Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Γιάννης-civil

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Days Won

    3

Γιάννης-civil last won the day on Οκτώβριος 12 2015

Γιάννης-civil had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

995 profile views

Γιάννης-civil's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

147

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα. Τρέχω λειτουργικό Windows 10 1803 x64. Διαβάζοντας τις Οδηγίες απόκτησης ψηφιακής υπογραφής από "ΕΡΜΗ", βλέπω τα εξής: Από τα παραπάνω να συμπεράνω ότι εγώ (κι όλοι όσοι χρησιμοποιούμε Windows 10) δεν μπορούμε να αποκτήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη συγκεκριμένη ψηφιακή υπογραφή; Υπάρχει τρόπος να το παρακάμψουμε με δεδομένο ότι δεν διαθέτω υπολογιστή με Windows 8 ή προγενέστερα; Εάν όχι, ποια εναλλακτική υπηρεσία θα προτείνατε; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  2. Σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης, την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή μπορείς να την απωλέσεις όταν δεν προσκομίσεις σε διάστημα 1 έτους πιστοποιητικό επιτυχούς εξέτασης. Παράγραφος 6.3, σελίδα 32 των όρων που αποδεχτήκαμε όταν υποβάλαμε την αίτηση: http://www.buildingcert.gr/enisxysi_odigos_130920.pdf
  3. Κατά την εαρινή ισημερία, ο ήλιος ανατέλλει στην ανατολή (+90) και δύει στη δύση (+270), δηλαδή τα ηλιακά ύψη ανατολικά και δυτικά είναι 0. Νότια έχουμε το μέγιστο, ενώ βόρεια δεν ορίζεται (για το βόρειο ημισφαίριο πάντα). Συνεπώς η απάντηση είναι ανατολικά και δυτικά. Προσοχή σε ανάλογη ερώτηση που ζητά το μέγιστο ηλιακό ύψος, καθώς η σωστή απάντηση (βορράς ή νότος) εξαρτάται από το ημισφαίριο που αναφέρεται ότι βρισκόμαστε. Καλή επιτυχία στην εξετασή σου.
  4. Έτσι ντε! Να μείνουν επιτέλους μόνο όσοι έχουν έναν φραγγάτο μπαμπά να τους πληρώνει τις εισφορές ή να τους κληροδοτεί την πελατεία του. Πού ακούστηκε να θέλει να μπει στο ελιτίστικο επάγγελμα του μηχανικού η υπόλοιπη πλέμπα; Να φύγει να πάρει δρόμο, να μείνουμε μόνο οι "παραδοσιακοί". Πραγματικά, 5 χρόνια μνημονίου δεν καταφέρανε να σκεφτούνε τόσο αποτελεσματικά μέτρα όσο αυτά που προτείνεις. Σε 1-2 μήνες καθαρίσαμε! ΥΓ. Δεν έχω πάρει για ΠΕΑ κάτω από τη νόμιμη αμοιβή ακόμα κι αν έχασα πελάτες, και χρωστάω εισφορές γιατί δεν έχω κανέναν να μου τις πληρώσει και δεν αρκούν οι δουλειές μου για να τις πληρώσω. Αλλά δε θα κάνω σε κανέναν τη χάρη να φύγω από το επάγγελμα που σπούδασα! Αν δεν πληρώνω τις εισφορές μου, ας μη μου δώσουν ποτέ σύνταξη (αφού πρώτα μου επιστρέψουν όλα όσα τους έχω πληρώσει μέχρι σήμερα).
  5. Άλλο πράγμα ο φιλελευθερισμός, άλλο πράγμα ο εφαρμοζόμενος νεοφιλελευθερισμός. Αποτελεί την αγριότερη μορφή. Στόχος των τεράστιων και υποχρεωτικών εισφορών (όπως και την υπερφορολόγησης των εισοδημάτων από το 1ο ευρώ) είναι η εξόντωση της πλειοψηφίας των ελευθέρων επαγγελματιών και η μετατροπή τους σε μια μεγάλη και φτηνή μάζα υποψηφίων μισθωτών υπαλλήλων, των λίγων μεγάλων τεχνικών-κατασκευαστικών γραφείων που θα επιβιώσουν. Όταν αυτό συμβεί, απομείνουν λίγοι εργοδότες και πάρα πολλοί φτηνοί υπάλληλοι, τότε σαφώς και θα καταργηθούν τα ταμεία (για να μην επιβαρύνονται οι εργοδότες).
  6. Μάλλον ξεχνάμε ότι οι αυξήσεις ψηφίστηκαν το 2011 και εφαρμόστηκαν (βιαίως και παρανόμως) επί συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και επί υπουργείας Βρούτση. Βρέθηκαν κάποια "αριστερά ανθρωποειδή" στυλ Στρατούλη και νομοθέτησαν έστω στο πόδι μια λύση-ανάσα, όπως η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας. Πριν καλά-καλά το καταλάβουν όμως, βρέθηκαν εκτος κυβέρνησης και εκτός ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές. Κάπως έτσι επανήλθαμε άμεσα στον ωραίο μεταρρυθμιστικό νεοφιλελεύθερο δρόμο, και το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι για το χάλι μας φταίει η αριστερά των 8 μηνών. Παραδίνομαι! Όσο για τις συζητήσεις περί πλέμπας, τα τελευταία 5 χρόνια της κρίσης το 100% των Ελλήνων θεωρεί ότι το 90% του πληθυσμού είναι "πλέμπα", αλλά αυτοί ανήκουν στο 10%. Δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά!
  7. Μα οι αυξήσεις (που σήμερα απλώς επανέρχονται και δεν πρωτοεμφανίζονται), είναι έργο της συγκυβέρνησης του 2011, που τις εφάρμοσε στην πράξη η κυβέρνηση Σαμαρά μετά το 2012. Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τις ψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον κόσμο με την υποτιθέμενη μείωσή τους, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καεί, όπως λες, την μέρα που αυτές οι αυξήσεις ψηφίστηκαν! Όχι τώρα που αναστέλλεται η αναστολή της μείωσης. ΥΓ. Μη ξεχνάμε ότι η αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας έγινε επί Στρατούλη, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ πολύ πριν τις εκλογές. Ηταν πολύ αριστερός πλέον για τα γούστα του νέου ΣΥΡΙΖΑ.
  8. Χθες το βράδυ κατατέθηκε από την κυβέρνηση ολόκληρο το νομοσχέδιο που επαναφέρει πλήρως τις αυξήσεις εισφορών καταργώντας το άρθρο 39 του Ν.4331/15 που επέτρεπε αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας. Η τροποποίηση που μας αφορά βρίσκεται στην σελίδα 20. Ο νόμος καταργείται αναδρομικά από την πρώτη μέρα εφαρμογής του. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι θα κληθούμε να πληρώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις και για το 1ο 6μηνο του 2015. Προφανώς θα κληθούμε να τις πληρώσουμε για το 2ο... http://www.opengov.gr/minfin/wp-content/uploads/downloads/2015/10/SXEDIO-NOMOY.pdf
  9. Στο Νο1: Έως 5.000€ (βλέπε σχήμα 6.9 της σελίδας 261 του εκπαιδευτικού υλικού και κάνε τον υπολογισμό για τα περίπου 2000W μιας οικιακής ανεμογεννήτριας) Στο Νο2, έχω την εντύπωση ότι έχει μεταφερθεί με λάθος τρόπο η ερώτηση. Δεν βγάζει νόημα. Στο Νο6 (η οποία έπεσε και σε εμένα), η σωστή απάντηση είναι το γ και όχι το α. Οι θερμικές απαιτήσεις ενός κτιρίου δεν εξαρτώνται από το σύστημα θέρμανσης, αλλά από το ίδιο το κτίριο. Αν έχεις κέλυφος με υψηλό U, σημαίνει και υψηλές θερμικές απαιτήσεις. Το σύστημα θέρμανσης με χαμηλό βαθμό απόδοσης, σημαίνει απλώς ότι καλύπτεις αυτές τις απαιτήσεις με τρόπο ενεργειακά μη αποδοτικό. Στο Νο10, δεν ξέρω πώς ακριβώς έχει τεθεί η ερώτηση (μιας και δεν υπάρχουν σωστά-λάθος), όμως δεν το θεωρώ σωστό. Όταν εξετάζεις σενάριο με θερμομόνωση, υπολογίζεις το καινούριο U του δομικού στοιχείου, το βάζεις όσο το υπολόγισες και στη συνέχεια επιλέγεις την θερμομόνωση κατακόρυφων δομικών τοιχείων για να ληφθούν υπόψιν (προσεγγιστικά) οι θερμογέφυρες. Εκτός αν τις έχεις υπολογίσει εσύ αναλυτικά. Και το Νο11 επίσης το θεωρώ λάθος. Αν ένα κτίριο έχει παλιά κουφώματα που "μπάζουν", δεν σημαίνει ότι επειδή θα βάλει μηχανικό εξαερισμό θα πάψει η διείσδυση του αέρα από τα κουφώματα.
  10. Σαφείς και αναλυτικοί! Ευχαριστώ. Μια διευκρίνιση μόνο: Σε περίπτωση που κάνω τη δήλωση στο όνομα των 2 τέκνων, τι βάζω στα ποσοστά συνιδιοκτησίας; Είναι ο καθένας τους κύριος κατά 100% στο δικό του διαμέρισμα και προφανώς αν βάλω στο σύστημα αυτά τα ποσοστά θα μου βγάλει μήνυμα λάθους γιατί το άθροισμα υπερβαίνει το 100%...
  11. Σε πολυκατοικία του 1974, ιδιοκτήτης σύμφωνα με την οικοδομική άδεια έπρεπε να έχει 2 3άρια διαμερίσματα, ενώ στην πράξη αυτά έχουν γίνει ένα 2άρι και ένα 4άρι. Παράλληλα, στο δυάρι, υπάρχει και μια παράβαση 4τ.μ. στον εξώστη. Η επικαρπία ανήκει στον πατέρα, ενώ τα 2 του παιδιά έχουν κυριοτητα σε ένα διαμέρισμα το καθένα. Ερωτήσεις: Κάνω μία δήλωση για διαμερισμάτωση, στην οποία περιλαμβάνω και την παράβαση των 4 τ.μ. στον εξώστη; Θα καλύπτει και τα 2 αδέρφια στην περίπτωση μεταβίβασης στα δικά τους παιδιά; Αν ναι, θα αναγράφω τον αριθμό και των 2 διαμερισμάτων στη δήλωση, θα την κάνει ο πατέρας και θα πάρω συναίνεση από τα 2 παιδιά; Αν όχι, κάνω 2 διαφορετικές δηλώσεις για κάθε διαμέρισμα και δηλώνω στη μια την διαμερισμάτωση και στην άλλη την παράβαση στον εξώστη;
  12. Μία είναι η λύση πλέον... Μαζευόμαστε 3-4 μηχανικοί, ιδρύει ο ένας μια "εταιρία" (μπορεί να γίνεται και εναλλάξ), και οι υπόλοιποι εργάζονται ως "υπάλληλοί του" με μπλοκάκι, έχοντας το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ. Φροντίζουμε ώστε οι "μισθοί" των εργαζομένων να είναι τέτοιοι ώστε τα κέρδη της "επιχείρησης" στο τέλος της χρονιάς να είναι σχεδόν μηδενικά για να μην φορολογηθούν με το 29% + προκαταβολή. Άντε στα τσακίδια πια με τους αρρωστημένους χαρτογιακάδες...
  13. Βγάλαμε άκρη ως προς το τι τελικά ψηφίστηκε για τους ελεύθερους επαγγελματίες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.