Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Barracuda

Core Members
  • Περιεχόμενα

    248
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Barracuda last won the day on Μάρτιος 11 2011

Barracuda had the most liked content!

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Barracuda's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

16

Φήμη στην κοινότητα

  1. http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/2448 http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/handle/123456789/478 Του Φαρδη οι δημοσιεύσεις και οι εργασιες πάνω στις οποίες βασίζονται τα παραπάνω διδακτορικά είναι διάσπαρτες παντού.
  2. Είναι δύσκολος κανονισμός ο ΚΑΝΕΠΕ αλλά σαν μελετητές που δηλώνετε και γνώστες επί του θέματος δεν δικαιολογείστε να μην γνωρίζετε μερικά βασικά πράγματα. Μπορείτε να ανατρέξετε στις εργασίες του Φαρδη, του Μπισκινη και του Παναγιωτακου. Ο τελευταίος μάλιστα σας έκανε την τιμή και συμμετείχε σε κάποιο νήμα.
  3. Του έχεις ρίξει καμιά μάτια? Κάθε άλλο πάρα ανακάτεμα είναι, αντίθετα το part 3 του EC8 στηρίζεται στην έρευνα που έχει γίνει για την σύνταξη του ΚΑΝΕΠΕ. Είναι ένα τεχνικό κείμενο που έχει συνταχθεί από ειδικούς και ασφαλώς με καλύπτει. Αλλιώς δεν θα είχε γίνει ποτέ καμιά ενίσχυση στην Ελλάδα. Αντίστοιχα κείμενα υπάρχουν π.χ σε Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία χωρίς να έχουν ισχύ νόμου.
  4. Το παράδοξο θα ήταν να μην έχουμε γκρίνια. Γιατί έχεις τον ΚΑΝΕΠΕ εδώ και αρκετά χρονιά ο οποίος είναι πιθανόν ο πιο εξελιγμένος κανονισμός στην Ευρώπη και δεν σου απαγορεύει κανείς να τον συμβουλευτείς. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε άλλες χώρες όπου δεν χρειάζεται αυτοί οι κανονισμοί να έχουν ισχύ νόμου αλλά είναι περισσότερο οδηγίες. Από ότι έχω ακούσει ο ΚΑΝΕΠΕ θα εναρμονιστεί πλήρως με τον EC8 στα κοινά τους σημεία και θα έχει ισχύ πληροφοριακού παραρτήματος.
  5. Στο δικό μας λίγο off topic Αlex νομίζω πάλι καταλήγεις σε επιμέρους λάθος συμπέρασμα και.. α θα αλληλοπροσβληθουμε παλι. Καταρχήν αν το κάθε Rdi μένει αναλλοίωτο πως η 30% επαλληλία μεταβάλλεται ενώ η SRSS μένει σταθερή. Το οτι η 30% μεταβάλλεται μπορείς να το διαπιστώσεις με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Άρα κάπου έκανες λάθος στις πράξεις σου. Ενα στον υπολογισμό του μητρώου Φ (κανονικοποιημενο):αυτο παραμένει σταθερό. Επιπλέον αν έβγαλες μη μηδενικές τιμές φij με το μη περιστραμμενο μητρώο δυσκαμψίας μάλλον έκανες λάθος και στην κατασκευή του. Για 2 β.ε. ελευθερίας κατα x,y που φαντάζομαι ότι πήρες, τα kij πρέπει να είναι μηδενικά. Και τέλος μάλλον δεν μετετρεψες σωστά τις σχετικές μετακινήσεις σε συνολικές. Αυτό γίνεται κατά τα γνωστά από μια τέτοια σχέση: Ut=Ur+ΙUg όπου Ut οι συνολικές, Ur οι σχετικές και Ug της σεισμικής δράσης. Το διάνυσμα όμως Ι δεν έχει τιμές 1 ανα διεύθυνση για σεισμική δράση υπό γωνιά. Για διέγερση υπό γωνιά 30 μοιρών στο 2x2 παράδειγμα σου θα έχει τιμή [cos30, sin30] Συνήθως σε μια 2D ανάλυση σε 2 κάθετους άξονες το αγνοούμε. Αυτό το Ι μεταβάλει το διάνυσμα της διέγερσης και άρα (μετά από μερικές πράξεις)τους συντελεστές συμμετοχής. Αρα το κάθε Rdi δεν παραμένει αναλλοίωτο. Το μόνο που μένει σταθερό όπως συμφωνήσαμε είναι η SRSS επαλληλία. Για τα Ελληνικα προγράμματα που λες αν τολμάς κανε καμιά παρατήρηση σε κανέναν. Οι Ελληνες Ηabibullah δεν σηκώνουν πολλά.
  6. Να πω και εγώ το κομμάτι μου: καταρχήν ο jesus_joint έφαγε ban και έτσι ενώ κάτι καλό πήγε να πει δεν πρόλαβε. Αυτό δεν ειναι δεν απόλυτα σωστό. Ιδιοδιανύσματα, ιδιοτιμές παραμένουν ίδια κατω υπό οποιαδήποτε γωνία έχεις δώσει στο μοντέλο σου. Αλλωστε είναι ιδιότητες μιας κατασκευής και δεν έχουν να κάνουν με το από που την κοιτάς. Τα υπόλοιπα όμως μεγέθη όπως ενεργές μάζες, συντελεστές συμμετοχής κτλ πράγματι οπως σωστα λες μεταβάλλονται και άρα μεταβάλλουν και τα χαρακτηριστικά μια σεισμικής ανάλυσης. Και αυτό έχει σχέση με το επόμενο. Δε λέει αυτό ο Chopra, το αντίθετο μάλιστα. Αυτό κακώς πέρασε σαν παραδοχή έτσι γιατί από την μια είναι σημαντική γνώση που έχει ενσωματώσει ο ΕΑΚ από την άλλη δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες. Ισχύει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για την δε ποσοστιαία χωρική επαλληλία που χρησιμοποιούν τα περισσότερα Ελληνικά προγράμματα δεν ισχύει πότε. Αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να χρησιμοποιηθεί η SRSS τότε ισχύει, αλλιώς χρειάζεται η CQC πάνω στην οποία είναι στηριγμένη αυτή η πληροφορία του ΕΑΚ. Με λίγα λόγια αλλάζοντας διευθύνσεις παίρνεις και διαφορετικά αποτελέσματα με ποσοστιαία χωρική επαλληλία. Σε σχέση με την δυσμενέστερη γωνιά μπορεί να έχεις και σφάλμα 20-30% Γιαυτό ο EC8 κάνει λόγο για αναλύσεις σε όλες τις "σχετικές" διευθύνσεις για την εύρεση της δυσμενέστερης περίπτωσης. Περισσότερα σε αυτα: "Earthquake resistant design of structures under three-component orthotropic seismic excitation." Anastassiadis K, Avramidis IE, Panetsos PK. Proceedings of the XIth European Conference on Earthquake Engineering. "Critical orientation of three correlated seismic components" A.M. Athanatopoulou" και στο βιβλίο του Μ.Φαρδή "Seismic Design, Assessment and Retrofitting of Concrete Building" στο κεφάλαιο με τις επαλληλίες. Σε αυτό συμφωνώ. Αλλα αν πάμε με την θεωρίες του pappou, για τις οποίες μάλιστα δεν χρειάζεται να ανατρέξει σε κανονισμούς και δυναμικές, αν μπει στραβά το dxf στο πρόγραμμα τότε όλα τα τοιχεια του 1.5m πάνε περίπατο. Γιαυτό προσοχή στην εισαγωγή dxf.
  7. Εννοείται ότι θα κερδίσεις την προστασία του Κράτους. Παράτα τους βαλκανοπιθηκους βάλε τον δικέφαλο αετο στην καρδιά σου και έλα στην οικογένεια μας. Ελιτισμός και άρωμα Κωνσταντινούπολης.
  8. H AEK είναι κουλτούρα, πολιτισμός και Βυζαντινή αριστοκρατία, μην την βάζετε στο στόμα σας κοκκινοπρασινοι ταλιμπαν με τους χοντρούς προέδρους. p.s. Χρέη έχουμε όλοι.
  9. Υπάρχει τελικά χοντρό πρόβλημα με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Τάζουν από πέρσι το καλοκαίρι ευρωκωδικες. Τώρα αποφάσισαν να δώσουν και ημερομηνία για μεγαλύτερο σασπένς. Αν διαβάζει κάνεις τους αυτό το νήμα να σοβαρευτούν και να ανεβάσουν την έκδοση γιατί έχουν εξαγριώσει πολύ κόσμο με τις εξαγγελίες τους.
  10. Πράγματι πολύ σωστά του απάντησες. Μετα το edit στο 1ο post φαίνεται να κερδίζεις και αυτή την ιντερνετικη μάχη. Μιλάμε για στοιχειώδεις κανόνες διαλόγου στο internet απίθανε τύπε. Άντε καλή συνέχεια και με την νίκη.
  11. Αυτό κατάλαβες? Δε ζητάμε να στείλεις κανα πύραυλο στο φεγγάρι, απλή κατανόηση κείμενου.
  12. Δεν έχει να κάνει με ποιο είναι καλύτερο η χειρότερο, μόνο το σωστό και ηθικό απέναντι στην κοινωνία.
  13. Αμε, όποτε θες. Ισως τότε μάθεις ότι ο τίτλος σου είναι μηχανικός πολιτικών δομικών έργων. Μη με κάνεις να ανασύρω το post σου που λες για ποιο λογο παιζετε με τις λέξεις.
  14. Δεν είναι αυτός ο επαγγελματικός σου τίτλος dinako, όπως ούτε του cna ούτε του BAS. Κάποιος με αθφονο χρόνο θα μπορουσε να σε τρέξει στα δικαστήρια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.