Μετάβαση στο περιεχόμενο

joanne

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Εξάρχεια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

joanne's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! με βοηθήσατε πολύ! Ο χώρος στην άδεια φαίνεται ως κατάστημα και θα γίνει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Το υπόγειο έχει χρήση αποθήκης. Στην άδεια, στην κάτοψη υπογείου φαίνεται το wc. Απλά δεν ήξερα αν μπορώ να το διατηρήσω. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  2. Σας ευχαριστώ και να γνωρίζετε κατανοώ το ειρωνικό ύφος. Το λειτουργικό κομμάτι είναι και για εμένα το πλέον σημαντικό. Απλά είναι ένα μαγαζί που θα μπορούσε να μην έχει και τουαλέτα. Αν υπήρχε υποχρέωση ΑΜΕΑ, δεν θα κάναμε αυτήν την συζήτηση τώρα. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  3. έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά κάποια πράγματα αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε, δεν είναι για ευρεία χρήση κοινού . Το θέμα είναι το οκ θα το πάρουμε ή θα κολλήσει στην αδειοδότηση?
  4. Καλησπέρα συνάδελφοι, Έχω αναλάβει την έκδοση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ισόγειο κατάστημα με υπόγεια αποθήκη σε ακίνητο με άδεια του 1963. Η ερώτηση μου είναι αν επιτρέπεται να πραγματοποιηθεί η τουαλέτα, χώρος βοηθητικής χρήσης, στο υπόγειο που έχει ύψος 2,05μ. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο?
  5. Καλημέρα σας, Τα ακίνητα αυτά προϋπήρχαν της διανομής και όντως το οικόπεδο ήταν ενιαίο και στη συνέχεια χωρίστηκε με το παραχωρητήριο. Αυτό που συνεννοηθήκαμε με τον ιδιοκτήτη είναι ότι θα (προσπαθήσει να) συνεννοηθεί με τον γείτονα και θα προχωρήσει σε ενοποίηση και μετά θα κάνουν σύσταση. Καθώς το θέμα είναι και του γείτονα αλλά και δικό μας.
  6. Τα ακίνητα και τα οικόπεδα αυτά μοιράστηκαν σε κατοίκους των Καλαβρύτων μετά την καταστροφή των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς. Συνεπώς το παραχωρητήριο αυτό είναι από το 1949, δεν είναι κάτι που προέκυψε από οικογενειακό διαχωρισμό. Τα ακίνητα αυτά χτίστηκαν μαζί, σαν τις εργατικές πολυκατοικίες, και μετά έγινε η διανομή. Έχουν κοινή μεσοτοιχία αλλά δυστυχώς ο πάνω με τον κάτω τοίχο δεν συμπίπτουν. Τα οικόπεδα αυτά χωρίστηκαν, δεν υπάρχει κάθετη ιδιοκτησία. Είναι σαν δύο ανεξάρτητα οικόπεδα τα οποία έχουν κοινή μεσοτοιχία με τμήματα των τοίχων αυτών να μην συμπίπτουν με το όριο του οικοπέδου. Είναι υφιστάμενη κατάσταση η οποία όμως δεν έχει αποτυπωθεί ποτέ σε όποια έγγραφα έχουν υπάρξει. Πως αποδεικνύω ότι δεν είμαι ελέφαντας και να είμαι καλυμένη πολεοδομικά;
  7. Καλησπέρα σας, Συναδελφοι, θα ήθελα την βοήθεια σας. Ακίνητο του 1949 στην περιοχή των Καλαβρύτων έχει χωριστεί στα δύο και έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες με παραχωρητήριο από το κράτος. Το οικόπεδο χωρίστηκε και τα όρια του είναι σαφή και φαίνονται σε όλα τα ρυμοτομικά από τότε. Το θέμα έγγυται στο ότι τα όρια του ίδιου του ακινήτου ανάμεσα στις δύο ιδιοκτησίες δεν είναι σαφή. Δηλάδη στο ισόγειο η δεξιά ιδιοκτησία μπαίνει στην αριστερή και στον όροφο η αριστερή ιδιοκτησία μπαίνει στην δεξιά. Και κατ'επέκταση κάθε ακίνητο βγαίνει εκτός των ορίων του και μπαίνει στα όρια του άλλου οικοπέδου. όπως καταλαβαίνετε έχω θέμα στην έκδοση αδείας για ένα από τα ακίνητα. Έχει κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίσει κάποιο τέτοιο θέμα?
  8. Καλησπέρα σας, Σε σχέση με το προηγούμενο ερώτημα μου, ισχύει ότι το οικόπεδο είναι ενιαίο. Ελέγχεται ενιαία το τοπογραφικό και στο διάγραμμα δόμησης γίνεται συνολικά έλεγχος, οπότε η άδεια για εξ'αδιαιρέτου οικόπεδα μπορεί να εκδοθεί μόνο με ενιαίους όρους δόμησης. Οι όροι δόμησης οι οποίοι θα ισχύσουν στο οικόπεδο είναι οι δυσμενέστεροι. Μπορεί να έχει διαφορετική χρήση αν επιτρέπεται στην περιοχή και πρέπει να μην απαγορεύεται από τη σύσταση ή να υπάρχει υπεύθυνη δήλωση από όλους τους συνιδιοκτήτες, όπου να επιτρέπεται η διαφορετική χρήση. Επιπλέον, σε σχέση με τα τουριστικά καταλύματα τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα δομούνται με όρους δόμησης κατοικίας, οπότε στην δική μου περίπτωση δεν έχω θέμα ως προς την έκδοση της άδειας. Τη συναίνεση όμως τη χρειάζομαι για την άδεια λειτουργίας. Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.
  9. Σε ευχαριστώ για την αμεσότητα! Αυτό γνωρίζεις που υπάρχει στο νόμο? Μόλις βρήκα ένα παλιότερο thread όπου λέει ότι για τουριστικά καταλύματα το οικόπεδο πρέπει να είναι ενιαίο. Γνωρίζεις αν ισχύει ακόμη αυτό?
  10. Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω για δυνατότητα διαφορετικών χρήσεων σε ένα οικόπεδο εντός οικισμού άρτιο κατά παρέκκλιση που έχει συστάθει κάθετη ιδιοκτησία. Στο οικόπεδο αυτό ο ένας ιδιοκτήτης θέλει να χτίσει κατοικία. Στο άλλο μισό, ο έταιρος ιδιοκτήτης θέλει να χτίσει τουριστικά καταλύματα (ο δικός μου πελάτης). Η ερώτηση είναι αν μπορούν σε ένα οικόπεδο με κάθετη ιδιοκτησία να υπάρχουν δύο διαφορετικές χρήσεις. Και αν ναι, αν δύναται τελικά να επωφεληθούμε από τα ωφέλη των επιπλέον τετραγωνικών που προκύπτουν από την τουριστική χρήση.
  11. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά, μήπως ξέρετε που μπαίνω και βλέπω τα αναδρομικά? Στο είδοποιητήριο στο site του τσμεδε μου βγάζει ότι δεν έχει εκδοθεί το Α2019. Που μπαίνω και το βρίσκω ρε παιδιά?
  12. Καλησπέρα σας!! θα ήθελα να ρωτήσω για ένα υφιστάμενο βιομηχανικό κτίριο μέσα στην Αθήνα, όπου θέλουμε να κάνουμε κάποιες μικρές εργασίες επισκευής. Οι εργασίες είναι για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας. Θα ήθελα πριν γίνουν οι εργασίες να κάνω περίφραξη εργοταξίου(στο μέλλον θα γίνουν περισσότερες εργασίες και χρειάζεται να το κλείσω για λόγους ασφαλείας) , για αυτήν την εργασία χρειάζεται να βγάλω κάποια άδεια? η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας με καλύπτει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.