Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τριαντάφυλλος Μ.

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λουξεμβούργο
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τριαντάφυλλος Μ.'s Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Χρησιμοποίησε το numbeo.com Είναι μια πλατφόρμα σύγκρισης διαφόρων στοιχείων του κόστους ζωής μεταξύ διαφόρων πόλεων, ευρωπαϊκών και μη. Μπορείς να εισάγεις την πόλη στην οποία ζεις και τον μισθό σου, και το σαϊτ θα σου υπόλογίσει το μισθό που θα πρέπει να παίρνεις στην καινούρια πόλη, ώστε να διατηρήσεις το ίδιο βιοτικό επίπεδο (ουσιαστικά τον ελάχιστο μισθό για τον οποίο θα άξιζε να μετακομίσεις). Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τον καθένα πόσο θα ήθελε να κερδίζει. Επίσης σου παρουσιάζει μια εκτενή λίστα με το μέσο κόστος διαφόρων προϊόντων / υπηρεσιών (ενοίκιο, ρεύμα, ίντερνετ, τρόφιμα, ρούχα κτλ) στις δύο πόλεις, οπότε μπορείς να συγκρίνεις λεπτομερέστερα. Εγώ εχω χρησιμοποίησει την πλατφόρμα για την μετακόμισή μου από την Ιταλία στο Λουξεμβούργο, και πρέπει να πω ότι ήταν εξαιρετικά ακριβής.
  2. Με μια μόνο ένσταση όσον αφορά τα περί ήρεμου και ευγενικού περιβαλλοντος (βιβλιοθηκονόμο μου θυμίζει, όχι μηχανικό), συμφωνώ. Το δικό σου σχετικό "μου αρέσει" ποιο είναι; Και αν μου επιτρέπεις, τα κριτήριά σου επιλογής επαγγέλματος με σειρά προτεραιότητας ποια είναι; Αυτά που απαρίθμησες παραπάνω;
  3. @engineer84 χαίρομαι που τελικά βλέπω ότι μετά τη συζήτηση των προηγούμενων ημερών περί κατατακτηρίων σε τμήμα ΠΜ για περισσότερα επαγγελματικά διακιαώματα, έχεις αρχίσει και εξετάζεις περισσότερες εναλλακτικές. Από τη γρήγορη ανάγνωση αυτού του thread αλλά και από την άλλη μας συζήτηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το βασικότερο κριτήριο επιλογής επαγγέλματος για σένα είναι το ύψος του μισθού/εισοδήματος και όχι το πόσο σου αρέσει η δουλειά σου (φυσικά μπορείς να με διορθώσεις αν κάνω λάθος). Δεν λέω ότι το οικονομικό δεν είναι σημαντικό, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να επιλέξεις κάτι που να συνδυάζει και τα δύο. Δηλαδή να σπουδάσεις/ειδικευτείς σε κάτι που σε ενδιαφέρει πραγματικά αλλά παράλληλα να σταθμίσεις και τις ευκαιρίες μελλοντικής επαγγελματικής αποκατάστασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εσένα τι θα σου άρεσε περισσότερο να κάνεις;
  4. aginor τελικά τι έγινε; την πήρες την πιστοποίηση; Ξεκίνησες την παραγωγή των λεβήτων;
  5. Συγγνώμη φίλε aiche, αλλά λίγο υπερβολικό μου ακούγεται αυτό... Τι ήταν; Νέοι στο στρατό και τους βάλανε αγγαρεία; Ή μήπως δεν έχουν καθαρίστριες στα ΕΛΠΕ; Εγώ προσωπικά δεν τα πιστεύω αυτά.
  6. Καλή αρχή spgirl! Ικανοποιητικές οι παροχές;
  7. Χαχαχαχαχαχαχαχα!! Πολύ καλό! Απ'το στόμα μου το πήρες!!
  8. engineer84, μετά από το τελευταίο σου post το συμπέρασμά μου είναι ότι βλέπεις το δέντρο και δεν βλέπεις το δασος. Επίσης είσαι εκτός θέματος. Έχεις αρχίσει να μιλάς μόνο για Φ/Β σε ένα θέμα που αφορά στο αν θα πρέπει να δώσεις ή όχι κατατακτήριες εξετάσεις. Ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, καλή τύχη. Γεια σου από μένα.
  9. Εδώ θα διαφωνήσω μερικώς. Ναι, η προϋπηρεσία γενικά μετράει περισσότερο από τα άλλα προσόντα αλλά δεν είναι το παν για τους νέους. Μετράει και η όρεξη για δουλειά, η εργατικότητα, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια, η εμπιστοσύνη που εμπνέεις στο άτομο που σου κάνει συνέντευξη. Στο λέω από προσωπική εμπειρία. Όταν τελειώσα το Πολυτεχνείο, βρήκα μια πολύ καλή δουλειά στη Θεσσαλονίκη χωρίς να έχω ΚΑΜΙΑ σχετική προυπηρεσία (αλλά και η άσχετη ήταν αμελητέα). Φαντάζομαι, το τότε αφεντικό μου εκτίμησε τον ζήλο μου και την προθυμία μου. Μπορεί να ήμουν η εξαίρεση, αλλά υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις. @engineer84 Πρόσεξε όμως. Αναφέρομαι σε ΝΕΟΥΣ μηχανικούς. Σε ΗΛΙΚΙΑ ΝΕΟΥΣ. Γιατί στα 32 σου, όσο κι αν το θέλεις ΔΕΝ είσαι πια νέος. Στα 32 πλέον ισχύει αποκλειστικά και μόνο αυτό που αναφέρει ο zografos_k. Το μόνο που μετράει για τα πράγματα που θες να κάνεις είναι η εμπειρία.
  10. engineer84, από όλους εκείνους που απάντησαν στο post σου, κανείς δεν συμμερίζεται τις απόψεις σου. Ο στόχος σου δεν ήταν να πάρεις γνώμες εμπειρότερων ατόμων από σένα; Τι θα ήθελες να ακούσεις για να πεισθείς; Τα άτομα αυτά έχουν συνηθίσει στην φοιτητική τους ανεμελιά και στην οικονομική στήριξη των γονέων τους, με αποτέλεσμα να θέλουν να την παρατείνουν όσο γίνεται περισσότερο. Αλλιώς ποιος ο λόγος να θες να φας ακόμα 4 χρόνια στα θρανία, δουλεύοντας (διατηρώ τις επιφυλάξεις μου) part time. Γνώμη μου ε; Τέλος πάντων.... η αισιοδοξία είναι καλό πράγμα. Άλλωστε κανείς δεν σου είπε να μη δώσεις κατατακτήριες. Κανείς δεν σου είπε να μην κάνεις 2 πράγματα ταυτόχρονα. Όλοι όμως σου λένε να ρίξεις το βάρος στη δουλειά πλέον κι όχι στις σπουδές. Σου εύχομαι γρήγορα να σου απαντήσουν και οι εταιρείες από τις οποίες περιμένεις απάντηση. Α...και κάτι ακόμα... όταν με το καλό πιάσεις δουλειά, προσπάθησε να ζεις μόνο με το μισθό σου χωρίς να βασίζεσαι καθόλου στους γονείς σου (να πληρώνεις το ενοίκιό σου, τους λογαριασμούς σου, το σούπερ μάρκετ σου, τη βενζίνη σου, την ασφάλειά σου, την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου κτλ.) και μετά μου λες για 1000 ευρώ καθαρά σε 5 χρόνια από τώρα.
  11. engineer84 με όλο το σεβασμό σου λέω πως ζεις σε παραμύθι. Σε ένα παραμύθι που όπως σωστά είπαν οι συνάδελφοι παραπάνω, το διηγήθηκαν σε όλους μας οι μανάδες και οι πατεράδες μας όταν ήμασταν μικροί. Το γεγονός όμως ότι σ'αυτό το παραμύθι όλα ήταν ρόδινα και ο πρίγκηπας μηχανικός έκανε μελέτες στο κυριλέ γραφείο του φορώντας το κουστούμι του, βγάζοντας 2000 για πλάκα δεν σημαίνει πως είναι και αλήθεια. Δε λέω... τα πράγματα ήταν έτσι παλιότερα. Ίσως και λιγότερο παλιά απ'όσο νομίζεις. Όταν μπήκα στο Πολυτεχνείο το '98 οι ΠΜ δεν προλάβαιναν να βγαζουν άδειες και να χτίζουν. Οι μηχανολόγοι ήταν περιζήτητοι. Καλά για τους ηλεκτρολόγους δεν σου λέω τίποτα. Οι αρχιτέκτονες κυρίλα (η μάνα μου ακόμα το'χει καημό που δεν πήγα αρχιτεκτονική). Αλλά τα πράγματα αλλάξανε. Δοκίμασε να βρεις μια δουλειά και να δουλέψεις ένα χρόνο και μετά έλα να με βρεις και να μου πεις. Το ότι θεωρείς ότι θα "κονομάς" 1500-2000 το μήνα βάζοντας μόνο την υπογραφή σου το αφήνω ασχολίαστο γιατί με πρόλαβαν οι συνάδελφοι παραπάνω.
  12. Διαφέρει στο ότι ο πρώτος ξέρει πως λειτουργεί η αγορά και κινείται διαφορετικά. Και στο κάτω κάτω αν δεν του βγει με τα φωτοβολταϊκά, έχει πάντα να γυρίσει στον προγραμματισμό που τον ξέρει. Ο 25άρης από την άλλη έχει το ατού της ηλικίας. Όλο και κάποιος θα τον προσλάβει... μικρός γαρ... Ε,πες έτσι βρε engineer84.... αν θέλεις στα 32 σου, το 2016, να παίρνεις 1000 ευρώ, έλα σε μένα. Θα σε προσλάβω εγώ και στο λέω από τώρα. Αλλά μη μου ζητάς περισσότερα τότε!! Παράφρασες τα γραφόμενά μου, αλλά όπως και να'χει, ανάτρεξε στην προηγούμενή μου απάντηση.
  13. Ναι, με σημειώσεις άλλων, καλό διάβασμα και συναντήσεις με τους καθηγητές για να σου εξηγήσουν αυτά που δεν μπόρεσες να καταλάβεις μόνος σου. Το θέμα είναι να παρακολουθείς όταν είσαι 20 χρονών στην πρώτη σχολή. Εκτός κι αν προτιμάς να παρακολουθείς κάθε μέρα ανελλιπώς (είσαι σίγουρος..; ) και να βρεθείς στα 31 σου στην αγόρά εργασίας χωρίς καθόλου εμπειρία με 2 πτυχία Πολυτεχνείου. Είμαι περίεργος να δω ποιος θα σε προσλάβει. Κάτι τέτοια μου λέει κι αδερφή μου που είναι στην ηλικία σου και με βγάζει από τα ρούχα μου.
  14. Κάνε το αντίθετο: ξεκίνα να ψάχνεις δουλειά κατευθείαν ως ΗΜΜΥ, δώσε κατατακτήριες κι αν περάσεις, έχε τη σχολή part time κι όχι τη δουλειά. Ενδεχομένως δεν θα τελειώσεις στα 31 σου, αλλά τουλαχιστον όταν τελειώσεις και 2 πτυχία θα έχεις και επαγγελματική εμπειρία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.