Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mred-akias

Core Members
  • Περιεχόμενα

    510
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

12 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Χανιά-Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mred-akias's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. "Things are getting better, things are getting better!" που λέει και η διαφήμιση Να πω ότι το τρέχω με 2GB μνήμη παρ΄όλο που αναφέρεται ως ελάχιστη τα 3.Και φυσικά με trackpad...
  2. ΑutoCad 2011 for Mac http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=15421056 και οι απαιτήσεις: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?siteID=123112&id=15435044 Τώρα, για το 3ds Max όντως δεν υπάρχει για mac. Υπάρχει όμως το cinema 4d, δεν γνωρίζω εάν σε εξυπηρετεί και γενικότερα εάν μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα (δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το 3dsmax ενώ το c4d δεν το έχω χρησιμοποιήσει στοχευμένα για τεχνικούς σκοπούς).
  3. Λοιπόν, αφού το έψαξα, είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Το yield point όσον αφορά τα ρευστά, είναι η γνωστή τάση διολίσθησης (συχνά συμβολίζεται με τ και δείκτη y). Έχει νόημα όταν μιλάμε για μη-νευτώνεια που χρειάζεται να ασκηθεί μια αρχική τάση (μεγαλύτερη ή ίση της τάσης διολίσθησης) προκειμένου να έχουμε ροή (στις άλλες περιπτώσεις η τάση διολίσθησης ισούται με 0, δηλαδή για κάθε ασκούμενη διατμητική τάση διάφορη του μηδενός θα προκύπτει βαθμίδα ταχύτητας διάφορη του μηδενός άρα και ροή). Δύο μη-νευτώνεια μοντέλα που εμπεριέχουν τάση διολίσθησης είναι τα bingham plastic και herschel-buckley.
  4. H παραπάνω αναφορά σε πυρηνολήπτη/δειγματολήπτη δόθηκε από καθηγητή μου, έτσι το διδάχθηκα στο μάθημα δειγματοληπτικών γεωτρήσεων και υδρογεωτρήσεων. Τώρα βέβαια, εάν κανείς δεν χρησιμοποιεί έτσι αυτούς τους όρους... Βλ. υστερόγραφο που αποτελεί απόσπασμα από την παρουσίαση. Πρέπει να σημειώσω όμως ότι έχω συναντήσει το sampler σαν όρο χωρίς να γίνεται διαχωρισμός. Σχετικά με το ΥΓ2, θα το ψάξω την πέμπτη (δεν υπάρχει στην βιβλιοθήκη του ιδρύματος). Αν ξεθάψω τπτ δεν θα σε ξεχάσω, μην ανησυχείς. ΥΓ: http://yfrog.com/n801geotriseisdeigmatolipj
  5. Ευχαριστώ... Από ορολογία εργοταξίου δεν σκαμπάζω (ούτε βιάζομαι να μάθω ) μιας και όλες μου οι πηγές είναι από τα αγγλικά (ή από καθηγητή που τα έχει μάθει πρώτη φορά στα αγγλικά, και τα 2 παίζουν). Και μιας και πιάνουμε την ορολογία, σαν sidenote: πυρηνολήπτης ή δειγματοσυλλέκτης: λήψη πετρωμάτων- "καρότου", δειγματολήπτης: λήψη μη συνεκτικού εδάφους-"χαλαρού" δείγματος
  6. Συνάδελφοι, yield point? Στην συγκεκριμένη περίπτωση που το συνάντησα, αναφέρεται σε ρευστά (άρα μάλλον δεν παίζει το όριο διαρροής ή όριο θραύσης).
  7. Καροταρία? Δηλαδή? Μιλάμε για το κοπτικό άκρο (κρίνοντας απ'την αναφορά στα καρβίδια)?
  8. Σχετικά με τα βιβλία... Πολύ καλό το βιβλίο του Αυλωνίτη που αναφέρθηκε παραπάνω για την Ρευστομηχανική. Σαν επιπλέον σύγραμμα να πω το βιβλίο του Κορωνάκη με τον ίδιο τίτλο (Μηχανική Ρευστών). Δεν είναι τόσο καλό στο κομάτι της επεξήγησης της θεωρίας αλλά έχει ωραίες εξτρα ασκήσεις. Κατά την γνώμη μου τα δύο βιβλία αλληλοσυμπληρώνονται. Διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό, δεν ξέρω ποιος κάνει στους Μη.Περ. (εμείς οι Μηχ.Ο.Π. το 2007 το κάναμε το μάθημα με τον Πετράκη, και νομίζω έκανε και στους Μη.Περ. αλλά έχω την εντύπωση ότι σήμερα το κάνει άλλος) ωστόσο το βιβλίο του Michael Spivak (με τιτλο:Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός, μια εισαγωγή στην Ανάλυση από πανεπιστημιακές εκδόσεις κρήτης) είναι πολύ καλό.
  9. Όταν είσαι φοιτητής, μπορείς να είσαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ? Γτ εμείς για την περίοδο της πρακτικής τρέχουμε για χαρτιά στο ΙΚΑ... (από εκεί και πέρα έχουμε μια ασφάλιση από το ΑΕΙ αλλά αφορά συμβεβλημένους γιατρούς και εισαγωγή σε δημόσια νοσοκομεία αν δεν κάνω λάθος-δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ)
  10. Κλίσης, ταλέντου και ενδιαφέροντος. Εγώ πάλι θα διάλεγα CFD (yay!), Advanced Materials Processing, Project Management και Computer Aided Product Design και θα έπερνα τις σημειώσεις από κάποιον που θα παρακολουθούσε το Finance Resources Management... Μπορείς να μας πεις που κάνεις το μεταπτυχιακό και γενικές εντυπώσεις ως τώρα?
  11. Dazed and Confused-Led Zeppelin btw εξαιρετικό το marooned που αναφέρθηκε.
  12. Άντε να δούμε τι θα γίνει και πότε θα πάρουμε βιβλία... γτ ως τώρα "κάθε πέρσι και καλύτερα" που λέει και ένας καθηγητής μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.