Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

angelos

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.domusdesign.gr

angelos's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχει ένα αρκετά μεγάλο κτίριο σε απόσταση 12 μ. αλλά πατάει πάνω σε βράχο.Πιστεύω ότι δεν επηρεάζει τον τοίχο μου.
  2. Δυστυχώς ο τοίχος είναι 5,5 μ ύψος....και δεν μου δίνουν χρόνο για εργαστήριο...
  3. Το μήκος του τοίχου είναι 40 μ περίπου και θεμελιώνω σε βράχο.Όλο και κάποιος θα έχει λύσει κάτι παρόμοιο...δεν μπορεί.
  4. Αν έχει κανείς υπόψη του, θα ήθελα να μου πει συγκεκριμένα κάποιος, προτεινόμενες τιμές για γωνία εσωτερικής τριβής του εδάφους,γωνία τριβής πέλματος τοίχου-εδάφους και συνοχή εδάφους.
  5. Το πρόβλημα δεν είναι το έδαφός στο οποίο πατάω, αλλά αυτό το οποίο στηρίζω.Αν αλλάξω το φ του εδάφους που στηρίζω από 30 σε 20 η ενεργός ώθηση είναι σαφώς μεγαλύτερη και ο τοίχος ολισθαίνει ή σπαει ή και τα δύο.Το να βάλω τις χειρότερες τιμές εδάφους είναι εύκολο...αλλά δεν είναι αμαρτία να πληρώσει ο πελάτης μου 10-20.000 ευρώ παραπάνω επειδή εγώ δεν αντιμετωπίζω το θέμα επιστημονικα?
  6. Πρέπει να εκπονήσω μία μελέτη για ένα τοίχο αντιστήριξης 5 μ. ύψος από οπλισμένο σκυρόδεμα.Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει γίνει εδαφοτεχνική μελέτη και άρα δεν ξέρω ποιές είναι οι σταθερές του εδάφους.(φ,c, κτλπ). Ξέρω 'οτι θα πατήσω πάνω σε βράχο για να στηρίξω τον τοίχο μου και ότι το στηριζόμενο έδαφος έχει προέλθει απο μπάζωμα πριν 15 χρόνια και θα είναι κυρίως βράχια και άσπρουγας.Έχει κανείς εμπειρία ώστε να με συμβουλέψει για τις εδαφικές παραμέτρους που πρέπει να χρησιμοποιήσω?Μήπως υπάρχουν πίνακες με τιμές των εδαφικών παραμέτρων που μπορώ να υπολογίσω με μακροσκοπική εξέταση του εδάφους?(με το μάτι δηλαδή) Βοήθεια....θα ανοίξει η γης να με καταπιεί....
  7. Και εγώ λοιπόν, το ίδιο πρόβλημα.Σε δουλειά που μου έχει φέρει αρχιτέκτονας και έχει θεμελίωση σε βράχο, έχω ανισόπεδη θεμελίωση και δεν ακούνε κουβέντα.Θεμελιώνω με πεδιλοκό και ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται κάποια ενίσχυση στο σημείο που αλλάζω στάθμη.
  8. Όπως όλοι ξέρετε, ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα των μηχανικών σήμερα, είναι η λειτουργία των πολεοδομικών γραφείων. Περνάμε άπειρες ώρες παλεύοντας με την γραφειοκρατία, ενώ θα μπορούσαμε να δουλεύουμε και να αποδίδουμε για την κοινωνία και τον εαυτό μας.Στην πόλη μου κάνουμε μία προσπάθεια να διορθώσουμε κάποια πράγματα στην υπηρεσία γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.Χρειάζεται τουλάχιστον 1 χρόνο μία απλή άδεια για την έκδοση της. Θα μας ήταν χρήσιμο, αν έχουν άλλοι συνάδελφοι, στοιχεία για τις πολεοδομίες της πόλης τους να τα μοιραστούν μαζί μας.Πάγια δικαιολογία των υπευθύνων της υπηρεσίας είναι ότι αλλού είναι χειρότερα.Θα ήθελα να δω αν είναι έτσι.Θα ζητήσω και εγώ με τη σειρά μου από τους διαχειριστές του φόρουμ να φτιάξουν ένα τομέα μόνο για το θέμα της πολεοδομίας , όπου θα αναταλάσουμε πληροφορίες και εμπειρίες.Και το να λέμε απλά τον πόνο μας κάπου έχει χρησιμότητα, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. EDIT: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κυρίως κείμενο της δημοσίευσης όσο και στον τίτλο του θέματος. Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.
  9. Ξέρει κανείς πότε ψηφίζεται και τι περιέχει ο συγκεκριμένος νόμος?Αρμόδιοι για τις μελέτες θα είναι οι πολιτικοί μηχανικοί ή άλλη ειδικότητα?
  10. Δυστυχώς συνάδελφοι δεν εννοώ αυτό.Μιλάμε για κατατμήσεις εντός οικισμού. Και η απόφαση βγήκε τον τελευταίο μήνα.... Το θέμα είναι σοβαρό, διότι με αυτό τον τρόπο απαγορευόνται ουσιαστικά οι κατατμήσεις στα περισσότερα οικόπεδα.
  11. Έχει ακούσει κανείς για την απόφαση του Συμβουλίου επικρατείας που βγάζει παράνομες τις παραχωρήσεις δρόμων εντός οικισμού που γίνονταν, προκειμένου άρτια τμήματα να γίνουν και οικοδομήσιμα? Αν δεν μπορεί πια να τεμαχίσει κανείς με αυτό τον τρόπο , τότε τι άλλο μας μένει? Αν έχω δηλαδή 20 στρέμματα εντος οικισμού με αρτιότητα στα 1000μ π.χ. , δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να το τεμαχίσω σε μικρότερα τμήματα?(προφανώς οικοδομήσιμα). Αν κάποιος έχει στα χέρια ττου την απόφαση ,θα την ήθελα πολύ για να την μελετήσω.
  12. Ήθελα να ρωτήσω αν κανείς από εσάς ξέρει αν δημιουργούνται προβλήματα υγρασίας όταν έχει μπει άμμος στο υπόστρωμα του δαπέδου.Ένας αρχιτέκτονας μου είπε ότι η άμμος μεταφέρει υγρασία στους τοίχους σε περίπτωση διαρροής των σωληνώσεων....εμένα δεν μου προκύπτει κάτι τέτοιο απο αυτά που ξέρω....αλλά καλού κακού ας μου πει και κανείς πιο έμπειρος...
  13. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση συνάδελφε.... Που βασίζεις την άποψη αυτή? Υπάρχει στο ΓΟΚ κάτι που μου διαφεύγει ή το ξέρεις από εμπειρία σου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.