Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

aer

Members
  • Περιεχόμενα

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

aer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σε όλους, Διάβασα όσες περισσότερες απαντήσεις μπορούσα από εδώ, πέρασα τη μισή μέρα στο ΤΣΜΕΔΕ και μίλησα και στο τηλέφωνο με ΕΦΚΑ και ακόμα δεν το έχω ξεκαθαρίσει 100%. Είμαι μηχανικός με μπλοκάκι και έναρξη σε εφορία από το 2005. Έκλεισα τα βιβλία μου το Ιανουάριο του 2016, με μηδενικό εισόδημα από μπλοκάκι από το 2014 (2014, 2015 και Ιαν 2016). Από το 2014 έως και τώρα είμαι μισθωτός μηχανικός. Σε περίπτωση που μείνω άνεργος (απολυθώ κτλ.) θα έχω εισφορές να πληρώσω με βάση το ελάχιστο εισόδημα λόγω της ιδιότητάς μου ως μηχανικός. Με το νόμο 4488/13-09-2017 μπορώ να απαλλαγώ από ασφαλιστικές εισφορές ως μηχανικός εάν έχω μηδενικό εισόδημα (άνεργος) και δεν είμαι ελευθ. επαγγελματίας (έχω κλείσει τα βιβλία μου πριν το 1/2017), με προυπόθεση να κάνω την αντίστοιχη δήλωση στο ΤΣΜΕΔΕ ή τη δήλωση την κάνω μόνο εάν θέλω να συνεχίσω να είμαι "αυτοαπασχολούμενος" δηλαδή να πληρώνω όσο δεν έχω εισόδημα την ελάχιστη εισφορά. Μπορείτε να με διαφωτίσετε? Αύριο θα ξαναπάω στο ΤΣΜΕΔΕ να ξέρω τι θα πρέπει να κάνω! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  2. Ωραία. Μένει μόνο να ξεκαθαρίσω το οπλισμένος ή όχι του τιμολογίου. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
  3. Και εγώ απ ότι έχω καταλάβει πρέπει να είναι οπλισμένοι. Όμως το τιμολόγιο δεν αναφέρει τπτ ενώ για τους ΤΣ για ακάθαρτα αναφέρει καθαρά στον τίτλο οπλισμένοι. "Αγωγοί αποχετεύσεως ακαθάρτων υδάτων από τσιμεντοσωλήνες οπλισμένους σειράς 75" "Αγωγοί αποχετεύσεως ομβρίων από τσιμεντοσωλήνες σειράς 75" Εκεί με μπέρδεψε. Εχεις δίκιο με ενδιαφέρει το φορτίο θραύσης κατά πρώτο λόγο αλλά πρέπει να ξερω τι προτείνω άοπλο ή οπλισμένο έτσι δεν είναι? Γιατί προτείνεις έτσι και αλλιώς εγκιβωτισμό? Εαν επαρκεί για τα φορτία? Υπάρχει καποιος άλλος λόγος που μου διαφεύγει?
  4. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα βρεθώ πολύ ρηχά. Πρεπει να είμαι (απαίτηση μελέτης) πολύ ρηχά σε όλο το μηκος και ως ρηχά εννοώ περίπου 1μ βαθος (πυθμένας αγωγού) για Φ600. Δηλ. 0.30 με 0.40 ελεύθερο πάνω από οροφή αγωγού έως έδαφος. Οι αγωγοί αποχετεύσεως ομβρίων από ΤΣ σειράς 75, 100 και 150 είναι οπλισμένοι ή άοπλοι γιατί στο τιμολόγιο δεν αναφέρει κατι για οπλισμό.
  5. Στην ΠΤΠ Τ110 αναφερεται ότι το βαθος από τη σταθμη του νερού πρεπει να είναι τουλ. 0.80μ. Μονο αυτο έχω βρει προς το παρόν. Εχω την εντύπωση ότι καπου είχα συναντησει καποια ΤΠ όπου διαχώριζε σε αοπλο και οπλισμένο τον κυκλικό αγωγό από ένα βαθος περίπου 1-1.5μ.
  6. Καλημέρα σε όλους, Θα ήθελα μια βοήθεια περί κανονισμών. Μήπως γνωρίζει κάποιος εαν περιγράφεται σε καποιο κανονισμό ή οδηγία το ελάχιστο βάθος τοποθέτησης αγωγού ομβρίων? Υπάρχει διάκριση σε οπλισμένο (κυκλικό) αγωγό και σε μη οπλισμένο αγωγό από ένα βαθος και πάνω?
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα κ από εμένα. Ενδιαφέρομαι για εργασία στη Γερμανία για πολιτικό μηχανικό. Καταρχήν να ρωτήσω αν χρειάζεται καποια αναγνωριση πτυχίου (πτυχίο εμπ) ή εξετασεις ή κατι άλλο ώστε να μπορώ να εργαστώ στη Γερμανία ή πας έτσι όπως είσαι με το ελληνικό πτυχίο? Τα γερμανικά μου σε τι επίπεδο πρεπει να είναι ή/και μπορώ να δουλευω παραλληλα κ με αγγλικά? Επίσης οι μισθοί περίπου που κυμαίνονται? Για τη ζωή πανω κατω γνωρίζω από γνωστούς, όπως κ για μισθούς γενικά αλλά για πολιτικούς μηχανικούς δεν έχω ιδέα που λενε. ότιδήποτε βοηθήσει παντως καλοδεχούμενο.
  8. Ημαρτον συνάδελφε. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αρκεί να προσφέρεις - αυτό πρεπει να το έχεις παντα στο μυαλό σου. Καλό είναι να δουλέψεις σε διαφορους κλαδους πριν καταλήξεις και το ότι σπούδασες δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να ασχοληθείς με κατι άλλο. Πρεπει να κανεις αυτό που σε γεμίζει. Αν τώρα σε γεμίζει ο στρατός τι να πω, πηγαινε. Εχω μερικές απορίες αν θελεις μου απαντάς. Σε ποιο πανεπιστήμιο είσαι? 95% της εργασίας?Δηλ. τι σου έχει μείνει? Νιώθεις κουρασμένος από το συνεχές διάβασμα???Γιατί??? Νομίζω πως τα αίτια της καταστασής σου είναι άλλα ή απλά κανεις πλακα επειδή βαριέσαι. Φιλικά.
  9. Σωστά!Ουφ! γιατί πραγματικά τον λυπηθηκα το φίλο. Να δώσεις τοσα χρήματα και να την πατήσεις έτσι! Προφανώς και είναι άκυρη η παρατηρησή μου σε αυτή την περίπτωση! Αν είναι ενοίκιο τότε το καλυτερο είναι να τα βρει με τον ιδιοκτήτη και να φύγει χωρίς δικηγόρους και δικαστήρια. Υπάρχει και ο σύλλογος ενοικιαστών αλλά δεν νομίζω ότι θα σου πουν ή κανουν κάτι ιδιαίτερο. Βρες τα με τον ιδιοκτήτη "κατσε" στην προκαταβολή και βρες αλλο σπίτι. Νομικά είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να στο φτιάξει αλλά στα δικαστήρια δεν θα βγάλεις άκρη. Αν τωρα στο φτιαξει και είναι πρόθυμος γενικότερα. Για εμένα το πρωτο που μετράει είναι η συνεννόηση μεταξύ των 2. Πολύ μικρό το κακό μη σκας και τόσο. @deathlok ευχαριστώ για την παρατήρηση!
  10. Από ότι θα κατάλαβες από όλες τις απαντήσεις μάλλον υπάρχει πρόβλημα που δεν λύνεται από καποιο φορουμ. Εαν το σπίτι είναι καινούργιο θα πρεπει να έχει εγγύηση. Εάν δεν είναι καινούργιο γιατί δεν φώναξες ένα μηχανικό να το κοιτάξει μαζί σου, να σου πει 2-3 πραγματα? Όταν κανουμε μια επένδυση δεν πρεπει να την προστατεύουμε όσο μπορούμε? Ειδικά τα εργολαβικά σπίτια θέλουν παρα πολύ προσοχή! ακόμα και καινούργια. Συνηθως βαζουν ακριβά αυτά που φαίνονται (πόρτες παράθυρα μηχανισμοί κτλ) που και εντυπωσιάζουν + αυξανουν την τελική τιμή και τα πιο φθηνά σε αυτά που δεν φαίνονται όπως σωληνώσεις, μονώσεις. Αν δεν είναι καινούργιο πόσους σεισμούς έχει περάσει? για όσους φαίνονται υπερβολικά να αναφέρω απλά ότι π.χ. σε Καματερό από το σεισμό του 1999 σπίτια με πολλες ζημιές ανακατασκευάστηκαν πλήρως και πουλήθηκαν απο τους ιδιοκτήτες. Εσύ θα ήθελες να μείνεις σε τέτοιο σπίτι?Και αν ναι δεν πρεπει να το ξερεις και να το πληρώσεις ανάλογα? Για να μην κουράζω αυτό που θελω να τονίσω ότι η γνωμη ενός μηχανικού μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά προβλήματα με μικρό κόστος, μηδαμινό σε σχεση με την επένδυσή σου. Δεν το αξίζει λες?
  11. @ShinObi & Directionless ευχαριστώ για την απάντηση σας! Για την ιστορία το πρόβλημα προέκυψε όταν 2 γραφεία μου έστειλαν από 2 αντίτυπα και ένα τριτο δεν μου είχε στείλει και πηρα τηλ για να παω να την παρω. Εκτός ότι μου την έδωσαν μετά από μια εβδομαδα ήταν 1 αντίτυπο ενώ όλοι οι άλλοι 2 και αρνήθηκαν να μου δώσουν 2ο όταν τους τη ζήτησα (κατευθείαν δηλ για να μην ξαναπηγαίνω). Οκ θα βγαλω μια φωτοτυπία για το αρχείο μου και είμαι εντάξει. Ευχαριστώ και πάλι! Καλημέρα!!
  12. Γνωρίζει κάποιος να μου πει σε πόσα αντίτυπα μου παραδίδουν τη βεβαίωση παρακράτησης φόρου σε 1 ή σε 2?
  13. Φυσικά και δεν το θεωρώ αποδεκτό για τον απλό λόγο ότι βγαίνει στο μείον το ταμείο. Συμφωνώ με τις απόψεις σου περί υπολογισμού της φορολογίας μέσα στις αμοιβές μας από εδώ και πέρα. Αλλά λόγω και τις γενικότερης κατάστασης πολύ δύσκολο το βλέπω να το εφαρμόζουν ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Διότι μπορεί μερικοί να έχουν περιθώρια να "πετάξουν" 2-3 δουλειές όπου η αμοιβή θα είναι αστεία άλλοι όμως δεν έχουν και θα εργαστούν και για αστείες αμοιβές αντί πχ να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό ή να βρουν δεύτερη δουλειά. Θεωρώ ότι το σύστημα θα ισορροπήσει όπως λες άλλωστε και εσύ αλλά φοβάμαι ότι κάτι τέτοιο θα γίνει σε 5 με 10 χρόνια καθώς είναι πολλοί που δεν έχουν περιθώρια. ΥΓ Δεν έχω σκοπό να κάνω αντίλογο απλά παραθέτω τις σκέψεις μου.
  14. Φίλε tpanag Bonus 2 έως 3 φορές ο μισθός (μηνιαίος) το χρόνο? Αν ξέρεις καποια εταιρεία που να δίνει έτσι χρήματα πρέπει να μου τη συστήσεις. Από εκει και πέρα νομίζω τα περί ντροπής ή φόβου που αναφέρεις προφανώς και δεν υφίστανται. Το πόσο χρήσιμος είσαι σε μια επιχείρηση με συγχωρείς αλλά για να σε πληρώνουν θα είσαι χρήσιμος - εκτός αν δουλεύεις στον πατέρα σου! Και φυσικά πρέπει να αναγνωρίσεις ότι ουδείς αναντικατάστατος όπως επίσης ακόμα ότι δεν μπορούν όλοι να είναι τόοοοσο χρήσιμοι σε μια επιχείρηση ώστε μόλις ζητήσουν αύξηση 20 με 30% να την πάρουν επειδή το αφεντικό τους φοβάται μην τυχόν και τους χάσει! χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν και κάτι σημαντικό. Αυτό που ήθελα να πω είναι πως ακόμα και να ζητήσεις επαναδιαπραγμάτευση της αμοιβής σου δεν θα την πετύχεις απλά επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια από κανένα αυτήν την περίοδο και δεν ξέρω αν στέκει και το επιχείρημα της αλλαγής του φορολογικού καθεστώτος (εδώ θα ήθελα μερικές γνώμες απο τους συνάδελφους για το πως το βλέπουν) . Δηλ. αντί να πληρώσει ο εργαζόμενος να πληρώσει ο εργοδότης άρα τι?Μισθωτός? Μα ο λόγος που υπαρχει αυτή η κατάσταση με τα ΔΠ είναι για να μην πληρώνει ο εργοδότης απλά ως τώρα δεν πληρωνε ούτε ο εργαζόμενος.
  15. Συγνώμη αλλά όσοι απασχολούνται σε εταιρείες με ΔΠ δεν έχουν την επιλογή αύξησης της αμοιβής τους λόγω της αυξημένης φορολογίας καθώς δεν υπάρχει περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης αμοιβών που να γίνει αποδεκτή. Οπότε εκεί τι κάνεις?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.