Μετάβαση στο περιεχόμενο

ankiousis

Members
  • Περιεχόμενα

    156
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.263 profile views

ankiousis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ευχαριστω για την απάντηση. Στο ΦΕΚ1843Β/2020 που αφορά τα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας, στο άρθρο 4 παραγρ. 3 αναφέρει το εξής: <<Σε περιπτώσεις ρυμοτομούμενων οικοπέδων, όταν ζητούνται εργασίες στο μη ρυμοτομούμενο τμήμα τους, αυτές επιτρέπονται εφόσον αποδίδεται σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο τμήμα και θα πρέπει η πράξη από- δοσης να προσκομίζεται επιπροσθέτως των ανωτέρω οριζόμενων ως ειδικό δικαιολογητικό.>> Λόγω του παραπάνω γιαυτο προβληματίζομαι έαν πρέπει να αποδοθεί σε κοινή χρήση το ρυμοτομούμενο.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι Ποια ειναι η διαφορά της κβ) της μικρής κλίμακας οπου μπορείς να κάνεις συρματοπερίφραξη σε εντός σχεδίου σε μη ρυμοτομούμενα και της περίπτωσης ι) της οικοδομικής άδειας κατηγορίας 1 οπου μπορείς να περιφράξεις σε ρυμοτομούμενα οικόπεδα? Εχω ενα οικόπεδο εντός σχεδίου με 2 πρόσωπα. Το ενα πρόσωπο ειναι διανοιγμένο και το άλλο ρυμοτομείται. Το οικόπεδο ειναι αρτιο και μη οικοδομήσιμο διοτι χρήζουν τακτοποίησης τα όμορα τα οποία δεν άρτια. Θέλω να περιφράξω το καθαρό οικόπεδο δίχως το ρυμοτομούμενο. Η πολεοδομία μου είπε οτι εαν περιφράξω το καθαρο μπορώ να πάω με μικρή κλίμακα. Εχω μπερδευτεί όμως γιατί δεν μπορώ να καταλάβω σε ποια περιπτωση τοτε κολλάει η οικοδομικη άδεια κατηγορίας 1 βάσει της περίπτωσης ι). Ειτε με μικρή κλίμακα είτε με αδεια κατηγορίας 1 θα πρέπει να θέσω το ρυμοτομούμενο σε κοινή χρήση?
  3. tetris αναφερεσαι στο αρθρο 7 του ΦΕΚ 230Α/96 το οποιο ομως μιλαει για προσθηκες καθυψος ή κατ'επεκταση με χρηση κατοικιας. Εγω θελω να διαπιστωσω αν μεταβαλλεται το διαγραμμα δομησης προς το δυσμενεστερο ως προς τις θεσεις σταθμευσης για να δω αν θέλω αδεια αλλαγης χρησης
  4. Σε περιοχή εκτός Αττικής θελω να μετατρεψω ισογειο καταστημα βασει αδειας που εκδοθηκε το 1970 σε ιδιωτικό γραφείο. Για το εαν απαιτειται αλλαγη χρησης πρεπει να τσεκαρω εαν χρειαζονται περισσότερες θεσεις σταθμευσης σε σχέση με την παλια χρηση ή παιρνω απαλλαγή διοτι το κτηριο ειναι προ εφαρμογης του Ν . 960/79?
  5. Σε τελικό έλεγχο κατηγοριας Β, μονιμο προστεγασμα δωματος(πρόβολος) που ερχοταν σε επαφή με το όριο ομορου οικοπεδου στα εγκεκριμένα, στην κατασκευή υλοποιηθηκε με μικροτερο μηκος και απέχει απο το οριο 30εκ. Για να παει περιπτωση β στο πόρισμα και να κάνει ενημέρωση αδείας θα πρέπει η μειωση του μήκους να ειναι εντος του 2% και εως 20εκ? Μηπως υπάρχει πλεον παραβαση που δεν ακουμπαει στο οριο του οικοπεδου και δεν πηγαινει με ενημέρωση?
  6. μπορει καποιος να αναφερει τις εγκρίσεις που απαιτουνται και σε ποιο ΦΕΚ αναφερονται?
  7. Σε περιοχη οπου ισχυει ΓΠΣ εγκεκριμένο βασει του Ν.1337/83 συνεχίζουν να υφίστανται οι παρεκκλίσεις στα εκτός σχεδίου ή πρέπει τα ΓΠΣ να ειναι εγκεκριμένα βάσει του Ν.2508/1997?
  8. Για νεα αδεια αναφερεται και σε περιπτωση που εχω εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια παλαιότερα του ν.880/1979 (Α58). Δεν νομιζω να μπορω να το εκμεταλλευτω για τον 4495. Εκτος των άλλων εγω ειμαι εντος οριων οικισμου μεχρι 2000 κατοικων που οριοθετηθηκε μετα το 1985 και οχι σε εγκεκριμενο ρυμοτομικο
  9. Αν το ρεμα ειναι πλακοσκεπες λόγω εργου απο τον Δημο (δεν ειναι οριοθετημενο) πάλι εξετάζω εαν ειναι μικρό, μεσαίο κτλ ή μπορω να υπαχθώ??
  10. Ετσι όπως το θέτεις δεν έχω θέμα και θα κοίταγα στο παράδειγμά σου τι επιπτώσεις έχει στην δικιά μου οριζόντια η αλλαγή τελικής στάθμης και όχι σε μια αλλη Ο.Ι πχ στο υπόγειο. Στην περιπτωσή μου έχει γίνει μια εκχωμάτωση στο υπόγειο, οπότε εμένα δεν με επηρρεάζει. Αρα κατηγορία 5 και το Φ.Κ με την αλλαγή χρήσης και το Φ.Κ με την Υ.Δ
  11. Karanus, ο συλλογισμός σου είναι σωστός δεν ήταν υλοποιημένο το magenta για να μπορώ τελικά να συγκρίνω με αυτό οπότε η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι να το πάω κατηγορία 3. Η κατηγορία 3 όμως θέτει και μια άλλη προυπόθεση, να μην εχει αλλάξει η τελική στάθμη του εδάφους. Εχουν γίνει κάποιες εκχωματώσεις απο ότι είδα στον περιβάλλον χώρο δίχως βέβαια να έχω υψόμετρα με όργανο. Αυτό με αποκλείει απο την κατηγ.3? Αν πουμε ναι πώς θα μπορούσε να υπολογιστεί η αλλαγή θέσης δεν υπάρχει άλλος τρόπος απο ότι γνωρίζω. Θεωρητικά οταν τακτοποίηθούν και οι υπόλοιπες Ο.Ι όλες θα πλήρωσουν και από ένα 250ευρώ για την αλλαγή θέσης? η αλλαγή χρήσης μπορεί να μπεί η κατηγορία 4, η Υ.Δ όμως με ρίχνει στην 5 οπότε και τα 2 τελικα θα πάνε κατηγορία 5?
  12. αναφέρεται στην σύσταση ώς επαγγελματική στέγη, ενώ στην κάτοψη της αδείας είναι χαρακτηρισμένη ώς αποθήκη. Εχει πάρει mm και έχει μετρήσει στον Σ.Δ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.