Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

artcode

Members
  • Περιεχόμενα

    38
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.672 profile views

artcode's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η αίτηση συμψηφισμού δεν είναι πια ενεργή. Εφόσον έχεις δηλώσει αριθμό λογαριασμού τράπεζας στα προσωπικά σου στοιχεία στη σελίδα του ΕΦΚΑ-ΗΔΙΚΑ θα γίνει επιστροφή (εάν τη δικαιούσαι και δεν είχες πατήσει το κουμπί για να σου γίνει συμψηφισμός μέχρι και τη λήξη του) μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου όπως ενημερώθηκα τηλεφωνικά από την Δ/νση Εσόδων 2105285598.
  2. Ο πεθερός μου θέλει σε οικόπεδο εντός σχεδίου που έχει στην Κρήτη να χτίσει προκάτ και απευθύνθηκε σε γνωστό του μαντρά οικοδομικών υλικών που φτιάχνει και προκάτ, ο οποίος του πρότεινε να χτίσει χωρίς οικοδομική άδεια και τον έπεισε λόγω του χαμηλού κόστους. Του πρότεινε λοιπόν αυτός να κάνει αίτηση για ρεύμα πριν χτίσει και αφού το πάρει, να χτίσει. Μέχρι εδώ καλά και ας κάνει ό,τι θέλει αφού δεν ακούει, όμως σχεδιάζει να το αφήσει κληρονομιά (με διαθήκη σε συμβολαιογράφο) στην ανήλικη κόρη μου. Και εδώ ο μαντράς πάλι τον συμβούλεψε να το μεταβιβάσει πρώτα και μετά να χτίσει. Από τι κινδυνεύει το παιδί μου αν αποδεχθεί τη μεταβίβαση, μπορείτε να μου πείτε παρακαλώ;
  3. Σήμερα αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο σύστημα; Συνέχεια με πετάει έξω από τις 12....
  4. εδω ειναι Βαλκανια!!! και αν δεις τι γινεται σε καθε χωρα της Ευρωπης για το ποιος και πως μπορει να βγαλει ΠΕΑ καποιος θα καταλαβεις τι γινεται στα Βαλκανια....
  5. Σε αιθουσα εκδηλωσεων θα χρειαστει να κανεις μελετη αερισμου-κλιματισμου και αναλογα το μεγεθος του χωρου θα μπει ενα κεντρικο συστημα ή ενα αυτονομο τοπικο. Λογω του ειδους χρησης του χωρου θες ενα συστημα μονο αερα και να εχεις καλο ελεγχο της σχετικης υγρασιας οποτε θα κανεις αναθερμανση ή θα ανακυκλοφορεις αερα. Μπορεις να συμβουλευτεις την ΤΟΤΕΕ 2423/86 που μιλαει για κλιματισμο κτηριακων χωρων αλλα και το προτυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15243:2008 "Αερισμός κτηρίων - Υπολογισμός θερμοκρασίας χώρου και του φορτίου και της ενέργειας κτηρίων εξοπλισμένων με σύστημα κλιματισμού" με το οποίο έχει εναρμονιστεί ο ΚΕΝΑΚ.
  6. Ακριβως ετσι ειναι pano, αντιμετωπιζεται σαν κεντρικο συστημα. Και βεβαια υπαρχουν κεντρικα συστηματα που καλυπτουν ενα μονο διαμερισμα. Υπαρχουν μοναδιαια κεντρικα συστηματα θερμανσης που συστεγαζονται με αλλα σε λεβητοστασιο και εξυπηρετουν ενα διαμερισμα (π.χ. ενα πολυ μεγαλο στο Ψυχικο) ή μια μεζονετα σε συγκροτημα κατοικιων. Ή σε αλλη περιπτωση αναλογα την ισχυ του λεβητα απαιτειται χωροθετηση του με προϋποθεσεις λεβητοστασιου απομακρυσμενου απο το διαμερισμα.
  7. οχι δεν ηταν ειρωνια, συγγνωμη αν σε εθιξα...οσο για το -1, δεν το σχολιαζω. οκ, αφου καταλαβαινεις πολυ καλα τι κανεις δεν υπαρχει και λογος να συζηταμε. και μην θεωρησεις οτι ετσι μαζευομαι, χεχε !!!
  8. Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας, δηλαδη οι αεραγωγοι στην περιπτωση αυτη. Απο τις ερωταπαντησεις του προγραμματος το διαβασα και το ειχα ρωτησει και τηλεφωνικα παλιοτερα. Εχεις βαλει εσυ tsx και σου επιδοτησανε και τους αεραγωγους?
  9. και γιατι παρακαλω δεν γινεται υπερδιαστασιολογηση σε ατομικο λεβητα;;; ουκ ολιγες φορες ειναι η κατασταση παρε να 'χεις kW οταν εγκαθιστας ενα μηχανακι.... και βεβαια κοιτας που ειναι τοποθετημενο το μηχανημα και κυριως για να το χαρακτηρισεις σαν τοπικο ή οχι, κοιτας αν ξοδευεται ενεργεια στο δρομο που κανει για να φτασει εκει που θελει να φτασει να θερμανει. ειναι πολυ απλη η θεωρηση, που μπερδευεσαι inzaghi? α, τωρα ειδα, πολιτικος μηχανικος....
  10. στο εξοικονομω δεν επιδοτειται το ενεργειακο τζακι με αεραγωγους, αλλα μονο το ενεργειακο τζακι....
  11. Τα σωματα σιγουρα δεν ειναι επιλεξιμα απο το εξοικονομω. Τωρα ο συναδελφος εχει και αλλες παραμετρους στο κεφαλι του για αυτο και σου φανηκε πως τα μασαγε. Το εξοικονομω σου δικαιολογει 5.000 ευρω για το αεριο. Αν βγει κατι παραπανω ολη η εγκατασταση, τα εξτρα τα πληρωνεις απο την τσεπη σου. Τωρα για τα τετραγωνικα σου καλυτερα να ακουσεις το μηχανικο σου για 32αρι μηχανημα να εχεις και ζεστο νερο ανετα. Το 29αρι υπαρχει και περιπτωση να υπαρχει μεν αλλα να μην ερχεται Ελλαδα (υπαρχει πληθωρα απο 28αρια που καλυπτουν την εδω αγορα και καλυπτουν τις προδιαγραφες του κανονισμου αεριου), ρωτα και παλι το μηχανικο σου. Ακομα, εαν σκεφτεσαι για μηχανημα εξωτερικου τοιχου τυπου C12 η C13 (π.χ. ενας επιτοιχος λεβητας με ανεμιστηρα, ανεξαρτητος απο τον αερα του χωρου) να ξερεις οτι επιτρεπεται να εχει ονομαστικη ισχυ το πολυ 28kW. Ολα αυτα μπορει να ειχε ο συναδελφος και αλλα στο μυαλο του. Δεν ειναι κακο να θελει καποιος να τα βαλει κατω με χαρτι και μολυβι πριν απαντησει. Καλη επιτυχια και καλη αναμονη στο εξοικονομω!!
  12. Χμμμ....νομίζω τα παρακάτω: Αν θεωρήσεις τα ίδια μηχανήματα χειμώνα/καλοκαίρι δηλαδή ίδια ηλεκτρική ισχύ χειμώνα/καλοκαίρι, και γνωρίζοντας ότι το E_vent είναι η ηλεκτρική ισχύς ανά παροχή αέρα του μηχανήματος, τότε: Ο χρόνος ψύξης (Μάης-Σεπτέμβρης) είναι μικρότερος από το χρόνο θέρμανσης (υπόλοιποι μήνες του χρόνου), επομένως η συνολική παροχή αέρα κατά την ψύξη είναι μικρότερη από τη συνολική παροχή αέρα κατά τη θέρμανση, οπότε το συνολικό E_vent είναι μεγαλύτερο κατά την ψύξη από το αντίστοιχο κατά την περίοδο θέρμανσης, έτσι ο συντελεστής ανάκτησης θερμότητας (β.α. εναλλάκτη) μειώνεται κατά την ψύξη. Με απλά λόγια το τελευταίο σημαίνει ότι αν πέφτει η απόδοση του εναλλάκτη, τότε αυτός καταναλώνει περισσότερο ρεύμα. Οπότε αν παίξεις με την παροχή αέρα χειμώνα/καλοκαίρι νομίζω θα δεις διαφορά.
  13. νομιζω οι συντελεστες Q_r_h & Q_r_c που αναφερεις στο υπαρχον κτιριο δεν πρεπει να ειναι 0 η τιμη τους αλλα κενη...
  14. τα βρισκεις συνηθως απο φοιτητες του εξωτερικου που φερνουν την προικα τους πισω
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.