Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

annats

Members
  • Περιεχόμενα

    81
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

annats's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είχα δει και σχετικό άρθρο: https://ecopress.gr/ti-ischyi-gia-tin-perifraxi-ke-perito/ Υποθέτω δεν ισχύει οπότε θα το εντάξω στο Ν.4495/2017, μια λοιπή παράβαση είναι...
  2. Βάσει αυτού που διάβασα σε προηγούμενη ανάρτηση: "Αν η περίφραξη κατασκευάστηκε πριν από τον Οικοδομικό Κανονισμό του 1985, δεν είναι αυθαίρετη. Θα πρέπει όμως να αποδείξετε το χρόνο κατασκευής της. Γενικά με βάση του πότε έχει γίνει η κατασκευή θα εξετάζεται και το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε τότε." ρωτάω αν υπάρχει σχετική νομοθεσία, για δε μπόρεσα να βρω κάτι σχετικά η ίδια.... Η περίφραξη είναι εν μέρει με λιθοδομή και εν μέρει με τσιμεντόλιθους. (προφανώς σήμερα απαιτείται αδειοδότηση)
  3. Για την περίπτωση σύνταξης ΗΤΚ όπου υπάρχει σε οικόπεδο (χωρίς κτίριο) περίφραξη προ του 1985, πως τεκμηριώνω ότι είναι νομίμως υφιστάμενη; Τι να αναφέρω ως σχετική νομοθεσία; (δεν εννοώ πως τεκμηριώνω ότι είναι προ του 1985, φαίνεται στην αεροφωτογραφία η περίφραξη) Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  4. Καλησπέρα, επειδή έχω πελάτη που ενδιαφέρεται για το ίδιο θέμα, αλλά να τοποθετήσει μόνο ένα yurt για προσωπική χρήση. ήθελα να ρωτήσω εάν το προχωρήσατε και πως εκδόθηκε η ΟΑ κυρίως όσον αφορά σε λοιπές μελέτες (θερμανση, θερμομόνωση κτλ) ευχαριστω
  5. Καλημέρα, ενδιαφέρομαι και εγώ να μάθω πως το χειριστήκατε τελικα...
  6. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω, επειδή θέλω να εκδώσω ΕΕΔΜΚ για νομιμοποίηση αλλαγών στις όψεις, πως γίνεται η αυτοκαταγγελία; Μέσω της ΕΕΔΜΚ και επιλογή νομιμοποίηση; ή πρέπει να κάνω καταγγελία όντως στην ΥΔΟΜ; Επίσης, το ποσό είναι 200€ για εργασίες απαιτούμενες με ΕΕΔΜΚ ή γίνεται υπολογισμός όπως υπολογίζονται οι αυθαίρετες κατασκευές; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  7. Έκανα λάθος (είχαν ανώμαλη για άλλα ακίνητα) Για αυτά τα δύο αγροτεμάχια, έχουν δικαστική απόφαση ότι είναι ιδιοκτήτες και τα αγροτεμάχια προέρχονται από διανομή (στην δικαστική απόφαση αναφέρονται με τις επιφάνειες της διανομής) . οπότε ουσιαστικά βασίζομαι μόνο στη δήλωση του ιδιοκτήτη (και μιας και υπάρχει φράχτης εσωτερικά ας φύγει...);
  8. Τίτλος ιδιοκτησίας είναι απόφαση του Πρωτοδικείου από το 1997 (υπάρχουν αντίδικοι που αμφισβητούν το δικαίωμα κυριότητας και το δικαστήριο ουσιαστικά αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη ως κύριο των δύο αγροτεμαχίων - αναφέρεται αριθμός τεμαχίου και επιφάνεια) Αν δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό (Ε9, μισθωτήριο κτλ) μπορεί να θεωρηθεί ότι επειδή ήταν όμορα και του ιδίου ιδιοκτήτη ήταν ένα γήπεδο από τότε (1997);
  9. Αγροτεμάχια όμορα του ίδιου ιδιοκτήτη (αποκτήθηκαν ταυτόχρονα με ανώμαλη δικαιοπραξία), επιφάνειες 2300τ.μ. και 2500τ.μ. άρτια κατά παρέκκλιση έως το 2011 που η περιοχή έγινε Natura 2011. Μπορεί να θεωρηθεί ότι επειδή ήταν όμορα το 2011 και ιδίου ιδιοκτήτη ήταν ένα ενιαίο αγροτεμάχιο το 2011 (χωρίς αν έχει γίνει έκδοση ΟΑ ή συμβόλαιο)(σύμφωνα με το την απόφαση υπ' αριθμόν 1296/2006 του Άρειου Πάγου) και άρα σήμερα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως άνω των 4000τ.μ. (έχουν πρόσωπο σε αναγνωρισμένη οδό >50μ..); Ευχαριστώ πολύ.
  10. Σαν τα συνημμένα δηλαδή; - κοινόχρηστα δεν υπάρχουν πουθενά - η μια κάθετη έχει μονοκατοικία Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις!!
  11. καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω , σε περίπτωση που στο ίδιο οικόπεδο έχω και κάθετες και οριζόντιες ιδιοκτησίες, πως τα αναφέρω στον πίνακα; Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο οικοδομές: από τις οποίες η μία θα αποτελεί την μία κάθετη η άλλη την άλλη κάθετη Στη δεύτερη κάθετη υπάρχουν δύο διαμερίσματα οπότε θα γίνουν και οριζόντιες ιδιοκτησίες. Δεν έχω θέμα με τα ποσοστά είναι 1/3 το κάθε ένα με διαθήκη, απλά με το πως πρέπει να το δείξω στον πίνακα.
  12. Καλησπέρα, Εάν το έχει κάποιος, μπορεί να το ανεβάσει εκ νέου;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.