Ενημερώνω τους ιδιοκτήτες, η υπόθεση προφανώς "κολλάει" λόγω του συμβολαίου και οι ιδιοκτήτες για να μην μπλέξουν δίνουν την ΗΤΚ στο συνάδελφο που έχει κάνει την τακτοποίηση. Είναι σαν να επιβραβεύεται η προχειρότητα και η άγνοια. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις?
  15. @ppanag Είναι μπερδεμένη περίπτωση και στην ΥΔΟΜ διαφορετικοί υπάλληλοι είχαν διαφορετικές απόψεις. Θεωρητικά εφόσον η άδεια είχε λήξει, με την τακτοποίηση θα μπορούσα να πάρω το έγγραφο για σύνδεση με δίκτυα και να προχωρήσω. Το θέμα κολλάει στη θεώρηση της άδειας που ζητείται για το νέο έγγραφο της σύνδεσης με δίτκυα. Η τακτοποίηση πρακτικά έγινε επειδή οι εργασίες ήταν εκπρόθεσμες, η υλοποιημένη κατάσταση συμφωνεί με τα αρχικά σχέδια της Ο.Α.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.