Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Niko

Members
  • Περιεχόμενα

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Niko's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

7

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΠΡΟΣΕΧΕ!!! Από τη στιγμή που κόβεις ΑΠΥ, υποχρεούσε να προκαταβάλεις το φόρο σου (ΦΕΜ) θες δε θες!
  2. Αντιγράφω από το site του ΤΕΕ Κέρκυρας (http://lib.teekerk.g...92/1/111207.pdf) χρήσιμες επισημάνσεις από την Ελένη Μπούτου Λεμπέση. Εκπίζω να σας φανούν χρήσιμα. Πίνακας περιεχομένων 1. ΑΔΕΙΑ 2. ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3. ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 4. ΑΙΓΙΑΛΟΣ & ΠΑΡΑΛΙΑ 6. ΑΚΙΝΗΤΟ 7. ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ 8. ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 9. ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ 10. ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ που έγινε ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ των επιτρεπόμενων χρήσεων 11. ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ Ν.3843/10: 13. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 14. ΑΝΑΣΤΟΛΗ 15. ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ 16. ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ & ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΔΗΛΩΘΕΝΤΩΝ 17. ΑΠΟΣΤΑΣΗ 18. ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ 19. ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ ΓΗΠΕΔΟΥ 20. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ 21. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ–ορίζονται με το άρθρο 22 παρ.3 του ΓΟΚ 22. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ με μη ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ που εκδόθηκε σε μη άρτιο γήπεδο 23. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ 24. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ 25. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε μη ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ή ΓΗΠΕΔΑ 26. ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ 27. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ για ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ 28. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 29. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 30. ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ 31. ΔΑΣΙΚΑ 32. ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΑΓΩΓΗΣ 33. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 34. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΥΨΗΣ 35. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ 36. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 37. ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ & ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ ΧΩΡΩΝ 38. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΑΝΟΧΗ 39. ΔΩΜΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΗΞΗ 40. ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ & ΚΤΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 41. ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ 42. ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ 43. ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 44. ΕΞΩΣΤΕΣ 45. ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΓΕΘΗ 46. ΕΥΘΥΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 47. ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ μέχρι 20,00τμ 48. ΖΟΕ 49. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ 50. ΗΜΙΤΕΛΗ ΚΤΙΡΙΑ 51. ΗΜΙΫΠΑΙΘΡΙΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΙ 52. ΗΜΙΫΠΑΙΘΡΙΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΤΕΙ 53. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 54. ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 55. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ: 56. ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ 57. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ 58. ΚΤΗΝΟΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 59. ΚΥΡΙΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 60. ΛΙΘΟΔΟΜΗ 61. ΛΙΘΟΚΤΙΣΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ 62. ΛΥΟΜΕΝΟ 63. ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ 64. ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΗΡΥΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΥΠΠΟ 65. ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ 66. ΝΟΜΙΜΑ ή ΝΟΜΙΜΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 67. ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑ 68. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΛΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ & ΠΡΑΣΙΑΣ 69. ΠΑΡΑΒΟΛΟ 70. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ 71. ΠΑΤΑΡΙΑ 72. ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ 73. ΠΕΡΙΦΡΑΞΕΙΣ – ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΑΤΑ 74. ΠΙΣΙΝΑ 75. ΠΡΑΣΙΑ 76. ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 77. ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ 78. ΠΡΟΣΤΙΜΟ & ΠΑΡΆΓΟΝΤΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 79. ΠΡΟΣΤΙΜΟ για ΝΕΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ & για όσα ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ 80. ΠΡΟΧΕΙΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 81. ΣΤΑΒΛΟΙ, ΠΟΙΜΝΙΟΣΤΑΣΙΑ, ΒΟΥΣΤΑΣΙΑ 82. ΣΤΕΓΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟ ΧΩΡΟ 83. ΣΟΦΙΤΕΣ 84. ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ 85. ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 86. ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ 87. ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ 88. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΡΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ 89. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΑ 90. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ 91. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ 92. ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΛΥΨΗΣ 93. ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΝΤΑΞΗΣ σε ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ 94. ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ: 95. ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ 96. ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ & ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ 111207.pdf
  3. Αγαπητέ συνάδελφε ΜΑΚΑΡ (Κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις.) 1. Έχεις δίκιο, έχω γήπεδο και όχι οικόπεδο 2. Η μείωση του εμβαδού προκύπτει από τη ζώνη παραλίας, θα έπρεπε να ήμουν πιο σαφής 3. Για τη διαδικασία άρσης της απαλλοτρίωσης, όντως υπάρχει πλούσιο υλικό στο forum. Το είχα εντοπίσει, αλλά εμένα με ενδιέφερε αν υπάρχει σήμερα αρτιότητα ή όχι. 4. Με κάλυψες με την απάντησή σου. Επίσης, θα ήθελα να σου ζητήσω ...'συγνώμη' για την απουσία μου από την συζήτηση, καθώς το Σ/Κ 5 και 6 του μηνός δεν πήγα στο γραφείο μου να τσεκάρω τις απαντήσεις που δόσατε. Τέλος, θεωρώ ότι οι απαντήσεις που δίνονται από τους συναδέλφους, δεν δίνονται μόνο προς ενημέρωση του ερωτόντος, αλλά επωφελούνται και όλοι οι άλλοι χρήστες του forum. Τουλάχιστον εγώ, έχω λύσει πολλές απορίες μου σε διάφορα θέματα χωρίς να θέσω κανένα ερώτημα. Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ και πάλι. Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.
  4. Έχω ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο εμβαδού 4200τμ εκτός σχεδίου, χωρίς πρόσωπο σε δρόμο. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση ως προϋφιστάμενο της 31-12-2003. Το 2005 καθορίζεται γραμμή αιγιαλού και παραλίας, με αποτέλεσμα το οικόπεδο να γίνεται 2800τμ. Αυτό σημαίνει ότι το οικόπεδο τώρα χάνει την αρτιότητά του? Διότι, ναι μεν τα 2800τμ. δίνουν εμβαδόν παρέκκλισης, αλλά δεν έχει πρόσωπο σε δρόμο. Μήπως η ζώνη παραλίας θεωρείται ζώνη για παραλιακό δρόμο (κοινόχρηστη διέλευση) και έτσι μπορεί να θεωρηθεί ότι έχω πρόσωπο σε δημόσια οδό?
  5. Σε πολυκατοικία υπάρχει αύξηση του όγκου (λόγω αύξησης του ύψους που προβλεπόταν στην άδεια). Κάπου είχα βρει πώς γίνεται η αναγωγή του επιπλέον όγκου σε επιφάνεια για τον υπολογισμό του προστίμου, αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;
  6. Επειδή πρέπει να πιστεί και ο υπάλληλος στην πολεοδομία, υπάρχει κάποια εγκύκλιος που να το αναφέρει αυτό; Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα κάτι. Όλα λέγανε μόνο για την περίπτωση που δεν εκτελέστηκαν τα τεχνικά έργα και καμιά αναφορά στο τι γίνεται αν δεν απαιτούνται.
  7. Το αρ.6 του κτιριοδομικού λέει: "1.2. Επιτρέπεται η δόμηση έξω από την έκταση της προηγούμενης περίπτωσης σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής, μόνο εφόσον έχουν κατασκευαστεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος. Εάν δεν έχουν κατασκευασθεί τα έργα διευθέτησης του ρέματος, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση τουλάχιστον 10μ. από την οριογραμμή." Τα 10μ. θεωρώ ότι ορίζονται για να μην παρεμποδίζεται η μελλοντική εκτέλεση των τυχόν απαιτούμενων τεχνικών έργων. Αν όμως έχει οριοθετηθεί η οριογραμμή του ρέματος και υπάρχει βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η εκτέλεση έργων διευθέτησης του ρέματος, τί γίνεται; Πάω 10μ. από την οριογραμμή ή μπορώ να έχω και μικρότερη απόσταση;
  8. Να ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό, αν γνωρίζει κάποιος κάτι. Πήγα χθες στην Πολεοδομία και ρώτησα αν σε ΟΤ εντός σχεδίου πόλης με χρήση γης γενική κατοικία, μπορώ να βγάλω άδεια αντιπροσωπίας αυτοκινήτων (δηλαδή εμπόριο αυτοκινήτων), με συνεργείο και φανοποιείο (κάθετη μονάδα). Η απάντηση ήταν αποστομωτική: Άλλαξε, λέει, ο νόμος και ναι μεν μπορώ στη γενική κατοικία (ανεξαρτήτως χρόνου καθορισμού της χρήσης γης σε γενική κατοικία) να βγάλω άδεια συνεργείου-φανοποιείου, αλλά δεν μπορώ να βγάλω άδεια εμπορίας αυτοκινήτων! Και ας επιτρέπονται τα εμπορικά καταστήματα. Η εμπορία αυτοκινήτων είναι ειδική κατηγορία που δεν εμπεριέχεται στην κατηγορία των εμπορικών καταστημάτων! Γνωρίζει κάποιος φίλος κάτι σχετικό, γιατί όσο το έψαξα δεν βρήκα κάτι. (Θα μας τρελάνουμε με τις χρήσεις γης!)
  9. Δηλαδή, στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα πάω με διαφορά προϋπολογισμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση αλλαγής χρήσης?
  10. Εχω ένα τετραόροφο κτίριο με υπόγειο. Η αρχική άδεια (που την έβγαλε άλλος μηχανικός) είχε χρήση για το ισόγειο κατάστημα και για τους ορόφους γραφεία. Σήμερα, θέλω να υπολογίζω αμοιβές για αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο. Ομως: 1ον) ο μηχανικός που θα υπογράψει την αλλαγή χρήσης και θα κάνει τις μελέτες, είναι άλλος από αυτόν που υπέγραψε την πρώτη άδεια (αν παίζει κάποιο ρόλο) 2ον) Στο κτίριο έχει ολοκληρωθεί ΜΟΝΟ ο φέρον οργανισμός και τίποτε άλλο. Το ερώτημα είναι: δεδομένου ότι καμία άλλη μελέτη δεν υλοποιήθηκε πλην της στατικής ο υπολογισμός των αμοιβών για τις υπόλοιπες μελέτες, θα γίνει υπολογίζοντας διαφορά προϋπολογισμού ή σαν νέο?
  11. Εχω ένα τετραόροφο κτίριο με υπόγειο. Η αρχική άδεια (που την έβγαλε άλλος μηχανικός) είχε χρήση για το ισόγειο κατάστημα και για τους ορόφους γραφεία. Σήμερα, θέλω να υπολογίζω αμοιβές για αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε ξενοδοχείο. Ομως: 1ον) ο μηχανικός που θα υπογράψει την αλλαγή χρήσης και θα κάνει τις μελέτες, είναι άλλος από αυτόν που υπέγραψε την πρώτη άδεια (αν παίζει κάποιο ρόλο) 2ον) Στο κτίριο έχει ολοκληρωθεί ΜΟΝΟ ο φέρον οργανισμός και τίποτε άλλο. Το ερώτημα είναι: δεδομένου ότι καμία άλλη μελέτη δεν υλοποιήθηκε πλην της στατικής ο υπολογισμός των αμοιβών για τις υπόλοιπες μελέτες, θα γίνει υπολογίζοντας διαφορά προϋπολογισμού ή σαν νέο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.