Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

dukie

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Χίος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.765 profile views

dukie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, ωραία καταλήξαμε στο οτι μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης επι αυθαιρέτου. Το ερώτημα είναι: Ενα WC θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μέσα ; εσωτερικές διαρρυθμίσεις; τι εργασίες επιτρέποντα να γίνουν στην αλλαγή χρήσης αυθαιρέτου; Στην Υ.ΔΟΜ μου λένε οτι δεν μπορώ ούτε ξύλινο πάγκο να βάλω .
  2. Κύριοι καλησπέρα , δείτε λίγο και το δικό μου και πείτε μου σας παρακαλώ . Εγώ έχω περίπτωση που κάνω προσθήκη στέγης και σοφίτας με το 50 %.
  3. Κύριοι καλησπέρα , δείτε λίγο και το δικό μου και πείτε μου σας παρακαλώ . Εγώ έχω περίπτωση που κάνω προσθήκη στέγης και σοφίτας με το 50 %.
  4. Καλησπέρα , Έχω οικοδομική άδεια του 1981 με τίτλο "Νέα διώροφος οικοδομή". Στην άδεια φαίνεται ένα υπάρχον κτίσμα που σκεπάζεται απο ένα υπερυψωμένο ισόγειο μεγαλύτερου εμβαδού και έναν όροφο (εικ1) . Το υπάρχον ισόγειο σήμερα έχει εξαφανιστεί . Προφανώς αποφάσισε ο ιδιοκτήτης εκ των υστέρων να το κατεδαφίσει κατά τη διάρκεια της κατασκευής της διώροφης οικοδομής . Το κτίσμα αν υπήρχε σήμερα θα αποτελούσε τμήμα του ισογείου . Έχει κανείς ιδέα για το αν πρέπει να το δηλώσω και πως ; Στην ίδια οικοδομή η τελική στάθμη της οροφής του ορόφου και η στάθμη της οροφής του ισογείου είναι σωστές . Όμως το ισόγειο έχει γίνει 30 εκ πιο "κοντό" και ταυτόχρονα το δάπεδο του ισογείου έχει υπερυψωθεί 30 εκ σε σχέση με την στάθμη της άδειας . Το δηλώνω με τετραγωνικά (ολου του ισογείου) και υπέρβαση ύψους κατηγορία 4 ; (εικ 2)
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα , ΦΕΚ Β 2605/2013 Διαδικασία Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας , άρθρο 2 , παρ. 1 , περίπτωση κγ/1 . Η ερώτηση μου είναι η εξής : Αν δεν έχει βγει οικοδομική άδεια αλλά δεν υπάρχει ούτε τοπογραφικό προσαρτώμενο σε δικαιοπραξία (παλιός τίτλος) , τι υποβάλλω ;
  6. N.4030 ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

  7. Σας ευχαριστώ πολύ όλους . Και του χρόνου να μαστε όλοι καλά να γιορτάσουμε πάλι .

  8. Συνάδελφοι καλημέρα , Έχω εκδώσει μια οικοδομική άδεια σε παραδοσιακό οικισμό στις 6-3-2012. Οι μελέτες και τα έντυπα της άδειας έχουν γίνει με τον παλιό τρόπο έκδοσης . Ξεκίνησα την κατασκευή , πέρασα τον πρώτο έλεγχο από ελεγκτή δόμησης , όλα εντάξει . Τώρα ο πελάτης μου θέλει να αλλάξει κάποια ανοίγματα και να προσθέσει ένα πατάρι . Αυτό σημαίνει αναθεώρηση οικοδομικής αδείας . Η πολεοδομία μου λέει ότι πρέπει να πάω με τον Νέο τρόπο έκδοσης οικοδομικών αδειών . Αυτό σημαίνει νέο εξαρτημένο τοπογραφικό, διάγραμμα δόμησης , μη έλεγχος των μελετών καθώς και υπογραφή αρχιτέκτονα μηχανικού στην αρχιτεκτονική μελέτη . Υπάρχει σωστή ερμηνεία του νόμου;;; (άρθρο 29 του ΝΟΚ - Η ισχύς των οικοδομικών αδειών, οι οποίες δεν είχαν λήξει την 1.3.2011 παρατείνεται κατά τρία έτη. Οικοδομικές άδειες, οι οποίες είχαν εκδοθεί και είχε αρχίσει η εκτέλεση των εργασιών τους πριν την 1.3.2012, αναθεωρούνται σύμφωνα με τις προϊσχύουσες του ν. 4030/2011 διατάξεις, εφόσον η αναθεώρηση δεν αφορά προσθήκη ) Συνεπώς όσες εκδοθούν με τον παλιό τρόπο μετά την 1-3-12 αναθεωρούνται με τον νέο ; Ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ;
  9. Καλησπέρα , Μου ζητήθηκε να κάνω μια μελέτη για ποιμνιοστάσιο 24 ισοδύναμων . Μου είπε λοιπόν κάποιος στην πολεοδομία οτι υπάρχουν έτοιμα πρότυπα σχέδια στη σελίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης. Όμως αυτά που βρήκα εγώ αφορούν μόνο κατασκευές μικρής κλίμακας (2-3 ισοδύναμων) . Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω ή έχει κάνει κάτι παρόμοιο ;
  10. Σίγουρα η εμπειρία μου δε μου επιτρέπει να χειριστώ ορθά το θέμα και γιαυτό ήδη έχω ζητήσει τη βοήθεια συναδέλφου . Αν μπορείς να το κάνεις αυτό για εμάς θα ήταν νομίζω πολύ χρήσιμο . Εγώ φανταζόμουν ότι έπρεπε να γίνει μια απλή προσομοίωση κατασκευής με κάποια επιπλέον φορτία . Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων και την βοήθεια σου εκ των προτέρων .
  11. ουαου ! τώρα θέλει διάβασμα !! ευχαριστώ !!!
  12. Παιδιά κατασκευάζω ένα τοιχίο πάνω σε μια προβλήτα και θέλω για να κάνω την στατική επίλυση να υπολογίσω τα φορτία που θα ασκεί το νερό πάνω στον τοίχο . Γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό ; επισυνάπτω και σκαρίφημα . για να γίνω πιο σαφής το τοιχίο που θα κατασκευάσω είναι αυτό δεξιά . τον χειμώνα τα κύματα θα χτυπούν πάνω του .
  13. Κύριοι Καλησπέρα Θα ήθελα να καταθέσω την εξής ερώτηση και αν μπορείτε να με βοηθήσετε . Ασχολούμαι κυρίως με επισκευές εντος οικισμών που έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακοί . Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι υπάρχει συνεχές σύστημα δόμησης με αποτέλεσμα οι τοίχοι μεταξύ δυο ιδιοκτησιών να είναι μεσότοιχοι . Έχω πολλές υποθέσεις που πρέπει να ανακατασκευάσω τμήματα ορόφων (έχουν καταρρεύσει)και είμαι αναγκασμένος από την αρχαιολογία να προχωρήσω σε αποκατάσταση με βάση την αρχική του μορφή του κτιρίου και με βάση το διάταγμα των παραδοσιακών που αναφέρει ότι επιτρέπεται η αναστήλωση ερειπωμένου κτίσματος ύστερα από τεκμηριωμένη έρευνα η οποία αποδεικνύει την ακριβή αρχική μορφή του . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσθέσω φορτία σε μεσότοιχους κάτι που απαγορεύετε βάση του κτηριοδομικου . Με τι λογική ότι απαγορεύεται η ανακατασκευή σε επαφή με μεσότοιχο σημαίνει ότι η αναστύλωση των παραδοσιακών οικισμών είναι χαμένη υπόθεση . Το τρικ που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί μηχανικοί έως σήμερα ήταν να δείχνουν όλο τον τοίχο της ιδιοκτησίας που έβγαινε η άδεια , αυτό όμως μας εκθέτει σε περίπτωση καταγγελίας . Υπάρχει κάποιο άρθρο , νόμος , παράγραφος που μπορεί να το επιτρέψει ;;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.