Μετάβαση στο περιεχόμενο

topoenv

Members
  • Περιεχόμενα

    106
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.774 profile views

topoenv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

22

Φήμη στην κοινότητα

  1. Νομίζω ότι καλύπτεσαι από την Y.A ΥΠΕΚΑ 9154/2011 (ΦΕΚ Β 583, 14-04-2011) "Τροποποιήσεις ειδικών όρων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών συστημάτων σε γήπεδα, οικόπεδα και κτίρια", για να πας με ΕΕΔΜΚ. Άρθρο 2 Τροποποίηση του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 40158/25.8.2010 (ΦΕΚ Β΄ 1556) υπουργικής απόφασης Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανεξαρτήτως ισχύος, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας, αλλά έκδοση έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας που εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 5219/3.2.2004 (ΦΕΚ Δ΄ 114/17.2.2004) υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει. Οι αναγκαίες κατασκευές που συνοδεύουν – απαιτούνται για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών συστημάτων είναι: α) στυλίσκος ΔΕΗ, β) οικίσκος εγκατάστασης, ηλεκτρονικού εξοπλισμού ανά 500 kW εγκατεστημένης ισχύος προκατασκευασμένος και με απολύτως αναγκαίες διαστάσεις μέχρι 15τ.μ. και συνολικού ύψους μέχρι και 2,5μ. με τη δυνατότητα προσαύξησης του ύψους αυτού μέχρι 20% στην περίπτωση εγκατάστασης εργοστασιακών πεδίων διανομής των αντιστροφέων–μετασχηματιστών, γ) περίφραξη με συρματόπλεγμα στα όρια της ιδιοκτησίας μέχρι 2,5μ. με συμπαγές τοιχείο ύψους έως 30 εκ. για την προστασία της εγκατάστασης. Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας εργασίες από σκυρόδεμα που συνοδεύουν τις παραπάνω κατασκευές, όπως θεμελιώσεις των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών στοιχείων. Για εργασίες όπως η θεμελίωση των βάσεων στήριξης των φωτοβολταϊκών στοιχείων με πασαλόμπηξη, με γεώβιδες, με χρήση βαρυτικών βάσεων, ακόμα και όταν μέρος τους (μέχρι 50%) τοποθετείται κάτω από τη φυσική στάθμη του εδάφους, καθώς και πάσης φύσεως οικίσκοι που εδράζονται βαρυτικά στο έδαφος και που ως αποκλειστικό σκοπό έχουν την προφύλαξη του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του σταθμού, δεν απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας.
  2. Συνάδελφε είστε όλοι σίγουροι για το λάθος; Δηλαδή μήπως δεν είναι λάθος η εξάρτηση του τοπογράφου, αλλά όλα τα προηγούμενα; Οι συν/νες του Κτηματολογίου συνήθως δεν είναι ορθές...
  3. Συνάδελφε δοκίμασε στη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων, Τοπογραφήσεων και Γεωπληροφορικής, Λεωφόρο Κηφισίας 39, Μαρούσι, Ώρες κοινού από Δευτέρα έως και Πέμπτη, 12:00μ.μ. έως 14:00μ.μ, κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο 210-6417646
  4. Ευχαριστούμε dimamp. Καταλήγουμε όμως ότι για ενίσχυση της ακρίβειας και για έλεγχο των αυτοματισμών (μαζεύονται πολλοί: αυτοβαθμονόμηση, αεροτριγωνισμός, matching points) ένας ελάχιστος αριθμός GCP's είναι απαραίτητος, σωστά;
  5. Μια χαρά είσαι. Άμα είσαι σε grid είσαι άψογα, αλλά από ότι έχω καταλάβει οτιδήποτε πάνω από 75-75 είναι ικανοποιητικό, ακόμα και χωρίς να σταυρώσεις γραμμές πτήσης.
  6. Ναι. Απλώς επειδή μπορεί να παραμορφώσει αρκετά το μοντέλο, χρειάζονται μεγάλες επικαλύψεις και τσεκάρισμα.
  7. Έχω πεισθεί, αλλά έτσι για το ονόρε, θέλω να το δω γραμμένο. Επίσης ήμουν λίγο φάουλ σχετικά με το self calibration. Ότι και να βρήκα, έλεγε ότι για μη μετρητικές κάμερες δεν έχει νόημα το precalibration αν δε γίνει αμέσως πριν ή αμέσως μετά την πτήση.
  8. Εγώ να δεις ζημιά που έπαθα... Όλο και το πλησιάζω. Επιφυλάσσομαι συντόμως.
  9. Προς επιβεβαίωση, δες και αυτό το paper. isprsarchives-XXXVIII-1-C22-131-2011.pdf
  10. Νομίζω ότι λέμε το ίδιο πράγμα. Τα matching points και τα κέντρα λήψης έχουνε συν/νες στο σύστημα αναφοράς του SfM. Γνωρίζοντας τα Χ,Υ,Ζ των κέντρων, τις γωνίες στροφής ω, φ & κ (στο σύστημα του SfM) ΚΑΙ τον εσωτερικό προσανατολισμό (άρα αποστάσεις σε pixel), μπορείς να κάνεις μετασχηματισμό. Στην περίπτωση των gcp's συνορθώνεις αξιοποιώντας τα για να αποκαταστήσεις τον εξωτερικό προσανατολισμό (να προσδιορίσεις δηλαδή τα Χ,Υ,Ζ και τις γωνίες στροφής)γνωρίζοντας πάντα τον εσωτερικό προσανατολισμό.
  11. Είναι σίγουρα βασικό στοιχείο, αλλά δε νομίζω ότι τα αδρανειακά τους είναι τόσο καλής ακρίβειας. ;Έχω καταλάβει ότι με τα matching points υπολογίζονται και οι τρεις στροφές της κάθε λήψης οπότε η θέση της κάθε λήψης είναι θέση ενός επιπέδου στο χώρο. Η κλίμακα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα, που επηρεάζεται πολύ και από το ύψος πτήσης.
  12. @dimapm Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είμαι κάποιος ειδικός στο αντικείμενο, θα προσπαθήσω να περιγράψω πώς έχω αντιληφθεί ότι λειτουργεί: Ο SfM αλγόριθμος λειτουργεί με την αναγνώριση κοινών σημείων (matching points) στα επικαλυπτόμενα τμήματα των διαδοχικών λήψεων και τον προσδιορισμό της τρισδιάστατης θέσης των σημείων αυτών (αυτό γίνεται με τεχνικές computer vision όπως η SIFT (scale-invariant feature transform) και SURF (speeded-up robust features). Για το λόγο αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ανάλυση των φωτογραφιών. Χρησιμοποιώντας τα matching points γίνεται υπολογισμός της θέσης και του προσανατολισμού της κάμερας σε κάθε λήψη προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει τα σφάλματα. Επομένως η γεωαναφορά ανάγεται πρακτικά στην εύρεση των κέντρων λήψης της κάμερας, οι συντεταγμένες των οποίων εισάγονται ως σταθερές (constraints) είτε στη συνόρθωση του block είτε χρησιμοποιούνται στο μετασχηματισμό από το σύστημα συντεταγμένων του αλγορίθμου SfM στο σύστημα συντεταγμένων της αποτύπωσης. Αυτό παραδοσιακά το κάνουμε με gcp's (κάνοντας στην ουσία συνόρθωση block). Με τη διαθεσιμότητα RTK/PPK δυνατότητας, στην ουσία αντί να κάνουμε συνορθωση block κάνουμε μετασχηματισμό συστήματος συντεταγμένων. Επισυνάπτω μια αρκετά συνοπτική αλλά ευρέως κατανοητή εργασία που περιγράφει τα παραπάνω. esurf-2019-2.pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.