Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

sam

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

sam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομιζω οτι χρειαζεται προσβαση σε κοινοχρηστο χωρο υπο την εννοια οτι οριζοντας χωρους αποκλειστικης χρησης (συσταση καθετου ιδιοκτησιας) δινεται το δικαιωμα να περιφραξει ο "μπροστα" μην επιτρεποντας τη διελευση. Μια λωριδα 3 η 5 μετρων πιστευω οτι αρκει. Να μη "θαψεις" και το πισω...Η οικοδομικη αδεια βγαινει στο ολο οικόπεδο προσεχοντας να μην υπερβεις τη δομηση που αντιστοιχει στην επιφανεια σου.
  2. Ο,τι ειπε η starlet ισχυει και για μενα.Στειλε pm αν θελεις μηπως και μπορεσω να βοηθησω.Θα βολευαν συν/νες της περιοχης ενδιαφεροντος σου σε καποιο συστημα (αρκει να μου πεις σε ποιο). Κατα τα αλλα η διαδικασια ειναι αυτη που περιγραφηκε απο το Γιαννη και τον chris_anst.Αλλα και η αλληλεγγυη μεταξυ μας δεδομενη...
  3. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Τhomas απο ερευνα που έκανα κι εγώ δεν προκυπτει να έχει καταργηθει το διάταγμα.Να προσθεσω οτι δε θα δημιουργηθεί τυφλο οικόπεδο αφου το μήκος του προσώπου επαρκεί αν ισχύουν τα 12 μ. Το πρόβλημά μου είναι οτι δεν ορίζεται απο τους όρους δόμησης ελάχιστο πρόσωπο. Και πρότεινα κατάτμηση (με την επιφύλαξη του αν γίνεται) γιατί νομίζω οτι είναι πιό "καθαρή" λύση απο τη σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας.
  4. Καλημερα σε όλους. Το υπο διερευνηση οικοπεδο βρισκεται εντος των ορίων οικισμου. Η κατα κανόνα αρτιότητα είναι 500 τ.μ. Κατα παρέκλιση αρτιότητα με εμβαδό και διαστάσεις στις 3-5-85. Το εμβαδον του οικοπεδου επαρκεί για τη δημιουργία δυο κατα κανόνα αρτιων οικοπεδων και έχει επαρκές πρόσωπο σε δημοτικό δρόμο πλάτους 6μ. Έχει (?) εφαρμογή στην περίπτωση αυτή το άρθρο 6 του Π.Δ. 3-5-85 ΦΕΚ181Δ όπως τροποποιήθηκε σύμφωνα με το οποίο : 2α. Υφιστάμενο οικόπεδο κατά την ισχύ του παρόντος που δεν έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθεί σε κοινή χρήση, για να είναι οικοδομίσιμο πρέπει να τεθεί από τον ιδιοκτήτη σε κοινή χρήση, με συμβολαιογραφική πράξη, αντίγραφο της οποίας κοινοποιείται με απόδειξη στον οικείο ΟΤΑ, λωρίδα οικοπέδου πλάτους τουλάχιστον 4 μέτρων, που να εφάπτεται καθ` όλο το μήκος της μιας πλευράς των ορίων του οικοπέδου, για τη δημιουργία κοινοχρήστου χώρου. Ο χώρος αυτός που τίθεται σε κοινή χρήση πρέπει να συνδέει τα οικόπεδα με το υφιστάμενο σε κοινή χρήση δίκτυο κυκλοφορίας του οικισμού. Για την εξασφάλιση της σύνδεσης αυτής είναι δυνατό να γίνεται παραχώρηση σε κοινή χρήση έκτασης που ανήκει σε γειτονικές ιδιοκτησίες είτε απ` ευθείας από τους κυρίως αυτών είτε κατόπιν μεταβίβασης στον ενδιαφερόμενο ιδιοκτήτη του οικοπέδου που στερείται τη σύνδεση. β. Οι διατάξεις της προηγουμένης περίπτ. α ισχύουν και για οικόπεδα που δημιουργούνται από κατάτμηση, με την προϋπόθεση ότι το πρόσωπο αυτών επί του κοινοχρήστου χώρου ή του χώρου που έχει τεθεί σε κοινή χρήση να είναι 12 μέτρα τουλάχιστον. Δηλαδή είναι τα 12μ. το ζητούμενο ελάχιστο πρόσωπο για κατάτμηση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.