Μετάβαση στο περιεχόμενο

xaris8080

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xaris8080's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, θα ήθελα γνώμες και κατα πόσο είναι ευχαριστημένοι συνάδελφοι απο Canon TM 200 MFP L24ei Hp T520 ή για 90αρι χαρτί Canon TM 300 MFP L36ei HP T830 Μου έχει εγκριθεί κάποιο ποσό για αγορά εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ, οπότε αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το κόστος, η συντήρηση κλπ μετά την αγορά του εξοπλισμού.
  2. Δηλαδή από 1-7-14 θα χρειάζεται να πληρώνουμε μόνο το 2% του ΤΣΜΕΔΕ και όχι το 1% υπέρ ΕΜΠ? Η εισφορά αυτή συνεχίζει να είναι επί της νόμιμης? (π.χ. στα αυθαίρετα το 50ρικο που χρειάζεται υπέρ ΤΣΜΕΔΕ είναι λίγο κοροϊδία λεφτά, αν και όλη η φάση πλέον πληρωμής υπερ ΤΣΜΕΔΕ είναι κοροϊδία, από τη στιγμή πλέον που το ΤΣΜΕΔΕ, όπως κάποτε το ξέραμε, πέθανε......)
  3. Έστω ζευγάρι όπου ο σύζυγος είναι ελεύθερος επαγγελματίας με καθαρό εισόδημα 5.000 ευρώ και τεκμαρτό εισόδημα 7.000 ευρώ. Η σύζυγος του είναι μισθωτός με καθαρό εισόδημα 14.000 ευρώ και τεκμαρτό εισόδημα 10.000 ευρώ. Το ζευγάρι έχει σαν άθροισμα καθαρό εισόδημα 19.000 ευρώ και τεκμαρτό 17.000 ευρώ Αθροίζοντας τα καθαρά εισοδήματα του ζευγαριού, καλύπτονται τα τεκμήρια. Το θέμα είναι πως θα γίνει η φορολόγηση δεδομένου πως ο σύζυγος είναι με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών και η σύζυγος με την κλίμακα των μισθωτών. Δηλαδή ο ελεύθερος επαγγελματίας θα φορολογηθεί με 26% για τα 5.000 ή τα 7.000 ευρώ και αντίστοιχα η μισθωτός?
  4. Στον Τρίτση είχε δηλωθεί μόνο το ισόγειο κατάστημα (2η φάση εντός σχεδίου) και στη συνέχεια κατασκευάστηκαν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στους 2 απο πάνω ορόφους (χωρίς καμία άδεια). Το θέμα είναι σαν τι χρήση δηλώνεις στα ενοικιαζόμενα?
  5. Άδεια δεν έχω στο ισόγειο architect_duth (είναι 2η φάση του Ν. Τρίτση σε εντός σχεδίου ακίνητο). Απλώς επειδή είναι δηλωμένο στο Ε9 σαν τουριστική εγκατάσταση και είναι κατασκευασμένο μεταξύ 1983-2003, αν το δηλώσω σαν "άλλη κατοικία" δεν ξέρω αν θα μπορώ να βάλω και το μειωτικό συντελεστή (0,80) του χρόνου κατασκευής. Αυτό που με μπερδεύει είναι πως υπάρχει η επιλογή στο είδος χρήσης 3β Άλλη κατοικία (.......καθώς και για κτίρια κατοικίας βάση της οικοδομικής άδειας, τα οποία λειτουργούν ως τουριστικές εγκαταστάσεις.) 3γ Τουρισμός (Τουριστικές εγκαταστάσεις βάση οικοδομικής αδείας........) ενώ εγώ δεν έχω ουσιαστικά οικοδομική άδεια και λειτουργώ σαν τουριστική εγκατάσταση.
  6. Σε κτίσμα με άδεια του 1973 σύμφωνα με τους τίτλους και την κάτοψη που συνοδεύει τα συμβόλαια φαίνονται 2 καταστήματα, ενώ στην Πολεοδομία φαίνεται ένα ενιαίο κατάστημα. Θα υποβάλω 2 ξεχωριστές δηλώσεις (1 για τον καθε ένα ιδιοκτήτη) ή 1 και για τους 2 μαζί? Επίσης τα WC που έχουν κατασκευαστεί σε κάθε ένα από τα καταστήματα και δεν υπήρχαν στην αρχική κάτοψη θα τα δηλώσω με 2 επιμέρους αναλυτικούς προϋπολογισμούς ή δεν χρειάζεται να κάνω κάτι για αυτά (δεν υπήρχε μελέτη ηλεκτρολογικών ρευμάτων τότε)?
  7. Με τον ΕΟΤ δεν το έχω ψάξει καθόλου και μόνο προφορικά μου έχει αναφέρει ότι έχει άδεια. Για το είδος της χρήσης δε θα πρέπει να ταυτίζονται όμως το Ε9 με το είδος χρήσης που δηλώνεται στο 4178/13? Θα πρέπει να διορθώσει το Ε9 του (πριν ή μετά τη δήλωση του 4178) και να είναι δηλωμένες σαν άλλες κατοικίες για να το στείλω μελλοντικά στο ΥΠΕΚΑ?
  8. Αυτή την απορία Παύλο την έχω και εγώ. Υποθέτω πως την έγκριση από τον ΕΟΤ την έχει εδώ και πολλά χρόνια. Προσπαθώ να βρω μήπως μπορώ να τα δηλώσω σαν άλλες κατοικίες, για να βγει ποιο οικονομική η λύση, (με τη λογική πως αποτελούν "άλλες" κατοικίες του που τις μισθώνει ίσως) Πιθανώς να είναι και στην κατηγορία 3δ όλες οι χρήσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προηγούμενες κατηγορίες
  9. Έχω μια περίπτωση που ιδιοκτήτης έχει μόνο 2η φάση δήλωση του Νόμου 1337/83 για ισόγειο κατάστημα (εντός σχεδίου). Πάνω από το κτίσμα αυτό πρόσθεσε αυθαίρετα 2 επιπλέον ορόφους με δωμάτια τα οποία τα νοικιάζει (έχει άδεια - κλειδιά από τον ΕΟΤ) Στο Ε9 του μου είπε προφορικά πως τα δηλώνει σαν τουριστική επιχείρηση. Το θέμα είναι στο έντυπο υπολογισμού του 4178/13 το δηλώνω σαν είδος χρήσης: 3β Άλλη κατοικία (.......καθώς και για κτίρια κατοικίας βάση της οικοδομικής άδειας, τα οποία λειτουργούν ως τουριστικές εγκαταστάσεις.) ή 3γ Τουρισμός (Τουριστικές εγκαταστάσεις βάση οικοδομικής αδείας........) Το θέμα είναι πως δεν έχω καθόλου οικοδομική άδεια και οι 2 συντελεστές υπολογισμού (0,5 για άλλη κατοικία με τιμής ζώνης <1000 και 0,6 για τουρισμό) βγάζουν μια καλή διαφορά στο πρόστιμο. Βασίζομαι στο Ε9 του ή το βλέπω σαν μικρές ανεξάρτητες "άλλες" κατοικίες του ιδιοκτήτη? (Συνάδελφοι δεν βρήκα άλλο σχετικό post να το αναρτήσω και το έβαλα εδώ.)
  10. Προσπαθώ να εκδόσω ένα ΠΕΑ σε ισόγειο κατάστημα. Στο buildingcert.gr μου έχει σαν επιλογές στη χρήση κτιρίου μόνο μονοκατοικία ή πολυκατοικία και όχι κατάστημα. Επέλεξα πολυκατοικία, αλλά όταν το περνάω στο λογισμικό του ΤΕΕ δεν μπορώ να κάνω έλεγχο φωτισμου. Έχει αντιμετωπίσει κανένας συνάδελφος κάτι αντίστοιχο?
  11. Έχει τακτοποιήσει κανένας συνάδελφος πέργκολα, η οποία έχει προσμετρηθεί στον συντελ. όγκου στο διάγραμμα κάλυψης της οικοδομής με τον 3843/10?
  12. Ιάμβλιχε σήμερα το πρωί ήμουν στην Πολεοδομία στον Εύοσμο. Αυτό που γράφω παραπάνω ισχύει από 19/11/10 και βρίσκεται ανερτημένο έξω από το γραφείο της προϊσταμένης... Κορυφαίες καταστάσεις ελληνικής πραγματικότητας. Το θέμα τους δεν είναι στον προέλεγχο, αλλά στην πρωτοκόλληση της αίτησης. Προέλεγχο κάνεις αυθημερόν, αλλά μετά τον προέλεγχο πηγαίνεις στην προϊσταμένη (έπειτα από απόφαση που εξέδωσε η αυτού μεγαλειώτης της), αφήνεις τους φακέλους σου και επιστρέφεις μετά απο 10 ημέρες για να παραλάβεις την αίτηση σου πρωτοκολλημένη. Πρώτη φορά βλέπω να πηγαίνεις σε δημόσια υπηρεσία, να γίνεται ο σχετικός έλεγχος των δικαιολογητικών που προσκομίζεις, αλλά πρωτόκολλο να παίρνεις μετά απο 10 ημέρες (Νομιμο????) . Δηλαδή αν εγώ είμαι απο π.χ. Κατερίνη θα πρέπει να κάνω διπλό δρομολόγιο για να παραλάβω την αίτηση του πελάτη μου επειδή .... έτσι. Ως τώρα η κοπέλα που βρίσκεται στο πρωτόκολλο (ΑΨΟΓΗ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ) σου πρωτοκολλούσε την αίτηση επι τόπου (περιμένοντας μια σχετικά μεγάλη ουρά) ή της άφηνες τον φάκελο (αν δεν βιαζόσουν να τον πρωτοκολλήσεις ή ησουν συχνός πελάτης στην εν λόγω πολεοδομία) και περνούσες μετά από καμιά βδομάδα και την παραλάμβανες. Κανένα πρόβλημα ως εδώ (η λέξη συννενόηση με όλη της την έννοια). Το θέμα είναι πως μετά από βασιλικό διάταγμα όλοι θα περνάνε από την προϊσταμένη, θα αφήνουν το φάκελο και μετά από 10 ημέρες θα έχουν στα χέρια τους την αίτηση. Το παράπονο το άκουσα από συνάδελφο εκ Καβάλας, ο οποίος άφησε τον φάκελο για να πρωτοκολληθεί και θα αναγκαστεί να ξαναπεράσει σε 10+ ημέρες για να πάρει την αίτηση του. Μου έτυχε μια δουλειά εδώ Θεσσαλονίκη και είπα πως θα τελείωνα σήμερα μου είπε αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο..... Δεν σχημάτισε και την καλύτερη εντύπωση για την παραπάνω Πολεοδομία (αν και σε γενικές γραμμές λειτουργεί σε αρκετά ήρεμους - χαλαρούς ρυθμούς κατ εμέ).
  13. Το πράγμα για τη νομιμοποίηση των ημιυπαιθρίων (ή πιο σωστά ρύθμιση) έχει φθάσει σε ένα σημείο που οι μηχανικοί πλέον το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Επειδή κατά το νόμο δεν μπορούν να σου αρνηθούν να καταθέσεις αίτηση ρύθμισης της αλλαγής χρήσης των ημιυπαιθρίων χώρων σου, αλλά από την άλλη πρέπει να γίνει και ένας σχετικός προέλεγχος των δικαιολογητικών που προσκομίζεις έχουμε φθάσει στο σημείο, στην Κεντρική Πολεοδομία Θεσσαλονίκής, να σου κλείνουν ραντεβού για τις 27/12/10 (ημερομηνία λήξης του Νόμου της ρύθμισης). Προσκομίζεις το παράβολο πληρωμής και με αυτό σου κλείνουν ραντεβού για τις 27/12. Έχουμε φθάσει στο μαγικό νούμερο προελέγχου στο 3000!!!! Δηλαδή στις 27/12/10 θα "κατατεθούν" και θα προελεγχθουν 3000 αιτήσεις (όταν τα ραντεβού των προηγόυμενων ημερών σταματούσαν στο νούμερο 70). ΠΟΙΟ ΑΠΛΑ, ΕΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΝ 70 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΛΕΓΧΟ (ΤΟΣΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ), ΣΤΙΣ 27/12/10 ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ 3000 ΦΑΚΕΛΟΥΣ!!!! (ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗς ΗΜΕΡΑΣ. ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΟΥΗΔΙΑ...........)Από την άλλη στην Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκής (Ευόσμου) η προϊσταμένη έχει βγάλει μια "οδηγία" - προσωπική απόφαση όπου από τις 19/11/10 και έπειτααφού προηγηθεί ο σχετικός έλεγχος των δικαιολογητικών της αίτησης στους αρμοδιους ελεγκτες, αφήνεις τον φάκελο σου στο γραφείο της και επιστρέφεις μετά απο 10+ ημέρες για να παραλάβεις την αίτηση σου με το σχετικό πρωτόκολλο. Αφήνεις δηλαδή τον φάκελο σου στο γραφείο της χωρίς να σου δώσουν ένα στοιχειώδεςπρωτόκολλο όπως θα έπρεπε (δεν ξέρω πόσο νόμιμο είναι αυτό) και πηγαίνεις μετά από 10+ ημέρες για να δείς τι έγινε η αίτηση σου!!!!! Έχουμε ξεκινήσει να φθάνουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις, με κορυφαία αυτής της Πολεοδομία Δυτικής Θεσσαλονίκης όπου η Προϊσταμένη αποφάσισε να "παρακάμψει" κάποια πράγματα για χάριν της ταχύτητας, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά περί του τρόπου λειτουργίας ορισμένων υπηρεσιών (αποφασίζωμεν , έλα κολλητέ κλπ....).... ΔΩΣΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.....
  14. Sae έχετε μπερδέψει κάποια πράγματα, όπως είναι οι έννοιες forum και πολεοδομία. Εδώ καλοπροαίρετα κάποιος συνάδελφος θα σας δώσει κάποια υποκειμενή άποψη (που σταματάει εδώ και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού) ενώ η Πολεοδομία κάποιο έγγραφο με νομική ισχύ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε για τα γραφόμενα του. Επίσης το ότι εδώ είναι forum μηχανικών δεν πάει να πει πως είμαστε δημόσια υπηρεσία με υποχρεώσεις κλπ προς τους ιδιώτες. Μην παρεξηγούμε κάποια πράγματα. Επί της ερώτησης, ακόμη και οι τροχοβίλες θα πρέπει να έχουν άδεια (κυκλοφορίας). Δηλαδή για να μην θεωρηθεί παράνομο θα πρέπει να έχουν πινακίδες κυκλοφορίας έτσι ώστε να μπορεί να αιτιολογηθεί το μη μόνιμο και η φορητότητα της κατασκευής.
  15. Αν βρει κάποιος σημειώσεις και αρχεία απτο σεμινάριο αυτό, ας κάνει ένα κόπο να το δημοσιευσει, γιατί λόγω υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρεβρεθώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.