Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Members
  • Περιεχόμενα

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ΤΕΡΖΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εντός στέγης χρησιμοποιώντας το 50% για σοφίτα, το υπόλοιπο που μένει μπορεί να δηλωθεί προφανως ωσ κλειστός χώρος της στέγης. Μπορεί αυτός ο χώρος να έχει ανοίγματα στους τοίχους?. Επίσης τι θα προτείναται να δηλωθεί ως χώρος. Από τα εργαλεία που έχουμε , ο κλειστός εσωτερικός εξώστης έχει θέμα με το ελεύθερο ύψος και δεν ξέρω επίσης αν πρέπει να έχει παράθυρα στους τοίχους και το πατάρι πρέπει να έχει αναγκαστικά μια ελευθερη πλευρά που να κοιτάει τον υποκοίμενο όροφο. 1.pdf
  2. Χωρίς να το ξέρω 100% εγώ θα έκανα νέο ΠΕΑ ώστε στο σενάριο να δείξω την προτεινόμενη παρέμβαση που χρειάζομαι. Επίσης έχει προχωρήσει κανένας την αίτηση? Στην φάση ¨προσκόμισης δικαιολογητικών, όταν προσθέτεις τα έγγραφα (ΠΕΑ - υδ ) και κάνεις υποβολή το status δεν αλλάζει και παραμένει το ίδιο.
  3. Συγνώμη αλλά θα πέσει πολύ φάπα. Αυτή είναι δουλεία του κράτους. Όλοι έχουμε γραφεία έξω και γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Εγώ προσωπικά δεν θα πάω πουθενά. (είμαι παλιός ελεγκτής).
  4. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Πραγματικά διάβασα το ΦΕΚ της οριοθέτησης (Απόφαση Νομάρχη θα στην στείλω). Ο δρόμος είναι απλή δημοτική οδός εντός του οικισμού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι κύρια. Σου στέλνω και την θέση του οικοπέδου
  5. χαχα θα καταγράφεται το αυθαίρετο από τους ελεγκτές δόμησης. Τι ξύλο έχει να πέσει στον καημένο μηχανικό
  6. Οχι εμπίπτει στις γενικές διατάξεις του ΠΔ περί οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων. Δεν υπάρχουν ειδικές διατάξεις. Το ΠΔ αναφέρει το εξής Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης. . Το ερώτημα είναι εάν οι εξώστες μπορούν να τοποθετηθούν στην όψη του κτιρίου μέσα σε αυτήν την απόσταση (δεν είναι Δ σε πλάγιο ή πίσω όριο , αλλά άτυπη πρασιά)
  7. Καλημέρα σας έχω εκδώσει άδεια ανέγερσης σε οικόπεδο >500μ2 εντός οικισμού κάτω των 2000 κάτοικων. Το κτίριο τραβήχτηκε 2.50μ αλλά έχει εξώστες 2.50μ εως τα όρια του οικοπέδου (στην πλευρά της δημοτικής οδού). Κατόπιν τουτού και παράλληλα με την κατασκευή του έβαλα ανθεώρηση της άδειας στην Υπ.δόμησης. Άλλαξε ο υπάλληλος και μου ζητάει να γκρεμίσω τον εξώστη γιατί θεωρείται μέρος του κτιρίου (δηλαδή να είναι και αυτός μέσα στα2.50μ ) . Παρακαλώ την βοήθειά σας για να προσπαθήσω να τους πείσω για το προφανές.
  8. Συμφωνώ απόλυτα. Το μεγαλύτερο λάθος των μηχανικών είναι να δεκτούν για ψίχουλα να κάνουν τον ρουφιάνο για το κράτος. Μην ξεχνάτε ότι ο θεσμός αυτός θα ισχύσει και για αυθαίρετα μετά το 2011. Δηλαδή θα πάω να γράψω έναν αυθαιρετούχο και ελπίζω να μην βγει με καραμπίνα.
  9. Το πανυγήρι αρχίζει να ξεκινάει. Άντε πολλά πτυχία μηχανικών υπάρχουν. Ας τα μειώσουμε με κυρώσεις.
  10. πας στην καρτελα στοιχει αδανειου τερμα κατω πατας ακυρωση δανειου και ακυρωνεται και κανεις νεα μετα
  11. Εννοώ το άρθρο 42. Το ζήτημα αφορά την εφαρμογή της παρ1 γγ) αρθρο 46 το οποίο ισχύει κανονικά και στέλνουν το φάκελο στο ΣΥΠΟΘΑ για κυρώσεις του επιβλέπων μηχανικού. (εκτός εάν κατατέθηκε γνωστοποίηση πρόσθετων εργασιών) . Και θα στο θέσω σαν παράδειγμα. Εκδόθηκε άδεια δόμησης το 09/2014. Άρα λήγει το 09/2018. Και παρατηρείς ότι κατασκευάζουν στέγη 0,30μ παραπάνω. Τι κάνεις. Αναθεώρηση να προλάβουμε . (Εκτιμώμενος χρόνος πολεοδομίας για έκδοση αδειάς 1 ετος).
  12. Καλημέρα συνάδελφοι. Μήπως κάποιος γνωρίζει εαν κάνουν δεκτες οι Υπηρ. δόμησης τις γνωστοποιήσεις πρόσθετων εργασιών που αναφέρει ο 4495/17. Υποτίθεται ότι μόνο ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν αλλά σε ημερίδα της κ.Αγριού ανέφερε ότι μπορούν οι Υπηρεσίες να τις δέχονται.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.