Μετάβαση στο περιεχόμενο

gk1359

Members
  • Περιεχόμενα

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

gk1359's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι μεταβατικές διατάξεις για τα δυο έτη κατισχύουν των περιορισμών από ζώνες οικιστικού ελέγχου? Αρτιότητα ΖΟΕ >πχ 4000μ2 κατά παρέκκλιση Μεταβατικές <2000μ2 και πρόσωπο κλπ Προφανώς παραμένει ο περιορισμός των ΖΟΕ σωστά?
  2. Το πρόβλημα εστιάζεται στο οτι ο πελάτης μου δεν έκανε κάτι όταν διαπίστωσε το ξεμπάζωμα τότε. Αν είχε κάνει η ευθύνη του ΙΔ3 θα προέκυπτε άμεσα. Επιπλέον το τοιχείο του ΙΔ2 λόγω μεγέθους και θέσης συμπαρασύρει το τοιχείο του πελάτη μου το οποίο πιθανόν να μην είχε καμία μετακίνηση αν δεν ακουμπούσε πουθενα. Είναι λοιπόν σημαντικό η σκυροδέτηση τοιχείων να αφήνει πάντα αρμούς με όμορα!
  3. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι απο ΣΧΠ. η ΓΥΣ. Αεροφωτογραφία δεν μπορεί να αποδείξει κάτι. Το μόνο που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω (δώσω στον δικηγόρο) είναι η τομή της αδείας του ΙΔ3 η οποία δείχνει οτι το ξεμπαζωμένο τμήμα είναι το μπαζωμένο υπόγειο που έχει γίνει ισόγειο. Δεν το γνώριζα! Αν θυμάσαι σε παρακαλώ να αναφέρεις τον νόμο απο τον οποίο προκύπτει η ευθύνη αναφοράς.
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ενημερωτικά : Η ΥΔΟΜ απάντησε πως αν βγει για αυτοψία θα συντάξει έκθεση επικινδυνότητας η οποία όμως κατα πάσα πιθανότητα θα προσβάλει τον πελάτη καθώς το κόκκινο τοιχείο είναι ιδιοκτησίας του. Η έκθεση κατα τον προισταμένο δεν μπορεί (δεν θέλει? ) να ανακαλύψει/καταλογίσει ευθύνες παρα μόνον να καταγράψει την υπάρχουσα κατάσταση και να απαιτήσει αποκατάσταση. Η έκθεση επικινδυνότητας προωθείται μετα απο κάποιο χρονικό διάστημα και εαν δεν έχει γίνει κάτι απο τους υπέυθυνους στον εισαγγελέα! Συνεπώς μιλούμε για αδιέξοδο για τον πελάτη μου!
  5. Παρακαλώ για τις απόψεις σας: Ο ΙΔ2 χτίζει τοιχείο περίφραξης υψ. 2μ το 1980 Ο ΙΔ1 (πελάτης) χτίζει το κόκκινο τοιχείο περίφραξης κατα την ανέγερση της κατοικίας του σε επαφή με το υπάρχων τοιχείο του ΙΔ2 Ο ΙΔ3 το 1990 ξεμπαζώνει κατα 1,80μ-2,50μ και τους δυο τοίχους προκειμένου να δημιουργήσει προάυλιο χώρο στην νεόδμητη τοτε κατοικία του ενώ ο πελάτης μου απουσιάζει στο εξωτερικό οπου και διαμένει. Το προφανές αποτέλεσμα είναι πως και τα δύο τοιχεία έχουν αρχίσει να καταρρέουν προς την ΙΔ3 Διαμπερείς ρωγμές που φτάνουν έως και τα 5cm και μια εικόνα που δείχνει να επίκειται κατάρευση Δικονομικά αντιμετωπίστηκε με μια εξώδικη διαμαρτυρία (πρόταση για διαμοιρασμό κόστους αποκατάστασης αποποίηση ευθυνών κλπ) η οποία έπεσε στο κενο εδώ και 6μήνες. Υπάρχει κάποια διαδικασία μέσω πολεοδομίας η οποία να αφορά την ασφάλεια των κατασκευών. Μια κατάρευση του τοιχείου θα προκαλέσει υλικές ζημίες κυρίως στον ΙΔ3 στην καλύτερη αλλα και τραυματισμούς στην χειρότερη περίπτωση. Μπορεί η πολεοδομία αυτεπάγγελτα η με καταγγελία να επιληφθεί του θέματος να προβεί σε συστάσεις για αμεση αποκατάσταση η κάτι σχετικό? Οποιαδήποτε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ
  6. Αγαπητέ antloukidis μου ακούγεται απόλυτα λογικό αυτό που σκέφτηκες. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Θα καλέσω υδραυλικό απο αυριο
  7. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα θερμοσίφωνα/boiler/ηλιακό idropi του οποίου η ηλεκτρική αντίσταση λειτουργεί με περίεργο τρόπο. Συγκεκριμένα όταν δίνεται ρεύμα στον θερμοστάτη (απλός εμπορίου) της αντίστασης ανάβει για 20-30 δευτερόλεπτα κι έπειτα σβήνει. Μετα απο 1λεπτό ξαναανάβει και αυτη η διαδικασία συνεχίζει για ώρες μέχρι που το νερό φτάνει σε αξιοπρεπή επίπεδα 60-70ο και τότε η διαδικασία σταματά. Αυτό συμβαίνει σε όποια θερμοκρασία κι αν έχω τον θερμοστάτη >40ο. Ο ηλεκτρολόγος αφου έλεγξε την αντίσταση αντικατέστησε τον θερμοστάτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο μηχανολόγος μηχ. (συνεργάζόμενο γραφείο) που μου πούλησε και το σύστημα δεν μπορεί να εξηγήσει το φαινόμενο Το φαινόμενο πρέπει να εμφανιζόταν απο την αρχή καθώς λόγω της 3πλης την ηλεκτρική αντίσταση δεν την χρησιμοποιούσαμε σχεδόν ποτέ και δεν είχε παρατηρηθεί. Έχει τύχει σε κάποιον κάτι αντίστοιχο?
  8. Σύμφωνοι απ'οτι διαβάζουμε στην βοήθεια του τεε η επιφ=εξωτ διαστ κελύφους. Αν αφαιρέσω οπές πλάκας δηλαδή συμβαδίσω με πραγμ δόμηση οι επιφάνειες μου συμφωνούν με Ε9 του ιδιοκτήτη στο εξοικονομώ. Αλλιώς ο φάκελος επιστρέφει με την ένδειξη διορθώστε το Ε9. Αυτο πως το αντιμετωπίζετε?
  9. Άργησα λίγο να δώ τις απαντήσεις των συναδέλφων. Αν μπορείτε παρακαλω επιβεβαιώστε τους υπολογισμούς. Έχω για παράδειγμα μια τριώροφη μεζονέτα με υπόγειο-αποθήκη-ΜΘΧ 50τμ κάτοψη ισογείου 50τμ κάτοψη ορόφου 40τμ αλλά πλάκα ορόφου 20τμ πλάκα Β ορόφου 35τμ με οπή κλιμακας 5τμ. Στον Α οροφο υπάρχει ένας διάδρομος-γέφυρα μεταξύ κλιμακοστασίου και χώρου γραφείου. Ο διάδρομος είναι ανοιχτός πάνω απο το σαλόνι του ισογείου. Στις καρτέλλες που δείχνει ο panos-vicious Συνολική επιφ δαπέδου = 155τμ Θερμαινόμενη επιφ δαπέδου = 130τμ Συνολική επιφάνεια ζώνης = 130τμ Σωστά? Δεν είναι παράξενο που μια μικρή ασήμαντη γέφυρα διάδρομος επηρεάζει τόσο το εμβαδό θερμικής ζώνης. Γνωρίζετε υποθέτω πόσα προβλήματα δημιουργούν αυτές οι επιφάνειες στα προγράμματα "εξοικονομώ κατ'οίκον"
  10. Μια απορία για μεζονέτες γιατι δεν καταλαβαίνω. Εντάξει ο όγκος της θερμικής ζώνης είναι απόλυτος το κέλυφος του κτιρίου με τις εξωτερικές διαστάσεις. Η επιφάνεια όμως της οπής εσωτερικής κλιμακας του ορόφου αφαιρείται απο την επιφάνεια θερμικής ζώνης ή όχι? Αφου υπάρχει εσωτερική κυκλοφορία αέρα μεταξύ των δύο ορόφων γιατί να μην θεωρήσω ώς επιφάνεια μόνο αυτή του ισογείου με όγκο ισογ+α οροφ? Άλλωστε η πλάκα οροφής ισογείου είναι αδιαβατική. Αν η οπή του κλιμακοστασίου είναι 20τμ σε κάτοψη 60τμ? Τι ρόλο παίζει η επιφάνεια σε αυτό το κουτάκι της θερμικής ζώνης. Πως προσμετράται στους υπολογισμούς αφου στο κέλυφος προσδιορίζω όλες τις αδιαφανείς (προς έδαφος αέρα κλπ.). Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια
  11. Συνάδελφοι μια επιβεβαίωση παρακαλώ Σε διώροφο κτίριο με ένα διαμέρισμα ανα όροφο όπου το ισόγειο είναι με άδεια του 1990 και το δεύτερο με άδεια προσθήκης του 1998 δεν έχει αποπερατωθεί ο όροφος. Έχουν τοποθετηθεί και τα κουφώματα αλλα δεν έχει συνδεθεί με τον λέβητα. Ρευματοδότηση απο ΔΕΗ δεν έχει πάρει. Θέλουμε πιστοποιητικό για ενοικίαση του ισογείου. Αφου απο την εγκύκλιο καταλαβαίνω οτι σε ημιτελές δεν εκδίδεται ΠΕΑ θα πάρω το ισόγειο ώς "ολόκληρο κτίριο" και θα ορίσω ΜΘΧ τον όροφο με διαχωριστική την οροφή ισογείου σωστα? Θα περιγράψω δηλαδή όλο το κτίριο και θα εκδώσω πιστ. για το ισόγειο αφού δεν μπορώ καν να το θεωρήσω τμήμα κτιρίου. (ΔΕΝ υπάρχει σύσταση!)
  12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Συνεπώς το να δίνεις στο χώρο αέρα που περνάει μέσα από οξειδωμένο χάλυβα, προφανώς αυξάνει τις πιθανότητες εισπνοής επικινδύνων μικροσωματιδίων. Από την άλλη ο MScEng έχει δίκιο πως οι φούρνοι χρησιμοποιούν χάλυβες αλλά απ' ότι έχω δει αυτές οι λαμαρίνες έχουν κάποια επίστρωση (χρώμα) καθώς επίσης οι οικιακοί φούρνοι δεν φτάνουν τις θερμοκρασίες τζακιού
  13. Aiche ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό όμως έχει να κάνει με τα όρια διαρροής. Σωστά? Εγώ όμως ο ανώμαλος ψάχνω να βρω τι γίνεται όταν ο ανοξείδωτος ή ο απλός χάλυβας θερμαίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Παράγει επικίνδυνες για την υγεία πτητικές ουσίες? http://en.wikipedia.org/wiki/Siderosis#Causative_agent
  14. Δεν ξέρω aiche. Υπέθεσα πως κάτι μπορεί να υπάρχει σε αυτό. Είπα πριν απευθυνθώ σε ιατρούς εργασίας (και χάσω την μπάλα) να ρωτήσω συναδέλφους.
  15. Κάθώς είμαι πολ. μηχανικός θα ήθελα όποιος συνάδελφος μηχανολόγος ή μεταλλειολόγος γνωρίζει να προτείνει σχετική βιβλιογραφία με τις επιπτώσεις στην υγεία για χάλυβες που ζεσταίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες >500οC. Στο ntua.gr καταλήγω πως το μάθημα που μάλλον με καλύπτει είναι Μεταλλογνωσία Ι Το ερώτημα προκύπτειαπό τη χρήση χάλυβα σε ενεργειακές εστίες αέρα έναντι αυτών που χρησιμοποιούν μαντέμι. Ευχαριστώ για όποια βοήθεια
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.