Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

el_goofy

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

el_goofy last won the day on Μάρτιος 19 2011

el_goofy had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

el_goofy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εγώ έκοψα τιμολόγιο 11 Γενάρη, η απόφαση στη Διαύγεια αναρτήθηκε στις 13 Μάρτη και λεφτά ακόμα γιοκ...Ήμαρτον! Εντωμεταξεί, αρχές Μάη είναι να πάω τα χαρτιά για την τρίτη δόση!
  2. Καλησπέρα. mpassaqm: Κατά τη γνώμη μου, καλό είναι να κρατάμε απόσταση. Οι σωλήνες σίγουρα περιορίζουν αλλά δεν εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση.Γενικά, η παράλληλη όδευση ασθενών με ισχυρά πολύ συχνά δημιουργεί προβλήματα ( ανάλογα πάντα και την ευαισθησία του δικτύου) και καταλήγουμε να μην ξέρουμε στο τέλος τι μας φταίει. Παράδειγμα: κυκλώματα ειδικού φωτισμού ( κάργα παρασιτογόνα!) που κατέληγαν σε dimmer παράλληλα με κύκλωμα public address, μέσα σε σωλήνες...αποτέλεσμα, κλάφτα χαράλαμπε! Αν πρόκειται για όδευση χωνευτή ( πχ σε κατοικία , με χαντρωμένα τα σωληνάκια στο τούβλο) μπρορείς άνετα να παρεκλίνεις από τον "όρο" της απόστασης, γιατί πέρα από το πλαστικό σωληνάκι "κόβει" και η λάσπη μεταξύ των τούβλων. Σωλήνες τύπου Κουβίδη επί το πλείστον παρέχουν μηχανική προστασία και δευτερευόντως ηλεκτρική . Αυτά τα ολίγα! Ελπίζω να βοήθησα( λίγο)!
  3. Καλημέρα. Μην ξεχάσεις να διασαφηνίσεις οτι θα πληρώνεσαι σε κάθε περίπτωση: αν πρόκειται αν ετοιμάζεις μελέτες για προσφορές από τις 10 θα προχωρήσουν πχ οι 2 , εσύ όμως θα έχεις δουλέψει ούτως ή άλλως! Για δεκάρια μιλαμε ή παραπάνω kW;
  4. aiche και pv-t solar ευχαριστώ! χαζές ίσως απορίες-ήθελα όμως επαλήθευση. pv-t solar , σωστή η σκέψη για τους 15000, θα το τσεκάρω.
  5. Slainatorer, "παρακαλώ" απ'την el_goofy! Λοιπόν σε ό,τι αφορά το ρεύμα βραχυκύκλωσης δε σου χρειάζεται άμεσα για να διαστασιολογήσεις τα strings σου, αλλά για να εκτιμήσεις τις διατάξεις προστασίας. Και εξηγώ: όταν συμβεί ένα υποθετικό σφάλμα στη φ/β γεννήτρια και κάποια πλαίσια βραχυκυκλώσουν, το string στο οποίο εμφανίστηκε το σφάλμα "αναγκάζεται" να δεχτεί ανάστροφο ρεύμα ίσο με το συνολικό ρεύμα βραχυκύκλωσης των υπόλοιπων strings με αποτέλεσμα την θέρμανση αυτού και ίσως την καταστροφή του..
  6. Βρίσκεις το Δθ από τις πρότυπες συνθήκες, στην περίπτωση των -10, Δθ=-35C. Πολλαπλασιάζεις το Δθ επί τον θερμοκρασιακό συντελεστή (σου δίνεται πάντα από τον κατασκευαστή του πανέλου) και βρίσκεις τη μεταβολή του Voc. Προσθέτεις αυτό που βρίσκεις στο Voc και έτσι έχεις το διορθωμένο Voc'. Αν έχεις χ πανέλα συνδεδεμένα σε σειρά πολλαπλαπλασιάζεις χ*Voc'=....410 Volt (εδώ).Ελέγχεις αν αυτή η τάση που βρήκες είναι μικρότερη από τη Vmax εισόδου του inverter σου.
  7. Καλησπέρα. Μετά από ξεσκόνισμα στα βιβλία της σχολής, και πολύ ψάξιμο στη βιβλιογραφία, έρχομαι να μελετήσω ένα συστηματά σε ταράτσα 31 KW. Θα ήθελα τα φώτα σας για να ξεδιαλύνω ένα -δυο πράγματα. 1.Χρησιμοποιώ 3 inverter 10000TL 10 της SMA. Ο κάθε ένας από αυτούς έχει δύο εισόδους: η πρώτη ένα string 24 modules και η δεύτερη ένα string 21 modules. Δεδομένης της multi-string τεχνολογίας, μπορώ να το κάνω αυτό, σωστά; Οι είσοδοι αυτοί πάνε και "κουμπώνουν " η κάθε μία απευθείας στον Inverter, έτσι δεν είναι;Δεν προηγείται διακλάδωση , juction box κτλ; Ο συγκεκριμένος Inverter εξάλλου από τη μεριά DC έχει προστασία από υπερτάσεις καi ανάστροφα ρεύματα.Περιμένω διόρθωση αν είμαι λάθος. 2.Από τον κάθε inverter φεύγει πενταπολικό(? η έξοδος είναι όντως τριφασική ή μονοφασική;) καλώδιο προς το Γενικό Χαμηλής. Σκοπός μας είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών και προφανώς δουλεύουμε με τον κλασικό τύπo Δ= L*I/(1%*V*56). Το ρεύμα που χρησιμοποιούμε στον τύπο θα είναι το μέγιστο. Ως τάση, θα πάρουμε την ελάχιστη τηε περιοχής τάσεων; 3. Το καλώδιο από τον Γενικό Χαμηλής ως το μετρητή το υπολογίζουμε εμείς ή είναι αρμοδιότητα της ΔΕΗ; Ελπίζω να μην κούρασα πολύ..
  8. Απόλυτα σωστός! Από την άλλη μεριά, μετατροπέας με Μ/Σ είναι πιο βαρύς και πιο δύσκολος στην εγκατάσταση. Αν δεν κάνω λάθος, το αν ο μετατροπέας χρειάζεται να έχει Μ/Σ καθορίζεται από τη φωτοβολταική γεννήτρια. Αν δηλαδή ο κατασκευαστής θέλει να γειώσεις (νομίζω ότι σε thin film χρειάζεται )σου υποδεικνύει να βάλεις και Μ/Σ. Αν δεν κάνω λάθος η SMA κυκλοφορεί inverters με High Frequency Μ/Σ που είναι πιο "μαζεμένοι" σε όγκο και βάρος. Τώρα για τιμές, θα σε γελάσω...
  9. Φίλε μου, καλό κουράγιο καταρχήν! Στο ψητό τώρα : τις περισσότερες από τις δουλειές ηλεκτρονικών τις κάνουν και απλοί ηλεκτρολόγοι- μιλώντας πάντα για απλά συστήματα cctv, τηλέφωνα κτλ. Οι πρώτοι συνήθως είναι πιο φτηνοί, δεδομένου ότι δίνουν προσφορά για μεγαλύτερη εργολαβία (ενίοτε λίγο πιο τσαπατσούληδες ) οπότε αν πρόκειται για ένα σχετικά απλό έργο είσαι καλυμμένος. Αν θέλεις τη γνώμη μου βέβαια, καλλίτερα ο καθένας να ασχολείται με αυτά που ξέρει καλά αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα...Σε έργο που παρακολουθώ αυτή τη στιγμή έχουμε τρία διαφορετικά συνεργεία ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών και δεν υπάρχει θέμα ποιος κάνει τι...Ό,τι κι αν επιλέγεις κάθε φορά πάντως, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο κάθε φορά να ξεκαθαρίζεται εξαρχής τι ευθύνες έχει ο καθένας και να ενημερώνονται όλες οι πλευρές γι' αυτό καθώς και για τις συνέπειες σε περίπτωση "παρανόησης". ΥΓ: Πολλές φορές οι ηλεκτρολόγοι που έχουν χάσει την εργολαβία των ασθενών πχ, "ξεχνούν" να αφήσουν σι μπι , αναμονές κοκ. Από την άλλη μεριά όμως κι οι ηλεκτρονικοί, επαναπαύονται ότι κάποιος άλλος κάνει τη "λάντζα" γι' αυτούς κι εμφανίζονται μόνο στο τέλος για τερματισμούς κτλ. Λάθος το ένα αλλά λάθος και το άλλο. Οπότε θέλει κυνηγητό , ο μηχανικός να είναι από πάνω και φυσικά ενημέρωση ότι τέτοια λάθη πληρώνονται!
  10. Καλησπέρα συνάδελφοι. Χρειάζομαι τα φώτα σας! Ένας φίλος, κάτοχος ισογείου χώρου δηλωμένου ως γραφείο στην οικοδομική άδεια,έχει κατασκευασμένο μεταλικό πατάρι, καθαρού ύψους περίπου 2μ, το οποίο χρησιμοποιεί ως κρεβατοκάμαρα. Σε περίπτωση που προχωρήσει σε τακτοποίηση του παταριού, ως τι θα δηλώνεται αυτό; Αναγκαστικά ως γραφείο ;
  11. Καλημέρα! Δυστυχώς για σένα, η πρώτη εισφορά πληρώνεται μόνο στα κεντρικά του ΤΣΕΜΕ στην Κολοκοτρώνη. Οπότε οπλίσου με υπομονή! Από την επόμενη μπορείς κανονικά και σε τράπεζα.
  12. Κάνε μια επανάληψη στα βιβλία της σχολή σου που αφορούν ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις (πολύ καλό το βιβλίο του Ντοκόπουλου), γιατί ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Μετά έλα να κουβεντιάσουμε απορίες αν θες. Φιλικά
  13. Καλημέρα! Στις περισσότερες ερωτήσεις σου απάντησε ο hmmypm και συμφωνώ απόλυτα. Σε ό,τι αφορά το θέμα του βαθμού θεωρώ σχεδόν αδύνατο το 8,5+ εκτός κι αν σκοπεύεις να κάνεις αυτό που σου πρότεινε ο συνάδελφος. Να επισημάνω ότι στις ορκομωσίες των τελευταίων 3 χρόνων (που θυμάμαι) ο πρώτος που έλεγε τον όρκο δεν είχε πάνω 8-8,2. Είναι δύσκολο να τελειώσεις στα χρόνια σου ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον με τέτοιο βαθμό! Μην απογοητεύεσαι όμως, εστίασε στη γνώση που μπορείς να πάρεις...Α! και κοίτα αν μπορείς να εξασφαλίσεις κάποιους αξιοπρεπείς βαθμούς τα 3 πρώτα χρόνια (όχι παντού φυσικά, αλλά επιλεκτικά τουλάχιστον).
  14. Εξαρτάται πάντα από την ειδικότητα! Στο εργοτάξιο μια χαρά συνεννοούμαι με τα συνεργεία στα ελληνικά ,όλοι μπορούν να μιλήσουν. Σε ό,τι αφορά τη βιβλιογραφία πάλι, σε εμάς τους ηλεκτρολόγους τα γερμανικά εξακολουθούν να μετράνε... Άσε που τα DIN, σαχλαμάρες ή όχι, μας κάνουν τη ζωή δύσκολη!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.