Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

zack

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Περιστέρι
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

zack's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ωραία αλλα τι εννοείς? Μπαίνει στον 4014 και πληρώνει πάλι πρόστιμο? Και τα τμήματα που είναι με τον 3843? Μπαίνουν κι αυτά?
  2. Καλημέρα! Θα ήθελα να θέσω κάποια ερωτήματα για κτίριο το οποίο έχει τμήματα που τακτοποιήθηκαν με τον Ν. 3843 / 10 και έγινε αλλαγή χρήσης. Λοιπόν : Η άδεια του κτιρίου είναι το 2004 και στο ισόγειο φαίνεται να έχει 1 στεγασμένο χώρο στάθμευσης, 1 Η/Χ και 1 κατάστημα. Με τον ν. 3843 / 10 τακτοποιήθηκαν ο χώρος στάθμευσης και ο Η/Χ σαν καταστήματα(ένα με το υπόλοιπο). Ύστερα το κατάστημα έγινε 2 σπίτια (έχουν ήδη κατασκευαστεί). Έλεγα πως πρέπει να μπει στα αυθαίρετα (4014) να πληρώσει το παράβολο και να βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης, γιατί αν και προσθέτοντας τα τετραγωνικά του γκαράζ του Η/Χ και του καταστήματος υπέρβαινε τον σ.δ. διάβασα ότι δεν προσμετρούνται στον σ.δ. όσα τακτοποιήθηκαν με τον 3843. Όμως επίσης ο νόμος λέει ότι τα τακτοποιημένα με τον 3843 δεν μπορούν να αλλάξουν χρήση. Τι μπορεί να γίνει υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ρυθμίσει κάπως; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά τώρα είδα το θέμα. Μάλλον λέγεται Γαλλικό στρέμμα γιατί "τα μέτρα και τα σταθμά" δημιουργήθηκαν και καθιερώθηκαν για πρώτη φορά σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επαναστάσεως. Μάλιστα ήταν από τα βασικά αιτήματα των επαναστατών. Για παράδειγμα στην επιτροπή που τα δημιούργησε ήταν κάποια ονόματα όπως ο Καρνό, ο Λαπλάς, ο Κουλόμπ κ.α. Με κάθε επιφύλαξη οι πληροφορίες από ότι θυμάμαι από το βιβλίο του Ντένι Γκετζ "Το μέτρο του χρόνου" Αρα μάλλον το κανονικό στρέμμα εννοεί γιατί αυτό νομίζω χρησιμοποιούμαι και εμείς.
  4. Για δήλωση ότι δεν έχει κτίσματα! Ωραία όντως σήμερα άνοιξε το σύστημα. Βάζω όλα τα στοιχεία και στην περιγραφή βάζω "Αγροτεμάχιο αδόμητο" και στην τεχνική περιγραφή ότι είναι αδόμητο anyway. Δεν συμπληρώνω τίποτα άλλο (αυθαιρεσίες και τέτοια) και βγαίνει το πρόστιμο μηδέν. Μέχρι εδώ καλώς. Στα πρόσθετα στοιχεία έχει να συμπληρωθεί ένα πεδίο Α/Α πρωτοκόλλου Ηλεκτρονικός κωδικός Α/Α έργου του συστήματος αμοιβών . Τι είναι αυτό; Ο κωδικός της δήλωσης; Κάτω από αυτό έχει πεδίο για τη συμφωνηθείσα αμοιβή. Γενικότερα θα βγει κάποια αμοιβή για τη δήλωση; Πρέπει να πληρωθούν διάφορες κρατήσεις σύμφωνα με την αμοιβή; Γενικότερα έχω χαθεί και με πιέζουν για να κάνουν τις μεταβιβάσεις μέχρι τέλος του έτους!!! Please HELP!!!!
  5. Καλησπέρα! Διάβαζα διάφορα από αυτά που έχουν γραφτεί και θα ήθελα να κάνω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις: Από αυτά που διάβασα όλα τα Τοπογραφικά πλέον πρέπει να είναι σε ΕΓΣΑ 87. Υποθέτω ότι αν υπάρχει κάποιο σχέδιο στην περιοχή που είναι σε κάποιο άλλο σύστημα ( π.χ. μια Πράξη Εφαρμογής σε ΤΜ3 ) μετράμε σε αυτό; Θέλω να δώσω βεβαιώσεις ότι δεν υπάρχουν κτίσματα σε κάποια αγροτεμάχια και σε ένα οικόπεδο. Μέχρι τώρα είχα μία πρότυπη και χειρόγραφα συμπλήρωνα κάποια στοιχεία σφράγιζα και την έδινα στην συμβολαιογράφο και όλα καλά δεν έχει αναφερθεί κανένα θέμα. Μία άλλη συμβολαιογράφος μου είπε ότι τις θέλει μέσω ΤΕΕ. Από τα παραπάνω κατάλαβα ότι χρησιμοποιείς την φόρμουλα για τα αυθαίρετα και τα βάζεις όλα μηδενικά anyway και κάτι τέτοια! Μπήκα στο ΤΕΕ να κάνω τη δήλωση και μου βγάζει ένα σφάλμα μάλλον ότι δεν έχω δικαίωμα να τα υπογράψω (είμαι Τοπογράφος Τ.Ε.), ή ότι με διέγραψαν αλλά σήμερα πλήρωσα και μου είπαν ότι μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Το κατανοώ αυτό διαβάζοντας το ποιοι υπογράφουν για τα αυθαίρετα. Εγώ όμως δεν έχω αυθαίρετο δεν έχω καν κτίσμα. Εχω κάνει και τα Τοπογραφικά σε αυτά όλα σε ΕΓΣΑ. Τι να κάνω;
  6. Απ' ότι βλέπω δεν παίζουν πολλές ιδέες! Λοιπόν το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι δεν έτρεχαι την τοπολογία. Το πρόβλημα το εντόπισα στο οτι υπάρχουν κάποια πολύγωνα που πατούσαν το ένα με το άλλο. Το έλυσα αυτό (αν και με το clean up δεν το κατάφερα πες οτι τα μετακίνησα) και έτρεξα την τοπολογία. Αλλα δεν φαίνεται πουθενά στα atributes του πολυγώνου το κείμενο που έχει μέσα. Αμα βρω αυτή τη λύση μετα με ODBC σύνδεση τα συνδέω με τη βάση. Οποια βοήθεια δεκτή!
  7. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ροτήσω μήπως ξέρει κάποιος πως γίνεται να ενόσω έναν πίνακα σε xl ή μία βάση σε acces με ένα χάρτη στο autocadmap. Ας πούμε έχω 100 σπίτια και είναι όλα κλειστά πολύγωνα σε ένα layer και μέσα σε αυτά υπάρχει ένα txt μοναδικό για το καθε ένα. Επίσης έχουμε ένα xl που έχει την πρώτη στύλη με ίδιο όνομα με το layer του txt που είναι στο σχέδιο και άλλες πέντε με διαφορετικά ονόματα, άσχετα με το σχέδιο, και με στοιχεία κείμενα (αυτό αν επιρεάζει πες οτι κάνουμε τις κατηγορίες με αριθμούς). Εγώ θέλω να ενόσω αυτόν τον πίνακα με το σχέδιο (δλδ τις αλφαριθμητικές πληροφορίες του πίνακα με τα γεωμετρικά στοιχεία του σχεδίου). Υποθέτω οτι θέλω ένα κοινό πεδίο, όπως λέω παραπάνω. Επίσης πρέπει με κάποιον τρόπο να πάρουν τα πολύγωνα την πληροφορία του txt που έχουν μέσα και μετά να ενοθούν με τον πίνακα. Γενικότερα είναι η πρώτη φορά που το κάνω στο autocadmap και δεν βγάζω άκρη με το μενού. Οποια βοήθεια δεκτή!!!
  8. Καλησπέρα, Μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ τα αναλυτικά τιμολόγια για τα υδραυλικά έργα; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
  9. Γεια σας παιδιά, θα ήθελα να ροστήσω αν ξέρει κανείς που θα βρω τη νομοθεσία για τις οικοδομικές άδειες στάβλων. Επίσης άκουσα οτι μέχρι κάποια μέτρα ή κάτω απο κάποιες συνθήκες (π.χ. να είναι μεταλική κατασκευή ελαφρού τύπου), δεν χρειάζεται οικοδομική άδεια. Ευχαριστώ πολύ!
  10. DIMITRIS80 Σε ευχαριστώ για την παρατήρηση του edit αλλα θα μπορούσες να μου απαντήσεις ως προς το πρώτο σκέλος, αν δλδ το να ξεκινήσω δύο διαφορετικές οδεύσεις μία απο ΗΑΤΤ και μία απο ΕΓΣΑ τρ/κά είναι το ποιο σωστό. Πάντως έκανα μία αναζήτηση σε παλαιότερες δημοσιεύσεις και τα τέσσερα ερωτήματα είναι σαν απορίες σε προιγούμενες. Οπως και ο τρόπος εργασίας είναι αυτός που σκεφτόμουν να κάνω αλλα επιβεβαιόθηκε με παλαιότερες αναρτήσεις. Πάντως σε υπέρ ευχαριστώ!
  11. Σας ευχαριστώ πολύ!! Χίλια συγνώμη άμα καμιά φορά μπορεί να κάνω ίσως περιττές ερωτήσεις αλλά είμαι νέος σε Φόρουμ και τέτοια και έχω μερικές ελλείψεις! Ελπίζω με τον καιρό να γίνω καλύτερος χρήστης και παρατηρητής και να μπορώ κι εγώ να βοηθάω όπου μπορώ! Και πάλι ευχαριστώ.!
  12. Γεια σας, Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής. Την πρασιά μπορεί να την χρησιμοποιήσει κάνεις για parking? Άμα γίνεται μπορούν να δημιουργηθούν πάνω από μία είσοδοι ή μόνο μία? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  13. Γεια σας, Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με κάποια συστήματα συντεταγμένων που χρησιμοποιούμε. Λοιπόν, υπάρχει ένα τεμάχιο που πρέπει να κάνω το τοπογραφικό και να το οριοθετήσω. Τα στοιχεία που έχω για αυτό είναι από την Νομαρχία Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον αναδασμό του 1973. Για αρχή πήρα από την Υπηρεσία τις συντεταγμένες των ορόσημων και κάποιων στάσεων του αναδασμού στην περιοχή. Αφού πήγα και έλεγξα την περιοχή δεν είδα ούτε ένα ορόσημο ή στάση, ήταν όλα κατεστραμμένα (λογικό μου φαίνεται). Έτσι πήγα και βρήκα τις μετρήσεις που είχαν γίνει τότε και πήρα τις συντεταγμένες των τριγωνομετρικών του αναδασμού καθώς και κάποιες μετρήσεις που αφορούν το τεμάχιο που με ενδιαφέρει. Υποθέτω πως με αυτά τα στοιχεία είμαι αρκετά καλυμμένος στο να δημιουργήσω μια όδευση, να χαράξω τα ορόσημα που μου χρειάζονται και μέσω αυτών και των μετρήσεων (καθώς και των αποστάσεων που έχει στο σχέδιο) να μπορέσω να χαράξω τα όρια. 1η Ερώτηση Ξέρει κανένας τι ΗΑΤΤ είναι αυτό που χρησιμοποιείται στον συγκεκριμένο αναδασμό (μικρό, μεγάλο); Επίσης τα δύο αυτά συστήματα τι διαφορά έχουν (μετατόπιση, κλίμακα, στροφή, όλα); 2η Ερώτηση Έχω ένα αρχείο με τις συντεταγμένες όλων των τριγωνομετρικών της ΓΥΣ σε ΗΑΤΤ και σε ΕΓΣΑ αλλά οι συντεταγμένες από το μόνο ΓΥΣ που βρήκα στη νομαρχία δεν είναι ίδιες με αυτές που έχω στο αρχείο μου. Υποθέτω ότι το ένα είναι σε μικρό και το άλλο σε μεγάλο ΗΑΤΤ; 3η Ερώτηση Το τεμάχιο το μέτρησα, πριν αρχίσω να βρίσκω δεδομένα από την Νομαρχία, με GPS στο ΕΓΣΑ. Ποιος είναι ο ποιο αξιόπιστος τρόπος να μετασχηματίσω τις συντεταγμένες στο σύστημα του αναδασμού (πχ Coord.gr ή κάποιο άλλο πρόγραμμα ή να κάτσω να προγραμματίσω κάποιον μετασχηματισμό και ποιον πχ αφινικό) 4η Ερώτηση Το τριγωνομετρικό που εξαρτήθηκα είναι το "ΣΠΗΛΑΙΟ" . Από εκεί όμως δεν βλέπω κάποιο άλλο του αναδασμού από αυτά που έχω. Όμως έχω χρησιμοποιήσει άλλη φορά το τριγωνομετρικό της ΓΥΣ "ΜΕΛΑΝΔΡΑ" που είναι ορατό. Στην περίπτωση που το έχει κάποιος στο σύστημα του αναδασμού και μπορεί να μου το στείλει θα ήμουν υπόχρεος. Αλλά βέβαια πες ότι το βρίσκω είτε εδώ είτε στη Νομαρχία, έχω την εντύπωση ότι ανήκουν σε διαφορετικά πεντάρια άρα έχουν και διαφορετικές συντεταγμένες, εννοώ πρέπει να φέρω το ένα στο σύστημα του πενταριού του άλλου; Γιατί θυμάμαι ότι το ΗΑΤΤ αλλάζει κάπως σύμφωνα με το πεντάρι. Αν μπορούν κάποιοι ας μου πουν αν σκέφτομαι σωστά τον τρόπο εργασίας, καθώς να μου δώσουν και λίγο τα φώτα τους όσο αναφορά τις ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων.
  14. Απο όσο κατάλαβα απο αυτά που διάβασα πρέπει να γίνει η διορθωτική στους πινακες κ επειδή δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα σύνορα του συμβολαίου πρέπεινα επισημάνω οτι μετά την διορθωτική θα γίνει επανακαθορισμός των ορίων. Σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.