Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

dklap

Members
  • Περιεχόμενα

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ιωαννινα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dklap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλήμερα σε όλους, σε νεόδμητη κατοικία ( ολοκληρώθηκε 2018) με αναθεωρημένη άδεια 2017 , θέλω να βάλω Φ/Β στην στέγη. Μπορεί να ενταχθεί στο εξοικονομώ μόνο για τα Φ/B ? Το σπίτι έχει ενεργειακό πιστοποιητικό Β.
  2. Καλήμερα σε όλους. Κατασκευάζω μεζονέτα 135τμ χωρίς υπόγειο σε 256τμ οριζόντιο οικόπεδο. Έχω εξαντλήσει την κάλυψη σε φύτευση. Μπορώ να φτιάξω υπόγεια δεξαμενή αερίου 500λτ(τσιμεντένια βάση και επιχωμάτωση με άμμο 1μΧ1.5μ );
  3. +2 Ακριβός τα ίδια ερωτήματα έχω και εγώ.....
  4. Σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις. Μου φαίνεται καλή η ιδέα του 2πλου τοίχου(με απλό τούβλο) με 2πλο σεναζ και καλό σφήνωμα.
  5. + 8cm μόνωση μαζί με τον σοφά ο εξωτερικός τοίχος θα έχει πάχος 35cm; Για περιοχή Ιωαννίνων.... Μεγάλος δεν είναι; Το κόστος για χτισιμο με τουβλέτα δεν είναι μεγαλύτερο;
  6. Δηλαδή μπατικος τοίχος χωρίς πλέξιμο των τούβλων με σεναζ πάνω από το μέσο ύψος του θα κάνει την δουλειά;
  7. Οικοδομή (μεζονέτα) με το που θα τελειώσουν τα μπετά θα φέρω τον τούβλα. Εκει κόλλησα!!!! Παιδιά αυτό εννοώ. Με τοποθέτηση των τούβλων κάθετα στην εξωτερική μόνωση δεν έχω απώλεια θερμότητας? 1. Εσωτερικό επίχρισμα (π.χ. ασβεστοτσιμεντοκονίαμα πάχους 2,0 cm). 2. Υφιστάμενη μπατική τοιχοποιία. 3. Εξωτερικό επίχρισμα υφιστάμενης τοιχοποιίας (καθαιρείται, εφόσον είναι σαθρό). 4. Κόλλα επικόλλησης θερμομονωτικής στρώσης (σημειακή τοποθέτηση). 5. Θερμομονωτική στρώση. 6. Στοιχεία στήριξης θερμομονωτικής στρώσης (μανιτάρια). 7. Πρώτη στρώση επιχρίσματος. 8. Υαλόπλεγμα ή μεταλλικό πλέγμα. 9. Δεύτερη στρώση επιχρίσματος. 10. Προεπάλειψη. 11. Τελική στρώση επιχρίσματος. 12. Βάση στήριξης θερμομόνωσης.
  8. Χρειάζομαι την θερμοχωρητικότητα των τούβλων.
  9. Καλήμερα σε όλους, σχεδιάζω να κατασκευάσω το σπίτι μου( μεζονέτα 135 τμ) και έχω φτάσει σε ένα δίλημμα για το τρόπο κατασκευής της τοιχοποιίας. Ο μάστορας μου, προτείνει( από μεγάλη εμπειρία) να τον κατασκευασουμε με διπλό τούβλο και μετά την εξωτερική μόνωση. Ο μηχανικός μου θεωρεί οτι θα έχω προβλήματα σε σεισμούς αν δεν πλήξουμε τα τούβλα. Πρόβλημα όμως έτσι με ηχομόνωση και θερμομόνωση άσχετα αν θα εφαρμόσουμε κέλυφος. Για την τουβλετα τi άποψη έχετε; Στο χτίσιμο ειναι ποιο οικονομική; Στην εγκατάσταση των ηλεκτρολογικων υπάρχει περίπτωση να σπάσει (αυτό φοβάται ο μάστορας μου); Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
  10. Καλησπέρα σ όλους. Παιδιά το εξοικονομώ μπορεί να εφαρμοστεί σε ημιτελείς (ανεγειρόμενες) κατοικίες?
  11. Βρε παιδια τελικά πόσο κοστίζει ενα πάρκο 50 kW χωρις την περίφραξη. Ακούω τιμές απο 40000 εώς 70000. Πόσο σου αποδίδει στον περίπου στο χρόνο ( τιμή εώς 2/2015) και αν είχατε το κεφάλαιο θα το ξεκινούσατε ; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων .
  12. Παιδιά καλησπέρα, κατέχω μια άδεια ανέγερσης μεζονέτας από το 2009(έχω πάρει την 3χρονη παράταση) και χρειάζεται να κάνω κάποιες αλλαγές. Δηλαδή να αλλάξω την στέγη σε μονόριχτη από κανονική, και να αλλάξω, προσθέσω τετραγωνικά (2 έως 4τμ) σε δωμάτιο ισογείου (θα τα αφαιρέσω από άλλο δωμάτιο στον πίσω μέρος της οικοδομής). Γνωρίζει κάποιος πόσο θα κοστίσει η αναθεώρηση αδείας. Με ποιο τρόπο υπολογίζεται?
  13. Φιλε SDIM Ο μηχανολόγος που μου έκανε την προσφορά , ειναι υπεύθυνος πωλήσεων συγκεκριμένης εταιρία στην δυτική Ελλάδα. Μου έκανε προσφορά για τα υλικά + εργατικά(ενδεικτικές τιμές)+ΦΠΑ. Ειναι υπάλληλος της εταιρίας(υπεύθυνος πωλήσεων-βλέπε Kelifos)!!!!!!!! Δεν θα τον πλήρωνα εγώ. Πληρώνεται από την μαμά εταιρία.
  14. Φιλε FouksMechMech. Προσπαθω να παρω προσφορες για το σπιτι που θελω να φτιαξω απο διαφορες εταιριες εδω στα Ιωαννινα. Χθες μου εδωσαν προσφορά για 253τμ υλικα+εργατικα+ΦΠΑ 14.600E δηλαδη 57Ε /τμ. ΚΕΛΙΦΟ με εξυλασμένη πολυστερινη. ΠΡΙΝ ΑΠΟ 3 χρονια μου δωσανε προσφορά με 55Ε/τμ. ?????????????????????? Σε ερωτηση μου πως γινεται η Ελλαδα να εχει υφεση -15%(και λιγα λεω) τα τελαυταία χρονια και το προιον τους να ανεβεβει. Μου απαντησαν οτι αν θελω μπορω να παω σε κατι ποιο φθηνω ΧΩΡΙΣ εγγύηση εγκαταστασης!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και εδω ρωταω τους αξιοτιμους φιλους μηχανικους τελικα τι συμβενει και δεν πεφτουν οι τιμες?
  15. Δηλαδή βρε παιδιά αν το συνολικά πάχος του τοίχου( 8cm εξυλασμενη πολυστερίνη + 17cm τουβλέτα) ειναι 25cm θα ακούω το μηχανάκι από έξω!!!! (παράθυρα με τριπλεξ)
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.