Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

karvasaras

Members
  • Περιεχόμενα

    47
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

karvasaras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τι να συμφωνήσεις; Θα αναλάβει εκείνος να κάνει την αναθεώρηση και θα πληρωθεί για αυτό
  2. Αυτό που λες είναι σωστό, αλλά θα δεχτεί μηχανικός να μπει άλλος στην μελέτη και να έχει αυτός την επίβλεψη; Λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως η επίβλεψη είναι για όλο το έργο, δεν μπορείς να το σπάσεις.
  3. Μη σου το παίξω και ειδικός, αλλά τα ζευκτά πρέπει να πατάνε μόνο στους 2 απέναντι τοίχους μήκους 15 μέτρων. Το άνοιγμα των 9 μ. δεν είναι μεγάλο για ζευκτό. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κάνεις μελέτη για το πάχος της τοιχοποίας, αλλά διαζωματική πάχους 30 εκ. για ισόγειο εντάξη μου ακούγεται. Τέλος δεν καταλαβαίνω πως θέλεις να κάνεις την εξωτερική τοιχοποιία. Τι πάχος θα έχει ο τσιμεντόλιθος;Το τούβλο σε ποια διάσταση θα το βάλεις; Να δεις κατασκευαστικές λεπτομέρειες φέροντων τοίχων από τούβλο για να δεις πως χτίζονται, δεν θα σου πει ο πελέτης εσύ θα του πεις. Με ποιο πρόγραμμα ( αν επιτρέπεται) θα λύσεις την φέρουσα;
  4. Από όσο γνωρίζω : Από την στιγμή που μία άδεια είναι σε ισχύ γίνεται αναθεώρηση. Αν θέλεις να αλάξει και ο μηχανικός, πρέπει να πιστοποιηθεί το ποσοστό των εργασιών που έχει επιβλέψει ο παλιός, να πληρωθε,ί να σου υπογράψει την παραίτησή του και να γίνει η ανάθεση στον νέο μηχανικό. Θα οριστεί το ποσοτό των αλλαγών, θα γίνουν οι ανάλογες μελέτες και θα πληρωθείς για τις καινούργιες μελέτες και την υπολοιπόμενη επίβλεψη.
  5. Από αυτά που ξέρω νομίζω ότι έχεις σωστή εντύπωση σε αυτά που λές. Τα μπετά θέλουν αρμό στα 20-25 μ., Τα δάπεδα θέλουν αρμό διαστολής επιφανειακά σε βάθος ίσο με τα 2/3 του πάχους της πλάκας σε καρά των 5*5 ή 6*6 μέγιστο και αρμό διακοπής σκυροδέτησης στα 20μ. Γαι την θεμελίωση δεν ξέρω κάτι, Στα μεταλλικά δεν υπάρχει τίποτα σίγουρο, έγω ξέρω ένα ενδεικτικό μήκος των 60 μ.
  6. Μπορεί να μου πει κάποιος σύμφωνα με ποια νομοθεσία ορίζονται οι όροι δόμησης σε εκτό σχεδίου το 1975(επειδή το ΦΕΚ 270 Δ ισχύει από το 1985);
  7. Χαίρεται, και εγώ πιστεύω ότι σε συμφέρει όταν χτίσεις τα τούβλα να κάνεις εξωτερική θερμομόνωση. Θα γλυτώσεις σοβατίσματα και χρωματισμούς. Έχει κόστος 35-40 ευρώ/m2.
  8. Έχω την εντύπωση ότι μεταλλικό κτίριο με μήκος της τάξης 60 μ. δεν χρειάζεται αρμό. Δεν υπάρχει κανονισμός που να επιβάλει όριο μήκους για να κάνεις αρμό.Αυτό όμως που δεν έχω καταλάβει είναι που θα το βάλεις το υλικό πλήρωσης. Η στέγη δεν θα έχει πανέλο; Αν είναι έτσι θα χρειαστείς κάποιο ειδικό τεμάχειο. Αρμό 10 εκ. δεν καλύπτεται με κανένα ελαστομερές υλικό, θέλει αρμοκάλυπτρο.
  9. Γεια σας, Σε ένα πέτρινο σπίτι 2 ορόφων φέρουσας τοιχοποιίας από λιθοδομή σε καλή κατάσταση, έχουν πέσει το μεσοπάτωμα και η στέγη. Ο πελάτης θέλει να ρίξει τις 2 αυτές στάθμες με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος με κολόνες και πέδιλα. Εγώ πιστεύω ότι η πιο σωστή λύση είναι να στηρίξει τις πλάκες σε δοκούς που θα φητευτούν μέσα στην τοιχοποιία, έτσι ώστε να ενισχύσει και την τοιχοποία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να μελετήσω αν αντέχει η τοιχοποία το βάρος αυτό ( και το σημαντικότερο) ότι ο μπετατζής του χωριού σιγά μην ξέρει να κάνει όλη αυτή την διαδικασία(κάνουμε αυτά που ξέρουμε κολόνες). Άρα καταλήγω στο ότι οι 2 φορείς θα είναι στατικά ανεξάρτητοι και αφήνω αντισεισμικό αρμό μεταξύ τους. Η τοιχοποιία που δεν έχει τώρα τα ξύλινα δοκάρια και ούτε είναι πιασμένη με οπλισμένο σκυρόδεμα θα έχει πρόβλημα; Ευχαριστώ........(Διάβασα παλαιότερες δημοσιεύσεις αλλά δεν κατέληξα σε κάποιο συμπέρασμα)
  10. Η διαδικασία της νομιμοποίησης θα γίνει μετά την αυτοψία της υπηρεσίας;Μπορώ εγώ να κινήσω διαδικασία μόνη μου;
  11. Κτίριο με άδεια του 5/2004 έχει λήξει από το 2008.Ακόμα χρησιμοποιεί το εργοταξιακό ρεύμα. Έχει κάνει αυθαιρεσία και πρόσθεσε από πάνω ένα δωμάτιο. Δυστυχώς η πολεοδομία κάνει αυτοψία για να του σφραγίσει την άδεια για να πάρει ρεύμα. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Γίνεται διαπίστωση αυθερέτου από την πολεοδομία, τρώει το πρόστιμό του και νομιμοποιεί με καινούργια άδεια(προισθήκη); Υπάρχει κάποια πιο οικονομική λύση; Σας παρακαλώ βοήθήστε με
  12. Δεν μιλάω για ειδικούς όρους δόμησης, αλλά για τον κτιριοδομικό κανονισμό.
  13. Στους χώρους κύριας χρήσης, από την μελέτη φυσικού φωτισμού και αερισμού το εμβαδόν των ανοιγμάτων πρέπει να πληρούν κάποιο ελάχιστο ποσοστό του εμβαδού της περιμέτρου(π.χ. 10%). Μήπως ο αρχιτέκτονας υποθέτει ότι αν έχει τον επαρκεί φωτισμό το υπόγειό σου θα έχει κύρια και όχι βοηθητική χρήση;Μπορεί να σου το ζήτησε για αυτό τον λόγο να μειώσεις τα ανοίγματα.
  14. Όταν κάνεις ένα τοπογρφικό σε εκτός σχεδίου περιοχή εκτός από την δήλωση Ν.651/77 πρέπει να δηλώσεις και κάποια συμπληρωματικά στοιχεία, όπως ότι δεν είναι κοντά σε ρέμα, δεν περνούν καλώδια υψηλής τάσης, ότι είναι μακριά από κανάλι άρδρευσης κ.λ.π.Μήπως τα έχει κάποιος συγκεντρωμένα όλα μάζι;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.