Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

*olga*

Core Members
  • Περιεχόμενα

    434
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

3 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

*olga*'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Very Popular Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

128

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αρκεί να είχες βγάλει φωτογραφίες κατά την αυτοψία του ΠΕΑ γιατί πλέον απαιτούνται. Επίσης θα πρέπει να είχαν κοπεί τα παραστατικά όταν τοποθετήθηκε το αέριο για να μην φαίνεται η ασυμφωνία με το συμβόλαιο κ το δελτίο αποστολής.
  2. Έτσι κ χειρότερα θα πάει κ στις περισσότερες περιφέρειες. ΤΡΑΓΙΚΟ!
  3. Θα κολλήσει γιατί θα βλέπει ότι στο ε2 του εγγονού το 2019 δεν φαίνεται η ενοικίαση. Μου έχει τύχει αντίστοιχη περίπτωση. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα στις ειδικές περιπτώσεις ως νεοαποκτυθεν με Υδ ότι χρησιμοποιείται από τον τάδε ενοικιαστή. Επίσης εάν προσέξεις όταν δηλώνεις τα στοιχεία στο σύστημα σε ρωτάει εάν το έμπρακτο δικαίωμα με το οποίο γίνεται η αίτηση αποκτήθηκε πρώτη φορά μετα τις 31/12/2019. Εαν εσύ κάνεις αίτηση ως πλήρης κύριος τότε αυτό το δικαίωμα αποκτήθηκε πρώτη φορά μετά το 2019. Πάντως είναι απελπιστικο να μην μπορούν να απαντήσουν στο help desk.
  4. Εννοείς ότι από τον λέβητα έως τον συλλέκτη έχει χαλκοσωληνες κάτω από το πάτωμα; Εάν έχει σωλήνες με κολλήματα κάτω από πατώματα αυτές δοκιμάζονται πριν σκεπαστουν οπότε είναι σπάνιο να υπάρχουν διαρροές. Εκτός βέβαια εάν τρυπωντας κάποιος το πάτωμα έχει τρυπήσει κ τις σωληνωσεις. Το πυθανοτερο είναι αυτή η μικρή διαρροη που λες να σου κάνει την ζημιά με την πίεση.
  5. Κάτω από τα πλακάκια δεν τοποθετείται ποτέ χαλκοσωληνας. Συνήθως είναι πλαστικοί σωλήνες μέσα σε σπιράλ. Εάν κάποιος σωλήνας έχει τρυπήσει μπορείς να τον τραβήξεις από το σπιράλ κ να περάσεις μέσα άλλον. Είναι πολύ σπάνιο όμως η διαρροή να είναι από εκεί. Συνήθως η διαρροές είναι στα βανάκια του συλλέκτη η στους διακόπτες.
  6. Δοκίμασε πρώτα να κλείσεις τους διακόπτες όλων των υπολοίπων σωματων (αρκεί να κλείνεις έναν από κάθε σώμα) εκτός του προβληματικου σώματος. Αν δεις ότι με κλειστούς τους υπόλοιπους διακόπτες αυτό ζεσταίνεται σωστά τότε δοκίμασε να στραγγαλισεις κάποιους διακόπτες άλλων σωμάτων μέχρι να πετύχεις να ζεσταίνονται όλα. Επειδή το μήκος του σώματος είναι μεγάλο η σύνδεση θα έπρεπε να είναι διαγώνια. Είναι; Αν όχι μάλλον αυτό φταίει.
  7. Ότι δεν γίνονται δεκτοί δεν ισχύει. Δεν ξέρω που ζεις εσύ κ για ποιες μεγάλες εταιρίες μιλάς. Ελλάδα είμαστε. Αν κάνεις ένα κόπο κ δεις τα στατιστικά θα δεις ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατατάσσονται στην κατηγορία των πολύ μικρών επιχειρήσεων. Αυτές απασχολούν 6 από τους 10 εργαζόμενους. 13 χρόνια στο επάγγελμα εταιρίες με κλειστές πόρτες δεν έχω συναντήσει.
  8. Όχι πολύ πρόσφατα. Το 2012 στη Θεσσαλονίκη. Μέτριου μεγέθους εταιρία θα έλεγα. Ήμασταν καμιά 10αριά μηχανικοί κ είχε κ τεχνικό προσωπικό. Είχα εμπειρία. Δεν ήταν η πρώτη μου δουλειά.. Δεν λέω ότι το ότι πήγα εκεί ήταν ο λόγος που με προσέλαβαν. Αλλά εάν δεν πήγαινα μπορεί το βιογραφικό μου να παράπεφτε κ να μην με καλούσαν ποτέ για συνέντευξη. Εγώ πάντως θα το έβλεπε θετικά εάν ερχόταν κάποιος στο γραφείο για μία θέση εργασίας που είχα δημοσιεύσει. Δεν συνηθίζεται πάντως να συμβαίνει..
  9. Ναι είναι. Εγώ έτσι είχα βρει σε μία τεχνική εταιρία. Βοήθησαν κ οι συγκυρίες βέβαια.. Είχαν βάλει αγγελία κ τα γραφεία ήταν 1 λεπτό από το σπίτι μου οπότε είπα θα πάω από εκεί. Ήμουν τυχερή γιατί εκείνη την ώρα ήταν ο υπεύθυνος εκεί κ δεν είχε ραντεβού. Του λέω μένω δίπλα οπότε είπα να έρθω από κοντά. Την πήρα την δουλειά κ ήταν κ καλή.
  10. Το ce που απαιτείται αφορά όλο το σύστημα της τέντας (βραχίονες, αντίβαρα, άξονας, βίδες, τεντόπανο κτλ). Έχει να κάνει με την ανεμοπίεση. Δηλαδή ο κατασκευαστής πιστοποιεί ότι η συγκεκριμένη τέντα που έβαλε έχει ce. Κανονικά πρέπει να ράβει κ ετικέτα πάνω στο πανί. Στο πρόγραμμα βέβαια οι ελεγκτές δεν ξέρουν κ πολλά οπότε ότι κ να τους βάλεις που θα έχει ce θα το δεχτούν.
  11. Εδώ θα συμφωνήσω. Με τις μελέτες μόνο δεν γίνεται χαΐρι. Για να μπορείς όμως να κατασκευάσεις σωστά πρέπει να ξέρεις κ να μελετήσεις. Άρα πρώτα μελέτη κ μετά επίβλεψη κ κατασκευή.
  12. Το πως θα αξιοποιήσει κανείς την δύναμη της γνώσης του έχει να κάνει με τον ίδιο. Είτε σε μικρή επιχείρηση δουλεύεις είτε σε μεγάλη εάν είσαι ικανός κ εργατικός θα αναπτύξεις τις γνώσεις σου. Εάν φτάσεις στο επίπεδο που θεωρείς ότι στην δουλειά που είσαι πλέον δεν εξελίσσεσαι τότε παίρνεις εφόδιο αυτά που έμαθες από αυτήν κ πας στην επόμενη. Τον να προτείνουμε σε ένα νέο που είναι στο ξεκίνημα να περιμένει πρόταση από μεγάλη κατασκευαστική ή καμία πολυεθνική είναι σαν να τον κοροϊδεύουμε.
  13. Η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του μηχανολόγου έχει τεράστιο εύρος δραστηριότητας κ ένα μικρό ποσοστό ασχολείται σε τεχνικά γραφεία σε αντίθεση με τους πολιτικούς μηχανικούς για παράδειγμα που σχεδόν αποκλειστικά απασχολούνται σε τεχνικά γραφεία. Προσωπικά δεν ξέρω ούτε ένα μηχανολόγο άνεργο (κ έχω αρκετούς στον κύκλο μου) για αυτό κ συμβούλεψα τον συνάδελφο να μην απογοητεύεται γιατί στην ειδικότητα μας δεν είναι άσχημα τα πράγματα. Η απορία μου είναι γιατί θεωρείς ότι ένας μηχανολόγος σε τεχνικό γραφείο υποαπασχολείται? Εννοείς ότι δεν είναι σημαντικά αυτά που κάνει ή ότι αμείβεται λίγο? Για εμένα τίποτα από τα 2 δεν ισχύει.
  14. Θεωρώ ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με ενέργεια κ εξοικονόμηση ενέργειας δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Ακόμη κ να μην υπάρχουν τα ΠΕΑ θα υπάρχει κάτι άλλο που τα έχει αντικαταστήσει κ θα είναι χρήσιμη η προηγούμενη γνώση. Μην το βλέπεις μονοσήμαντα.Το ότι ασχολείσαι με ΠΕΑ σημαίνει ότι μπορείς να ασχοληθείς πχ με το εξοικονομώ, να προτείνεις κάποιες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης κτλ. Προσωπικά η απασχόληση σε τεχνικό γραφείο θεωρώ ότι αξίζει. Τα τελευταία 2 χρόνια ειδικά έχουν καλυτερεύσει αρκετά τα πράγματα. Επίσης στην Θεσσαλονίκη που ζω βλέπω ότι έχει ξεκινήσει η ανοικοδόμηση που σημαίνει επιπλέον αντικείμενο για τα τεχνικά γραφεία. Δεν λέω ότι είναι οι εποχές πριν το 2004 αλλά πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Σε αυτήν την φάση θα πρότεινα σε ένα νέο να μείνει κ να ασχοληθεί εδώ παρά να φύγει έξω.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.