Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Xristina K.

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Xristina K.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν είπα ότι θα γίνει έλεγχος σίγουρα... Πάντως έχουν στείλει περαίωση σε πεθαμένους, συνταξιούχους, μισθωτούς....ότι να 'ναι
  2. Η μόνη εμπειρία που έχω επί του θέματος είναι σχετική με το ΙΚΑ το οποίο αναγνωρίζει το πελματογράφημα και ποσοστό από το κόστος των πάτων. Φαντάζομαι το ΤΣΜΕΔΕ να έχει αν όχι την ίδια, καλύτερη αντιμετώπιση επί του θέματος.
  3. Από την στιγμή που η περαίωση ΔΕΝ είναι υποχρεωτική (...και πολύ "όμορφα" σχεδόν όλα τα ΜΜΕ παρέλειψαν να το αναφέρουν) δεν καταλαβαίνω γιατί να προσφύγει κανείς στο δικαστήριο. Αν κάποιος δεν επιθυμεί να την πληρώσει δεν έχει καμία κύρωση, απλά υπάρχει πιθανότητα να δεχθεί έλεγχο. Από την άλλη εάν πληρώσει την περαίωση δεν σημαίνει ότι αυτόματα "έλαβε άφεση αμαρτιών" και ότι δεν πρόκειται να ξαναδεχθεί έλεγχο για τα έτη που αφορά η περαίωση. Τα συμπεράσματα δικά σας.
  4. Από την στιγμή που δεν υπάρχει νομοθεσία ή οδηγία σχετικά με το θέμα ο κάθε ελεγκτής έχει δικαίωμα να ζητήσει ότι θέλει. Η απάντηση του ΤΕΕ επί του θέματος ήταν στο ίδιο μήκος κύματος. Ότι δηλαδή για αυτές τις περιπτώσεις εξαρτάται από την κάθε πολεοδομία πως θα το χειριστεί.
  5. ...ομολογουμένως και δυστυχώς δεν έχω βρει επιχείρημα με νομική βάση για να το αντικρούσω! Αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάποιο ΦΕΚ ή οδηγία παρακαλώ ας με ενημερώσει! Ευχαριστώ και καλές γιορτές!
  6. 1. Έχω ήδη καταθέσει την άδεια 2. έχω όλα τα δικαιολογητικά να την νομιμοποίηση προ '55 στον φάκελο. 3. και μεμονωμένα να κάνω πρώτα νομιμοποίηση πάλι στον ίδιο μηχανικό θα κολλήσω καθώς πάλι θα μου ζητήσει στατική επίλυση.
  7. Έχει γίνει καταγγελία στην πολεοδομία καθώς οι ιδιοκτήτες ξεκίνησαν τις εργασίες χωρίς άδεια και ζητήθηκε από την πολεοδομία ρητά η έκδοση οικοδομικής άδειας λόγω του ότι το κτήριο είναι προ 55 και έχει κτισθεί χωρίς ο.α. Εκτός αυτού ο χρωματισμός όψης απαιτεί έκδοση οικοδομικής αδείας ούτως η άλλως. Έχω ήδη καταθέσει και έχω κολλήσει στο παραπάνω ζήτημα.
  8. Καλησπέρα και Χρόνια πολλα! Για την έκδοση Ο.Α. κτήριου προ '55 με ισόγειο, πατάρι και όροφο συνολικά 130 τ.μ. (το οποίο έχει κτισθεί χωρίς άδεια) που αφορά διαρρυθμίσεις (προσθήκη χωρισμάτων για διαμόρφωση αποθήκης στο ισόγειο), αλλαγής χρώματος όψης και αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα, μου ζητήθηκε από την πολεοδομία πλήρης στατική επίλυση του φέροντος οργανισμού ο οποίος αποτελείται από οπλισμένο σκυρόδεμα. Αναφέρεται σε κάποιο ΦΕΚ ότι για αυτήν την άδεια χρειάζομαι πλήρη στατική επίλυση για κτήριο προ '55 και όχι μια βεβαίωση στατικής επάρκειας? Ευχαριστώ πολύ.
  9. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα... Ξέρει κανείς τι συμβαίνει?
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Μειωτικός συντελεστής μπορεί να εφαρμοστεί σε ο.α. κατοικίας 85 τ.μ. αλλά που με πισίνα στον περιβάλλοντα χώρο ?
  11. Το ποσό της εξαγοράς κατατίθεται στην ΔΟΥ που ανήκει ο ιδιοκτήτης; (χαζή ερώτηση Νο 35)
  12. Ερώτηση (πιθανά αφελής) Η πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος για προ '55 έχει αμοιβή μελέτης?
  13. Τέλεια ευχαριστώ πολύ! Το βρήκα τελικά και σε καλή τιμή!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.